FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 05. junij 2026 ura: 05:28

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Nisem dobro...  (Prebrano 11340 krat)
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.527

« dne:: četrtek, 09. julij 2015 ura: 13:24 »

Hey,

Spet sm se odločil da malo pišem. Ne počutim se dobro že od novega leta. Sicer ni ful hudo, ni pa ok. Obseden sm z lokalom pod nami in vsakič, ko dajo malo bolj naglas radio me zagtabi tesnoba in ves čas hodim preverjat koliko imajo naglas. Preverjanje je zgleda kompulzija, ki pa me drži v začaranem krogu. Ves čas imam tudi zdravstvene skrbi za svoje bližnje, nekakšna pretirana hipohondrija. Ko sem govoril z dernobškovo mi je predlagala da bi dvognil zoloft za 25mg, pa sm takrat rekel da zaenkrat še nebi. Zdaj je pa na dopustu, pa razmišljaž, da bi kar sam dvignil, ker res nisem ok. Mogoče bi bseeno poklical in vprašal kakšno drugo udravnico, ker ona pride šele avgusta. Eh ja tale okm in anksioznpst je pa res trdovratna.
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.103

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 09. julij 2015 ura: 15:11 »

Onix, hei!

ma pa dvigni to zdravilo, kot ti je svetovala Dernovškova. ja, res je, sedaj je na dopustu. ampak saj ima nadomeščanje.

pokliči v sprejemno in se naroči pri tistem, ki nadomešča: 01/4750-670.

jaz sem pa zdaj pri dr. Rothovi tudi na polikliniki, ker je šel moj psihiater v pokoj. moja psihiatrinja bo pa avgusta na dopustu, ampak glede na to, da imamo septembra rok, sem naslednjič naročena šele v novembru, za recept pa baje lahko pokličem ali ga naročim prek maila.

vsi smo bili prepričani, da si zdaj ok, ker nisi nič pisal. ampak ta forum je zato tu, da dobiš vso potrebno oporo, ki jo rabiš in da res veš, da nisi sam v trpljenju te vrste. kar pridi še in pojamraj, ko bo težko.

maja

Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 09. julij 2015 ura: 15:20 »

Hvala Maja! Ja mogoče bom kar dr. Rothovo poklical, ker se ona pomoje tudi dobro spozna na te zadeve.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 09. julij 2015 ura: 16:53 »

Onix želim ti da so tegobe okm-ja čim manjše.
 rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: petek, 10. julij 2015 ura: 19:34 »

Hvala Aslan!

Danes sem klical dr. Rothovo in zvišal za 25mg Zoloft. Upam, da bo učinek, sedaj sem na 450mg, gre se pa lahko do 500mg.
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 12. julij 2015 ura: 16:39 »

Še zdaj sm bol kot en zombi. Ves čas premlevam te obsesije od lokala in od zdravja. Mogoče zdaj po dvigu, da je še malo bolj intenzivno. Komaj čakam, da bom imel kontrolo, ki pa je žal šele 21.ga avgusta :/.
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 12. julij 2015 ura: 17:07 »

Onix, ne vem, kaj je v teh dneh, ampak tudi jaz nisem najboljše. ampak saj bo minilo. drži se in javi se še kaj.

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 857

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 13. julij 2015 ura: 22:57 »

Onix, drži se. Premagal boš tudi tole!
Maja, tudi tebi želim vse dobro!
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: torek, 14. julij 2015 ura: 12:02 »

Onix, drži se. Premagal boš tudi tole!
Maja, tudi tebi želim vse dobro!

himiko, hvala. zdajle se znajo te dni tovrstni simptomi in skrbi (tudi sama imam nekatere) nekoliko ojačati tja do četrtka, ko je mlaj. Zdržite.

maja
Prijavljen

ojjoj
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 137

« Odgovori #9 dne:: torek, 14. julij 2015 ura: 22:37 »

Res so zelo tesnobni dnevi.Sem mislila,da samo mene matra,pa vidim,da nisem edina.Bo treba zdržat.
Prijavljen
kaja_2014
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 91

« Odgovori #10 dne:: torek, 14. julij 2015 ura: 22:49 »

Jaz sem čist na dnu. Nesposobna.
Prijavljen
ojjoj
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 137

« Odgovori #11 dne:: sreda, 15. julij 2015 ura: 22:22 »

Ali ste na zdravilih in razpoloženje kljub temu niha!
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #12 dne:: sreda, 15. julij 2015 ura: 22:40 »

Ali ste na zdravilih in razpoloženje kljub temu niha!

Vsekakor lahko razpoloženje niha tudi kadar smo na zdravilih...,
lahko pride do stresa ali do kakšne preobremenjenosti, sprememba vremena,
sploh pa tale vročina ni nič kaj prijazna do nas, ki imamo psihične težave... kiselnasmeh

rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
kaja_2014
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 91

« Odgovori #13 dne:: sreda, 15. julij 2015 ura: 22:50 »

Jaz jemljem AD 8 mesecev, pa mi tako zelo niha. Par dni sem OK, potem se pa sesujem. Včasih je takšnih dni manj, včasih več. Psihiatrinja pravi, da če AD ne bi delovale, dobrih dni sploh ne bi bilo. Ob dobrih dnevih bi gore premikala, ob slabih pa samo jokam in ni nič od mene.
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: četrtek, 16. julij 2015 ura: 13:55 »

Sam sm na res visoki dozi Zolofta in še vedno doživljam padce. Ampak je pa res da so zdaj manj pogosti in bolj blagi kot prej. Tale zadnji je še najmanj močen. Je pa vseeno nadležno. Ta gostilna me matra in ne morem spraviti ven iz glave. Se pa silim udaj, da ne preverjam in sprašujem bližnje, če se jim zdi naglas. No ka če nebi bilo to, bi bilo pa kaj drugega, ko sem bolj slab že najdem probleme.
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 24. avgust 2015 ura: 13:10 »

Vem da se ponavljam kot stara plata, ampak tole z gostilno me še zmerej matra. Spet sm začel več preverjati (hodim mimo gostilniške terase) in če je kdaj čist malo bolj naglas, kot pa potiho se mojim možganom kr sfuzla. Zagrabi me nek obup in strah, da bo skos naglas in da ne bom mel miru. Okno v sobi mam skos zaprto, kar je tudi kompulzija (izogibanje), da nebi slučajno kaj slišal iz lokala in bi me spet vrglo. Tole je očitno še ena mojih trdovratnih obsesij, ki pa traja že kar nekaj časa. Kregat se tud ne morm it zarad mojga okmja, folk tega pač ne zastopi in bi me sam čudno gledal. Začel se je pa vse skupaj za prekleti veseli december, ko so mel dol žurke in me je čist zdrmalo. A se bom sploh kdaj rešil tega dreka?
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: ponedeljek, 24. avgust 2015 ura: 15:34 »

ko dobiš možnost se odseli. ratmisli o študentskem domu, če boš redno vpisal faks.

maja
Prijavljen

Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: ponedeljek, 24. avgust 2015 ura: 16:27 »

Hey Maja,

Am ja sj ne bi bilo slabo če bi se odselil. Ampak dejansko 90% si sam v glavi naredim probleme. Zato nevem, če bi se uklonil OKMju in pobegnil, ker če nebi imel OKMja na to temo gostilna sploh ni nekaj posebno moteča, razen okoli decembra ko je kakšna žurka. Problem so te moje kompulzije in delanje iz muhe slona. Drugače pa ja, enkrat se bomo verjetno res odselili, ampak je treba najti kupca. Stanovanje je novo, lepo, lep objekt, super lokacija, samo gostilna kazi življenje tukaj.
Prijavljen
melita
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 459

« Odgovori #18 dne:: torek, 25. avgust 2015 ura: 14:49 »

Ojla Onix,

težko je reči, kako bi bilo, če bi se odselili. Po moje kar pravilno sklepaš, da bi se v novem okolju pojavila kakšna nova obsesivna misel. Kaj ti lahko svetujem? Verjetno tisto, kar veš že sam. Da se ne smeš ukloniti obsesivnim mislim in še manj kompulzijam in si zaradi tega zakomplicirati življenje, v bistvu se ne smeš boriti proti njim, pač pa "plavati" z njimi.
V knjigi, ki sem jo že večkrat citirala ( Kako ohraniti zdrave živce, dr. C. Weekes) avtorica svetuje, da se z obsesivnimi mislimi in kompulzijami uspešno "spopademo" na naslednji način:
- jih sprejmemo in se ne silimo, da bi nanje pozabili
- nehajmo se boriti proti njim
- skušamo na obsesijo pogledati z drugega zornega kota in
- pustimo času čas

Kako torej ravnati v tvojem primeru? Zavedaš se, da imaš obsesivno misel / kompulzijo, to je v tvojem primeru hrup / zapiranje oken in hoja mimo terase. Torej - misel je tu, dovoli ji, da je, pravzaprav več - ne obremenjuj se, ker je tu, pač pa živi normalno, kot da jo ni. Delaj, glej tv, pojdi na sprehod in se ne oziraj, kaj pravi okm. Naj bo misel tu - pa kaj če je malo hrupa (sam praviš, da ga ni preveč razen občasno), še vedno sem živ, "dovoli si", da ti na trenutke kakšna glasba celo prija, odpri okno in poskušaj zadihati zrak, videti drevesa ali gore (kar ti pač razgled dovoli), kljub temu, da v ozadju slišiš hrup in ne sili se, da hrupa ne bi slišal, pač pa da poskušaj živeti z njim.

Upam, da ti rata...
Prijavljen

Nikoli ni prepozno za drugačen pogled nase. In na druge. (Alenka Rebula)
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: petek, 28. avgust 2015 ura: 10:12 »

Hvala melita!

Ja res je, moral bi začeti pravilno se soočati s temi mislimi, ampak je težko. Ko nisi v najboljši koži in ti to skos po glavi hodi je kar problem se pripravit do tega, da bi preusmerjal misli. Včeraj je bila ena košarka in so imeli do 11h zvečer naglas TV prek zvočnikov in sm dons spet zanič zarad tega. Ni blo sicer nič posebnega ampak je bilo dovolj, da me je spet znerviralo. Nevem, verjetno bom poklical dr. Dernovškovo, da jo mal prašam kako to, da se mi OKM spet pojavlja in če se da kaj narest.
Prijavljen
Strani: [1] 2 3   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar