FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 29. april 2026 ura: 08:00

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Vprašanja glede anksioznosti  (Prebrano 2769 krat)
clark
gost
« dne:: četrtek, 29. marec 2012 ura: 13:37 »

Zanima me kaj se je zgodilo ko ste povedali nekomu da imate socialno anksioznost, ali karerokoli drugo psihično bolezen oziroma kaj bi vi naredili, če bi vam nekdo povedal?
In zanima me kaj bi naredlile punce če bi opazile da je vaša simpatija nesrečna(zadržana, žalostna, živčna) v družbi in zakaj?
Na zgornje vprašanje imam še eno podvpr. in kaj fantje naredite ko se to zgodi (zaradi bolezni)?
Ali opazite ko je nekdo živčen?
Kako ste se obnašali do nekoga v družbi, za katerega ste vedeli da ima psihično bolezen in zakaj?
Na zgornje vprašanje imam še eno podvpr. kaj ste mislili da naj on/ona naredi?
Če bom mel še kakšno vpr. bom pa povedal!

Hvala lepa za odgovore  wav  clap
Prijavljen
mamica1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 232

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 05. april 2012 ura: 11:49 »

Zanima me kaj se je zgodilo ko ste povedali nekomu da imate socialno anksioznost, ali karerokoli drugo psihično bolezen oziroma kaj bi vi naredili, če bi vam nekdo povedal?

Jaz imam sicer še panične napade in ko sem povedala svojim bližnjim, so mi vsi pomagali, tako z nasveti kot tudi drugače-vožna v službo zaradi strahu, pa na terapije,... ko pa sem se zaupala psihoterapevtki, se je stanje samo izboljševalo.

Če bi opazila da je simpatija nesrečna, ker tudi sem, sem najprej predlagala pogovor, sledil je kreg zaradi vzrokov, potem pa kratkotrajno premirje in trud za izboljšanje odnosa.
Kaj naredijo fanje v tem primeru ne vem, bi pa rekla takole, da ni nič sramotnega priznati sebi in drugim, da imaš težave, ki se jih da odpraviti. Zaradi tega bi v mojih očeh izpadel vse prej kot slabič.
Če je nekdo živčen opazim zelo hitro, pač imam razvit ta čut, sicer pa iz njegovega obnašanja kaj kmalu lahko ugotoviš kakšne volje je nekdo.
Odnos do nekoga v družbi, ki ima psihično bolezen je odvisna kakšno bolezen ima-najbolje ga je sprejeti takega kot je oz. se z njim ukvarjati kot da ni nič narobe z njim. Saj nam "psihičem" na vzven ni vidno, da je z nami karkoli narobe, ker se ob slabih dneh skrivamo doma  sesmejem
Najbolje je, da ne siliš pretirano v človeka, za katerega misliš, da je z njim karkoli narobe, če bo želel, bo že sam povedal.

Če si ti anksiozen, bi ti predlagala, da če ne gre za neko resno vezo, najprej poveš domačim in si poiščeš pomoč. Če pa misliš, da bi ti simpatija lahko kakorkoli pomagala in te razumela pa ji povej, ampak delo je samo na tebi, d se ozdraviš.
Srečno!
Prijavljen
clark
gost
« Odgovori #2 dne:: četrtek, 05. april 2012 ura: 17:43 »

Doma vejo samo ko se mi stanje poslabša me slabe misli spremljajo o tem da me drugi vidijo da mi gre v tistem trenutku in kraju (malo) slabo in stanje je potem samo še slabše.
Pomagam si pa tako da vadim pozitivne misle, slike, želje. In sem glih danes malo preden sem pogledal na mail najdu slikco ki me pomirja.  Grin
To mi bo pomagalo, da bom bil bolj miren!
Hvala za odgovore  oki
Prijavljen
PETRAČKA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 103

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 05. april 2012 ura: 19:11 »

clark pozdravljen

Hej, saj si postavil zelo zanimivo vprašanje.
Jaz sem zbolela potem, ko sem že bila v vezi in kakšen je bil njegov odziv?
Prestrašil se je, ker ni vedel kako naj se mi približa, kaj naj reče, ali naj sploh kaj reče.
Sploh ni razumel kaj se dogaja v moji buči.
Pa sem mu skušala razložit, res da malo v povojih, ker tiste vsiljivke so se nanašale nanj, na moj odnos
do njega. Namreč moje misli so bile, da bi bilo bolje, če bi ga pustila, da bo potem ves strah izginil.
To je bilo strašno, take misli do človeka ki ga ljubiš in z njim načrtuješ družino.
Potem pa sem po hitrem postopku poiskala pomoč, začela maksimalno delat na sebi in uspeh je prišel hitro, samo to je potrebno kar naprej nadgrajevat.

Tako, da če si ti anksiozen bi ti svetovala podobno kot mamica1, če so tvoji nameni s simpatijo resni ji boš vsekakor moral slej ko prej povedat. Ker skupaj bosta to lažje prebrodila. In če bo ona vedela, bo lahko razumela in se odločila, kako naj ti pomaga.
Ni pa nikoli zagotovila, da nas bo sogovornik ali partner razumel. Je pa vsekakor potrebno biti pošten do njih in jim povedat. Pa naj se sami odločijo.
Ti pa kar veselo na delo in začni takoj. Knjige, cd-ji, pa pozitivne misli, pa ...

Vse dobro ti želim in držim pesti zate.  oki
Prijavljen
clark
gost
« Odgovori #4 dne:: petek, 06. april 2012 ura: 13:25 »

Živjo!
Kako ste?
Vse kar boste prebrali si zapomnite da imate vi nadzor nad svojim življenjem in to nima veze z vami srečni ste skoooooos!
Jst vem da so protislovja zelo pomembna v življenju zato je pomembno da jih iščete v svojem življenju (negativna protislovja) in se jih znebite!
Jst jih imam kar nekaj in rabim vaš nasvet kaj naj naredim oziroma nadgradnja mojih rešitev.
1. Če se nekdo heca na moj račun jst to v glavi potenciram da me zajebavajo ponavadi z kakšno slikco kako me ta človek zajebava. In slikca se ponavlja tako da res boli.
Na začetku ko sem to počel sem se hotel na to pripraviti da bom znal nazaj kej reči ampak v resnici sem zaradi tega postal nemočen proti temu. Hotu sem nadzor, moč dobil sem obratno.

Vse kar boste prebrali si zapomnite da imate vi nadzor nad svojim življenjem in to nima veze z vami srečni ste skoooooos!

2.Ko hočem jit v šoli prej iz razreda ali če zamujam si predstavljam da me vsi pogledajo je tišina in mi rečejo ali spet zamujaš bla bla ...
Spet hočem se pripraviti hočem moč dobim absolutno nemoč.

3. Nazaj ko gledam na trenutke ko sem psihično slab gledam zelo kritično in naslednič ko jih vidim sem spet psihično slab oziroma spet slabo deluje name.
Spet sem nemočen.

4. Slabo razmišljanje o puncah.
Spet nemoč.

Jst sem sestavil par prepričanj za eliminiranje takega razmišljanja in povejte boljšo rešitev kaj si mislite ...
1. prepričanje
Nad svojim življenjem imam nadzor in imam nadzor nad drugimi, v svoje življenje lahko privlačim karkoli kjerkoli in kadarkoli.
2. prepričanje
Od močnih ljudi oziroma tistih ljudi ki imajo moč nad mano se lahko naučim biti močan.
3. prepričanje
V živjenju lahko dobim tisto kar hočem.

Cilj hvala ker ste vztrajali  clap

Prijavljen
banana
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 30

« Odgovori #5 dne:: sreda, 17. oktober 2012 ura: 21:52 »

Jaz moram rečt, da mam s tem k sm povedala o svojih težavah, same pozitivne izkušnje- zaenkrat. Fant je res lepo, razumljivo sprejel in mi bil v veliko pomoč, prav tako mami in par prjatlc. No, vsa družba okol mene še vedno ne ve za to.. Ampak z vsako osebo k ji zaupaš se ti stanje kr nekak izboljša Smiley Kot da odložiš breme.

Tako da definitivno stori to, ni ti treba samemu prenašat težav in zmerej je lažje če se lahko komu potožiš.. Smiley

Srečno!
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar