FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 24. avgust 2026 ura: 13:55

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: S čim se jaz ukvarjam?  (Prebrano 6992 krat)
spomniseme
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 112

« Odgovori #20 dne:: četrtek, 02. marec 2017 ura: 13:27 »

Krasno, da si pomagaš Spomniseme! Samo tako naprej in slej ko prej se bo vse počasi obrestovalo oki

Hvala Nives včeraj sem bila proti večeru malo slabše in sem si tudi naredila čaj šentjanževko, baldrijan. Danes pa bom ponovno spet naredila. Upam, da nikdar ne pozabim, da se bom držala tega vsak dan.

Prijavljen
Poni
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.395

« Odgovori #21 dne:: sreda, 03. maj 2017 ura: 16:27 »

spomniseme

Tako ti bom rekel, kot bi moral jazd najbrž sam sebi reči, pa si ne upam.
spomniseme, veš, ti si zelo dragocena oseba, taka kot si. (upam, da je dovolj vejic v tem stavku  Smiley  )

In ja, vem, kako težko je sam sebe imeti rad. Tudi meni ne gre prav dobro ta šport.

Poni
Prijavljen
aria
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 51

« Odgovori #22 dne:: torek, 09. maj 2017 ura: 13:25 »

Si bila kdaj pri psihoterapevtu spomniseme?
Ponavadi so to ljudje, ki jim je zelo mar za druge, so zelo socutni.. Svoje delo ne jemljejo kot delo.. To je njihovo življenjsko poslanstvo. Veliko so morali narediti na sebi, prestudirati, se naučiti. . Ogromen vložek v to.. nekdo ki ga to res ne zanima in ni s srcem pri stvari tega ne zmore. In tudi ne govorijo kako se mora človek počutiti,  ne soljo pameti..sprejmejo človeka kot je, ga spoznavajo..mu pomagajo, da se sam spozna in lahko potem bolj skrbi zase. Vodijo in spremljajo človeka na njegovem lastnem procesu samozdravljenja. . Vsak si mora pa sam želeti, da se potegne ven iz svoje črne luknje. To je predpogoj, da se lahko to zgodi.

Niso vsi psihoterapevti taki, kot jih opisuješ. Žal v Sloveniji ni nikakršnega nadzora nad njimi, psihoterapevt je lahko vsak in kot psihoterapevt ti ni potrebno sprejeti nobene odgovornosti za klienta. Psihoterapevti niso zdravniki, ki odgovarjajo za svoje napake in pri katerih je točno določeno kakšno izobrazbo morajo imeti.
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #23 dne:: torek, 09. maj 2017 ura: 14:08 »

Seveda je verjetno razlika v kvaliteti. Zato je treba pa preveriti njihovo izobrazbo, izkušnje in širše mnenje. V vsaki dejavnosti se najdejo razlicni ljudje. Osebno sicer menim, da nekdo, ki da čez faks 5-7 let s toliko dela na sebi, kar imajo predpisano precej dela na sebi je težko človek,  ki ne bi imel osebnih kvalitet.  Predpisano imajo tudi supervizijo terapij, ki jih izvajajo z uporabniki. Osebna kvaliteta se ustvarja pa s trudom,  vztrajnostjo in delom na sebi.
Jaz imam dobre izkušnje.  Se pa tudi gibljem v takih krogih...med prijateljicami psihoterapetke in poznam kar nekaj psihoterapevtov. Tudi sama sem krajši čas študirala psihoterapijo. 
Verjamem pa, da verjetno terapije izvajajo tudi ljudje s snell-kurs variacijami tečajev,  ki nimajo dovolj znanja in izkušenj.  Je treba biti še posebej previden pri izbiri, ker je pač toliko bolj občutljivo področje.
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar