FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 14:09

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3 4   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: PROSIM ZA NASVET  (Prebrano 15046 krat)
Asja87
gost
« Odgovori #20 dne:: četrtek, 18. oktober 2012 ura: 15:09 »

nevergiveup: oprosti, tvojega odgovora nisem videla  zardevam
meni se je začelo to piskanje ko sem začela jemati AD-je in ponoči me je prav zbudilo moje trzanje v ušesih. Kot da bi ti trzala mišica tako je meni v ušesu (zelo moteče) in čim sem prenehala jemati AD-je mi je prenehalo. In imam občutek kot da imam zamašena ušesa, da slabše slišim...Sem bila pri ORL-ju še pred tem ko mi je psihologinja predpisala AD-je pa je ugotovil da bi mogla si oprerirati desno uho-  tinopalstika, ker kot otrok sem si počila bobenček z palčko za uha in od vseh ventij je moj bobenček bogi. Bila sem spet pri ORL-ju v torek zaradi tega ker so me ušesa bolela pa imam občutek zamašenosti pa je rekel, da je vse ok. Nobenega testa mi ni naredil. Nevem no...
Prijavljen
nevergiveup
gost
« Odgovori #21 dne:: četrtek, 18. oktober 2012 ura: 15:46 »

Asja87 nič hudega Wink. Jaz bi se strinjal z Slavko, da je na delu povečana anksioznost zaradi AD jev.

Rad bi pa samo še dodal citat, ki upam da te bo pomiril in malo pojasnil zadeve.  "
Citiraj
. Dva nadaljnja procesa pomagata vzdrževati panično motnjo:
a- Ker se posameznik boji določenih senzacij, postane hipervigilen (pretirano pozoren) na telo, stalno ga opazuje in preverja. Ta notranji fokus pozornosti povzroči, da opazijo senzacije, katerih se drugi ljudje sploh ne zavedajo. Te senzacije mu nadalje služijo kot dokaz, da resnično obstaja neka fizična ali mentalna bolezen.
b- Določene oblike izogibanja vzdržujejo pacientove negativne interpretacije. Npr. pacient, ki je okupiran z idejo, da ima bolno srce, se bo izogibal telovadbi, ker bo verjel, da mu to pomaga preprečevati srčni napad. Glede na to, da v resnici nima bolezni srca, mu bo to izogibanje preprečevalo, da bi ugotovil, da so ti simptomi neškodljivi. Prav izogibanje ojačuje njegove negativne interpretacije, saj redukcijo simptomov, ki sledi izogibanju, smatra kot dokaz, da bi doživel srčni infarkt, če bi nadaljeval z začeto aktivnostjo (Hawton et al., 1989). Doris Adamčič Pavlović, strokovni članek, Panična motnja.

nevergiveup  rozicodam
Prijavljen
nevergiveup
gost
« Odgovori #22 dne:: četrtek, 18. oktober 2012 ura: 16:05 »

Asj, naj še omenim da sem imel v preteklosti tudi jaz poškodbo sluhovoda in tudi bobnčka. Vzrok pa je preglasni poki streli iz pušk (Vse se ti pripeti v vojski) Smiley In od takrat naprej imam vedno prisotnega mojega nadležnega prijateljčka gospoda piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii  Grin Grin

Have a nice sunny day!  pomezik pomezik oki

Prijavljen
Asja87
gost
« Odgovori #23 dne:: četrtek, 18. oktober 2012 ura: 16:16 »

kaj ta moja anksioznost mi res lahko povzroči, da slabše slišim? kot da imam zamašena ušesa?  unsure
Prijavljen
Asja87
gost
« Odgovori #24 dne:: četrtek, 18. oktober 2012 ura: 16:20 »

nevergiveup: ta stavek ki si mi citiral se mi je res nekaj takega dogajalo...ko sem mislila, da ne morem dihati sem se vsemu izogibala...zmeraj mi je bilo lepo hodit po trgovinah pol pa kar naenkrat groza...sedaj je to vredu  Smiley Sem se vpisala na pilates, kjer so tudi dihalne vaje pa se dobro počutim  happy kaj anksioznosti brez AD-jev se ne da odpraviti?
Prijavljen
nevergiveup
gost
« Odgovori #25 dne:: četrtek, 18. oktober 2012 ura: 16:50 »

Asja, jaz osebno mislm, da se anksioznost da odpraviti tudi brez AD-jev. Ob vprašanju osebne zdravnice, kako se bova lotila zdravljenja, sem povedal, da zaenkrat terapijo z AD-ji zavračam, zato bolj prisegam na sproščanje, pogovor, treninge, telesno aktivnost vsekakor pa je tukaj ključno sprememba mišljenja.

thats from me  pomezik rozicodam

Upam, da če se motim naj me kdo popravi!  Smiley

Orodje samopomoči Kognitivno-vedenjske terapije

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=855&Itemid=83

Priročnik Obvladajmo anksioznost

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=871&Itemid=84

Never give up, go over, go under, go around, or go through. But never give up Wink  rozicodam

Prijavljen
dr.hauska
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 497

/

« Odgovori #26 dne:: četrtek, 18. oktober 2012 ura: 18:02 »

Ok, oprosti za direkten post, sej sem vedla da je preveč zajedljiv, ampak se mi je vseeno zdel na mestu.

lp

p. s.: Slučajno kdo ve, če lahko nekako označiš temo, da se ti več ne prikazuje, ko klikneš na "prikaži odgovore na moje prispevke"?
Prijavljen
seu
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 197

« Odgovori #27 dne:: sobota, 20. oktober 2012 ura: 10:36 »

kaj ta moja anksioznost mi res lahko povzroči, da slabše slišim? kot da imam zamašena ušesa?  unsure

Meni se dogaja isto! In nikakor ne ugotovim, od česa imam "pritisk v ušesih", pojavi pa se kar tako...ko sem v trgovini, doma,...ne glede na počutje. Najbolj smotano je, če se pojavi, ko se pogovarjam z nekom, prav bedasto.

Drugače pa avtorju:

ne vem, če ti ko ga pomagalo, meni se dogaja podobno. In sklepam, da je rekcija telesa na PREOBREMENITEV, stres. Simptomi so kot pri paničnem napadu, ampak ni me strah, misli so normalne, celo pozitivne, naspidirana sem totalno. Zdravnica mi je rekla, da je to normalno, saj sem v fazi hudih sprememb (vsaj zame so) in da to ni panični napad. Drugače pa imam diagnozo depresije in jemljem tudi zdravila.
Prijavljen
Asja87
gost
« Odgovori #28 dne:: torek, 23. oktober 2012 ura: 10:01 »

Danes me zelo dajajo vsiljive misli... Sad včeraj ko sem brala na netu, da se je zgodila tista prometna nesreča v Mariboru, kjer je umrl 52-letni moški in je bila kriva 19-letnica...sem kar tako rekla, da bi lahko tudi ona... Sad pol mi je moj dragi rekel, da kako lahko kaj takega pomislim...rekla sem, da zmeraj umrejo tisti ki niso krivi...on pa da kaj takega ne govorim..itd.. sedaj se počutim prav krivo in mislim, da želim vsem slabo... Cry ne razumem zakaj mi hodi to po glavi...
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #29 dne:: torek, 23. oktober 2012 ura: 10:30 »

Asja87  rozicodam

Te misli, ki te obhajajo, so prišle zato, da te spravljajo v slabo počutje. Vsakemu pridejo vsiljivke na drug način a z istim ciljem, da se pričnemo sekirati in dvomiti vase.

Zagotovo nisi slaba oseba in ne želiš nikomur nič žalega...prej nasprotno, si občutljiva in čuteča deklica, ki jo pretresejo take novice.

Predlagam ti, da ne spremljaš "črne kronike" in se izogibaš takim novicam, raje posveti svoj čas negovanju lepih in prijetnih misli.

Na tisto včerajšnjo nesrečo nimaš nikakršnega vpliva in tudi razmišljanje o njej ne bo ničesar spremenilo. Zgodilo se je in zagotovo ob tem trpi veliko ljudi...a ni nobene potrebe, da trpiš tudi ti.

Preberi si tale sestavek in morda ti bo lažje:

http://www.osebnaodlicnost.si/pozitivne-misli-vasa-custva-in-vase-misli-kaksna-je-povezava-med-njimi-in-kaj-lahko-naredite-da-boste-srecnejsi/

Lep dan ti želim  rozicodam
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Asja87
gost
« Odgovori #30 dne:: torek, 23. oktober 2012 ura: 12:02 »

zoprno je, ker se mi zdi oz. mislim, da če je kdo kaj sedaj narobe naredil..prav naj mu bo...nevem zakaj to mislim, do včeraj nisem tega mislila... Sad nekaj sem se spomnila..sicer sem doma rekla mojim, da imam anksiozno motnjo (ne teh misli) ko me je spravljalo v obup in se počutila grozno. Sedaj me take misli ne spravljajo v obup, ker vem da so misli...ampak kakšen krat me daje dvom kaj pa če bi res komu kaj storila ker me tega ni strah oz. me ne spravlja v obup??!! kaj če se mi res meša??? drugače moja babica po porodu moje mame je rekla da enih 5 mesecev je videla mrtve po hiši pol je to samo minilo...ker itak takrat ni bilo niti nekih zravil proti temu...rekla je da je bila to poporodna depresija...kaj pa če ni bila to poporodna depresija in je psihozo? Lahko jo tudi jaz podedujem ne? seznojim
Prijavljen
dr.hauska
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 497

/

« Odgovori #31 dne:: torek, 23. oktober 2012 ura: 12:04 »

Slavka, ful dobr si napisala! Smiley

Če boš bolj pozitivna in zadovoljna sama s sabo bodo te negativne misli po vsej verjetnosti minile same od sebe.

Pomoje se moraš težave rešit iz druge strani, se pravi spremeni razmišljanje o sebi in posledično se bo spremenil odnos do drugih.
Prijavljen
Asja87
gost
« Odgovori #32 dne:: torek, 23. oktober 2012 ura: 13:30 »

Slvaka hvala...res je zelo sem občutljiva in vsaka stvar oz. beseda me prizadane...samozavest imam na nuli...to od zmeraj in mislim, da bi s pomočjo kakšne terapije postala boljša oseba...

Dr. hauska res je...večinoma sem bila in sem zmeraj pesimist...je pa da vseeno da do nekaj mesecev nazaj nisem bila taka..nevem kaj me je spremenilo..in nevem zakaj take grozne misli...
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #33 dne:: torek, 23. oktober 2012 ura: 15:02 »

Asja87  rozicodam

Tudi jaz zase nisem mislila, da se bom kdaj spopadala z vsiljivkami, da bom razmišljala o groznih rečeh in se bala običajnih opravil in predmetov.
Pa je vendarle tudi mene doletelo....  kiselnasmeh

Kaj pa v bistvu je pesimizem? Je to, da v vsaki stvari vidiš zgolj slabe stvari? Ali je to, da razmišljaš o slabih scenarijih, ker si prepričan, da si lepših ne zaslužiš? Morda podzavestno zavračanje lepega in potenciranje slabega...neke vrste "samokaznovanje"?

Če je temu tako, potem obstaja možnost "spreobrnitve", ko pričnemo zavestno razmišljat o lepih stvareh, si slikati ugodne scenarije, si dovoliti biti srečni in zadovoljni, ter pomirjeni sami s sabo...in prenehati biti non-stop na preži, kje nekaj slabega preži na nas.

Zato je tole:

Citiraj
.res je zelo sem občutljiva in vsaka stvar oz. beseda me prizadane...samozavest imam na nuli...to od zmeraj in mislim, da bi s pomočjo kakšne terapije postala boljša oseba...

...prava izbira  oki

Pa tudi obisk kakšne delavnica na temo osebne rasti ti priporočam, saj se na njih dobi krasne napotke za spopadanje z našimi demoni.
Ena od takih delavnic bo v soboto, 3.11.2012, v Ljubljani z odlično Aleksandro Meško....Preverjeno deluje  oki

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=1059&Itemid=1

Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Asja87
gost
« Odgovori #34 dne:: torek, 23. oktober 2012 ura: 15:20 »

Že psihiatrinja mi je rekla naj si poiščem psihologa. Na žalost sem iz primorske, tako da tukaj nimamo vsega...nevem pa komu bi mogla iti ali psihologu ali psihoterapevtu?
Slavka hvala ti za tvojo prijaznost  zardevam
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #35 dne:: torek, 23. oktober 2012 ura: 15:28 »

Asja 87, na tem linku si lahko prebereš o razlikah med psihologom,kliničnim psihologom, psihiatrom in psihoterapevtom, ter se morda tako lažje odločiš, katera oblika pomoči je zate najbolj ustrezna:

http://www.psihoterapija-ordinacija.si/sl/psihoterapija/odlocitev-za-psihoterapijo/razlogi-za/40-kdo-jo-izvaja.html
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #36 dne:: torek, 23. oktober 2012 ura: 15:34 »

Pa še seznam psihoterapevtov, med njimi tudi na območju Kopra in Nove gorice:

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=911&Itemid=85

In seznam psihologov:

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=84

Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Asja87
gost
« Odgovori #37 dne:: torek, 23. oktober 2012 ura: 22:02 »

Slavka hvala  zardevam

Psihiatrinji že hodim in to Teji Apath, samo kaj ki samo zdravila predpisuje...drugače psihoterapevti so vsi plačljivi?
Prijavljen
Asja87
gost
« Odgovori #38 dne:: sreda, 24. oktober 2012 ura: 10:02 »

Evome spet tu...
spet te grozne misli...pred dvema tednoma sem vse te misli jih nekako obvladovala, rekla sem si končno mi bo uspelo. Sedaj pa sem spet na tleh...me ne primejo napadi panike..itd..ampak na jok mi gre ko vse to pomislim, da sem lahko tako slaba, da mislim, da naj se kaj mojemu fantu zgodi (bog ne daj), da drugi npr. reče sem bolan in jaz si mislim bodi ja...ne razumem zakaj sem tak grozen človek... Cry rekla sem to tudi fantu pa je rekel, da je z mano vse vredu in da sem vredu človek, da naj ne mislim na to...vendar tega ne morem kontrolirat...kakšen krat si mislim, da bi bilo bolje, da me nebi bilo...da ne bom nikoli ozdravila od teh misli  Cry
Prijavljen
Asja87
gost
« Odgovori #39 dne:: sreda, 24. oktober 2012 ura: 16:07 »

je možno, da mi take misli nič ne povzročajo...napade panike..itd...Huh? da se mi res lahko meša? Cry
Prijavljen
Strani: 1 [2] 3 4   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar