Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 894
Rule your mind or it will rule you.
|
 |
« Odgovori #100 dne:: sreda, 14. februar 2018 ura: 09:36 » |
|
Zivjo Regina. Jaz pa mislim, da bi bilo dobro, da se zamotis s cim drugim. Najbolje s tem, kar rada pocnes. Pomirjat strah in se ukvarjati s cim prijetnim. Ni dobro, da si preokupirana s tvojim. Ni dobro, da sledis temu, kje se nahaja. Navsezadnje je clovek vsak zase in naj bi vsak imel tudi svoje zivljenje. In zanj je bolje, da mislis, da bo vse vredu z njim. Vem, da zna biti vcasih to tezko
Se čisto strinjam stabo. Aplikacijo sem nekajkrat že zbrisala, potem pa spet naložila nazaj  to res ni zdravo in tega se zavedam... Drugače pa ja, imam veliko dela tako, da upam, da se mi bo uspelo zamotit, moj pa ima tudi tole dvodnevno konferenco in verjamem, da bo vse OK. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
|
|
|
Nives
Global Moderator
Expert

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.990
"I See You"
|
 |
« Odgovori #101 dne:: sreda, 14. februar 2018 ura: 09:49 » |
|
Vsakic, ko gres gledat v aplikacijo, je tako kot da se gres pomirit s cigaretom ali s pivom. Ce zelis se probaj tako mocno fokusirat na tukaj in zdaj...in na svoje stvari. Strahec pa samo spusti skozi, ce ga zacutis in nadaljuj s svojim. Ce se kopas v skrbeh, jih samo poglabljas in utrjujes svoj vzorec odziva. Good luck 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #102 dne:: sobota, 17. februar 2018 ura: 09:17 » |
|
Ponosna nase in nanj, da sva brez težav (razen moj rahel inbolj kratek spanec  ) dala skozi te tri dni  ... Zdaj bom sigurno upala več, on pa tudi ... ko vidimo, da nekaj zmoremo, za kar smo mislili, da ne 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
|
|
|
|
|
Chantal
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 109
|
 |
« Odgovori #104 dne:: sreda, 21. februar 2018 ura: 10:50 » |
|
Nives, te lahko kar tukaj vprašam, kako gre tvoji prijateljici, pri kateri so tudi na EKI obupali? Je kaj bolje?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Nives
Global Moderator
Expert

Odsotni
Spol: 
"I See You"
|
 |
« Odgovori #105 dne:: sreda, 21. februar 2018 ura: 11:03 » |
|
Zivjo Chantal  me veseli, da ti gre koncno bolje.  Kako ti je na psihoterapiji? Prijateljici zal ni nic bolje. Povsem otopela je in kot da res ze fizicno propada. Enostavno nic ji ne pomaga. Ne ad-ji, ne ap-ji za spanje, ne psihiater Rebolj, ne terapevti, ne alternativci. Terapevti jo vecinoma zavrnejo, ker se ne cutijo kompetentni pomagat... Rebolj tudi malo dviguje roke.. slabo torej 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Chantal
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 109
|
 |
« Odgovori #106 dne:: sreda, 21. februar 2018 ura: 12:08 » |
|
uf, to je pa skoraj neverjetno, da je takole prepuščena sama sebi (in tebi, verjetno), kako mora biti njej, da se prebije skozi dneve... si ne predstavljam. Moja psihoterapija...hmm, kaj naj rečem: ko sem uspela najti eno dokaj blizu, ki je imela tudi fraj, mi je najprej 3x prestavila datum, da je šel še en mesec mimo, no prvo srečanje mi je bilo všeč, čeprav moram priznati, da sem pričakovala nek pristop npr. izvajale bova KVT, ali transakcijsko ali pač karkoli z nekim repom in glavo, ona pa je rekla, da gre samo za pogovarjanje. No, takoj po prvem srečanju mi je na dan drugega srečanja (le nekaj ur prej) sporočila, da bo podražila uro za 25%. to se mi ni zdelo ravno fer in srečanje sem odpovedala. Na srečo sem zdaj dobila datum v naslednjem tednu pri psihologinji na koncesijo. Sicer je malo dlje, ampak sem se pripravljena voziti, da le nekdo malo poskrbi zame - me nauči, kaj delam narobe, mi da vpogled kot nevtralni opazovalec... v bistvu nekaj takega pričakujem. Upam, da se bova ujeli. Se pa dosti trudim tudi sama, kakor kateri dan no  . hvala za skrb in vso podporo, ko sem jo rabila, vidim, da se nesebično razdajaš še naprej! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Nives
Global Moderator
Expert

Odsotni
Spol: 
"I See You"
|
 |
« Odgovori #107 dne:: sreda, 21. februar 2018 ura: 15:49 » |
|
Ja Chantal. Prijateljica je hudo inteligentna, kompleksna in veliko oz ogromno o teh zadevah ve. Se mi zdi, da si je s tem kar sama zakomplicirala in naredila prepreke. Me to tudi kar malo jezi..  prijateljica sem ji, pa ji cisto nic ne morem pomagati. Malo sem se tudi odmaknila, da zascitim sebe, ker je bilo prevec... Malo egoisticno, ampak zdravo. S pomocjo je pa tudi tako, da imamo tudi mi nekaj od tega. Ko vidimo, da kje lahko pomagamo in so nam ljudje hvalezni. V koncni fazi vidim, da clovek lahko res le sebi pomaga. Ce se nekdo ne spregleda ali si noce pomagat, nimam kaj. Kar pogumno naprej Chantal. Traja, da so rezultati... samo vztrajaj!. Vse dobro! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #108 dne:: četrtek, 29. marec 2018 ura: 08:11 » |
|
Noč je bila slaba, jutro tudi. V sebi čutim tesnobo, strah, skrbi. Boli me želodec, slabo mi je .... Gre se pa zato, ker fanta od učeraj daje neka vrtoglavica. Pa smo spet tam, čisto sem se zasekriala, v glavi imam miljon kaj če-jev .. celo noč nisem spala ker sem samo razmišljala kaj je, zakaj je do tega prišlo, kaj če je to, kaj če je ono... katastrofa. Bolj se sekiram kot on sam. Se je pa začelo nenadoma, kar tako, samo od sebe ... ko sva šla spat in se je ulegel se mu je močno vrtelo in to je trajalo nekaj sekund. Potem je minilo in, če se ni premikal je bilo ok, čim pa je obrnil glavo ali pa se dal na bok, se je vrtoglavica spet pojavila. Čez noč mi ni nič rekel in mislila sem, da spi, da je bolje ... no pa je zjutraj zgodba še vedno ista, no vrtoglavica ni več tako izrazita, pravi, da se počuti, kot da plava .. občutek že pozna, jaz tudi (vsi se kdaj počutimo, kot da plavamo, ane?) ... samo pravi, da je bolj močno kot ponavadi. Ostal je doma. Pritisk ima pa ok, kasneje bo klical do dr. zaradi bolniške.... Saj sem že povedala, da je tudi on panik ... včeraj ko se je to dogajalo je bil čisto paničen, zato se je pa pomoje vse tako zavleko, pa še spal ni .... Nevem kaj naj sama s sabo. Čisto sem napsihirana, ne morem nehat razmišljat kaj če ... potem me postane strah, ker je njegov dedek zelo mlad umrl za posledicami možganskega tumorja ... ampak to je bilo tam.. 1965.... Vem, da je vrtoglavica zelo pogosta in njavečkrat pač se pojavi sama od sebe in mine tudi, pa vseeno ne morem in ne morem se zadovoljtii z stavko ''ok bo, bo minilo...'' ampak kar naprej meljem in meljem ...  ... sem že tako daleč, da razmišljam, da bi vse današnje obveznosti odpovedala in ostala doma. A mi lahko kdo svetuje, kaj naredit. Je imel že kdo kdaj težave s tako vrtoglavico?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Nives
Global Moderator
Expert

Odsotni
Spol: 
"I See You"
|
 |
« Odgovori #109 dne:: četrtek, 29. marec 2018 ura: 08:25 » |
|
Regina samo vrtoglavica, ki bo kmalu minila je.. Skušaj umiriti sebe. Samo tako boš lahko v pomoč fantu. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #110 dne:: četrtek, 29. marec 2018 ura: 08:47 » |
|
Regina samo vrtoglavica, ki bo kmalu minila je.. Skušaj umiriti sebe. Samo tako boš lahko v pomoč fantu.  Nives, ko bi vedela kako si to govorim, ampak moja glava se ne da in ne da! Obupno je! Nočem biti taka, potem pa res še v takih situacijah, namesto, da bi bila pogumna in močna me tako anksa čisto potolče  ..njemu sicer govorim same pozitivne stvari in vse, ampak pomoje čuti, da nisem ravno ok. Ahhh včasih si mislim, da sploh nisem kos življenju in kaj bo šele kasneje .... Drugače pa kar se te vrtoglavice tiče, sploh mi ni jasno od kje se je vzela. Najbrž, če bi bilo kaj resnega bi se stopnjevalo? smrk, smrk ....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
PESEM
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 33
|
 |
« Odgovori #111 dne:: četrtek, 29. marec 2018 ura: 10:38 » |
|
Jaz pa sem tudi nova tu, veliko sem že brala, pa sem se sklenila kar prijaviti. Sploh tvoji odgovori Regina, vedno dvigujejo razpoloženje. Samo kaj, ko sami sebi pa ne znamo pomagati  . Morda pa je danes krivo tudi vreme- nizek pritisk. Jaz pa bi ti svetovala, da opraviš vse, kar si nameravala danes- tako bo nekaj opravljeno, tesnoba se bo morda zmanjšala, tvojemu dragemu pa bo tačas morda tudi bolje...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Ribica
|
 |
« Odgovori #112 dne:: četrtek, 29. marec 2018 ura: 10:47 » |
|
Regina, vrtoglavica je lahko povezana s centrom za ravnotežje v ušesu - mogoče gre za kakšno vnetje ali kaj takega. Koristen bi bil pregled pri otorinolaringologu. Sodelavka je lani imela zelo podobne težave, kot jih opisuješ, zadeva se je pozdravila z zdravili v enem mesecu in je sedaj čisto o.k. lp Ribica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #113 dne:: četrtek, 29. marec 2018 ura: 11:36 » |
|
Jaz pa sem tudi nova tu, veliko sem že brala, pa sem se sklenila kar prijaviti. Sploh tvoji odgovori Regina, vedno dvigujejo razpoloženje. Samo kaj, ko sami sebi pa ne znamo pomagati  . Morda pa je danes krivo tudi vreme- nizek pritisk. Jaz pa bi ti svetovala, da opraviš vse, kar si nameravala danes- tako bo nekaj opravljeno, tesnoba se bo morda zmanjšala, tvojemu dragemu pa bo tačas morda tudi bolje... No lepo pozdravljena med nami. Upam, da bos tu nasla nek varen koticek, kamor se lahko zateces, ko ti je hudo ali pa kar tako, da se majckeno spoznavamo!  me veseli, da s svojim pisanjem lahko komu pomagam  No obveznosti sem vseeno opravila in vsaj za tisti cas malo zbistrila glavo in je tesnoba malo popustila. Moj je doma, vidim da šeta po stanovanju in nekaj preklada, pravi, da ni več tako grozno, še vedno pa ga ob hitrih gibih zamaje... ja upam, da bo res šlo na boljse. Res nimam psihične moči, da bi zdržala tole  skozi mu govorim, da bi takoj menjala z njom... po eni strani se grozno sliši, ampak vseeno resno mislim.. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #114 dne:: četrtek, 29. marec 2018 ura: 11:48 » |
|
Regina, vrtoglavica je lahko povezana s centrom za ravnotežje v ušesu - mogoče gre za kakšno vnetje ali kaj takega. Koristen bi bil pregled pri otorinolaringologu. Sodelavka je lani imela zelo podobne težave, kot jih opisuješ, zadeva se je pozdravila z zdravili v enem mesecu in je sedaj čisto o.k. lp Ribica
Ja pravijo, da res. Sicer ga nič ne boli ali kaj, ampak pravijo, da ni nujno da sploh boli, lahko se pojavi samo vrtoglavica. Ja jutri gre do dr pa bomo videli kako bo. Ampak upam, da bo do jutri ze vse minilo! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
nora
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 95
|
 |
« Odgovori #115 dne:: sreda, 04. april 2018 ura: 07:28 » |
|
Regina hej  Se ti oglasim, da delim s teboj mojo izkušnjo z vrtoglavico. Takole je bilo, kot pri tvojem fantu. Še slabše. Bruhala sem tri dni skupaj. Glave premaknit nisem smela. Stanje se je umirilo po dveh tednih, tri sem bila na bolniški. Je bilo pa od rahlega ušesnega vnetja. Še vedela nisem, da bi kaj bilo. Bila sem malo prehlajena, pa špikalo me je malo v enem od sinusov in včasih sem začutila tudi miiiiiceno špikanje v ušesu. Dva dni sem "plavala", kot praviš, potem tretji dan zjutraj pa sem imela konkretni vrtiljak v glavi. Meni so razložili, da se to zgodi, ker se kristalčki v ušesu ne morejo prosto premikat in izgubimo občutek za ravnotežje. In ja, razumem kako hudo je to za panika. pa še kot "dodatek" sem bila noseča. Dali so mi nekaj proti slabosti, pa sem po 10ih minutah spet bruhala. Drugega pa smela nisem. Groza, a nič nevarnega. Upam, da sta oba bolje?  Objem, nora
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #116 dne:: sreda, 04. april 2018 ura: 11:06 » |
|
nora, hvala, je boljše Ufff, si pa imela res komplet  .. mene bi pobralo od strahu, vedno pomislim na najslabše. Tista smotana vrtoglavica je bila prisotna zvečer in malo čez noč, naslednji dan je bilo že boljše, do večera pa samo še tisto ''plavanje''. Naslednji dan zjutraj je mislil it po bolniško opravičilo in na šiht, pa mu je dr vseeno rekel, da naj bo še doma in mu dal tablete  šlo naj bi za vnetje  ... no vrtoglavica in ''plavanje'' sta tako še isti dan povsem minila  ... bilo je pa res grozno 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
PESEM
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #117 dne:: četrtek, 05. april 2018 ura: 11:22 » |
|
Je lepo slišati, da je sedaj bolje. Samo kaj, ko nas strahce tako vse prestrrrrraši  . Sicer pa sem se sama srečala s tesnobo (ne maram besede anksioznost), ko sem bila prisotna pri gospe, ki jo je kap. Na obisku, z dvema majhnima otrokoma. Od takrat se me drži tale reč (3 leta). Vmes sem 1 leto in pol jedla Paroxat, ker nisem ne spala, ne jedla... Sedaj sem približno 1 leto brez. Vendar se vse učim od začetka. Čeprav teorijo obvladam, tako kot mnogi tule gor, praksa šepa. Kak dan si mislim, da je vse ok, pa me drugi dan spet spravi na tla. Zato rada preberem kaj vzpodbudnega, sploh, če se kdo bori brez AD. Hodim tudi na psihoterapijo, pomaga, vendar se premikam počasi. Najbolj hudo mi je, ko pridem domov utrujena, doma 2 otročka- en že v šoli, drugi predšolski, otroci so seveda živahni, hočejo mamico zase, meni pa zmanjkuje energije, včasih na majavih nogah, kot da bi ne vem koliko spila  Ampak bo že, gremo naprej
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
gogi
|
 |
« Odgovori #118 dne:: četrtek, 05. april 2018 ura: 12:40 » |
|
Jz sem drgač kr OK, se je pa zgodil včeraj panični napad. Prejšnji teden mi je zobar izpulil zob in ostane pač odprta rada neki časa. In včeraj sem mislila da imam v luknji hrano in sem jo..med službo...šla na WC rihtat...zobotrebec..splahnjevanje. Seveda mi ni ratalo..a me je postalo tako strah kaj bo...ker hrane ne dobim vn...glavo držala nazaj...vse živo probala..a ni in ni šlo. No, na koncu je prevladala strašna misel in seveda se mi je zvrtelo, postalo slabo..tko da...faking šit res. Kolikor se mi kdaj zdi da sem prav fajn, se najde takoj ena težava ki me pa opomni da še ni tako kot mislim. Al kaj? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
PESEM
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #119 dne:: četrtek, 05. april 2018 ura: 13:25 » |
|
No, to moram pa prav napisat. Moj prvi panični napad se mi je zgodil nekaj let nazaj, ko so mi pulili modrostne zobe. Je strašno bolelo. Zvečer si pred ogledalom čistim rano, gledam tisto luknjo in kar naenkrat postanem cela mravljinčasta, ne čutim ničesar, diham kot nora... Me pride moj iskat v kopalnico in mi pomaga do postelje, kjer sem še nekaj časa vsa v krču, potem se umirim. Sva rekla, da počakava do zjutraj. Zjutraj sem bila ok, tako da nisem šla k zdravniku. Sem pa potem vseeno šla k zdravnici čez nekaj časa in ji opisala situacijo. Mi je dala nek vprašalnik o psihi in rekla, da je bil to verjetno panični napad. Vam povem, sem bila prav užaljena, kakšen panični napad. Prav zamenjala sem zdravnico. In čisto mirno živela par let do zgoraj navedenega dogodka. Ko se tega začnemo bati, pa je hudo (sem sama sedaj na istem). Kar pogumno 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|