FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 18. april 2026 ura: 04:19

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 6 7 8 [9] 10 11 12 ... 28   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Regina.  (Prebrano 101601 krat)
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.606

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #160 dne:: sobota, 22. december 2018 ura: 14:19 »

Toja ves kaj je najhujse? Da se vsega tega trezno zavedam, a ko strah postane mocnejsi me cisto povozi in se pocutim, kakor, da sem spet na dnu. Sram me je, sram, da to spet tu pisem, ker sem bila dlje casa odsotna iz foruma, ko pa se mi kaj takega pripeti pa takoj pridem jokcat sem Sad

Saj zato je forum, nisem še zasledila uporabnika na forumu, ki bi rekel "jaz sem super, tako malo sem prišel pogledat"...  Smiley

Sedaj sem resevala take penaste kocke ki jih sestavljs in morem rect da se je atanje malenkost umirilo, ampak nisem pa umirjena da bi rekla, da je minilo.

o tem sem ti pisala v prejšnjem postu  clap

...ker sem ze vceraj veliko... lahko pa da je vse to posledica vcerajsnjega res stresnega dne (vceraj teh tezav nisem imela) sem se pa ubadala z drugimi zadevami...

Točno v tem je vzrok tvojega počutja...sama si ga našla  oki

Posledica stresa je tvoje današnje počutje...tako se telo odziva...
in če mu damo z mislimi MOČ nas bo še bol, torej ne sedet, ne ležat, zaposli se...
Morda bi ti prijal kakšen sprehod, danes ni mrzlo...pojdi  kolikor zmoreš ...

rozicodam

[/quote]
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #161 dne:: sobota, 22. december 2018 ura: 15:42 »

Toja sem zbrala pogum in sla ven! Sicer me bilo grozno strah, da bo kaj narobe ampk morm rect, da v tem casu, ko sem delala zunaj nisem imela nobenih obcutkov preskakovanja srca Smiley skuhala sva kosilo, ki mi sicer ni teknilo, pulz pa tudi ni se ravno ok, ampak dovolim so verjeti, da bo do vecera ok Smiley
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #162 dne:: sobota, 22. december 2018 ura: 16:03 »

Bravo, ponosna in rada imam uporabnike, ki se trudijo in rada si zanje vzamem čas...  clap 
 rozicodam rozicodam rozicodam
Prijavljen

Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #163 dne:: sobota, 22. december 2018 ura: 16:14 »

Javim zvecer kako bo, upam da bo boljse  Sad
Hvala za vzpobdudo!
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #164 dne:: nedelja, 23. december 2018 ura: 10:18 »

Mah, za en drek sem. Spala nisem nič ... zvečer se mi je stanje nekoliko umirilo in zaspana sem bila, pa si mislila super, končnoooooo .... na in spet, preskakovanje srca. Obračala sem se po postelji do 3. ure in nato vzela 2 persena ... zaspala do 5ih ... se zbudla ok, pulz ok, brez preskakovanja ... cca pou ure. Potem pa sem začela premlevat a je konec stem, kaj če se čez dan spet pojavi .... innn spet preskok. Sicer so blažji kot včeraj .. ampak res nevem več kaj naj. Ali it na urgenco ali ne, ker počutim se čisto ok, samo moteče je to preskakovanje. Če kaj delam je ok, čim se usedem pa razmišljam pa spet začutim... brala sem po netu da je večin aritmij nenevarnih, odvisnih od počutja, hormoskih sprememb, psihičnega stanja ... no jaz se pod vse to podpišem, saj sem kmalu pred menstruacijo, psihično itak na tleh že 3. dan ... nevem, ali pa se tako samo tolažim? ... zdrava pamet mi govori, pa dej skuliraj se, naredi nekaj, pejdi pospravljat, pejdi ven ... delaj nekaj in ne posedaj pa se nehaj smilit sama sebi ..... druga stran (anksa) pa me vleče nazaj in mi govori, leži, razmišljaj, pejdi na urgenco .... joj za znoret!  Angry
Prijavljen

PESEM
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 33

« Odgovori #165 dne:: ponedeljek, 24. december 2018 ura: 08:51 »

Regina, ne se sekirat, saj je res točno tako, vsi pridemo, ko je hudo- se mi zdi, da je trenutno prav zatišje na forumu- upam, da se vsi forumaši torej dobro počutijo  sesmejem
Te pa tudi čisto razumem, ko si ok in se ne psihiraš, vse gre. Ko pride misel, ki nas prestraši, pa je hudo, takoj se življenje obrne za 180 st.
Ti še jaz povem svojo štorijo, mi je zdaj en dan kar naenkrat začela trzati mišica na obrazu- skoraj čez pol obraza, ti povem, v trenutku je bilo počutje skoraj na nuli, pa še na obisk smo se peljali in je bilo reeees muka. Potem sem se prav prisilila, da sem šla ven, vsaj malo hodit in zvečer je bilo bolje. Je pa res, da sem bila izmučena od samega strahu - kaj če mi začne celo telo trzat, ali se trest?! In pa seveda strah, da se ponovi, ko bo najmanj treba.
Vidiš, sami sebe takole stresiramo. In pa pred prazniki- tudi jaz se jih najprej zelo veselim, saj je prej vse napeto, potem pa sem doma, otroci, pospravljanje, kuhanje in rabim par dni, da se navadim na nov ritem.
Žalostno, ampak tako je.
Čimveč se razvajajta s svojim, dopovej si, da sta končno prosta in se ne daj strahu, da uniči vsak dan tega dopusta.
vsem en lep, miren pozdrav
Prijavljen
gogi
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 696

« Odgovori #166 dne:: ponedeljek, 24. december 2018 ura: 20:49 »

Tole nihanje pred menstruacijo tut mene precej matra zadnje leto. Ni da ni takrat, ni dneva dabi lahko mirno rekla, no, koooončno en dan da lahko rečem da je vse ok, enostavno ni ga dneva več.
Seveda s premlevanjem vse poslabšamo in kot je Pesem napisala, se stresiramo sami, prav za res.
Mislim pa da pri nas ženskah veliko vlogo odigrajo tudi hormoni.
Miren konec  decembra in veliko mirnih in veselih dni v prihajajočem letu želim.  rozicodam
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #167 dne:: torek, 15. januar 2019 ura: 10:53 »

Hvala vsem za zadnjič, je milino tako, kot se je pojavilo. Kar na enkrat  Smiley oki

Jutri pa ima moj dragi UZ srca. Od malega ima neke aritmije. Leta nazaj se mu je pojavila res občasno, npr 3x na leto ... potem se je začelo tako 1x na mesec ... v enem obdobju 2015 je imel pa zelo pogoste dnevne in je šel na UZ, kjer je bilo vse BP, naredil še tisti 24 urni holter, EKG ... vse ok. Ugotovljen samo minimalni prolaps ene zaklopke, ki pa je samo ''lepotna napaka''. No zadnji teden ima aritmije spet bolj pogoste, 1x-2x na dan ... sem ga prepričala, da naj gre na kontrolo UZ, ker so mu svetovali naj se oglasi čez par let. No in tole bo jutri. Joj mene je ze zdaj strah  Cry roke mam cisto ledene, srce mi razbija, na WC sem šla že 3x in cmok imam v grlu, apetiti mi je pa itak že minil.. če bom kaj pojedla mi bo pa slabo.
Ahh jaz upam, da bo vse OK ... ampak me res jezi, ker nevemo od česa pride do teh aritmij  Shocked potem pa se na pregledih aritmija itak ne pojavi in je vse bp.
Prijavljen

Poni
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.392

« Odgovori #168 dne:: torek, 15. januar 2019 ura: 18:11 »

Regina
Navijam za vaju, da bo vse v redu. Hm, ampak če bo vse v redu, se pa iskanje nadaljuje? Vseeno upam, da bo OK.
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #169 dne:: sobota, 09. februar 2019 ura: 20:11 »

Hello vsem, upam, da ste dobr, vsaj bolj kt jest  sesmejem
Zadnji dnevi so res cudni! Nevem ali me daje anksa ali kej drugega, ampak kar dosti casa se pocutim tesnobno, zaradi tega imam razne cudne in slabe misli... poleg tega me dajejo problemi z prebavo, imam cuden zelodec, obcano mi je malenkost slabo, skozi me sraufa in krce imam v spodnjem delu trebuha. Od vsega razmisljanja kaj bi lahko bilo sem potem cisto adijo, roke mam ledene, glava me boli... se vednooo sem prehlajena in utrujenaaaa.... vecino dneva je sicer ok. Vceraj recimo sem bila super, potem sem se najedla kosila in sem bila samo se za spat.. danes isto. Morem rect, da nimam pravega apetita, potem se najem in sem out, ehh ja, nevem kaj se to dogaja ampak tole me spravlja konktetno ob zivce in me dela tesnobno. Res upam, da se stanje kmalu popravi.  Huh?
Prijavljen

Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #170 dne:: sobota, 09. februar 2019 ura: 20:13 »

Ubistvu mi po hrani nekaj poskodi, kokr da bi bla na gluten obcutljiva, samo zakaj bi se kazalo prav zdaj in ne recimo leto nazaj? Ima kdo izkusnje s temi tezavami z glutenom.?
Prijavljen

Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.990

"I See You"

« Odgovori #171 dne:: sobota, 09. februar 2019 ura: 20:44 »

Jaz sem imela nekajmesecno intoleranco na gluten pred par leti. Par mesecev sem izlocila gluten in jedla res zdravo in raznovrstno, potem je bilo pa dobro. Bila sem v nekem stanju utrujenosti. Pa ce sem kaj sladkega pojedla, sem dobila fleke po kozi. To je bilo po enem stresnem obdobju ene sezone, ko sem prevec delala, pa premalo nase pazila. Nekaj mesecev kontra doze sem si vzela, pa se je ravnotezje samo nazaj postavilo.
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #172 dne:: sobota, 09. februar 2019 ura: 20:50 »

Tudi mene daje ful tesnoba zadnje dva dni...
vem, da je stres (šok), ki me je zadel ... solze tečejo na suho  jok

Regina to je verjetno kakšna viroza,
je pa tudi nekaj, da vsaka negativna zadeva najprej vpliva na želodec
in se kaže v takšni obliki...jaz sem imela te težave zelo dolgo, zdaj je boljše...
tudi pri tebi bo  oki
« Zadnje urejanje: sobota, 09. februar 2019 ura: 23:46 od Toja » Prijavljen

Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #173 dne:: sobota, 09. februar 2019 ura: 21:10 »

Jaz sem imela nekajmesecno intoleranco na gluten pred par leti. Par mesecev sem izlocila gluten in jedla res zdravo in raznovrstno, potem je bilo pa dobro. Bila sem v nekem stanju utrujenosti. Pa ce sem kaj sladkega pojedla, sem dobila fleke po kozi. To je bilo po enem stresnem obdobju ene sezone, ko sem prevec delala, pa premalo nase pazila. Nekaj mesecev kontra doze sem si vzela, pa se je ravnotezje samo nazaj postavilo.

Vse bolj verjamem, da je nase pocutje v veliki meri odvisno od hrane. Sama bi zelo rada probala kaj bolj zdravo.. pa na koncu spet pristanem na kruhu, testeninah... ehhh.
Po eni strani pa se mi zdi, da sem zaradi te tesnobe se brez pravega apetita (jem zjutraj, kosilo in kaj malega zvecer... a drugace pojem rea veliko in mi je zdaj res cudni, da mi hrana ne pase tako kot ponavadi).
Pa se izbirat in gledat kaj jest in kaj ne, zal se mi tako ne da, ampak nekaj bo treba,! Kje si nasla kaksne jedilnike in kako si to skombinirala z druzino, ste vsi potem jedli bolj zdravo ali si kuhala loceno?
Prijavljen

Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #174 dne:: sobota, 09. februar 2019 ura: 21:12 »

Tudi mene daje ful tesnoba zadnje dva dni...
vem, da je stres, ki me je zadel ... solze tečejo na suho  jok

Regina to je verjetno kakšna viroza,
je pa tudi nekaj, da vsaka negativna zadeva najprej vpliva na želodec
in se kaže v takšni obliki...jaz sem imela te težave zelo dolgo, zdaj je boljše...
tudi pri tebi bo  oki

Zelo veliko ljudi jamra zadnje dni, sem mislila, da je od mlaja, ampak zdaj je to ze kar dalec naza. Jaz se bojim, da se mi bi ti nabralo in bo potem udarila anksa konkretno ven, nevem kako to tezo spravit ven,, in vse zaradi teGa pocutja.
Upam, da ti bo slo cimprej na boljse in, da stres popusti  rozicodam rozicodam
Prijavljen

Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #175 dne:: sobota, 09. februar 2019 ura: 22:52 »

Regina in Toya rozicodam

Malo sem se izobrazevala kar prek spleta in gor tud jedilnike nasla. Problematicni so itak bolj kot ne ogljikovi hidrati. Skrob in sladkor. Sladkor sem popolnoma izlocila. Ce ze kaj, sem uporabljala doma vzgojeno stevio. Pa predvsem je od zit problematicna psenica, ker je nekako tako industrijsko predelana, da je izgubila jedro in povzroca tezave. Odlicen nadomestek je kvinoja, ki daje tudi ogromno energije. Pa proso, ovseni kosmici.. Kruh sem zamenjala z ovsenim, ce se ga ni dalo dobit, pa s koruznim. Dodala probiotike. Sladko nadomestila s sadjem in orescki. Dodatno se vitamini, minerali. Raznovrstno. Cimvec zelenjave.
Moja druzina se je na nove jedilnike odzvala z odporom, tako da sem te mesece kuhala ene stvari loceno.
Po nekaj mesecih sem bila ok. Skoda, da nisem cisto na istih jedilnikih ostala. sesmejem kiselnasmeh
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #176 dne:: nedelja, 10. februar 2019 ura: 08:38 »

Sliši se super  sesmejem

Da malo pojamram, ker me res skrbi  Sad ... tega počutja res nisem navajena. Zaspim in spim zelo dobro. Včeraj zvečer sem šla res fajn dobre volje sprat, nič me ni motilo. Zjutraj se zbudim, naspana ok ... potem pa so pridrvele misli na dan .. kaj če bo danes spet tako, kaj če bom brez energije, kaj če mi hrana ne bo teknila .. kaj če sem bolna, kaj če imam raka?!! ... grozno, itak, da so mi te misli povzročile vse mogoče, začutila sem kepo v trebuhu, pognalo me je na wc. Potem sem si šla, nevem zakaj res, po vago in se stehtat. Jaz sem že od nekdaj bolj suhica in sem vedno imela tm 47-49kg, no zjutraj stopim na vago, ki je kazala 45,9  seznojim takoooj se je ideja o tem, da je kaj narobe itak okrepila  Sad Če tako razmišljam, res manj jem, apetit ni prisoten konstanto kakor je bil prej (prej sem pojedla kosilo, čez 2h pa sem že mogla it kej pojest...), ampak se pojavi ene 2x na dan, takrat se konkretno najem in potem mi seveda ne paše več nič. Mislim, da sem si prehrano totalno pokvarila v zadnjih nekaj dneh, pijem premalo .. in možno, da je vse slabo počutje ravno zaradi tega!!! Je pa problem, da ko sem tesnobna meni apetit povsem izgine in bi lahko živela brez vsega  Shocked

Žalostna ..
Prijavljen

Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #177 dne:: nedelja, 10. februar 2019 ura: 08:43 »

Mislim počutja ....  sesmejem govorim, kot da česa takega še nisem doživela. Itak, vse kar opisujem sem ŽE doživela, venar v krajših verzijh. Sedaj pa traja tole cca nekaj dni, stem, da je bil vmes kak dan povsem ok. Groza .. bolj kot razmišljam slabše je, očitno se bom mogla spet malo zbrcat, se malo pokregat sama s sabo v glavi in se spravit v red ... uredit misli, in se česa lotit, ker samo posedanje in stokanje, razmišljanje in smiljenje sami sebi nebodo nič spremenile.  poglavi
Prijavljen

Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #178 dne:: nedelja, 10. februar 2019 ura: 10:17 »

Ko te berem, ne vidim tezav s hrano, ampak bolj s premlevanji nepotrebnega, pa pomanjkanjem prave aktivnosti in zivosti.. kiselnasmeh
Pa dont worry prevec, vsi se po malem ciklamo sami s seboj oki Tudi rabimo to, da lahko potem sprejemamo odlocitve in rastemo.
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #179 dne:: nedelja, 10. februar 2019 ura: 10:30 »

Hvala Nives, ravno to sem rabila  rozicodam  Kiss upam, da me nebo se kaksna depresija ujela.
Prijavljen

Strani: 1 ... 6 7 8 [9] 10 11 12 ... 28   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar