FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 18. april 2026 ura: 04:12

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 19 20 21 [22] 23 24 25 ... 28   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Regina.  (Prebrano 101577 krat)
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 818

« Odgovori #420 dne:: četrtek, 11. avgust 2022 ura: 13:21 »

Regina,
iz lastnih izkušenj vem, da to lahko zelo dolgo boli, ampak mine.
Ali sta poskusila mogoče Voltaren mazilo-naj te 2x/dan ornk zmasira s tem mazilom. Kaj pa protibolečinski obliži, si poskusila?

lp, Ribica
Prijavljen
nicole
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 203

« Odgovori #421 dne:: četrtek, 11. avgust 2022 ura: 15:58 »

Imam svakinjo manualno terapevtko. Ona take stvari res hitro reši. Najprej masaža, potem TECAR (tak aparat za globinsko masažo) in bolečin je konec. Večkrat preverjeno. Smiley
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #422 dne:: petek, 12. avgust 2022 ura: 10:47 »

Po pravici Voltarena ne mažem, ker me je starh stranskih učinkov, neke neumnosti sem brala po netu in si zdaj ne upam  Shocked mažem s hladilnim gelom  Smiley

Nicole - sem bila pri terapevtu sedaj že 2x. Čisto presenečena, kako tole poka, ko te primejo v roke.
Je pa zadeva draga in nevem kolikokrat bom še šla …  zardevam

Se mi je včeraj zdelo, da je za odtenek boljše… še vedno boli itd, mogoče pa se moram samo sprijazniti s tem, da to pač trajaa, ker ja, rebra se celijo lahko dolgo in počasi  Cry

Sem si pa naročila foam roller, baje, da je dobro za hrbet. In mogla bom začeti delato vaje za hrbet (ko bom boljše), ker nimam mišic, slaba drža,…
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #423 dne:: sreda, 19. oktober 2022 ura: 21:04 »

Ne bom nič kaj jamrala ker sem kar v redu, tako 8/10  sesmejem

Imam pa zadnje dva meseca te trebušne težave, ki nevem ali so povezane s prebavo ali so ginekološke... mogoče pa je 'samo' moja glava. Jutri grem do ginekologa, ga bom prosila, da mi naredi UZ, ker me večkrat tudi okrog jajčnikov boli ... in me skrbi .. da ni spet kakšna cista  Sad ... leta 2016 sem imela že operacijo .. res ne želim in nočem se 1x skozi to. No ali pa kaj drugega ... uhhh diagnoz, KI SEM SI JIH SAMA POSTAVILA imam kar nekaj  Grin Shocked

No drugače pa še kar nič novega (pri nama  Tongue) ...  obliznjen nene tko nevem 
« Zadnje urejanje: sreda, 19. oktober 2022 ura: 21:07 od Regina » Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.990

"I See You"

« Odgovori #424 dne:: sreda, 19. oktober 2022 ura: 21:21 »

Pocasi se dalec pride Regina sesmejem pa ne vzeti tega kot delo, iz katerega se mora nekaj zgoditi. sesmejem
Me veseli, da si dobro sicer Smiley
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #425 dne:: četrtek, 20. oktober 2022 ura: 07:33 »

Pocasi se dalec pride Regina sesmejem pa ne vzeti tega kot delo, iz katerega se mora nekaj zgoditi. sesmejem
Me veseli, da si dobro sicer Smiley

Ma ne, to sploh ne… samo včasih pač malce več razmišljam glede tega kakor sicer  Smiley
Prijavljen

Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #426 dne:: nedelja, 06. november 2022 ura: 19:50 »

Konec meseca imam en pregled, kjer mi bodo zagotovo izmerili krvni tlak (in pulz). Zelo me je strah.
Pisala sem v ambulanto, ce obstaja moznost, da si doma vsak dam merim tlak, saj me je te meritve pri zdravnikih zelo strah, me psihicno obremenjujejo ze prej.. in vrednosti pri Dr niso nikoli prave (srce mi takrat razbija tudi 150/min) in da mi zato tam meritve nebi bilo treba opraviti… pa so mi odpisali, naj si vsak dan izmerim in prinesem sabo… da bo meritev tam opravljena informativno in, da se bom nato pogovorila z Dr kako bo z meritvami naprej. In naj se ne obremenjujem ce bo pri njih vrednost visoka…
No nekaj je ze, da sem povedala za tezavo, ki jo imam…

Smesno in glupo… doma imam tlak in pulz vedno ok,… pri zdravniku se pa tega tako bojim, da bi kar umrla Sad

Tako bi bila vesela, ce bi se tega strahu lahko znebila… Sad
Prijavljen

Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #427 dne:: nedelja, 06. november 2022 ura: 21:16 »

Ful mi je zanimivo Regina.. doma te ni strah meritev, pri zdravniku pa.  Cesa se tako bojis pri zdravniku? Zakaj je tam drugace?
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #428 dne:: nedelja, 06. november 2022 ura: 21:30 »

Ja verjamem, in sem sigurna, da ne poznas nikogar s tako tezavo  Shocked

Kaj je drugace? Mislim, da me je v prvi vrsti sram. Doma si ga merim izkljucno sama, v sobi…  kiselnasmeh
Mislim, da ta sram izvira iz prvega paničnega napada. Imela sem napad, visok pulz, pristala na urgenci > sram, ker sem pišla < sram potem ko se je izkazalo, da ni bilo fizično nič narobe ampak “samo” panika.
Potem je tu tudi strah pred izzidom meritve. Kakšna bo? Kaj bodo rekli, če meritev ne bo ok? Kaj bo sledilo?
Če sem sama, ko je meritev slaba (resnično nisem imela doma kakšne slabe meritve priska, pulz sem že imela visok, ampak v tem primeru sem si ga pač se 10x izmerila, dokler ni bil Ok). Sama sem se spopadla z izzidom, sama sem ga predelala, sama sem dala to skozi. Doma ni “obsojanja” v smislu “pa dajte se umitit, saj ni nič takega” … “strah vas je za brezveze” … “česa takega še nisem doživela” … “svašta”.
Ja vse te komentarje sem že doživela v vseh teh letih. In me je vedno prizadelo, ustašilo.
Potem sem se naučila, da vedni vnaprej povem, da me je strah, da bo pulz visok… in je nekako boljše sprejeto iz strani zdravstvenih delavcev, eni so zelo uvidevni… eni pač ne.

Mislim, da je to ena taka kompleksna zadeva, ki oa jo je težko rešit z vajo… ker pri zdravniku pa res nisem toliko, da bi se “navadla”.
Prijavljen

podgurc36
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 184

« Odgovori #429 dne:: nedelja, 06. november 2022 ura: 21:37 »

Ful mi je zanimivo Regina.. doma te ni strah meritev, pri zdravniku pa.  Cesa se tako bojis pri zdravniku? Zakaj je tam drugace?

Imam jaz isti "problem". Zato sem že dvakrat fasal holterja, ker nisem mogel umirit utripa pri zdravnici, ko sem se usedel na kolo za obremenilni test so me po 30s dol poslale, preden bi me infarkt zažgal  sesmejem

Pa obakrat vse BP na koncu, ko so gledali zapise kaj se je dogajalo.
Prijavljen

Truth begins in lies.
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #430 dne:: nedelja, 06. november 2022 ura: 21:51 »

Ja jaz mislim, da je tak strah primerljiv s srečanjem npr medveda. Ampak imam včasih filing, da dohtarji tega ne razumejo oz nočejo razumet…

Jaz nekih preiskav nisem imela nikoli, nekaj EKG-jev s pulzom do 160/min, tu se je pa vse končalo.

En dohtar se je celo potrudil in mi na prst dal saturator, ki je kazal tudi pulz. Se pogovarjal z mano v random stvareh. No pulz mi je padel iz 130 na 90 ali se manj in je takoj vedel, da je strah pred merilcem resničen.. saj sem se tekom pogovora umirjala.

