FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 20. avgust 2026 ura: 05:09

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: OKM-flirtanje  (Prebrano 2608 krat)
staind
gost
« dne:: sreda, 09. julij 2014 ura: 11:42 »

Pozdravljeni,

zadnje čase se mi dogajajo čudne stvari. Pri vseh vezanih/zasedenih moških, s katerimi se zelo dobro razumem, se mi pojavljajo misli, da flirtam z njimi in da sem jim všeč. Ob tem se mi pojavlja grozen občutek krivde, tesnobo in imam željo po priznanju njihovim partnerkam, čeprav ne vem kaj je tisto, kar bi morala priznati. Z njimi sem zelo igriva, sproščena in všeč mi je občutek, da sem jim fajn, ne vem pa od kje zdaj ta vprašanja, ali gre za flirtanje, saj z njimi nočem imeti ničesar. Enostavno pa imam občutek, da delam nekaj narobe in s tem pride občutek krivde. Ali gre za OKM in če mislite, da gre, katera zdravila so najboljša za to bolezen?

Hvala že vnaprej za odgovore.
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.103

« Odgovori #1 dne:: sreda, 09. julij 2014 ura: 17:10 »

Stanard,

razumem tvoje občutke krivde zaradi omenjenih zadev, ker imam sama podobna načela in občutek za to, kaj je prav in kaj ne, pa če je ta občutek danes že zgubil cel svet okrog mene.

Ne veš, ali prestopaš meje ali je to zgolj občutek. Jaz pravim, da je srcu potrebno verjeti. Tko kot , ko imamo partnerje, čutimo, kdaj nam nekdo želi skakat v zelje, čeprav sam tega ne bo priznal, ko ga vprašaš, ampak vedel se bo vedno isto, tako je tudi z zadevo, ki jo omenjaš - ta občutek nekaj pomeni.

Eno je želja, drugo pa moralni princip, ki ga imamo in za katerega verjamemo, da nam prinaša prave okvirje za fer play in mir in srečo topogledno.

Vem, kaj pomaga: pomaga to, da partnerja obravnavaš ne ločeno, da se igrivo zabavaš samo z zasedenimi tipi, ampak da spoštljivo jemlješ oba v paketu. Če se posvečaš enemu, gledaš, da se posvečaš tudi njegovemu/njenemu partnerju. S tem vedenjem daš vedeti, da ju spoštuješ in dojemaš v paketu. brez enega ni drugega.

z vsem dolžnim spoštovanjem.

kadar sem bila samska, sem imela malo možnosti, da se družim s pari, razen pri bratih in sestrah. ko si sam, se najverjetneje družiš s samskimi kolegi in kolegicami, četudi ne želiš imeti nič z njimi. To da si sam lahko vez6anim prinaša neprijetne občutke, zato je tako pogosto to, da se pari družijo med sabo.

meni pa grejo kaki small brezvezni talki ful na živce, tko da se celo ob bratih in sestrah, v kolikor nikakega konkretnega zares vrednega pogovora, ki mam kaj od njega - bolj osebnega, htri zdolgočasim in v mislih odjadram tri teme naprej, ali pa vstanem in se grem pogovarjat dalje.

to, kar sem ti svetovala, da dojemaš v paketu, zato, da se pari lahko dobro počutijo, sem izkusila ponovno ravno prejšnji teden, ko sem govorila z nekim fantom in potem hitro poiskala še njegovo punco ter jo vključila v pogovor.

to je spoštovanje in tudi odgovornost o kateri govorim. tko da, ko si jemljemo pozornost, moramo vedeti, da jo moramo tudi dati z vsem dolžnim spoštovanjem. mogoče se sliši bedno, ampak moj princip je tak.

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
staind
gost
« Odgovori #2 dne:: petek, 11. julij 2014 ura: 07:57 »

Pa gre za OKM ali pač ne? Ker nekako mi je jasno, da ne gre za flirtanje, vsaj ne namerno, kajti moji nameni niso, da bi s tem kaj dosegla, oziroma da bi mi bili ti moški privlačni. Gre se bolj za to, da mi je všeč pozornost, oziroma občutek, da sem nekomu "kul". Vendar problem nastane, ko z moške strani dobim občutek, da sem mu kul in da se razumeva, me napade občutek krivde, kaj če sem storila nekaj narobe. In sedaj nekako ne ločim meje med flirtanjem in vsem ostalim. Problem pa je v tem, da gre predvsem za partnerje družinskih članov in se res počutim grozno. Občutek krivde je gromozanski, čeprav nekje globoko v sebi vem, da nisem storila nič narobe. Tako pravi tudi moja mama, ki pozna celotno zgodbo. Vendar vseeno nisem mirna in me to bremeni. Torej, gre za OKM ali ne?
Prijavljen
melita
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 459

« Odgovori #3 dne:: petek, 11. julij 2014 ura: 10:16 »

Pozdravljena,

prav gotovo ti mi ne moremo zagotoviti ali gre za okm ali ne. To ti pove lahko le strokovnjak, pa še oni potrebujejo čas, da postavijo diagnozo. Če ti tale občutek povzroča hudo bolečino, tesnobo, strah, občutke krivde... in se prepogosto pojavlja, bi bilo bilo, da si poiščeš strokovno pomoč. Drugače pa, morebiti poskušaš sama "ovrednotiti", koliko gre res za kakšno potrebo po flirtanju ali iščeš samo nekakšno potrditev, da si cool in sprejeta.
Če je tvoje obnašanje zgolj sproščeno in prijateljsko, pa čeprav se ti kdo zares zdi seksi, potem se pogovori sama s seboj. Priznaj si svoje sproznanje in si verjemi, da ne boš šla preko meje.   

Prijavljen

Nikoli ni prepozno za drugačen pogled nase. In na druge. (Alenka Rebula)
redondo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 103

« Odgovori #4 dne:: sreda, 30. julij 2014 ura: 13:10 »

Pozdravljena,
Poznam ta občutek in je izredno zopern, in ves caš siliš v neke potrditve in želiš si pozornosti kot so sms in klici, chat, posti na fb in to je igra ki paše in te naenkrat prevzame. Sicer je pri meni problem ker se potem še kdaj zapletem v kakšno romanco in potem izredno grize vest. Pač to je neka vrsta okm čeprav nam veliko bolj sprejemljiva in okolju bolj domača, ker ima vsak rad pozornost vendar ko to preseže nek običajen čas in postane že oblika ruminacij je žal okm. Mislilm da to izvirai iz tvojega nerešenega razmerja ali nasploh odnosov z moškimi. Verjetno gre pa pri teh potrditvah tudi za neko nizko -samopodobo, vsaj pri meni je bil to problem v preteklosti.
lp
Prijavljen
AsandraA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 253

« Odgovori #5 dne:: sreda, 30. julij 2014 ura: 17:55 »

OKM?
Mislim, da je samo postavljanje diagnoz nevarna zadeva. Tudi diagnosticiranje na forumu, kot so ti predhodniki že napisali. Prekomerno (kaj to sploh je-koliko je treba, da je preko mere:)Smiley) flirtanje je lahko iskanje zunanje potrditve.

Sandra
Prijavljen
higeja
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 45

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 31. julij 2014 ura: 10:09 »

Draga Staind,

to se je tudi meni dogajalo. Menim, da to ni OKM, je pa problem. Vsaj v mojem primeru se mi je to dogajalo zato, ker sem si želela pozornost, nisem pa dejansko bila pripravljena da bi samostojno vstopila v zvezo, zato si s samskimi nisem upala flirtati, ker bi se potem lahko kaj razvilo iz tega, z zasedenimi pa sem dobila ravno pozornost, ki sem jo hotela. Mogoče sem dobila tudi zadoščenje, da sem boljša kot druge, če opazim, da en zaseden fant z mano nazaj flirta...Se pa seveda počutiš krivo, ker imaš razvit občutek morale in veš da se to ne dela.

To bi jaz opisala kot motnjo lastne vrednosti in samopodobe ter nerazrešen odnos do moških;)
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar