FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 14. julij 2026 ura: 05:50

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: A to paše zraven?  (Prebrano 3113 krat)
White lace
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 11

« dne:: ponedeljek, 30. januar 2017 ura: 18:39 »

Pozdravljeni,

pred leti sem imela 2 hujša napada panike in nekaj blažjih. Napade panike mi je uspelo odpraviti s tehniko EFT, a še vedno nisem čisto OK. Sedaj ne vem ali moji simptomi pašejo zraven in je to še vedno anksioznost ali je lahko kakšen drug fizični razlog. Moja splošna zdravnica me ne jemlje resno. Ne želi me poslati na nobene dodatne preiskave, jaz pa res že prav trpim. Pogleda mi kri in ker je kri bp, se ji zdi, da samo pretiravam in sem depresivna. Sama sebe ne dojemam kot depresivno osebo oz. se počasi res spreminjam v depresivno osebo, ker imam toliko telesnih simptomov in ne vem kaj mi je  Cry. Res sem žalostna. Pomoč sem iskala pri raznoraznih zdravilcih, homeopatih, tudi na EMDR tehniki sem bila, a vse brez učinka :-(.

Torej simptomi, ki me plašijo:
- tinitus v levem ušesu
- po letu dni se je pojavil dodaten šum v glavi (tega ne slišim, ko sem med ljudmi)
- bolečine in nekoliko trši vrat na levi strani (zadnje dva tedna)
- zadnje dni občasno kratka bolečina na mestu levih senc
- občasno čutim vibracije po telesu, predvsem po levi strani
- tri tedne mi je trzala mišica na levem licu (HB je izginilo), a občasno čutim rahle trzljaje po celem obrazu ( se ne vidijo)
- 1 dan mi je trzala mišica v levih mečah
- občasno imam trzljaje mišic po celem telesu - se selijo, mislim, da niso vidni, niso konstantni- pojavijo se občasno
- ponoči se vsako noč zbudim okoli 3 zjutraj in imam občutek kot, da sem priklopljena na elektriko. Se mi zdi, da mi vibrira celo telo - šele čez kakšno uro ponovno zaspim.

Še kaj bi se našlo, a tole me najbolj mori. Res sem na koncu z živci. Ampak to je posledica teh motenj in ne vzrok. Je to res depresija, anksioznost, PTSM?Huh? Ne jemljem nobenih zdravil in normalno funkcioniram. Res pa je, da trenutno nisem najbolj srečna v svojem življenju in se mi zdi, da mi gre vse narobe  Cry
Prijavljen
Cvetlica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 442

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 30. januar 2017 ura: 20:04 »

Živijo White Lace,

kaj pa če se opogumiš in ponovno stošiš do zdravnice in jo prosiš za napotnico k psihiatru? Smiley Glede na opisano meni deluje kot anksioznost, ampak to ti lahko pove le strokovnjak. In to ne pomeni nujno, da rabiš zdravila. Je pa koristno da greš, da nekomu zaupaš svoje težave in ugotoviš kaj je in kako naprej.
Vsekakor je problem, ker dejaš svojim simptomom (pre)veliko pozornost. Meni je pri tem pomagala kognitivno vedenjska terapija.
Glede krčev in tega pa morda poskusi z magnezijom, morda ti ga primankuje kiselnasmeh

Vse dobro rozicodam
Prijavljen
White lace
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 11

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 30. januar 2017 ura: 20:31 »

Pozdravljena Cvetlica sonce,

najlepša hvala za odgovor. Glede psihiatrov. Enkrat sem že pisala o tem, da kamor koli sem se obrnila in želela stopiti v stik s katerim od psihiatrov, se je na koncu vse obrnilo tako,da sem ostala na začetku. Dr. Dernovškova me je tik pred datumov obvestila, da preneha delati v KC, drugi si je samo zapisoval in ni niti z enim stavkom nič komentiral. Sem se počutila neumno, da izlivam svojo dušo in ostanem brez komentarja,....Nazadnje sem bila na EMDR pri eni gospe zelo razočarana. Sem se počutila kot, da so me oropali sredi belega dneva. Gospa je bila sicer zelo prijazna, a sam posvet in terapija ne odtehta denarja, ki sem ga plačala. Malo sem obupala. Bi z veseljem še 1x poskusila, če bi mi nekdo svetoval kakšnega dobrega psihiatra ali kliničnega psihologa na napotnico.

Na forumu sem spraševala na koga naj se obrnem, a sem ostala brez odgovora. Razumem, da je težko nekoga hvaliti in izpostaviti. Aslan se je zelo trudila z menoj  rozicodam in mi je veliko pomagala z nasveti. Hvala Aslan, če to bereš.

Samoplačniško si žal ne morem več privoščiti terapij.

Za magnezij se strinjam. Smiley Hvala. Ga že nekaj časa jemljem 2x/dan in je bolje kar se tiče krčev, trzljaji in vibriranje po telesu pa žal ostaja  Cry.

Delam res vse živo, da bi si pomagala, a ne najdem poti ven.

LP rozicodam
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.892

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 30. januar 2017 ura: 22:13 »

Aslan se je zelo trudila z menoj  rozicodam in mi je veliko pomagala z nasveti. Hvala Aslan, če to bereš.

Z veseljem pomagam, če le znam.
Ti srčno želim, da razrešiš težavo ... če dobim kakšen info kako do EMDR po nižji ceni ti sporočim.

EMDR je bolj domena psihoterapevtov, kot pa psihologov in psihiatrov.
Ker je tehnika uporabna pri globinsko-psihološki predelavi travm.
Obisk pri psihiatru je prekratek za take zadeve.

rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar