FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 18. april 2026 ura: 04:12

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 17 18 19 [20] 21 22 23 ... 28   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Regina.  (Prebrano 101575 krat)
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.990

"I See You"

« Odgovori #380 dne:: ponedeljek, 06. september 2021 ura: 20:51 »

Ja... sesmejem te čisto razumem  sesmejem
Tudi pri nas je nekaj podobnega. Ene 8 ur preživi v službi za kompom. Proti večeru mu je pa sproščanje spet na kompu... posluša glasbo, bere ali pa nabija igrice. On pravi, da mu je služba ok in tudi sproščanje takole ok. Z leti sem prišla do tega, da nimam kaj  kiselnasmeh
Vsake toliko ima seveda težave s hrbtenico, pa seveda očala, drugega pa nič.

Meni težko razumljiv svet poln tehnike ne Včasih ga tako doživljam tudi precej pasivnega in težko sprejemam, ker sem sama precej bolj aktivna. 
Skoraj vsi moji bivši so bili IT-jevci in imam očitno nek tak fetiš. sesmejem Life issue zame izgleda  kiselnasmeh
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #381 dne:: torek, 07. september 2021 ura: 10:06 »

Zakaj smo ljudje takšni, da vedno pomislimo samo na slabo?
Ali sem samo jaz takšna?!
Tako sem žalostna, pa v skrbeh ...  Cry

Itak, da me skrbi zaradi moževih težav, kako naj me ne. Ampak, ko bi se vsaj lahko nekako prijela v roke in si rekla, da naj neham razmišljati slabo. Potem pa kar neki brskam po googlu, pristanem na takih diagnozah, da mi je kr slabo. Potem se pa itak strah še poveča, črni scenariji. Kaj če je kaj hudega, kaj če, joj sploh si ne upam napisati  Cry
In potem mi pojamra, da je mislu, da bo dons boljš, ker je včeraj bilo kar OK, no pa danes spet čudna glava. Mene je res STRAH in nevem kaj naredit. Potem mu rečem, naj pač napiše zdravniku ane, če to traja že en mesec ... in itak me postane še bolj strah. Le kaj bo, do kdaj bo tole trajalo. Zakaj to traja.

meh.  Sad

Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #382 dne:: torek, 07. september 2021 ura: 11:59 »

Regina, nic drasticnega se mu ne dogaja pomezik Tole bo ze porihtal.
Ne googlaj, kaj bi lahko bilo. Saj ves, da to ne dene dobro.
Evolucijsko ima clovek fokus na negativno se iz pradavnine, ker je potreboval ta fokus zaradi nevarnosti, ki so prezale nanj.

Kot ponavadi... naredi kaj zase.. umirjaj.. fokus na druge stvari, ki ti lahko zaposlijo misli rozicodam
Prijavljen
Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 583

« Odgovori #383 dne:: torek, 07. september 2021 ura: 12:42 »

Regina, se strinjam z Nives, predvsem ne googlaj, ker si osredotočena samo na najbolj slabe scenarije. Veš, da je največji povzročitelj teh težav lahko stres in tudi če ga zavestno ne čuti, se nekje v njemu lahko nabira, pa slaba in napeta drža in je to to.
Pregled pri zdravniku pa vseeno lahko opravi, da bosta bolj mirna, ne.
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #384 dne:: sreda, 08. september 2021 ura: 12:31 »

Hvala, probam ne razmisljat o tem.
Saj po eno strani mi je vse skupaj malo smesno, moj se vedno zvecer za relax spila igrice pa se pri tem smeji, ko debatirajo s kolegi (online igra), najbrz potem bi tako ZELO HUDO. Pa v soboto gre nekam itd.
Pravi tudi, Da vmes pozabi mal pa da je boljs, pol k zacne tuhtat pa spet cuti tko…
Joj ta glava oz moje skrbi…
Upam, da bo kmalu spet vse po starem.  unsure
« Zadnje urejanje: sreda, 08. september 2021 ura: 12:55 od Regina » Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #385 dne:: nedelja, 26. september 2021 ura: 20:52 »

Zadnje dni opažam, da se prepuščam mislim in strahu.
Zadnji mesec sem tudi opustila skrb zase, nič več ne hodim peš, kar mi je prej res sedlo, mi dalo energijo in zagon. Veliko imam nekih skrbi, skrbi, ki sicer prikrijejo moje počutje in se zaradi teh skrbi ne zavedam, da nisem OK. Spet občutim tisto tesnobo v prsih, spet me heca želodec, pa tudi misli so take, anksiozne.

Morem stopit korak nazaj, poskrbeti zase… spet se spravit ven, hodit, na zrak, na čas s samo sabo…

Upam, da bo jutri pravi dan, za začetek  Smiley
Prijavljen

Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #386 dne:: nedelja, 26. september 2021 ura: 21:09 »

Morem stopit korak nazaj, poskrbeti zase… spet se spravit ven, hodit, na zrak, na čas s samo sabo…
clap clap
Telo nas lepo "opomni", če nanj pozabimo.
Ti želim prijetne sprehode ... meni je tudi ta čas, same s seboj, zlata vreden.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
struktura
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #387 dne:: sreda, 17. november 2021 ura: 19:38 »

Draga Regina
Vse je v glavi pravijo in s tem se strinjam. Ne obupaj in dobro je, da si prepoznala težavo in se je želiš lotiti z vsemi močmi. Desetletja sem imel resne težave z močno tesnobo in napadi panike. Skoraj mi je razpadel zakon in posel sem komaj držal nad vodo. Hodil sem k terapevtom, menjal medikamente, a zgodilo se ni nič spodbudnega. Počutil sem se že iztrošenega in vedno je bilo prisoten občutek, da mi ne bo uspelo. Pa še nisem ravno garač po karakterju. Vendar se je zgodil preobrat. Prijateljica, ki je tudi moj terapevt, mi je predlagala knjigo z naslovom Proces prisotnosti. V roku enega leta, se mi je življenje spremenilo. Neverjetno, koliko stvari sedaj vidim popolnoma drugače, življenje ima čisto druge barve in še tri dni bi lahko našteval pozitivne učinke te knjige. Res je, da še vedno jemljem AD, toda počutje je enkratno in kar mi je pomembno imam nadzor nad svojim življenjem. Vem da ni garancije, da bi ta knjiga vsakemu pomagala na enak način kot je meni, vem pa da mi ni škoda tistega denarja, ki sem ga dal za knjigo. Samo da ne bo kdo mislil, da hočem delati reklamo za knjigo. Lp vsem, Marko
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #388 dne:: nedelja, 21. november 2021 ura: 13:09 »

Nevem, ena težava mine in se pojavi nova.

Se mi zdi, da sem se pri težavah, ki jih je imel mož kar dobro držala. Strah je bil prisoten, ni pa toliko vplivalo na moje fizično počutje. Sem pa sedaj, zadnjih nekaj dni bolj na tleh.
Težave z želodcem (občutek slabosti, hitre sitosti, polnega in težkega želodca… danea celo krči), saj to vse poznam, me pa zeloo izmučijo. Poleg tega se zjutraj zbujam in hitro postanem tesnobna v smislu, kaj bo prinesel dan, teden,… vse to sem že dala skozi, sedaj pa spet.
Zakaj. A je sedaj vse prišlo za mano? Vsi strahovi, ki so me vcaaih bolj, vcasih manj, obdajali ze od avgusta?
Ali je mogoce pa krivo to, da sem v sredo zvecer dozivela kar velik stres in se ni popustilo.

Sva na vikendu pri mojih.. pa sem precej nemirna. Slabe volje. Tesnobna.

Rada bi si vzela čas zase, počivala… a kaj, ko je jutri ponedeljek, služba, obveznosti.
Prijavljen

Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #389 dne:: nedelja, 21. november 2021 ura: 16:23 »

Vzemi si ze danes zvecer kar potrebujes. Pocitek.. relax.. pomirjanje sebe oki Ze cas je tak, da je fino se vec vloziti v svoje dobro pocutje. Karkoli ze je.. ni tako pomembno, kaj je bilo. Potrebijes pocitek in antistress program. rozicodam
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #390 dne:: nedelja, 21. november 2021 ura: 19:05 »

Sva na vikendu pri mojih.. pa sem precej nemirna. Slabe volje. Tesnobna.
Rada bi si vzela čas zase, počivala… a kaj, ko je jutri ponedeljek, služba, obveznosti.
Draga Regina ... vzemi si to kar potrebuješ. odrasla si, neodvisna si.
Se je treba tudi staršem naučit rečt NE in dat prednost temu kar ti res potrebuješ.
Obiski staršev - ta teden k "mojim" drug teden k "tvojim" znajo bit vse prej kot čas za relax.

Imeti sebe rad, pomeni tudi to, da daješ sebe na prvo mesto.
Da imaš pogum drugim reči NE.

rozicodam
Prijavljen

Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #391 dne:: nedelja, 21. november 2021 ura: 21:07 »

Evo. Aslan ti je zelo dobro napisala.  Grin

Včasih je treba tudi kak obisk prestaviti, odpovedati, skrajšati... da bo tebi bolj na kožo pisano.

Biti sama s seboj... si prisluhniti kaj točno v tistem trenutku potrebuješ in si sama lahko daš.

S tem si tudi takoj izkažeš, kako se imaš rada.  srce-utrip

PS: na neki točki zorenja se naučimo tudi, da so odnosi zares prijetni, ko iskreno želimo biti z nekom v tistem trenutku. Če ne želimo tega je odnos takrat prazen...oz celo kontraproduktiven.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #392 dne:: nedelja, 21. november 2021 ura: 21:19 »

PS: na neki točki zorenja se naučimo tudi, da so odnosi zares prijetni, ko iskreno želimo biti z nekom v tistem trenutku. Če ne želimo tega je odnos takrat prazen...oz celo kontraproduktiven.

Tako zelo resnično  ok
In najlepše je imeti okoli sebe zrele ljudi, ki to razumejo in to živijo.
Zdravi odnosi ...  hug ... ko si lahko zelo povezan, a si sočasno znaš dat prostor.
Prijavljen

Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #393 dne:: nedelja, 21. november 2021 ura: 22:03 »

Točno tako  pomezik  srce-utrip
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #394 dne:: sreda, 24. november 2021 ura: 09:47 »

Res je kakor sta napisale  Smiley
V nedeljo sem po prihodu domov se že sprostila, tudi želodec je nehal nagajat.
Očitno sem bila pod stresom in sem vse tako občutila.

V ponedeljek sem si vzela čas zase in šla po novoletne okraske! Zvečer je bila smrečica že postavljena  sesmejem čeprav sem rekla, da bom počakala do prve adventne nedelje  Smiley

Nisem pa še na zeleni veji. Malce slabše spim oz se ponoči zbujam, gledam na uro, koliko časa še imam za spanje ... želodec mi še vedno sem in tja nagaja, da mi je pač slabo, ampak večina v dopoldanskem času. Tudi v sebi čutim nervozo, malce tesnobe, malo strahu.

Se trudim ohranjati pozitivo, saj bo  Smiley
Prijavljen

Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #395 dne:: sreda, 24. november 2021 ura: 11:19 »

Ti si pa hitra s tvojo smrecico.. sesmejem
Mi je verjetno spet ne bomo zaradi 2 mackov postavljali.. To bi postal playground, v katerem bi en drugega spodbujala k lumparijam z vejami, bunkicami in drugimi okraski.. nima smisla kiselnasmeh
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #396 dne:: sreda, 24. november 2021 ura: 12:13 »

Nives ja, vsako leto sem hitrejša  sesmejem
Kaj pa če kako drugače improvizirate? Jaz si ne predstavljam, da bi bila brez   zardevam
Prijavljen

Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #397 dne:: sreda, 24. november 2021 ura: 13:31 »

Ma ne vem.. imamo veliko jelko in vse.. tako, da ne bi novega kupovala. Bom pocakala, da bosta macka se malo starejsa in se jima ne bo vec ljubilo kiselnasmeh Medtem lahko vse skupaj prilepim edino na strop sesmejem

Ce bo sreca z ukrepi mila in meje letos odprte, bomo zadnji teden leta itak s prijatelji v tujini. 043 Tako, da ne bomo tako pogresali..
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #398 dne:: sreda, 24. november 2021 ura: 18:31 »

Nives a tkole bi blo ok...? glej priponko  sesmejem sesmejem sesmejem
Prijavljen

Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #399 dne:: sreda, 24. november 2021 ura: 20:47 »

Hehehe  sesmejem sesmejem recimo ja.. Grin Grin
Prijavljen
Strani: 1 ... 17 18 19 [20] 21 22 23 ... 28   Pojdi gor
  Natisni