FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 01. maj 2026 ura: 07:34

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3 4 ... 6   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Prosim za pomoč  (Prebrano 21279 krat)
tomorajh
gost
« dne:: nedelja, 02. september 2012 ura: 18:46 »

Star sem 20 let, nikoli nisem imel nobenih težav z ničemer. Igram nogomet že od 7leta, vedno sem bil športno aktiven.Potem pa se je zgodilo kakšen mesec nazaj, probal sem kaditi marihuano, zadelo me je preveč imel sem občutek da bom padel skupaj srce mi je bilo hitreje, bil sem povsem nervozen bilo me je strah. Kakšen teden je trajalo da sem se umiril, stalno sem mislil na to kar se mi je zgodilo in da se  bom vsak čas spet počutil isto. Dal sem kri in vodo vse je bilo v redu. Potem sem odšel na morje nikakor se nisem moral zbrati vse me je spominjalo na ta dan. Po kaksnih 2tednih je vse to minilo. Sedaj pa delam kaksna dobra dva tedna po 14ur na dan tezko fizicno delo, utrujen sem bil zelo veliko. Potem je pa prisel dan ko sem se skregal s punco, skregal sem se doma nekaj, bil sem zelo utrujen in sem spet zacel misliti na to da se mi dogaja isto kot takrat. Zdaj ze ene 4 dni newem kaj naj storim skos mislim da bom umrl, stalno neke slabe stvari mi rojijo po glavi da sem bolan in da je z mano konec. Zadnje 2 dni imam obcutek kakor da skos cutim kako mi bije srce prej tega nisem opazil. Imam kot nekaksen cmok v grlu in se pocutim omoticno kakor da ni vse realno, tudi malo manj jem in tezje diham. Tudi na nogomet ne hodim vec ker sem nekakor kar izgubil voljo. Vendar pa ce se zamotim s cim  se pocutim veliko bolje cmok v grlu izgine in tudi diham lazje. Potem pa spet pomislim na use to skupaj in se pocutim spet cudno. Skoraj ces cel dan mislim samo na to kako sem kako diham ali imam se cmok v grlu in podobno. Prosim malo pomoci kaj naj naredim. Lep pozdrav
Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.713

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 02. september 2012 ura: 19:06 »

Joj, še eden, ki ga je po kajenju trave zgrabila ga. Panika. Izgleda, da si nesrečnik, ki ga je to doletelo.  Shocked
Ampak, kot si spoznal, to mine. Hitreje, ko si aktiven in ko nekaj počneš. Bilo bi bolje, da se še naprej udejstvuješ pri nogometu. Predvsem pa se ne ustraši, če te ponovno prime. Glej, v najslabšem primeru tako stanje traja max. 15 minut, čeprav se nam zdi cela večnost.  kiselnasmeh
Ne premišljuj o tem, kaj se ti bo zgodilo ali kaj se ti dogaja. Poskusi možgančke zaposliti s čim drugim. Štej, množi, deli, išči imena na določeno črko ipd. zadeve, ki ti onemogočijo misliti na drugo. Vse je vprašanje treninga, naučil se boš imeti kontrolo nad tem.
Obvezno pa - POZABI NA TRAVO, ker bo samo še slabše.
Držim pesti, da se boš streniral in te ta anksioznost in panika ne bosta nadlegovali.  oki
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
tomorajh
gost
« Odgovori #2 dne:: nedelja, 02. september 2012 ura: 19:31 »

Hvalaa ti za odgovor. Samo cudno mi je ces celi dan sem malo cuden, use je mal nerealno use se neki cudn odvija hehe=\.... Npr uceraj sem spil 2pivi in sem se pocutil cisto normalno use je bilo ok. Potem se danes zjutraj zbudim prvo kar je bilo sem pomislil ali se tesko diham in spet sem bil cel panicen, da zdej bom pa zihr umru da sm zelo bolan itd. Naprimer ce pa pocnem nekaj kar hocem imam pa kar voljo do tega. Naprimer tudi v sluzbi ko pridejo stranke padem cist notr prodam pomagam se pogovarjam je ok. Takoj ko gre pomislim spet kako se pocutim in spet sem ceu cudn. =\
Prijavljen
Dharma
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 533

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 02. september 2012 ura: 19:39 »

Star sem 20 let, nikoli nisem imel nobenih težav z ničemer. Igram nogomet že od 7leta, vedno sem bil športno aktiven.Potem pa se je zgodilo kakšen mesec nazaj, probal sem kaditi marihuano, zadelo me je preveč imel sem občutek da bom padel skupaj srce mi je bilo hitreje, bil sem povsem nervozen bilo me je strah. Kakšen teden je trajalo da sem se umiril, stalno sem mislil na to kar se mi je zgodilo in da se  bom vsak čas spet počutil isto. Dal sem kri in vodo vse je bilo v redu. Potem sem odšel na morje nikakor se nisem moral zbrati vse me je spominjalo na ta dan. Po kaksnih 2tednih je vse to minilo. Sedaj pa delam kaksna dobra dva tedna po 14ur na dan tezko fizicno delo, utrujen sem bil zelo veliko. Potem je pa prisel dan ko sem se skregal s punco, skregal sem se doma nekaj, bil sem zelo utrujen in sem spet zacel misliti na to da se mi dogaja isto kot takrat. Zdaj ze ene 4 dni newem kaj naj storim skos mislim da bom umrl, stalno neke slabe stvari mi rojijo po glavi da sem bolan in da je z mano konec. Zadnje 2 dni imam obcutek kakor da skos cutim kako mi bije srce prej tega nisem opazil. Imam kot nekaksen cmok v grlu in se pocutim omoticno kakor da ni vse realno, tudi malo manj jem in tezje diham. Tudi na nogomet ne hodim vec ker sem nekakor kar izgubil voljo. Vendar pa ce se zamotim s cim  se pocutim veliko bolje cmok v grlu izgine in tudi diham lazje. Potem pa spet pomislim na use to skupaj in se pocutim spet cudno. Skoraj ces cel dan mislim samo na to kako sem kako diham ali imam se cmok v grlu in podobno. Prosim malo pomoci kaj naj naredim. Lep pozdrav

Živjo  rozicodam

tole mi je pa znano ja, marihuana dela svoje. Panični napad in strah pred njimi. Predvsem pa misli in vsakodnevna pozornost na dihanje, bitje srca, spremebe telesa. Ni prijetno. prej ko se zveš, da si ok in da je bila le slaba izkušnja boljše bo. Srček ti mora biti zato odvrni pozornost od tega. Nekako imej v glavi samo to, da je bilo tisto zaradi mariuhuane in da si OK, kljub vsemu. Držim pesti, da bo boljše  pomezik
Prijavljen
tomorajh
gost
« Odgovori #4 dne:: nedelja, 02. september 2012 ura: 20:08 »

Hvalaaa tudii tebiii za tole. Ampak jaz se ze tko ali tako bojiiim tega da vsi enkrat umremo=\... In mi je tezko zelo zelo trenutno. Sem pa tut skos utrujen ker delam cele dneve... Tko da upam nekakoda ni nic narobe z mano.
Prijavljen
Dharma
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 02. september 2012 ura: 20:09 »

tud mene tole bega hmm, še posebej ker se ne ve kdaj...no amapk manj ko misliš na to, bolše je, vrjemi  oki
Prijavljen
tomorajh
gost
« Odgovori #6 dne:: nedelja, 02. september 2012 ura: 20:15 »

Kaj te bega?
Prijavljen
Dharma
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: nedelja, 02. september 2012 ura: 20:16 »

tole glede smrti
Prijavljen
tomorajh
gost
« Odgovori #8 dne:: nedelja, 02. september 2012 ura: 20:22 »

Sploooh ne govor ei=\... Menee kr zmraziiii da pomislm na to, al pa da pomislm da je kej narobe z mano=\... Pa cist skos ces ceu dan sm neki ziucn skos se neki po.laseh coham pa neki mrdam pa praskam=\=\....
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #9 dne:: nedelja, 02. september 2012 ura: 20:54 »

Tomorajh...želim si, da si prebereš svoja dva posta še enkrat... v njih opisuješ
druženje s prijatelji in pivo...pa tvoje delo v službi....
Iz vsega tega je razvidno, da vse tvoje težave minejo, ko si "aktiven",
torej ni s tabo fizično nič narobe...ne boš umrl zaradi paničnega počutja,
poskusi reševat na način, da se čim bolj zaposliš, da greš med ljudi in
tvoja situacija se bo izboljšala... oki

Kadar pa so tvoji možgančki na OFF, potem pa se ti začenjajo težave...  pomezik

Morda si prebereš kakšno knjigo na to temo ...
http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=737&Itemid=99999999

Kolikor vidim, je knjiga razprodana...poišči jo v knjižnici...

Lp T
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
sanja78
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 74

« Odgovori #10 dne:: nedelja, 02. september 2012 ura: 20:54 »

tale gospa panika je prav super zadeva. da te potolažim mene obišče vsako jutro in me heca do 12,veš kaj je fora ne se ji pustit pa zjutraj nič razmišljat  takoj v pogon,ker potem se nemore stabo futrat. vem težko je ampak rata.sej si športnik in boš zmagov clap
Prijavljen
tomorajh
gost
« Odgovori #11 dne:: nedelja, 02. september 2012 ura: 21:01 »

Hvalaaa vaaam res usm. Ze k mi nekdo neki napise tasga sm bol veseu=D... Od kje to use izvira da tezje diham? Kaj je vzrok za to?
Prijavljen
tomorajh
gost
« Odgovori #12 dne:: nedelja, 02. september 2012 ura: 21:04 »

In ta omoticnost smotana? Pa to da se mi zdi da imam nekaj v grlu?
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: nedelja, 02. september 2012 ura: 21:09 »

Hvalaaa vaaam res usm. Ze k mi nekdo neki napise tasga sm bol veseu=D... Od kje to use izvira da tezje diham? Kaj je vzrok za to?

Tesnoba...strah pred neznanim...nesproščenost...

Poskusi z dihanjem in rahlim sproščanjem ali pa pojdi na kratek sprehod.... oki
Prijavljen

tomorajh
gost
« Odgovori #14 dne:: nedelja, 02. september 2012 ura: 21:14 »

Upaaam da boo kmaluu bolje=\... Toja ni da tezave izginejo samo nemislim na njih kakor da jih ni ko pa npr. Stranka gre taprvo kar je se vprasam.ce sm se omoticen pa vidm da ja mejckn pa pol ce se tezi diham.pol se pa zacne spet naprej
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: nedelja, 02. september 2012 ura: 21:26 »

Ja...misli ti delajo težave....samo glej, veliko se da naredit z vajo...
morda pa tudi pogovor s kakšnim strokovnjakom (psihoterapevtom),
da ti razloži od kako se temu izzognit in da razčistita od kje sploh te tvoje
težave.... oki
Prijavljen

tomorajh
gost
« Odgovori #16 dne:: ponedeljek, 03. september 2012 ura: 08:33 »

Zivijo, evo danes zjutraj se spet zbudim.ceu ziucen panicen. Da sem bolan spet sm malo omoticen, tezje diham=\.... Bolj mislim na neko stvar ki me boli potem me to.res zacne boleti=\
Prijavljen
tomorajh
gost
« Odgovori #17 dne:: ponedeljek, 03. september 2012 ura: 14:46 »

Danes gre spet vse narobe, zjutraj skoraj cisto normalen malo omoticen sevedno, potemnpa sem razmisljal spetbo temu da imam bolezni srca ali pljuc in se tezje diham plus se stisne me spredaj in zadaj ko mocno vdihnem. Zakaaaj se mi to dogajaa hocem da je spet vse normalno
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #18 dne:: ponedeljek, 03. september 2012 ura: 16:14 »

Tomorajh  rozicodam,  bistveno je to : padel si v hudo anksiozno motnjo, dozivel si panicni napad in sam strah pred panicnim napadom je tudi izcrpavajoc, kar cutis zdaj. Sprozilec pa je bila tako kot pri veliko ljudeh tudi pri tebi nekaj pokajene trave oz., marihuana, ki pri,k dusevnim motnjam nagnjenim ljudem povzroci trajensjo spremembo mozganskega izlocanja snovi endorfinov, ki so odgovorni za nase pocutje (dusevnostanje - ali smo mirni ali zivcxni itn).
Zato se tudi ti iz vsega srca bori za prepoved legalizacije marihiuane, prepricuj prijatelje da lahko na njej znorijo, tudi meni se je zodila panika med drugim zaradi trave in  vedno bodi proti! Ker nam, zahodnjakom, skoduje! Mi nismo zanjo, ker zbolimo na zivcih, vidis, podobno kot Indijanci niso bili primerni za alkohol, jih je hitro pobralo.
Tebe ne bo pobralo, se pa boris in ne skrbi, ne boris se z mlini na veter, ker cas dela za tebe in ti bos iz tega izsel ven, toda trajalo bo cele mecese in morda leta, v tem casu se osebnost rahlo spremeni, ne ve se, ali bos isto vesel kot nekoc v mladosti do tvfojega 20. leta. Probaj biti cim bolj sebi podoben, tako kot nekoc.

Imas 2 volji : takoj lahko gres na mocan antidepresiv, ki ti bo odvzel strahove in takrat, ko ti bo bolje, z njim prenehas, cim hitreje! Posledica prenehanja bo zacasna in huda potrtost in zalost : ampak to bos prestal, panika se verjetno ne bo povrnila. In bos svoboden, vse bo mimo, naucil se bos na novo zivet, samo da tvoja psiha pridbi zdaj nujno potrebno in trenutno manjkajoco samozavest in voljo do zivljenja.

Lahko pa se mucis sam pocasi nekaj let, ampak v nekaj letih, POGOJ JE NITI EN DIM TRAVE VEC NITI ALKOHOL, pa bos to anksioznost premagal! A bos bolj previden in zatrt, ograjen, tako da bos verjetno tudi takrat rabil kaksna zdravila, ce bos hotel, ce jih bos iskal. In to dela trava vidis, iz veselih mladih ljudi dela dusevne bolnike.

pojdi na nogomet, ampak ne matraj se prevec, samo kolkor te iskreno veseli.  In ne pij redbula in prevec prave kave, ker pospesuje srcni utrip, ta pa lahko sprozi tudi panicni napad.
Prijavljen
tomorajh
gost
« Odgovori #19 dne:: ponedeljek, 03. september 2012 ura: 16:23 »

Ali je to normalno da me stisne v prsih ko vdihnem in da sem omoticen?
Prijavljen
Strani: [1] 2 3 4 ... 6   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar