Toja
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 6.607
Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.
|
 |
« Odgovori #60 dne:: sobota, 08. september 2012 ura: 22:30 » |
|
In kok casa lahko traja ta hripavoat k se pojavl tko med dnevom pa zjutri? =D
Ko se sprostiš pa mine...  Kakoo mislis da se navadim na okolico?.... Danes sem cel dan ze malo hripav=\
Glej...to je tesnoba, ki nas zadane v kakšni situaciji (služba, srečanje z nekom....), ko pa mine nekaj časa postanemo sproščeni, pa mine... Tebe danes daje, ker si verjetno doma...imaš čas , misli ti šibajo 100/h in evo hripavost je tukaj... z drugo besedo...nervozen si... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
|
tomorajh
gost
|
 |
« Odgovori #61 dne:: nedelja, 09. september 2012 ura: 10:10 » |
|
=\.... Uceriii sm skoor umru zveceer kr panika mr je zgrabla predn sm sou spat=\
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
tomorajh
gost
|
 |
« Odgovori #62 dne:: nedelja, 09. september 2012 ura: 10:30 » |
|
Tko cudn je blo use neki, pa dons spet tezi diham spet me tisci u prsih ampak spredi na zadi
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
tomorajh
gost
|
 |
« Odgovori #63 dne:: nedelja, 09. september 2012 ura: 10:33 » |
|
K sm lezu sm skos.nekibslabga mislu=\... Pa tesko ful sm dihu pol se mi je pa kr temnit neki zacel=\... Pred ucmi pa sm hitr ustou pa sou vodo tip pa luc przgt pa je blo mal.bols=\
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
tomorajh
gost
|
 |
« Odgovori #64 dne:: nedelja, 09. september 2012 ura: 17:02 » |
|
Mii lahkoo kdo odgovoriii prosiiiiim=\
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Toja
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 6.607
Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.
|
 |
« Odgovori #65 dne:: nedelja, 09. september 2012 ura: 17:40 » |
|
To je tesnoba, nič nevarnega...pojdi na zrak ali pokliči kakšnega prijatelja, pa se pogovarjaj, boš videl, da bo minilo...nič hudega ni to...je pa neprijetno...  Morda si pripraviš metin čaj z medom, to pomija...  Morda bi bilo pa dobro, da greš do psihiatra in se z njim pogovoriš... morda ti bo dal kakšen antidepresiv ali pa te usmeril na psihoterapijo, da se otreseš teh tvojih težav!
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: nedelja, 09. september 2012 ura: 17:46 od toja »
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
|
tomorajh
gost
|
 |
« Odgovori #66 dne:: nedelja, 09. september 2012 ura: 17:57 » |
|
Aha. Pa ene 3 dni umes je blo uredu dihanje tons pa.spet tezi diham bl globok morm udihnt. Pa skos morm neki se odkaslevt k se mi zdi da mam neki u grlu=\
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
tomorajh
gost
|
 |
« Odgovori #67 dne:: nedelja, 09. september 2012 ura: 18:19 » |
|
Kaj se nam to nabira v grlu??? Zakaj pride do tega?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
martinca
gost
|
 |
« Odgovori #68 dne:: nedelja, 09. september 2012 ura: 18:23 » |
|
Je ze mimo! Ker si imel vceraj panicni napad, te danes spet dusi in je vse cudno... To je znacilno za panicne napade, da se pocuti clovek unicenega tudi kasneje i. Komaj je kaksen teden ali par dni vredu, pa se lahko kaksen manjsi napad spet ponovi. Ampak scasoma se VSAK ojaca in postane mocnejsi, tudi ti bos  Tudi ti bos skapiral nekatere stvari, kako si tvoj napad olajsati... Strah se bo zamenjal za potrtost... in potrtost bo odrinjena z obcutkom praznine, ne bo strahu niti srece, mogoce manjsa zaskrbljenost. In tako napadi izzvenijo. Tako bo, ce ne bos poiskal pomoci in ce si popolnoma prenehal z vsako travo. Ce pa še mislis samo enkrat nazgat kerega, pa bos padel direkt nazaj v pekel . Lahko pa je pot hitrejsa. Tako da gres k zdravniku, najboljse da kar takoj k psihiatru. Ne rabis iti k osebnemu zdravniku, ampak izberi dobrega psihiatra, (ne kaksnega za studente) in tja se lahko narocis brez vsake napotnice . Na ta nacin preprecis, da bi ti v zdravstveni kartoteki pisalo, da si psihiatricni bolnik - ali kaj podobnega na drug nacin in zdravnik na medicini dela tvojim delodajalcem ne bo napisal, da imas "omejene delovne zmoznosti," (ne bos slabse zaposljiv). In bos dobil antidepresiv...  Po kaksnem 1 do 2 mesecih bo antidepresiv pokazal svoje delovanje, napadi bodo redkejsi, ti pa bos mocnejsi. Cez cas še kasneje bos verjetno povsem zazdravljen in bo zivljenje teklo normalno. Stranski ucinek antidepresiva pa so hude motnje v spolnosti, ampak to je cena za stanje brez napadov. Slabost antidepresiva pa je ta, da ljudje vecinoma ostanejo na njem vse zivljenje, tezko je iti dol. Zdaj pa imas 2 volji in 2 odlocitvi, kaj storiti. Ali trpeti to sam nekaj mesecev, bodi brez skrbi, to se bo popravilo, ne more iti slabse, najhuje je praviloma ob zacetku - ob pojavu panike, kasneje je lazje, ceprav je še vedno hudo. Ali pa poisces pomoc in zdravnika takoj in ti bo ze kmalu vsaj malo odleglo, ceprav še ne bos cist ok. Ker to rabi svoj cas za ozdravitev, pa ce si na zdravilih ali ne.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
martinca
gost
|
 |
« Odgovori #69 dne:: nedelja, 09. september 2012 ura: 18:31 » |
|
Trenutno si cist notri v paniki, zato te to grabi v grlu. Vcasih pomaga mocna vonjava, meni je pomagao, ce sem si na tilnik dala obkladek iz alkoholnega kisa. Povzroci prekrvavitev in v nekaj minutah mi je odleglo. Potem sem si oblekla tleovnik gor, da mi je grelo vrat in da sem cutla toploto. Pri panicni motnji gre za najhujso obliko strahu, ki jo razume samo oseba, ki je to ze prebolela. Tu na forumu nas je veliko, eni sredi tega, eni smo sreco ze izven! Vsak gre po isti poti, ti si sele na zacetku, komaj si noter zakoracil. Tako kot si zakoracil noter, pa bos odkorakal tudi ven, ampak to gre ponavadi iz cloveka pocasi 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
chilispace
gost
|
 |
« Odgovori #70 dne:: nedelja, 09. september 2012 ura: 19:34 » |
|
tomorajh, ocitno ne rabis sploh k psihiatru, saj ti je neimenovana ze vse povedala  Poslusi,...pojdi cim prej k psihiatru, mu razlozi situacijo ( ne obremenjuj se s stavki, kot so - psihiatricni bolnik, slabsa zaposljivost,...zdaj je pomembno samo tvoje zdravje ). Psihiater bo ocenil kaj ti sploh je, kam in kako naprej - ali bodo potrebni Antidepresivi, ali pa sploh ne ! Najverjetneje ti bo svetoval drugacen nacin zivljenja in obisk psihoterapije, ki je v vecini primerov dovolj, da prides cisto k sebi - pomemno je samo, da cim prej naredis ta korak do zdravnika ! lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
martinca
gost
|
 |
« Odgovori #71 dne:: nedelja, 09. september 2012 ura: 20:16 » |
|
tomorajh, ocitno ne rabis sploh k psihiatru, saj ti je neimenovana ze vse povedala  Kaj konkretno te v mojem zapisu tako moti?  Tako je blo pri meni, ok? Iz svoje izkusnje sem napisala. Zato sem podala 2 moznosti, ker tudi vem, da obstajata . Sama si takrat v mesecih tega gorja nisem nic poiskala nikakrsne strokovne pomoci In sem vseeno splavala ven, ceprav je bla pri meni oblika zelo huda. Mogoc še to : brez dvoma pa bi danes v primeru panicne motnje sama sla TAKOJ do psihiatra oz. ga ne bi nic vprasala, ker imam antidepresiv Cipralex doma in bi ga zacela takoj jest, vmes pa ob napadu kaksen xanax ali dva. Cilispace, ali ti delas, ali studiras? Tisto v zvezi z zdravstveno kartoteko je resna stvar in sem napisala samo to, kar je res. Veliko ljudi ima tezave zaradi vpisov v zdravstveni kartoteki, da obsikujejo psihiatra in ko dobis sluzbo, hocejo na medicini dela, prometa in sporta, vedeti, ali si kljub jemanju antidperesiva (ki se ponavadi jemlje za vedno dusevno zdrav ali ne in te v dolocenih primerih ponizajo s posiljanjem na dodatne psiholoske preglede in si vcasih kljub temu izvrzen ven iz procesa zivljenj in normalne zaposlitve. Jaz poznam cel proces, vikokrat panicna otnja prinese za seboj po ozdravitvi nekaksno depresijo, jemanje antidperesiva in antipsihotikov pa ob ukinitvi nekaksne blodnje in to se vse vpise v zdravtveno kartoteko, ce bo TOMORAJH o me govoril osebnemu zdravniku. Pravim da mu ni treba tako mlademu dobiti statusa dusevnega bolnika in da se naj trudi zmagati mimo osebnega zdravnika - da gre direkt k psihiatru  Saj pa vidite, kak je danes tezko v zivljenju s sluzbami.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
chilispace
gost
|
 |
« Odgovori #72 dne:: nedelja, 09. september 2012 ura: 22:22 » |
|
neimenovana poglej,
Termin psihicni bolnik se zelo redko uporablja in s tem ko tako napises, takoj prestrasis ljudi, ki so na zacetku anksioznih stanj. Ti ljudje to takoj povezejo z umsko nezdravim clovekom, kar pa mi nismo ( vsaj zase in se za mnoge druge vem, da je tako ).
Druga stvar pa je takojsnja promocija Antidepresivov in posplosevanja diagnoz. Vsak clovek je individuum s svojimi tezavami in za oceno le teh in kasnejse zdravljenje, obstajajo strokovnjaki ! Zato je nesmiselno pisat cloveku kaj bo relek psihiater, mu v njegovem imenu postavljati diagnoze in zdravljenja. Ljudje na samem zacetku so ze tako zmedeni, ker ne vedo tocno kaj jim pravzaprav je.
Drugace pa delam ( dostudiral sem ze zdavnaj ) in nimam izkusenj, da bi delodajalec zahteval vpogled v zdravnisko kartoteko - pa tudi, ce bi notri slucajno pisalo, da obiskujem psihiatra....bolje je biti zdrav, kot pa imeti sluzbo in biti ves cas tesnoben - dober in razgledan delodajalec bo itak sprejel obisk psihiatra kot nekaj pozitivnega ( tudi v Sloveniji se pocasi a vendar gleda na te zadeve kot nekaj vsakdanjega ). Pa brez zamere,
lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
tomorajh
gost
|
 |
« Odgovori #73 dne:: ponedeljek, 10. september 2012 ura: 06:52 » |
|
Hvala vam usem skupaj=D... Poteem res mislite da ni nic hujsega narobe z mano? Ker sebzelo bojim bolezni in da bi zaradi katere umrl=\
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
martinca
gost
|
 |
« Odgovori #74 dne:: ponedeljek, 10. september 2012 ura: 12:38 » |
|
 Chilispace, daj da ne bom kopirala tvojih tezav, kjer celo v primeru zelo hudih tezav in hude brezcutnosti propagiras NE-jemanje antidepresiva in ga sam ne jes! A tukaj vsEem svetujes jemanje antidepresiva  Malo je treba samokriticnosti, preden se gres razsodnika. Tud jaz vem, kaj govorim. Sem danes imela zdravniskega ma ambulatin za medicnoi dela, prometa in sporta in sem bla POSEBEJ K ZDRAVNIKU KLICANA ZARADI JEMANJA ANTIDEPRESIVA 3 mesecev, ze sestra me je sprasevala, ali se jaz zares dobro pocutim (lol in k jo pa briga) , ali pa sem mogoce kaj ne prevec dobro  ? Tako zaskrbljeno... OK? Pa MI TO PISE V KARTOTEKI - SPREMENJENA OSEBNOST. pLUS ANSIOZNO-DEPRESIVNA OTNJA. pLUS )NEVTROSKO STRUKTURIRANA OSEBA. (kaj zato! Saj sem pa mocna) Sem zdravniku povedala, da gre za delo v delavnici, brez norme, ni nocnih, ne rabim zdravil, pridna bom, pa spuste me naprej noooo, neee nic me koleno ne boli, veste kaksne so danes krize glede dela...  Pa na desno uho ne cujem dobro  Hvala ti, dr. Alem Kulenovic, al kak se ze pises  No, Chilispace, nic drugega nisi kot to, kar sem napisala, to smo mi vsi tukaj na tem forumu, naj se še tako trudis zanikat in delat finega al kaj ti je, zakaj se samostigmatiziras z zanikanjem  ? Dusevni bolnik! Torej, nimas avtoimunske bolezni, nimas recimo raka, (lahko pa oboje ) , ampak trpis na zivcih. Torej si tako kot mi vsi z depresijo in ankso in shizofrenijo in motnjami osebnosti in bipolarni, psiatricni bolnik. In nic drugega ni nihce od nas. Pa celo okrog poizvedujes, keri AD bi bil najbolj pravi itn, torej, kaj si ti, ki ne mores samostojno zivet in dusevno trpis, a? Fizicni bolnik? Prej kot si priznas, bolje je  In prej nas bodo sprejeli tudi vsi drugi ljudje, ki bolehajo fizicno na recimo, kronicnem vnetju slinavke itn ali na raku... OBOJE je namrec smrtno nevarno.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
martinca
gost
|
 |
« Odgovori #75 dne:: ponedeljek, 10. september 2012 ura: 12:39 » |
|
Chilispace, dusevni bolnik lar si z nami vred ti in vsi, ki bolehamo za ankso, depro ali cemrkoli, lahko umre od samomora ali pa ima popolnoma NEKVALITETNO BREZVEZNO ZIVLJENJE zaradi skrivanja v hisi.... kot v zaporu  Torej ni dusevno zdrava oseba, ok? Zato me ne napadaj po celem forumu in ne mi vec brati levitov, ker nimam problema s tme jaz, pAC PA TI. Sem dala prevec skoz in skusam bit realna. Ce pa nisem, pa še naj kdo kaj doda. Dejstvo je, da se trpi ali drugace in da ne gre pri nas za zdravje tukaj, ampak smo bolani, pa tuidi ce se ne zdravimo,samo sebe poglej, kako jamras in obupujes, ves, eni gredo v smrt, pa praviloma ne tisti s panicno motnjo - tile ne gredo NIKOLI, DOKLER LE-TA TRAJA , ampak depresivni in manj tisti, ki zivijo na antidepresivu, ker ta pomaga zivet in tako tud je! Kaj smo torej? Smo zdravi? Nismo. Pa smo vseeno NORMALNI DEL DRUZBE, ne glede na zunaji preedznak int ud ta bo zgiubil zanicevalni pomen, ker je to vse naravno, da je nekaj posameznikov pac sevno sibkejsih in imamo tezave, zarad katerih tezje zivimo 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
chilispace
gost
|
 |
« Odgovori #76 dne:: ponedeljek, 10. september 2012 ura: 13:14 » |
|
neimenovana !! JAz samo pravim, naj cloveku stroka oceni njegovo stanje, in ne ti, jaz, nihce tukaj - that's it ! Chilispace, daj da ne bom kopirala tvojih tezav, kjer celo v primeru zelo hudih tezav in hude brezcutnosti propagiras NE-jemanje antidepresiva in ga sam ne jes! A tukaj vsEem svetujes jemanje antidepresiva Malo je treba samokriticnosti, preden se gres razsodnika. Tud jaz vem, kaj govorim.
Pa celo okrog poizvedujes, keri AD bi bil najbolj pravi itn, torej, kaj si ti, ki ne mores samostojno zivet in dusevno trpis, a? Fizicni bolnik?
Pokazi mi en moj post, kjer poizvedujem o AD-jih !!!! JAz sem proti uporabi AD-jev, ceprav v nekaterih primerih hudih tesnob, depresije so potrebni - tako, da si ne izmisljuj stvari, da poizvedujem o delovanju AD-jev - in da ne morem samostojno zivet, itd,...KJE SEM TO NAPISU Dusevni bolnik si pa lahko ti, ce hoces bit, jaz nisem, ker lahko umsko in fizicno sam normalno funkcioniram - preberi si definicijo dusevnega bolnika, preden pises bedarije...psihiatricni bolnik pa itak nisem, ker se ne zdravim na psihiatriji !  Najprej preveri stvari, preden pises neumnosti ! Ok ? lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
tomorajh
gost
|
 |
« Odgovori #77 dne:: ponedeljek, 10. september 2012 ura: 13:15 » |
|
Danes sem zeloo malo se omoticen imam pa zelo suho grlo skos se neki odkasljujem pa k da me skos prtiska neki na vrat=\
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
chilispace
gost
|
 |
« Odgovori #78 dne:: ponedeljek, 10. september 2012 ura: 14:49 » |
|
tomorajh,
ti pa upostevaj kaksen nasvet od ljudi tukaj gor in pojdi do zdravnika - njemu bos vse lahko povedal in on ti bo dal napotke kam naprej. Pojdi magari do splosne zdravnice in ji povej o vsem skupaj - samo premakni se - ti bo takoj malo bolje; ker ce bos obstal doma, izgubljen v teh obcutkih, bo samo se slabse, verjemi mi !
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
martinca
gost
|
 |
« Odgovori #79 dne:: ponedeljek, 10. september 2012 ura: 22:23 » |
|
neimenovana !!
JAz samo pravim, naj cloveku stroka oceni njegovo stanje, in ne ti, jaz, nihce tukaj - that's it ! Najprej preveri stvari, preden pises neumnosti ! Ok ?
lp
 Samo rekla sem ti, da sam svetujes folku jemat, sam pa ne jemljes. Govoris, da ne smem tu svetovati, ker nisem stroka, a sam pa v tej temi nemudoma takoj komandiras uporabnika, kaj naj naredi in spodaj napises še en post in še dodatno poudaris, kot da "edini to smes", kaj naj on naredi. Dvojna merila imas. In ceprav sem jaz samo povedala vse moznosti, ki jih ima novi uporabnik, pa me kar klices razsodnik. Poglej kaksne si pisal, kam si se tu postavljal - mnogo vec kot v vlogo razsodnika, pa bom tole tu prilepila. Prav je, da bo tudi ta uporabnik videl tvoje mnenje o zdravilih. Jaz sem namrec zdravila v tej temi opisala kot eno izmed moznosti, ne kot obvezo, pa si me napadel kot agresivna kura, sam pa si Žuni v tem postu odsvetoval antidepresive! Še slabsi si bil! Kaj torej napadas druge zaradi podobnega ali drugacnega mnenja, ce sam enako razmisljas in o zdravilih še bolj negativno: pa sej ravno to je bil namen mojih postov..dobro premislit o uporabi AD-jev - jaz osebno sem zeloo skepticen o njihovem dolgorocnem dobrem delovanju. JAz ne verjamem, da so povsem neskodljivi. kemija pa....vprasanje ce zares pomaga - Zelo zelo malo ljudi poznam, ki bi cisto prenehali z AD-ji in bili povsem zdravi - vecina se mora vrniti nazaj, vsaj na mini malno kolicino - zato ne razumem, ko govorijo o tem , da so neskodljivi oz da ne postanes odvisen od njih - mislim, da povzrocajo hudo psihicno odvisnost...mnenja so razlicna, tako, da si lahko preberete zelo veliko svtari o tem....AD te samo dvigne do te mere, da lazje zacnes funkcionirat - vecina ljudi pa misli, da je to koncna resitev  samo ko pa zelijo dol iz AD-jev, se pa zacnejo tezave.. Ja ceprav sem jaz dusevni bolnik, ti pa baje nisi  Jaz povem tukaj, da sem dusevni bolnik, na forumu si to upam, ker sem sprejeta, z lahkoto povem, da imam dusevne tezave. Nisem dusevno zdrava. In ceprav se sam nimas za dusevnega bolnika in to noces biti, le kaj pa mislis, da si t, glede na tvojo preteklost in sedanjost? Ker noben dusevno zdrav ne bo 10 let popil 5 ali 10 piv na dan s helexi vred, ok? Nisi bil niti takrat zdrav. noben zdrav tega ne dela. .  Precenjujes se. In kaj si danes, to si, evo : TAKOJ, ko sem zvedel, da me zeli punca spoznati, dobil obcutek, da se to ne dogaja zares - zacutil sem nekaksno tesnobo v prsih ( ne kot klasicno tesnobo - to zelo dobro poznam ), postal sem depresiven, zalosten,...Ampak takoj zatem sem se pa povrnil v trenutna stanja custvene otopelosti, nezmoznosti veselja, nezadovoljstva z mojim zivljenjem,.. vceraj celo popoldne, in tudi danes sem znova v neki depresiji - zanimivo, telesnih simptomov tesnobe niti nimam, cutim samo navelicanost, potrtost, osamljenost - tazocaran sem, da MOREM zaceti ziveti sprosceno in izkoristiti tega trenutka...- jaz pa NE- ne morem se vec veseliti- nicesar ! To me ubija (Zelo zelo si zelim , ampak kar ne morem..kot da sem ujet v nekem vzporednem svetu ) !?
Za tvoje "poizvedovanje" o antidepresivu pa sem res zamenjala, ker ti si spraseval samo za Saframyl, namesto Dominorja. No saj ti bodo dali nekaj orenk, ker tole ne pelje nikamor . Sam ne bi nic jemal, uporabniku pa svetujes obiskat psihiatra, pa da naj pozabijo kartoteko itn, ceprav je jasno, da bo psihiater predpisal zdravila. Ker je pac psihiater.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 10. september 2012 ura: 22:33 od neimenovana »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|