Kako resujes ta problem?  Smiley
Prijavljen

Strahka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 188

« Odgovori #431 dne:: nedelja, 06. november 2022 ura: 22:01 »

Regina, tale tvoj strah je prav lušten.
Vem, te pa razumem, da tebe spravi v boj ali beg pozicijo, kot mene npr. kakšna tesnobna misel. Kriza res.
Sicer pa ja, preiskave so hudič. Jaz sem zadnjič imela MRI... Ne bom sploh pisala, kakšna tesnoba me je grabila še nekaj dni po tem.... Tak da upam, da bodo razumljivi s tabo. Bi pa bilo fajn raziskati, zakaj, od kje ta strah. Nenazadnje ko boš enkrat rodila, te tam skoz kontrolirajo aparature. Saj zmoreš, ti to znaš!!!! wav
Prijavljen
Strahka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 188

« Odgovori #432 dne:: nedelja, 06. november 2022 ura: 22:02 »

Pa porod sem dala samo za primer. Npr. lahko (bog ne daj), pride do kake operacije, zloma, itd...
Prijavljen
podgurc36
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 184

« Odgovori #433 dne:: nedelja, 06. november 2022 ura: 22:03 »

Pa saj sploh ne gre za strah, vsaj zase lahko rečem. Nimam pojma, neprijetno se počutim tam, sem vznemirjen in se zgodi kar se. Ko vstopim v bolnišnico pa itak, adijo pamet. Tisti vonj... Nope, nope.

Moja zdravnica to vse ve, zato niti ne dela neke panike ko pridem k njej s podivjanim utripom, malo pogovora, sproščenosti pa potem nekako gre ko vidi da se potem vse skupaj normalizira. Ja, tudi EKG-ji so bili vedno OK.

So bili pa tudi obiski pri njej ko sem pol ure pred tem popapcal polovičko Helexa.. Sem bil skuliran do amena, utrip perfekten  sesmejem
Prijavljen

Truth begins in lies.
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #434 dne:: ponedeljek, 07. november 2022 ura: 10:38 »

Hvala vam vsem, mi je lažje, ko vsaj nekdo razume moj strah  rozicodam

Mogoče bom morala začeti vsaj doma vadit, da mi mož meri tlak - tudi to mi ni glih prijetno 
Prijavljen

Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #435 dne:: ponedeljek, 07. november 2022 ura: 21:07 »

Doma ni “obsojanja” v smislu “pa dajte se umitit, saj ni nič takega” … “strah vas je za brezveze” … “česa takega še nisem doživela” … “svašta”.
Ja vse te komentarje sem že doživela v vseh teh letih. In me je vedno prizadelo, ustašilo.
Potem sem se naučila, da vedni vnaprej povem, da me je strah, da bo pulz visok… in je nekako boljše sprejeto iz strani zdravstvenih delavcev, eni so zelo uvidevni… eni pač ne.

Draga Regina tile komentarji več povedo o tistemu, ki ti pritisk meri kot o tebi.
Probaj razmejiti kaj je tvoje in kaj ni.
To je njihovo mnenje, njihova nestrpnost, njihova tečnoba, njihova nezrelost in neprofesionalnost.

Povečan pritisk (pri zdravniku) je po mojem zelo pogosta zadeva, saj smo tam večinoma bolj vznemirjeni kot doma. Tudi sama to čutim in jim v naprej povem, da imam sicer doma zelo nizek pritisk, tako da "številka" ki jo odčitajo ni realno stanje. Jim povem kakega imam doma in to želim, da zapišejo kot realno stanje.

Letos je 1x prišel dr. na dom (tista asistenca na dom). Logično da sem bila vznemirjena če sem klicala dr na dom (želela sem da poslušajo pljuča ali se razvija pljučnica po covidu). Ko sta vstopila sta mi po manj kot 20 sekundah že merila pritisk  zglavovzid in rezultat je bil VISOK PRITISK. Sem jima povedala, da bo čez 10 min normalen oz nizek :-) ... sta to pol preverila in je bilo res tako.
 sesmejem
V zapisnik pa sta poleg tega da so pljuča OK, dodala da je "sindrom bele halje" vplival na pritisk.
 nanosilih  sesmejem sesmejem sesmejem

Takle mamo.
Regina dovoli si, da ti bije srce "po svoje" in da je NORMALNO bit vznemirjen ob pregledih, diagnozah ...
 rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #436 dne:: četrtek, 17. november 2022 ura: 09:34 »

Dragi moji, nekaj časa sem kolebala ali je že čas ali ni, da zapišem tukaj - da bom mamica  zardevam
Zadeva je še dokaj sveža, čakam na pregled, medtem  pa upam, da bo vse v redu. Zavedam se obdobja prvih mesecev, ko se lahko marsikaj zgodi ... zato tudi okolica tega še ne ve in tudi ne bo, še nekaj časa. Malce mi je žal, ker tudi družina še ne ve, ampak res želiva počakati, da bodo glavi pregledi mimo  Smiley
Tukaj pa vseeno lahko napišem, saj se pooznamo le po vzdevkih (no z nekaj izjemami  Tongue).

Načeloma sem v redu. Veliko mi je slabo, k sreči ne bruham. Včasih mi tudi ni in takrat se res počutim fino. Nimam dobrega apetita in sigurno jem manj kakor prej. a upam, da bo tudi tako v redu, vsaj dokler me ta slabost ne mine. Vsak dan si merim tlak, ki je normalen. V ambulanti pri G sem povedala, da imam težave z tesnobo in, da me te meritve srčnega utripa ter pristiska spravljajo v hud psihični stres. Lepo so sprejeli, si pa moram sedaj vsak dan merit tlak in prinest meritve na pregled. Na prigledu, ki bo kmalu, mi bodo tlak vseeno izmerili a se bom za naprej dogovorila z G kako si ga bom merila. Dejstvo je, da je pravi ta, ki je merjen doma. Malo so me pomiliri  Smiley

Sicer pa menda 'klasične' skrbi. Ali bo otrok zdrav, ali bo N težka, ali bom imela težave, porod ... no meni te skrbi niso 'normalne' in se jih malo bojim ... tudi te hormonske spremembe so menda normalne (počutje, slabosti,..) a se bojim tudi teh in vedno mislim, da je kaj narobe. Tudi utrujenost vem, da je normalna, a jo jaz doživljam kot 'joj kaj pa če imam slabo železo'. Ampaak pod črto, nekako gre Smiley Srečna sem, da sem toliko pri močeh, da sem lahko v službi, kjer si misli zaposlim in nimam časa razmišljati. Če bi bila doma, bi bila verjetno kriza.  Grin .. sicer grem pa dan za dnem in se res trudim, da ne tuhtam vnaprej in si delam nekih scenarijev v glavi, do katerih mogoče sploh ne bo prišlo. Težko je  kiselnasmeh

Čakam na tisti 'glow', ki ga obljubljajo  sesmejem mislim, da ga jaz ne bom dočakala. No mogoče pa sem prestroga do sebe ...  Smiley

Včsaih se zdim nora sama sebi, da sem si upala spustit v to Cheesy

Tako, mogoče bom v prihodnjih mesecih kaj jamrala, pa brez zamire  rozicodam
« Zadnje urejanje: četrtek, 17. november 2022 ura: 09:47 od Regina » Prijavljen

Zvončica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 28

« Odgovori #437 dne:: četrtek, 17. november 2022 ura: 09:45 »

Regina čestitke rozicodam
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #438 dne:: četrtek, 17. november 2022 ura: 14:57 »

Cestitke se tukaj Regina rozicodam
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #439 dne:: četrtek, 17. november 2022 ura: 17:50 »

Draga Regina ... kok lepa novička. Sem vesela zate, za vaju.
 Kiss rozicodam Kiss
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Strani: 1 ... 19 20 21 [22] 23 24 25 ... 28   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar