FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 22. avgust 2026 ura: 12:36

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Ko enostavno izgubiš upanje  (Prebrano 3377 krat)
Little Diva
gost
« dne:: ponedeljek, 14. julij 2014 ura: 16:32 »

Pozdravljeni! rozicodam

Že nekaj časa vas spremljam v upanju, da nisem sama na tem svetu. Nekaj sem že sama napisala o sebi in svojih problemih, tokrat pa sem čisto na tleh in nikakor se ne morem pobrati.

Že 3 leta se borim z mešano anksiozno- depresivno motnjo z paničnimi napadi. Zdravili so me z različnimi AD-ji v 2 letih jemanja sem jih zamenjala od 12 različnih. Nazadnje sem jemala 3 ralične Adje, stabilizator in pomirjevala 3 krat na dan.
Vsega skupaj 17 tablet na dan. Zmes mi je bilo mogoče malenkost boljše, potem pa spet na stara pota. Po dveh letih neprestanega jemanja tablet sem se odločila, da grem dol, saj nisem naredila nobenega koraka.

Še vedno sem bila depresivna, še vedno sem imela pogoste panične napade, prav tako sem bila anksiozna in nestabilna. Imela sem grozne stranske učinke, od driske, zaprtja, glavobolov,slabosti, ter slabe energije.
Pred mescem in pol sem brez posveta svojega psihiatra prekinila terapijo. Bilo je enostavno nekaj najbolj groznega kaj sem lahko izkusila v svojem življenju. Pristala sem na psihiatriji na zaprtem oddelku. Kar kmalu so me izpustili domov in predpisali novi AD in pomirjevala 3 krat na dan v primeru, če bo neznosno.
Prve dni sem se nekako držala, potem pa sem doživela ponoven šok, saj sem izgubila službo, prav tako sem z konstantno slabo voljo in slabim počutjem zrahljala zvezo in potem takem dobila nove priložnosti za sekiranje in obremenjevanje.
Imam zlatega partnerja, ki mi je vse 3 leta stal ob strani in me podpiral, zato sem se tudi zelo navezala nanj. Ko sem imela najhujše obdobje sem hodila samo v službo in domov, vse ostalo me je dušilo, tudi prijatelji s katerimi sem si bila zelo dobra. Če sem hotela v družbo, sem mogla obvezno vzeti pomirjevala, saj sem dobila takoj panični napad. Ker sem mi je to začelo pogosto dogajati sem ostajala doma in se nekako oklepala partnerja.
Po izhodu iz bolnice sem pa nekako dobila hladen tuš od partnerja, saj me je postavil na realna tla in pričakoval od mene, da si poiščem svojo družbo in neham viseti na njemu. Čeprav sem to zelo težko sprejela, vem, da mi je hotel le dobro in da se končno postavim na svoje noge in začnem živeti. O tem kako globoko me je to prizadelo se ne bom razpisala.  Cry
Sedaj, danes sedim in pišem vam v upanju, da spet najdem neko tolažbo podporo. Partnerja ne upam več obremenjevati, saj vidim, da je zelo zaposlen in se zelo sekira zame.
Prijatelje sem si poskušala spet poiskati, ampak vidim, da še nekako nisem pripravljena. Nekoč vesela, polna energije zelo družabna oseba, se je spremenila v čisto drugo osebo, ki se nikakor ne more pobrati.

Trenutno sem zelo osamljena, saj partner skozi dela. Iščem službo, se trudim, ampak enostavno pridejo dnevi, ki me zelo potrejo. Najhujša mi je depresija, ki me spravlja v obup.  Sad Včasih nimam volje, da bi prišla ven iz postelje, včasih jočem celi dan in razmišljam kako bi bilo, če me nebi bilo na tem svetu. Včasih nimam moči, da bi enostavno postorila stvari po stanovanju in samo prestavljam.
Kmalu sem naročena pri psihiatru, ki me je sprejel v bolnici. Trenutne terapije ne jemljem, kot pa samo pomirjevala od katerih sem že odvisna. Predhodni psihiater me je samo filal z visokimi dozami zdravil, ki mi niso pomagala in povzročila so mi epileptični napad. Da ne bo izpadlo kot, da kritiziram psihiatra, verjamem, da nekomu terapija prime, ampak meni žal ni.
Danes je dan, ko sem čisto obupana in imam tudi samomorilne misli. Imam tak občutek, da se mi vse podira, da nimam več takšne podpore od partnerja, kot sem jo imela in to me samo žalosti.  Sad Cele dneve samo razmišljam, kako naj se rešim tega, kako bom plačevala kredit, ko sem ostala brez službe, kje bom iskala novo službo, bojim se, da me bo partner zapustil, skratka znorela bom. Cry

Se opravičujem za zmeden tekst in hvala, če me bo kdo razumel.

Prijavljen
sopotnica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 126

« Odgovori #1 dne:: torek, 15. julij 2014 ura: 07:42 »

Ne bi se rada vmešavala v terapijo in zdravljenje, a vendarle zveni čudno, da ob takem počutju kot ga opisuješ in pretekli terapiji s kar 17 tabletami pristaneš samo na pomirjevalih, katera dandanes psihiatri ne predpisujejo kot samostojno terapijo ampak kot dodatek k antidepresivom, ki znajo dobro ublažiti depresijo po nekaj tednih jemanja.
Poleg tega obstaja neko pravilo (tako trdi  prijateljeva psihiatrinja) , da če si hospitaliziran 1x, moraš jemati zdravila 2 leti, če pa 2x pet let, vsaka nadaljnja hospitalizacija pa zahteva trajno jemanje zdravil - a nikakor ne pomirjeval, ki naj bi bila le začasna rešitev.
Zagotovo bi ti pomagalo, če bi se vključila v kakšno samopomočno skupino, ko v živo ugotoviš, da v podobnih težavah nisi sam - podatke najdeš ravno na tem forumu.
In predvsem aktivacija - hoja, planinarjenje, gibanje - tudi pospravljanje stanovanja za začetek ni slabo.
Prijavljen
Little Diva
gost
« Odgovori #2 dne:: torek, 15. julij 2014 ura: 11:47 »

Pozdravljena!

Bila sem samo enkrat na psihiatriji in jemala sem neprekinjeno 2 leti in 4 mesce vse možne terapije, katere so mi predpisali. Za domov sem dobila ad Efectin in 3 krat na dan pomirjevalo. AD bi naj začela jemati, če bi se mi stanje poslabšalo. Ker sem pa izgubila službo in zrahljala odnose pa se mi je stanje poslabšalo, ampak ne upam začeti jemati Efectin, ker se bojim, da mi spet ne bo pomagalo, tako kot do zdaj vse terapije.  Cry Cry
Hodim na psihoterapije in upam, da se bom pobrala, ampak kot kaže se še ne bom tako hitro. Sad
Prijavljen
sopotnica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 126

« Odgovori #3 dne:: torek, 15. julij 2014 ura: 15:55 »

Effectin je eden boljši antidepresivov in ti ne bi povzročil velike škode, še posebej, če ti je izguba službe destabilizirala razpoloženje. Brez posveta z zdravnikom ni pametno prekinjati terapije, še posebej, če si sama ukinila antidepresiv in jemlješ samo pomirjevala, od katerih lahko mimogrede postaneš odvisna, če se ne odpravi depresivno stanje.
Prijavljen
Little Diva
gost
« Odgovori #4 dne:: torek, 15. julij 2014 ura: 16:18 »

Razumem, samo se bojim, da se bom spet zredila za 16 kg in bom zaradi tega depresivna. Prej skrbiš za postavo hodiš na fitness vsak dan in si top, potem pa pridobiš 3x večjo konfekcijsko številko pa še ad ti ne pomaga. Zdaj sem komaj shujšala, ne še čisto vse in imam dobesedno fobijo pred novimi ad-ji.Od pomirjeval sem odvisna že to tako in tako vem, saj jih jemljem že neprekinjeno 2,5 leta. Dobesedno meša se mi, ker ne vem kaj naj naredim. Shocked Cry
Prijavljen
AsandraA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 253

« Odgovori #5 dne:: torek, 15. julij 2014 ura: 18:07 »

Ob zdravilih si poišči terapevta. Brez terapevta je težko spremeniti prepričanja.

Pozdrav, sandra
Prijavljen
Little Diva
gost
« Odgovori #6 dne:: torek, 15. julij 2014 ura: 19:09 »

Spoštovana, tudi na psihoterapije hodim. Že vsa leta. Najprej sem hodila na analitične terapije, potem sem bila na vedenjskih kognitivnih terapijah, prav tako na MRD terapijah. Sedaj sem spet na analitičnih. zardevam
Prijavljen
Silvo Malek
Anželova ulica 21
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 287

sem popolnoma slep, vendar me ni to nikoli motilo

« Odgovori #7 dne:: torek, 15. julij 2014 ura: 19:19 »

Ni vse tako enostavno.
 Tudi moj terapevt je analitski terapevt, toda ob obravnavi enkrat mesečno je težko bit analitičen. V bistvu se dogajanje zgosti ob osnovnem problemu, toda moč z obeh koncev za razrešitev, upoštevaje okoliščine vsakega klienta ali pacienta, je pa zgodba zase.
 Zato na zadevo gledam bolj strpno in  z empatijo!
Prijavljen
AsandraA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 253

« Odgovori #8 dne:: četrtek, 17. julij 2014 ura: 06:23 »

Terapevt nas lahko usmerja in pomaga prepoznavati probleme. Vse ostalo naredimo sami. Taka je moja izkušnja.

Sandra
Prijavljen
Little Diva
gost
« Odgovori #9 dne:: sobota, 19. julij 2014 ura: 19:33 »

Včeraj sem začela z Fodis-om in počutim se za en drek jok Upam da preguram totih 14 dni in da mi bo pomagalo. seznojim
Prijavljen
Kristy
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.547

« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 21. julij 2014 ura: 09:34 »

Razumem, samo se bojim, da se bom spet zredila za 16 kg in bom zaradi tega depresivna. Prej skrbiš za postavo hodiš na fitness vsak dan in si top, potem pa pridobiš 3x večjo konfekcijsko številko pa še ad ti ne pomaga. Zdaj sem komaj shujšala, ne še čisto vse in imam dobesedno fobijo pred novimi ad-ji.Od pomirjeval sem odvisna že to tako in tako vem, saj jih jemljem že neprekinjeno 2,5 leta. Dobesedno meša se mi, ker ne vem kaj naj naredim. Shocked Cry

To ti rada verjamem, da imaš že fobijo pred FB...sem bila jaz ista  pomezik ... tudi v povezavi s kilogrami.

VENDAR: jap, od pomirjeval se ti bo pa res lahko še zmešalo... DEJTVO JE, da imaš že tako zmedo v glavi, da so AD-ji sedaj nujni....vsaj za začetek... da se umiriš, umiriš um in telo...to je poglavitno !!!

Boš pač še naprej hodila na fitnes ali se kako drugače gibala, pa ne bo kilogramov...

Lej, MORAŠ se uravnovesiti, NE BO ŠLO NIKAMOR NA BOLJE BREZ TEGA  kiselnasmeh

rozicodam
Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
Little Diva
gost
« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 21. julij 2014 ura: 17:38 »

rozicodam hvala ti Kristy..

Koliko kg pa si se ti zredila? Jaz sem se zredila od stabilizatorjev, ker pomirjajo, sproščajo in pod stranskimi učinki piše povečanje telesne mase. Glede na to, da sem imela 17 tablet na dan ,se ne čudim, da sem se zredila.
Sedaj bom pač manj jedla in se redno tehtala, da me spet ne zanese. seznojim
Prijavljen
Kristy
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.547

« Odgovori #12 dne:: torek, 22. julij 2014 ura: 15:13 »

ni za kaj  pomezik

ma pri meni ni blo tako hudo... 1 konfekcijsko številko in pol...tako nekako  pomezik ... sam sem bila malo tudi sama kriva, pač, je tako naneslo življenje, da sem se nehala gibat še tisto malo kar sem se prej... pač, kao, zdej se je treba umirit in se spočit...in je bilo (in je še vedno) preveč čičanja  kiselnasmeh ... pa jaz že tako ne maram telovadbe in potenja  Tongue ... no, jaz sem mela samo Cymbalto 60mg ...

17 AD-jev je pa res ufff  seznojim .. tako, da res ni čudno..

Sedaj, ko vse to veš, boš lahko zavestno poskrbela, da kilogramov (vsaj ne pretiranih) ne bo več  kiselnasmeh  ...

Pazit na hrano in parkrat na teden fitnes, pa bo  Smiley ... pa v bistvu na začetku jemanja itak ene 2 meseca še shujšaš... do takrat boš lepo počivala, da spočiješ telo in da ti AD-ji lepo primejo...nato pa začneš z gibanjem in malo popaziš na vnos hrane (sladkarije odsvetujem, ker so itak zelo nezdrave  pomezik Smiley  ).

Drugače smo pa tukaj  rozicodam

Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 826

« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 28. julij 2014 ura: 12:56 »

Oj,
sama sem 10 let jemala Efectin in se nisem zredila. Je zelo dober AD, zato se ne boj in ga prični jemati, če so ti ga predpisali. Saj si vendar hočeš pomagati, ali ne?

Lp, Ribica
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar