FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 18. april 2026 ura: 05:30

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 9 10 11 [12] 13 14 15 ... 28   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Regina.  (Prebrano 101617 krat)
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #220 dne:: sobota, 13. junij 2020 ura: 08:38 »

Hvala vama  rozicodam
Strinjam se z vsem, kar sta napisala. Delo na sebi, pozitivno razmisljanje. Ampak kaj, ko se mi zdi, da v takih momentih sploh ne znam razumno razmisljati.
Ravno sem se v postelji dobesedno zjokala mozu, zdaj mi je precej lazje. Ampak mene so same skrbi. Crne skrbi. Kaj ce se kaj kuha v zelodcu, kaj ce imam raka?! Te misli se ne znam znebiti. Tudi ko se potrudim in so recem kaj lepega, mislim lepo, se ta crna zadeva skrivaj smeje v ozadju.
Zjutraj sem se zbudila, vse BP. Po cca 10 min sem zacutila nelagodje v zelodcu, ki so ga pomoje povzrocile skrbi in slabo razmisljanje. Danes gremo na morje. Namesto da bi se veselila, se obremenjujem s tem kako bo, a bom v redu, a bo v redu zelodec...
Zelim si, da se to neha.

Hvala, ker me berete in ker ste.
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #221 dne:: ponedeljek, 15. junij 2020 ura: 05:33 »

Tole pa ni bila moja noč. Spala sem vsega skupaj 1-2 ure. Skozi samo premetavanja, preveč razmišljanja, v želodcu kepa zaradi nervoze. Ah ja, nevem kako bom zdržala dons v službi.
Tekom vikenda sem se ene 3x zlomila v slozah. Moj se mi prav smili, tako se trudi, da mi pomaga, mi daje pogum, pozitivne misli. jaz ga poslušam, mu verjamem in pomaga ... za nekaj časa. Potem pa spet moje negativne misli prevladajo, strah, nervoza, kaj bo če bo, kako bo, kako bo to, tisto, kako bom šla skozi to, zakaj se to dogaja.
Namesto, da bi se nasmehnila, ker vem, da smo sami odgovorni za svoje počutje, saj ga z mislimi peljemo v pozitivo ali negativo; obupujem sama nad sabo.
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Ireland
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 52

« Odgovori #222 dne:: ponedeljek, 15. junij 2020 ura: 08:56 »

Imam zelo podobne težave ... sesula sem se kljub jemanju AD-ja. Strah, strah, strah za svoje zdravje. Ves čas neki telesni simptomi ...
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.990

"I See You"

« Odgovori #223 dne:: ponedeljek, 15. junij 2020 ura: 10:58 »

Se vama je kaj tako stresnega letos zgodilo, kar je vplivalo, da se je tehtnica malo prevesila spet?

Pri meni je bilo letos zelo pestro.. eno večje negativno dogajanje tudi, ki me je kar povozilo.. kar me tudi še nekaj lovi in se moram res truditi, da plavam v pozitivo. Potem mi pozitiva že čisto uspeva. Nakar me vsak mali stresek sesuva po malem in čutim, da me meče nazaj.. Tako sem senzibilizirana, da name dosti vpliva že razpoloženje drugih okrog mene.. kogarkoli.. že stranka s katero nimam nič posebnega npr.

Blagor enim, ki niso tako čustveni, pa občutljivi in so skoz stabilni, res..
Prijavljen
Ireland
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 52

« Odgovori #224 dne:: ponedeljek, 15. junij 2020 ura: 11:42 »

Dogodki, ki bi pri meni lahko vplivali: izgube sluzbe, nova partnerska zveza, koronavirus ...
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #225 dne:: ponedeljek, 15. junij 2020 ura: 12:53 »

Veliko sprememb ja...
Letos je sploh korona prinesla še razne posledice. Vsaj pri meni.
Saj bo..en čas rabimo, pa se bomo stabilizirale nazaj. oki
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #226 dne:: ponedeljek, 15. junij 2020 ura: 13:01 »

Da bi se kaj zgodilo ravno ne, mogoce podzavestne skrbi, ker sva kupila stanovanje. Prejsnji vikend sem imela eno precej stresno zadevo... lahko da je to.
V sredo imam gastroskopijo, joj  Cry
Prijavljen

Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #227 dne:: ponedeljek, 15. junij 2020 ura: 13:07 »

Saj bo Regina. pomezik Če se boš slabo počutila na pregledu, jim boš to povedala in boš takoj bolje. Se spomnim, da je enkrat že bilo tako, ko te je bilo strah enega pregleda.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #228 dne:: ponedeljek, 15. junij 2020 ura: 14:20 »

Da bi se kaj zgodilo ravno ne, mogoce podzavestne skrbi, ker sva kupila stanovanje. Prejsnji vikend sem imela eno precej stresno zadevo... lahko da je to.
V sredo imam gastroskopijo, joj  Cry

Stres rad vpliva na želodček ..prebavo ...

Sam povem, da gastroskopijo delajo tudi v sedaciji s propofolom :-)
Spiš in nič ne veš.

Držim pesti, da boš hitro ok in da preiskava mine hitro  rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #229 dne:: ponedeljek, 15. junij 2020 ura: 17:01 »

Ja decembra sem bila na UZ trebuha pa memje bilo strah in sem povedala zdravnici. Ni nekaj komentirala ampak jaz sem se boljse pocutila. In ja tudi v sredo bom povedala da me je strah. Upam, da bo slo. Drzite pesti  oki
Prijavljen

melita
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 459

« Odgovori #230 dne:: ponedeljek, 15. junij 2020 ura: 17:33 »

Regina,

prav gotovo misel na gastrokopijo vpliva na tvoje počutje. Nehote ta preiskava vzbuja skrbi, čeprav je skorajda rutinska in gre hitro mimo (sem bila že večkrat). Nekaj nervoze in nelagodja je običajno prisotno na začetku postopka. Prav gotovo se sestre in zdravniki zavedajo, da nam ta preiskava vzbuja tesnobo in so na to tudi pripravljeni. Mene čaka ponovna v začetku oktobra.
Očitno je, da smo naravnani tako, da na nas stres močno deluje in poveča naše težave ter se kmalu znajdemo v začaranem krogu.
Prepričana sem, da bo vse ok in držim pesti.

Prijavljen

Nikoli ni prepozno za drugačen pogled nase. In na druge. (Alenka Rebula)
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #231 dne:: torek, 16. junij 2020 ura: 12:28 »

Melita, res je. A po eni strani komaj cakam jutri, da gre tole mimo. Srcno upam, da nebo preiskava pokazala nic hujsega, oz kar verjamem v to  Smiley
Samo upam, da me ne bo prevec panika grabila pred preiskavo.. da jo bo sploh mozno naredit  Smiley
Prijavljen

sonce57
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 104

« Odgovori #232 dne:: torek, 16. junij 2020 ura: 17:24 »

Regina, držim pesti, da bo jutri vse v redu. Tudi jaz pri pregledih povem, da me je strah. Včasih me kakšna dobra duša potolaži, ali pa me čudno gledajo.
Ko berem o tesnobah, strahu zaradi strahu, se najdem zadnje čase tudi sama. Odkar sem dobila še dodatna zdravila za nižanje pritiska in diagnozo Angina pektoris, sem v izredno slabem stanju. Vrtim se v začaranem krogu, ker si skorajda ne upam več meriti pritiska, vedno imam prvo merjenje do 150, nato se počasi umirja. V meni pa kar kljuva od strahu kaj pa če me infarkt, kaj pa če me kap... Groza. Zdravniki pa mi razlagajo, da je to psihosomatskega izvora. Kaj mi to pomaga, če v moji glavi govori strahec na kvadrat. seznojim

Regina, vzdrži še to preizkušnjo rozicodam
Prijavljen
Poni
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.392

« Odgovori #233 dne:: torek, 16. junij 2020 ura: 18:19 »

Zdajle sem se spomnil, Regina

Jaz sem zadnje čase tudi vedno povedal pri odvzemu krvi za preiskave, da me je grozno strah teh igel. Zdi se mi, da je pomagalo. Sestra je bila zelo nežna potem. Je rekla, da razume. Da bo vse v redu. Ampak pri vsakem naslednjem me zato ni bilo nič manj strah.
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #234 dne:: sreda, 17. junij 2020 ura: 09:12 »

Se pol ure! Pa grem. Joj res me je strah, prav tresem se. upam, da bo uspelo narediti pregled, da ne bo vse zaman. Se javim kako bo, ce prezivim!
Prijavljen

Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #235 dne:: sreda, 17. junij 2020 ura: 12:08 »

Uspela  wav

Zeeeelo sem ponosna nase. Tam ko sem čakala, sem bila tako nervozna, kar bledlo se mi je in vse. Potem pa je bil čas. Zdravnik in sestra sta bila zelo v redu, potem, ko smo se pogovarjali, da sem tudi jaz iz zdravstva je bilo pa sploh v redu. Sama gastroskopija, precej zoprna ampak se da preživet. Vse je v dihanju. Čim sem popustila koncentracijo za dihanje in se zavedala, da mi šari notri mi je avtomatsko dvigalo in se spahovalo. Ufff. Ampak ja, sem zmagala!
No izvid je pa tudi BP. Živčen želodec. Svetoval mi je lažjo prehrano in JOGO za ankso  sesmejem

Res iz  srce-utrip srce-utrip srce-utrip srce-utrip hvala, ker ste mi v teh res težkih trenutkih stali ob strani  rozicodam
Prijavljen

Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #236 dne:: sreda, 17. junij 2020 ura: 15:28 »

Regina BRAVOOOO  clap
Vesela zate tudi za BP rezultat.
 Smiley Smiley Smiley

Za kombinacijo psihe in prebavnih težav se baje obnesejo
homeopatske kroglice Argentum nitricum C12.
Slišala sem ful pohval, da pomaga pri nervoznem želodcu ...
Malo pogooglaj ...
Dobiš samo v nekaterih lekarnah, cena okoli 10 eur.

rozicodam

Prijavljen

sonce57
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 104

« Odgovori #237 dne:: četrtek, 18. junij 2020 ura: 07:03 »

Regina, super, zmogla si! Še ena zmaga clap Sedaj pa novim zmagam nasproti sonce
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #238 dne:: petek, 19. junij 2020 ura: 10:07 »

Hvala, tudi sama sem zeloo vesela, še bolj pa ponosna.
Zavedam se, da pot tukaj ni končana - paziti moram na želodček, paziti kaj in koliko jem. To bo zame precej težko, ker sem oseba, ki res rada je, veliko je, nikoli nisem pazila na nič. No očitno z leti pride tudi to, da je treba narediti korak nazaj. Sedaj si pišem obroke in spremljam, kaj mi poškodi oz kako bo vnaprej. Bomo videli. Psihično sem veliko boljše, nisem pa še 100% no mogoče je pa samo danes tako, ker je tak čuden dan.  034

Je pa moj novo moto:
POZITIVA ŠE GORE PREMIKA! Upam, da se ga bom uspela čimbolj držati.  Grin
Prijavljen

Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #239 dne:: petek, 19. junij 2020 ura: 10:40 »

Zavedam se, da pot tukaj ni končana - paziti moram na želodček, paziti kaj in koliko jem. To bo zame precej težko, ker sem oseba, ki res rada je, veliko je, nikoli nisem pazila na nič. No očitno z leti pride tudi to, da je treba narediti korak nazaj.

Regina evo sva sotrpinke zdej :-)
V življenju nisem pojedla tok kuhane zelenjave kot sem jo v teh mesecih.
 sesmejem
In na žalost tudi NIČ čokolade.
 jok
Pa stresa se izogibat v velikem loku ...

Bodi lepo in vseeno uživaj v hrani.
"Manj je več" pravijo - jesti bolj izbrano a količinsko manj.
 rozicodam
Prijavljen

Strani: 1 ... 9 10 11 [12] 13 14 15 ... 28   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar