FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 01. maj 2026 ura: 07:40

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Prosim za pomoč  (Prebrano 21296 krat)
tomorajh
gost
« Odgovori #20 dne:: ponedeljek, 03. september 2012 ura: 16:40 »

Od tega napada do sedaj sem se vmes kasne 14dni je bilo kakor da srm.cisto nov potem pa par prepirov ukradlu so mi motor ipd. Potem en dan sem bil povsem utrujen in se je spet zacelo mislil sem da iman kaksno bolezen in potrm se je zacelo
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #21 dne:: ponedeljek, 03. september 2012 ura: 18:58 »

Ali je to normalno da me stisne v prsih ko vdihnem in da sem omoticen?

Ne, ni normalno, je znak anksiozne motnje, samo ne vem, katere. Al je to panicna motnja, ali je to splosna motnja, al je derealiziracija, ne vem.

Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #22 dne:: ponedeljek, 03. september 2012 ura: 19:02 »

Od tega napada do sedaj sem se vmes kasne 14dni je bilo kakor da srm.cisto nov potem pa par prepirov ukradlu so mi motor ipd. Potem en dan sem bil povsem utrujen in se je spet zacelo mislil sem da iman kaksno bolezen in potrm se je zacelo

Pa daj probaj v tej fazi pozabit, cmprej pozabi na tisto travo in grozne obcutke, bos ze kupil drug motor, ne kregaj se vec in ne ostani v tem stanju, "in potem se je zacelo," takoj nehaj s tem in  se vrni tja nazaj v srecno obdobje, od koder si prisel, od danes naprej, nehaj se zadrzevat na negativnem in na strahu, prepricaj se, da to ni resnicno,da se pac tako slabo pocutis zaradi kajenja trave (in to je dejstvo, ker trava sproza vse dusevne bolezni!) in da je to stanje prehodno! Pa to je res, vse je prehodno!Nisi prvi ne edini, ki je dozivel panicnost zarad tega eksperimenta, zdaj pa zlezi ven iz te luknje nazaj v svetel varen svet in se ne pusti vec tem temacnim mislim!  Cool

Prijavljen
tomorajh
gost
« Odgovori #23 dne:: ponedeljek, 03. september 2012 ura: 19:42 »

Skrbi me ali to da sem malo omoticen in to da ko vdihnem da me malo stisne v prsih a je to normalno za stanje v katerem sem?
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #24 dne:: ponedeljek, 03. september 2012 ura: 19:48 »

Ja, to je znacilno pri anksiozni motnji, ja in praviloma, koraj nikoli, ni posledica resnega obolenja. Zivci ti malo slabse delajo, ampak to stanje se b popravilo. Samo ne smes zdaj vec imet  stresa. Najdi nacin, da se takoj pomiris iz tega stanja, da zlezes ven .
Prijavljen
julija30
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 253

« Odgovori #25 dne:: ponedeljek, 03. september 2012 ura: 20:27 »

ja to je anksioznost in strah. Omotičnost,oz. ta občutek.
Prijavljen
tomorajh
gost
« Odgovori #26 dne:: ponedeljek, 03. september 2012 ura: 20:35 »

Mene samo skrbi to ko vdihnem me nekako zaboli v prsih in zadaj v hrbtu. Drugace omotica je nekako ze skoraj izginila edino malo me boli tudi glava na levi strani cutim nekako
Prijavljen
tomorajh
gost
« Odgovori #27 dne:: torek, 04. september 2012 ura: 13:32 »

Mi lahko kdo prosiiiim odgovoriiii??? Cry danes skoraj nic ne mislim vec na bolezni in nekako se zaposlim z necem da ne mislim na strah. Ampak ta cuden opcutek se zmeraj obstaja, tudi ko vdihnem se malo cutim v prsnem kosu=\ koliko casa bo to se trajalo?
Prijavljen
Dharma
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 533

« Odgovori #28 dne:: torek, 04. september 2012 ura: 13:46 »

Ali je to normalno da me stisne v prsih ko vdihnem in da sem omoticen?

Ne, ni normalno, je znak anksiozne motnje, samo ne vem, katere. Al je to panicna motnja, ali je to splosna motnja, al je derealiziracija, ne vem.

derealizacija to sigurno ni  nene

to je strah, anksioznost in nič kaj drugega...strah te je, mal težk dihaš, špika te in omotičen si. ker od strahu se ti zoža tudi vidno polje, ti pade pritisk/se zviša, si omotičen ali se ti vrti... če ti pa še razbija srce 300 na uro in si evforičen in to traja en trenutek, ampak v temu trenutku mislš da te bo konec, da ti bo ekspplodirou srce in te obliva znoj, potem doživljaš panični. lej tvoje stanje je povzročila slaba izkušnja s travo. To je zelo vplivalo nate. Pobembno je da si v glavo prikličeš spomin kako je bilo pred tem dogodkom, življene ko nisi imel teh misli in strahu. In prej ko se sprijazniš, da ti nič ni in ti nič ne bo, bolše bo. Kašna sprostitev, malo dihalnih vaj,...pa bo.  pomezik
Prijavljen
tomorajh
gost
« Odgovori #29 dne:: torek, 04. september 2012 ura: 14:28 »

Samo 14 dni vmes sem se pocutil normalno sedJ pa sem ene 4 dni razmisljal samo.slabo in bilo je samo huje. Danes naprimer jem normalno mi pase jest, nemislim.na.slabe stvari in je bolje, ampak kdaj zginejo tezave omotica in ko vdihnem da me ne boli?
Prijavljen
Dharma
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 533

« Odgovori #30 dne:: torek, 04. september 2012 ura: 15:41 »

ne bi bilo tudi slaboo skočit do zdravnika. Samo toliko da pogleda in da boš ti pomirjen. On bo najbolje povedal zakaj te boli
Prijavljen
tomorajh
gost
« Odgovori #31 dne:: torek, 04. september 2012 ura: 15:49 »

Ja to me je pa strah it jaaaao=\... Da mi pove da je kaj hujsega mogoce Cry... Cr bi bilo kaj hujsega potem ta bolecina pri vdihu nebi skoraj popolno izginila kot se mi zdi da je tekom dneva. Tudi razpolozenje je boljse vec sem v druzbi z vecjo voljo delam stvari vec tudi jem, edino te omotice se skusam se resiti. Tudi glavobol od vceraj ga danes ni. Lp Cry
Prijavljen
chilispace
gost
« Odgovori #32 dne:: torek, 04. september 2012 ura: 16:13 »

tomorajh,

jaz ti svetujem, da obisces zdravnika, da ti da napotnico za naprej ( naredili ti bodo preiskave, npr.kri, ekg, kaksnen UZ,..) in taKo bos postal  malo bolj pomirjen, ko bos videl, da ti fizicno ni nic.
  Te omotivce in glavoboli ter  crne misli so pa nekaj povsem vsakdanjega pri anksioznosti, to smo imeli oz imamo vsi, ki se spopadamo s temi stanji. Vem, da ne mores kar tako porenehat mislit na slabe stvari ( tisti, mi ti to svetuje, ni imel taksnih misli nikoli ); stvari se odvijajo pocasi. Ko ti bodo vsi izvidi pokazali fizicno zdravje b.p., cim prej obisci kaksnega psihoterapevta.

Trave in tudi alkohola se izogibaj, ker samo se poslabsata situacijo..pa ne poslusaj prevec nasvetov ljudi, ki niso strokovnjaki - vsak clovek je individuum in ima svoje obcutke !

lp Smiley
Prijavljen
žabica11
gost
« Odgovori #33 dne:: torek, 04. september 2012 ura: 16:14 »

Živijo Tomorajh!

Ko berem tvoje težave z dihanje v tem vidim tudi sebe...sama imam včasih po več dni bolečine pri vdihu...ali pa imam občutek, kot da bi nekdo stalno ležal na mojem prsnem košu... Najbolj mi pomaga, da si rečem..."tole je samo psiha...sama sem čisto zdrava"---poizkusi se prepričati, da je to samo psiha...meni pomaga. Če pa po tem še ni boljše pa grem ven in se zalufam...ampak to do maksimuma...Kar naenkrat se počutiš super...nič te ne tišči in boli.
Tudi omotičnost in vrtenje imam...tudi to se prepričam, da je samo psiha...sicer pa so se s tem začele moje težave...zato me je takrat poslala zdravnica na nagibno mizo in so ugotovili, da je z mano in mojim srcom vse OK...od takrat (lani) vem, da je to vse v glavi in mi je lažje.

Naj te ne bo strah iti k zdraviku...so razumevajoči in ti bodo pomagali...ne čakaj...sama sem čakala predougo in so se simptomi in težave samo množili in slabšali Smiley
Pozdravček...pa ne pozabi---tek je najboljše zdravilo (pa saj to veš, če si nogometaš)  rozicodam
Prijavljen
tomorajh
gost
« Odgovori #34 dne:: sreda, 05. september 2012 ura: 07:12 »

Zjvjo samo nekaj bi se vprasal, verjetno ce bi bilo kaj hujsega z menoj potem nebi vrjetno izgubil tudi volje do nogometain podobnih stvari ki so me prej veselile??? Ali je pri anksioznosti znacilno to da se za nekatere stvari ne zanimam vec.
Prijavljen
Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 583

« Odgovori #35 dne:: sreda, 05. september 2012 ura: 07:34 »

Ja, Tomo, je pogosto, zlasti ko se kot obramba (paradoksalno, vem) na anksioznost prične lepit še depresija. Ta kombinacija je zelo, zelo pogosta, saj velikokrat govorimo o anksiozno-depresivni motnji, oziroma je to običajna diagnoza.
Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #36 dne:: sreda, 05. september 2012 ura: 07:45 »

Se strinjam z Juliette,...v vsej tej psihični napetosti oz.stanju tesnobe,strahu,zaskrbljenosti,...se
naše telo ponavadi pripravi na boj ali beg,pri vseh teh čustvih smo ponavadi prestrašeni in izgubimo
voljo,do stvareh,ki so nas prej veselile...
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
tomorajh
gost
« Odgovori #37 dne:: sreda, 05. september 2012 ura: 08:21 »

Sedaj recimo ko vdihnem me stisne cisto malo se, ampak ta omotica se vedno ne preneha, sem utrujen  res pa je da delam tudi vsak dan po 9 ur fizicno delo. Imam nekako opcutek mehkih nog tko cudno je nekako
Prijavljen
chilispace
gost
« Odgovori #38 dne:: sreda, 05. september 2012 ura: 13:44 »

@tomorajh,

kako je pa z bolecino pri vdihu in omotico, med tem ko fizicno delas !? Te tudi boli ? Ker ce te konstantno boli oz spika v prsih in tudi zadaj v hrbtu, obszaja tudi verjetnost, da imas nategnjeno mišico ( ce npr v sluzbi kaj tezkega dvigujes ) !?

Ce pa se ti to pojavlja samo ko imas cas razmisljat, je pa zgleda res psihicnega izvora - obisci zdravnika, bos videl, da bo potem sigurno bolje, ko bos pomirjen glede fizicnega zdravja. Utrujen si pa lahko tudi zaradi samega dela ( ne samo zaradi psihe, ker skos razmisljas o teh problemih ), pij zadosti tekocine, pomembno je tudi, da ješ, pa ceprav ti vcasih zaradi taksnega razmislanja ne pase. To je vse povezano.

lp
Prijavljen
tomorajh
gost
« Odgovori #39 dne:: sreda, 05. september 2012 ura: 16:11 »

Danes mebze ceu dan ne spika nc vec od 11 naprej res pa da sem se zamotil totalno z delom. Bom videl kako bo ce me bo spet prijelo razmisljati o tem=\... Upam da ne
Prijavljen
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar