FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 25. maj 2026 ura: 07:39

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Ne morem jokati  (Prebrano 4968 krat)
Mrvica
gost
« dne:: sreda, 09. oktober 2013 ura: 20:25 »

Lep pozdrav vsem skupaj!
Imam morda nekoliko nenavaden problem, a ugotovila sem, da ne morem jokati.. Že pol leta čustim tesnobo, imam panične napade, sem nezadovoljna s svojim življenjem, zgodilo se mi je ogromno reči, zaradi katerih bi normalno ljudje jokali... Jaz pa ne morem Sad Nikakor ne gre, nazadnje mi je uspelo pred nekaj meseci, pa še takrat je pritekla ena solza in to je bilo to. Se je kdo že spopadal s podobnimi težavami? Prosim za nasvet, ker me tole ubija... V meni se nabira in nemorm dat vn  Sad Sad
Prijavljen
bikica66
DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.109

« Odgovori #1 dne:: sreda, 09. oktober 2013 ura: 22:41 »

Pri meni je tudi včasih blokada,ko ne morem jokati.Enostavno nekaj v meni zablokira in ne morem dati iz sebe balasta,ki se nabira mesece v meni .
Ne vem kaj naj ti svetujem,saj še sama sebe v tem primeru ne znam spraviti v normalo,oglasila sem se ti zato,da veš da nisi edina .

lp
Prijavljen
urssska
gost
« Odgovori #2 dne:: četrtek, 10. oktober 2013 ura: 08:56 »

To je najbolj pogost znak depresije, Mrvica. Naroči se pri zdravniku. Imaš več načinov, na katerega se depresija izrazi. Nekateri so žalostni, nekateri pa, tako kot jaz in ti na primer, zapadejo v apatijo in niso zmožni čutit nič, niti jokat ne. Izgubiš interes za stvari, ki so te veselile, tesnoba se pojača, razdražljiv si itd. In ko se to vleče več kot dva tedna, izpolnjuješ kriterije za diagnozo. Pojdi k zdravniku. Ko so meni prvič predpisali antidepresive (v prvih dveh tednih, dokler se ti stanje na njih ne izboljša, se stanje načeloma najprej poslabša), sem se po več kot enem letu tako zjokala, da nisem mogla verjet, da je to sploh možno ... Predvidevam, da preživljaš težke čase. Pri meni je bil sprožilec depresije smrt očeta in ogromen stres doma, ki se je vlekel in vlekel, potem pa, ko me je moj psihiater le prepričal v tretma, sem začutila tako olajšanje. Ne se bat zdravil. Ko te spravijo ven šele vidiš, kako depresiven si v resnici bil in kako brezveze se je  mučit.
« Zadnje urejanje: četrtek, 10. oktober 2013 ura: 09:07 od urssska » Prijavljen
Mrvica
gost
« Odgovori #3 dne:: četrtek, 10. oktober 2013 ura: 20:15 »

Hvala za odgovore! Nwm, nekak nimam občutka, da bi bla to depresija, ker se sama seb ne zdim lih apatična... Samo jokat ne morem, ostala čustva nekak so tukej. Ampak sej hvalabogu mam v ponedeljek zdravnika, pa upam da bo pol šlo kej na bolš. Po pravici povedan se pa ful bojim, da mi res reče da je depresija. To bi me pa res potolkl :/
Prijavljen
zgubljenček
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 15

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 10. oktober 2013 ura: 20:45 »

Lep pozdrav vsem skupaj!
Imam morda nekoliko nenavaden problem, a ugotovila sem, da ne morem jokati.. Že pol leta čustim tesnobo, imam panične napade, sem nezadovoljna s svojim življenjem, zgodilo se mi je ogromno reči, zaradi katerih bi normalno ljudje jokali... Jaz pa ne morem Sad Nikakor ne gre, nazadnje mi je uspelo pred nekaj meseci, pa še takrat je pritekla ena solza in to je bilo to. Se je kdo že spopadal s podobnimi težavami? Prosim za nasvet, ker me tole ubija... V meni se nabira in nemorm dat vn  Sad Sad

pomagati ti žal nemorem,lahko pa povem da imam isti problem,indentičen Smiley samo da se jaz nisem zjokal že eno desetletje.... nazadnje ko sem se zjokal,mi je to ratalo pod tušem,ko sem imel občutek,da sem prelisičil sebe in boga Smiley tuš držati na glavo,naj ti voda teče po glavi in razmišljaj o vsemu kar te boli,tišči,žalosti Smiley nasledni dan k se zbudiš,se božansko počutiš,kot da bi se spet rodil Smiley čist lahek...neverjetno Smiley tko da probaj to...Smiley in ja v depresiji si,v to ni za dvomiti,samo si pretrmasta da bi si priznala,kakor tudi jaz Smiley bil sem brez strehe na glavo,brez hrane...en teden,zjokal se nisem ! enostavno nočeš se sprijazniti stem,da si tudi ti samo človek.ki čuti,ki ga kaj prizadane in ki trpi Smiley upam staviti,da nimaš samo te blokade v sebi,da imaš še par blokad,ki te omejujejo v življenju....te omejujejo dosežt cilje in podobno Smiley in odgovori si na to...SE BOJIŠ SREČE? SE BOJIŠ BITI SREČNA ?  no pa dobrodošla v klub Smiley))) rešitev??? delati duševno na sebi.najdet neki,kar te muči iz preteklosti...najdet vozel v duši ki te blokira Smiley a veš....če malega slončka zvežeš za (mičken kol) in ob tem kolu odrašča....in ko enkrat zraste in ima recimo svojih 500kg.....bo še vedno hodil zvezan okrog tistega kola,čeprav bi sam pošteno prdnil.pa bi se znebil kola Smiley gre se za omejitev....ti jo imaš v sebi,z njo si odraščala....in še danes te omejuje Smiley v glavnem...vsedi se,zapri oči.pojdi z mislimi v preteklost,od malih nog,prevrti si cel filem,in poglej na kaj se boš ustavila in na keri dogodek,ti bo srce zaropotalo ali pa se boš spotila Smiley take stvari se dogajajo tudi,zaradi sovraštva do neke osebe..očeta..mame...nevem zamere pač Smiley in dokler ne razčistiš,oprostiš,sprejmeš,nehaš sovražiti,bo ta kol zmeraj te omejeval Smiley vso srečo Smiley
Prijavljen

Smiley
Klipan
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 379

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 03. april 2014 ura: 13:37 »

Tudi jaz imam že zelo dolgo ta problem, da ne morem jokati.  Shocked  Nazadnje sem se zares zjokal pred 11. leti.
Prijavljen
plavica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 53

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 05. maj 2014 ura: 10:24 »

Tudi jaz ne morem. Pa vem, da bi bilo dobro, če bi. Da se znebim te neznosne tesnobe v sebi, pa nič. Ne ganejo me pesmi ob katerih sem vedno jokala, knjige, ki sem jih brala, filmi. Nič... Zoprno stanje  Sad
Prijavljen
I am tired of everything
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 89

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 05. maj 2014 ura: 15:52 »

Zanimivo...jaz pa skos padem v jok tudi med kreganjem, še risanka me u jok spravi Shocked Huh?. Čustva imam pa čist mrtva jih pa ne morem izražati.
Prijavljen
LostOneFuture
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 391

« Odgovori #8 dne:: torek, 06. maj 2014 ura: 15:16 »

Pozdravljena,

tudi jaz težko jokam, se mi zdi da vsako leto težje, toliko sem že prejokala, da imam neko psihično blokado in še vedno čustva težko izražam. Lahko bi rekla da sem otopela, sama tudi ne zaznam svojih čustev ravno hitro, se zgodi da če nekaj dni razmišljam o kakem dogodku, šele takrat ugotovim kaj sem čutila in mi mogoče kakšna solza priteče. 

Mogoče ti bo KVT koristila. Jaz sem trenutno v tem.
Prijavljen
Maycha
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 646

« Odgovori #9 dne:: nedelja, 11. maj 2014 ura: 20:04 »

No, tukaj se tudi jaz pridružujem ... tako rada bi se zjokala, ker vem, da bi bilo bolje in lažje, ampak tudi nikakor ne morem jokati, le ta nenehna tesnoba mi jemlje energijo  Angry
Prijavljen
Moel
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 325

“Conflict builds character. Crisis defines it.”

« Odgovori #10 dne:: nedelja, 11. maj 2014 ura: 22:15 »

Jaz sem se lahko resnično zjokala šele, ko sem šla dol iz cipralexa. Res, da sem bila na majhni dozi ampak meni je blokirala izražanje večine čustev in še marsikaj drugega. 

Verjetno se sliši čudno ampak, ko sem se končno lahko parkrat zjokala sem se počutla spet živo..
Prijavljen

“Fall seven times and stand up eight.”
 Japanese Proverb
Klipan
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 12. maj 2014 ura: 19:04 »

Jaz sem se lahko resnično zjokala šele, ko sem šla dol iz cipralexa.
Kaj pa tisti, ki ne jemljemo nobene kemije, pa imamo kljub temu ta problem?
Prijavljen
Bran van Buzdovan
gost
« Odgovori #12 dne:: četrtek, 04. september 2014 ura: 13:40 »

Živjo vsem!
Tudi sam imam (med drugim) podoben problem, namreč "tlačim" skoraj vsa čustva, od žalosti, veselja, jeze, ljubezni, sramu... Nekako ne morem začutiti, pa se trudim oz. se zavestno skoncentriram na tisto, kar naj bi v nekem trenutku čutil, ampak ne gre. Imam kot nekakšno blokado (ali me stisne v prsnem košu ali v predelu grla) in je precej neprijeten občutek.
Začasno rešitev sem našel v tem, da se pomirim. To dosežem z dihalnimi vajami in pozitivnimi mislimi o svojem "notranjem otroku", ker vem, da to izhaja iz otroštva. V mislih si rečem nekaj v smislu "Vse je v redu, varen si, noben ti nič noče." ... In tako se pomirim in je lažje.

Lep pozdrav, Bran
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 974

« Odgovori #13 dne:: četrtek, 04. september 2014 ura: 14:47 »

To pa je res, tudi jaz ne morem jokati, že zelo dolgo....
Ali so posledica zdravila ali otopelost, ne vem.
Vem pa, da je včasih jok prinesel neko sladko olajšanje
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
zanchy
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 101

Če gledaš predolgo v brezno, padeš vanj.

« Odgovori #14 dne:: sobota, 13. september 2014 ura: 19:59 »

Moja nona tudi ni mogla jokati. Bila je hudo depresivna in to je bil razlog.
Prijavljen
Klipan
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: sobota, 13. september 2014 ura: 21:20 »

Ampak pri sebi ne opažam znakov depresije.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar