|
Garfield
|
 |
« dne:: četrtek, 21. februar 2013 ura: 17:53 » |
|
"Virtualni prijatelji" ali imate kakšno idejo kako rešiti naslednji problem: Težave imam zaradi ponovnega prihoda v službo. Ali mi lahko pomagate s kakšnimi nasveti? Stiskam zobe, ampak ne pomaga  Če ima kdo čas, naj mi odgovori... Vem, da si ne zaslužim svoje teme, verjamem pa, da me bodo administratorji obvestili, kam ste to premaknili. Veliko informacij sem že dobil na tem forumu. Kadar "čvekalnica" deluje je pravi to pravi "balzam" zame, zato je prosim ne ukinite  ... Rad se "hecam", če se le lahko  .... Včasih se mi od informacij na forumu še "dodatno zmeša"... Ampak to vzemite kot pozitivno  Pozdravlje en lost kot administrator.... Hvala, da nas "prenašaš" 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: četrtek, 21. februar 2013 ura: 18:54 od Garfield »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
krasendan
|
 |
« Odgovori #1 dne:: četrtek, 21. februar 2013 ura: 19:07 » |
|
Garfield, napiši kaj več o svoji težavi. Kaj se dogaja?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Yme
|
 |
« Odgovori #2 dne:: četrtek, 21. februar 2013 ura: 19:22 » |
|
"Virtualni prijatelji" ali imate kakšno idejo kako rešiti naslednji problem: Težave imam zaradi ponovnega prihoda v službo. Ali mi lahko pomagate s kakšnimi nasveti? Stiskam zobe, ampak ne pomaga  Če ima kdo čas, naj mi odgovori... Vem, da si ne zaslužim svoje teme, verjamem pa, da me bodo administratorji obvestili, kam ste to premaknili. Veliko informacij sem že dobil na tem forumu. Kadar "čvekalnica" deluje je pravi to pravi "balzam" zame, zato je prosim ne ukinite  ... Rad se "hecam", če se le lahko  .... Včasih se mi od informacij na forumu še "dodatno zmeša"... Ampak to vzemite kot pozitivno  Pozdravlje en lost kot administrator.... Hvala, da nas "prenašaš"  Ja, jaz bi rekel takole... Stiskanje zob ne bo dobra rešitev ob prihodu v službo... bolje (glede na to da se rad hecaš) pripraviš kakšno "stand-up" točko s katero boš prebil led... in kot pravijo bratje na jugu: "Bolje ispasti glup nego ispasti iz aviona u letu!" Se pravi da najhuje kar se lahko zgodi, je da te bodo čudno gledali... kar pa je spet "win-win" situacija, ker jih boš zmedel... in si s tem v prednosti (ti veš kje si, oni pač ne). Evo, en tak instant nasvet z moje strani (recimo takole... jaz sem človek z depresijo in izrazito asocialen... in v tvoji situaciji bi ravnal tako kot je opisano). Ampak... IT'S UP 2 U!  P.S. Če pa slučajo delaš v kolektivu kjer so tudi ženske... vsaki prineseš eno rožico (pa še kmalu bo osmi marec)... in imaš vsaj ta del kolektiva "pod kontrolo".
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Komur je sreče dar bila klofuta ...
|
|
|
|
Garfield
|
 |
« Odgovori #3 dne:: petek, 22. februar 2013 ura: 10:25 » |
|
Mene "mede"... "Strah" me je iti v službo ne glede na vse... delam v zelo mahni firmi... Vsak človek se pozna. In jaz sem "slepo črevo"... V zadnjih 5.-ih letih sem bil na bolniški sigurno 1 leto in pol... Zadnji "izpad", ki traja še do danes traja 9 mesecev... Kako iti v službo s pokončno glavo... Aja, pa še dolgoletna ljubezen me je klicala in mi povedala, da naj neham bluzit... ForestGirl iz klepetalnice me je "rešila"." Hvala, da me "poslušate". Tole je na nek način tudi virtualni "dnevnik" zame... Upam da se bom kdaj temu smejal, ampak trenutno mi je pa zelo težko 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Garfield
|
 |
« Odgovori #4 dne:: petek, 22. februar 2013 ura: 21:32 » |
|
ForestGirl HVALA ti za "čvek". 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
ForestGirl
|
 |
« Odgovori #5 dne:: petek, 22. februar 2013 ura: 21:56 » |
|
Ni problem Garfield... kadarkoli  Hvala za zahvalo 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Garfield
|
 |
« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 25. februar 2013 ura: 18:26 » |
|
Danes sem prvič po 9.-ih mesecih delal poln delovni čas. Sem se pa "nažrl" lorama, da je šlo malo lažje  . Moram se še srečati s šefom, ki je še nekje na službeni poti, da bom sploh vedel pri čem sem. . Nekako se zelo počasi tudi "sprijaznjujem", da je ljubezen za vedno šla  . Potem pa bom počasi "nared", da se začnem nekako spopadati s tole mojo socialno fobijo. Se mi zdi da so vse te težave, skupaj z depresijo, posledica te moje socialne fobije. Ampak tudi sanja se mi ne, kako naj se je lotim  . Sicer čakam na psihoterapijo, ki naj bi mi pri tem pomagala, ampak zaenkrat si kar ne morem predstavljati, da mi bo "pomagala". Pred dvema letoma sem bil 3 mesece na KOMZ-u, na enoti za psihoterapijo nevroz, pa sem ven prišel brez najmanjšega pojma, za kaj se je tam sploh šlo. Ven sem prišel zmeden, da se vsaj pol leta nisem "pobral"  . Kakorkoli že, bil je še kar OK dan 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Slavka
|
 |
« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 25. februar 2013 ura: 21:31 » |
|
Garfield  Sicer čakam na psihoterapijo, ki naj bi mi pri tem pomagala, ampak zaenkrat si kar ne morem predstavljati, da mi bo "pomagala". Pred dvema letoma sem bil 3 mesece na KOMZ-u, na enoti za psihoterapijo nevroz, pa sem ven prišel brez najmanjšega pojma, za kaj se je tam sploh šlo. Ven sem prišel zmeden, da se vsaj pol leta nisem "pobral" Morda rabiš drugačen, individualen pristop in ti je bil tisti čas, ki si ga preživel na KOMZu preveč intenziven in morda prekratek. Je že tako, da tudi psihoterapija potrebuje svoj čas, da se pokažejo njeni pozitivni rezultati. Jaz sem včasih iz svoje seanse prišla čisto "adijo", izmučena in polna nekih zmedenih občutkov, s katerimi nisem vedela kaj početi. A sčasoma se mi je uspelo spraviti v red, če lahko temu tako rečem. Saj pridejo še težki dnevi, vendar ne več tako neobvladljivi, kot nekoč. Kakorkoli že, bil je še kar OK dan  lepo, a ne? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Per aspera ad astra"
|
|
|
|
Betka
|
 |
« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 25. februar 2013 ura: 21:35 » |
|
Garfield, lepo je prebrati tvoj zadnji stavek. Splača se iskati in najti nekaj, kar ti bo pomagalo. Morda skupinska psihoterapija? Koristno je tudi počet kaj, kar te res veseli. Se naučit, da zase ni škoda časa. Se zavedati samega sebe, svojih čustev, želja, bolečin. Nihče ne reši vsega v enem zamahu...a splača se, saj nam življenje ponuja veliko možnosti za srečo. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Garfield
|
 |
« Odgovori #9 dne:: torek, 26. februar 2013 ura: 19:34 » |
|
ForestGirl,Yme,Slavka,Betka in ostali... Kaj naj rečem... Hvala vam za odgovore  Še en dan sem "oddelal"  ... Jutri grem na morje  , ampak samo službeno s sodelavcem  Malo se "hecam" s temi "smile-ji" Kakorkoli že, drugi dan delovnega dne je za mano  Srečanja s šefom še ni bilo  . Najbolša novica pa je, da je moja mama  med tem časom dobila termin za sestanek za mojo novo psihoterapetinjo  Upam, da je sprejemljivo, da mama klice namesto sina... "aneda"  .... Ni bilo druge "variante".... Mene je "strah" ljudi", še bolj pa tega "kurchevega" telefona  Drugega izraza nisem našel  Če ima kdo kakšen nasvet kako naj se "tam obnašam" povejte... Jaz bom TAM to kar SEM.... LJUBEZEN je pa tudi "POČASI... ampak zeloooOOO pooOOOčasi" ODHAJA  (vmojih mislih  ) Tudi petek bo DOBER dan  ... Garfield
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: torek, 26. februar 2013 ura: 20:45 od Garfield »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Slavka
|
 |
« Odgovori #10 dne:: torek, 26. februar 2013 ura: 20:45 » |
|
Garfield  ma ti si car, resnično. Čeprav si v stiski, tako prijetno napišeš oz. opišeš svoj dan, da ti postanem kar "fouš"  Upam, da je sprejemljivo, da mama klice namesto sina... "aneda" Glavno, da si dobil datum za psihoterapijo  Sploh ni važno kdo je poklical. Saj za direktorje in ostale visoke živine tudi drugi kličejo, ne?  Će ima kdo kakšen nasvet kako naj se "tam obnašam" povejte... Jaz bom TAM to kar SEM.... Najboje je biti tak, kot SI, ker le tako lahko terapevt/ka začuti tvoj problem in prične z ustrezno terapijo. Tja greš namreč po pomoč, ne na ocenjevanje...Itak pa si tak kot si OK, preko terapije boš zgolj na vse skupaj dodal malo dodane vrednosti...  Tudi petek bo DOBER dan ...in vsi dnevi vmes tudi 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Per aspera ad astra"
|
|
|
|
Garfield
|
 |
« Odgovori #11 dne:: torek, 26. februar 2013 ura: 20:54 » |
|
Hvala Slavka za tvoj LEP dgovor... Trudim se, čeprav ni lahko  Jutri grem pa na morje 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Slavka
|
 |
« Odgovori #12 dne:: torek, 26. februar 2013 ura: 21:04 » |
|
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Per aspera ad astra"
|
|
|
|
Garfield
|
 |
« Odgovori #13 dne:: torek, 26. februar 2013 ura: 21:38 » |
|
Sem že vprašal.... Hvala za tvoj odgovor  Lahko bi "izsilil"... Ampak ne bo "šlo" Ali veš, da je morje še vedno slano   -
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: torek, 26. februar 2013 ura: 21:43 od Garfield »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Garfield
|
 |
« Odgovori #14 dne:: sreda, 27. februar 2013 ura: 05:51 » |
|
Tudi danes bo dober dan... Moram si to reči... Hvala Slavka, ForestGirl in ostali.... Sicer s tremi AD-ji v želodcu.  Kar je treba je treba  Saj bo šlo počasi, upam.... Pa brez "lorama" že drugi dan... 
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sreda, 27. februar 2013 ura: 06:16 od Garfield »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Slavka
|
 |
« Odgovori #15 dne:: sreda, 27. februar 2013 ura: 08:27 » |
|
Pa brez "lorama" že drugi dan...  bravo Garfield...Saj bo, počasi, korak za korakom in boš prišel do cilja... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Per aspera ad astra"
|
|
|
PETRAČKA
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 103
|
 |
« Odgovori #16 dne:: sreda, 27. februar 2013 ura: 08:37 » |
|
Živjo Garfield!
Sem vesela za tvoj optimizem. Jasno, da bo včasih v službi tudi zoprno, ampak saj to je pri vseh nas. Jaz imam sicer zelo rada svoje delo in se svojimi ožjimi zaposlenimi odlično razumem, pa sem občasno tudi tesnobna. To pa zato, ker se pač spomnim svojih težeav in nepredelanih oz. ŠE NE sprejetih dejstev o sebi, preteklosti,...
Se pa ravno tako kot ti skušam naravnat pozitivno, mi je lažje, kot da se pomilujem.
Mi je žal, da se ti je končala zveza, ampak kaj drugega kot da ti povem, da te razumem, in da so zdaj občutki nemoči še večji ti ne znam pomagat.
In seveda danes bo dober dan, ker si se tako odločil.
Ja, da pa si brez Loram-a je pa še posebej pohvalno. Vse dobro ti želim.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
ForestGirl
|
 |
« Odgovori #17 dne:: sreda, 27. februar 2013 ura: 11:31 » |
|
Garfield  Poslušam pesem, ki si mi jo včer prpopal na zs...res lepa. Kar hočem povedat ... vse čestitke, pogumno si se vrnil na delo, na to si lahko vsekakor ponosen. Korak za korakom in boš počasi začel pluti s tokom. Ja, ljubezen pa je zelo fluidna zadeva, tudi meni ni prizanesla. Trenutno se oprimi vsega pozitivnega, kar uspeš spravit na listič papirja. Večkrat se spomni lepih malenkosti, vse tisto za kar si lahko ta trenutek hvaležen ... da mas streho nad glavo, hrano, ljudi, ki jim ni veeno (tud če vmes žal ni nje), ... Postavi si majhne cilje in jim sledi ... razvajaj se na veliko, ko jih dosežeš. Pomagali ti bo tudi terapija, boš vidu. Svetujem tudi branje knjig. Želim ti velik sončka na ta bl turoben dan  Lepo se mej Grfield ... ti pošiljam en virtualen objem
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Poni
|
 |
« Odgovori #18 dne:: sreda, 27. februar 2013 ura: 13:03 » |
|
GarfieldMuce rabijo veliko božanja. Zato bi te jaz zdajle zelo močno pobožal. Takole Poni
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Garfield
|
 |
« Odgovori #19 dne:: sreda, 27. februar 2013 ura: 15:00 » |
|
Pozdravljeni! Poni ne razumem, ni ravno umestna, če smem povedati svoje mnenje  Najprej hvala za vse odgovore.... Hvala vam... Če se vam da, preberite še tole... AD-ji in antipsihotik vseeno "nekako delujejo". Brez lorama  Prišel sem s slovenske obale. Nisem imel priložnosti poizkusiti, če je morje še slano  . Ugotovil sem da sem malo "retarded"  ... Možgani ne delujejo tako kot bi morali  . To pišem, ker tako pač, upam da trenutno, JE  . Hamburger na obali je samo 3€... Malce sem se zopet pregrešil  . No pa da zapišem še tole... Mail mojemu šefu, direktorju dveh malih firm (v eni sem tudi jaz zaposlen). Sva na TI, pač situacija je enkrat tako nanesla  .... Malce "predelano" -----Original Message----- From: Garfield Sent: Wednesday, February 27, 2013 6:52 AM To: Šef Subject: Zopet me ne bo, Pozdravljen xy.... Mi je kar malo "nerodno", ampak kar je "treba je treba". V petek dopoldne grem na uvodni razgovor za psihoterapijo. Ceneje je, če grem DOPOLDNE. Hebat ga. Pa to ni alternativka, pri kateri si poizvedoval. Je uradna psihoretapevtka. To MORAM narediti, potem se bova pa, upam da, dogovorila, kako "naprej", če bo sploh šlo:-\ . Razvoja xyz firme in zyx firme res ne želim ovirati , imam pa "dokaj hude" psihične težave. Hvala za prebrano sporočilo Lp, Garfield Ali si lahko predstavljate kaj mi je odgovoril... Jaz imam kar solzne oči  od sreče da ne bo nesporazuma  (smo zelo "tehnična" služba, tako da to je en ZELO LEP stavek) Zadeva: RE: Zopet me ne bo, Datum: Wed, 27 Feb 2013 07:40:23 +0100 Od: xyz Odgovor-za: Garfield Organizacija: xyz Za: 'Garfielda' V redu. Moraš narediti vse za svoje zdravje : Zelo sem bil POGUMEN ampak splačalo se je...  Ljubezen pa še vedno boli  Saj bo... ampak še vedno pa boli  Lp, Garfield
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sreda, 27. februar 2013 ura: 15:21 od Garfield »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|