Pozdravljeni!
Stara sem 34 let. Jutri odhajam na počitnice, pa me tole vprašanje trenutno zelo "ubija"... psihiater pa nedosegljiv na dopustu

prosila bi za hitre odgovore in predvsem realne odgovore, PROSIM!
Imela sem napade anksioznosti, stres naredil svoje. Spomladi sem opravila EKG (imela sem konstantne, a dokaj znosne bolečine v srčni mišici), vse laboratorijske teste, ščitnice... vse perfektno. Osebna zdravnica mi je zaradi groznih čakalnih dob na psihiatra najprej predpisala Helex za nekaj tednov (super pomagalo) nato pa junija, po tem, ko sem opustila Helex je sledil eden in edini najhujši napad panike - mislila sem, da je infarkt. Osebna zdravnica mi je takoj predpisala Asentro, najprej polovičko tabletke (torej 25mg), nato smo prešli na celo (50mg). Počutje ok. Bolečine ob srčku so izginile, volja se je povrnila po nekaj dneh.
Pred 10 dnevi sem končno prišla na vrsto tudi pri psihiatru. Nadaljujemo z Asentro, se je odločil. Povečamo iz 50 mg na 75 mg... od tukaj naprej pa težave. Tesnoba se je vrnila v obliki knedla v grlu (skoraj vsak dan, a le v popoldanskih urah), zadnjih nekaj dni pa še diareja (prej je ni bilo). Bolečine ob srčku sicer ni, čeprav se mi je v zadnjih dveh dneh pojavila v zelo blagi in kratkotrajni obliki.
Potem pa se zgodi... včeraj v pisarni začutim mravljinčenje v levi roki, nič hujšega, a glej ga zlomka... nekaj minut za tem slučajno preberem na nekem portalu povsem naključno, da je to znak infarkta (menda kroži nek mail, kaj storiti, če začutiš bolečino v prsih in levi roki). In jasno, mene groza... spet grozne misli, ki so se nadaljevale do danes. Pred nekaj minutami sem (najbrž zaradi sekiranja) doživela ponovni panični napad (to je drugi), a sicer bolj blažja oblika od prvega. Splošno počutje je sedaj stabilno, sem vzela Helex. Počutje vseeno ni tako grozno kot spomladi, a ves čas se bojim, kaj bo jutri.
A Asentra zdaj deluje, a ne deluje, a so to samo stranski učinki povečanja doze? A se vrnem spet na 50mg, naj povečam na 100mg, naj ostanem na 75mg, kot je rekel psihiater?
Asentro sedaj jemljem 5-6 tednov. Naj vztrajam? So to stranski učinki, ki minejo, kot berem marsikje? A je mogoče, da stranski učinki v obliki ponovne tesnobe pojavijo po štirih tednih, če se poveča doza? Se naj pripravim na pekel na počitnicah? Čudno mi je, ker mi je v prvi fazi Asentra zelo zelo pomagala, niti ne morem opisati, kako zelo sem bila srečna, dobila nov zagon, voljo! Ob povečanju doze, pa neprijetnosti. Potem pa še forume berem, kjer pišejo to in ono... mene pa spet groza, da sem doživela infarkt, da bom kmalu umrla....
Je kdo, ki ima izkušnje? Je tu kdo, ki mi lahko svetuje? Psihiatra žal ni tukaj. Rada bi bila pripravljena na to, kar me čaka na dopustu. Kako naj nadaljujem z jemanjem Asentre?
Kaj naj storim? Prosim.
Obupana Alenka