FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 20. avgust 2026 ura: 06:18

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 19 20 21 [22] 23 24 25 ... 48   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Slabo :(  (Prebrano 168301 krat)
matejka
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 640

zivi in pusti ziveti...

« Odgovori #420 dne:: ponedeljek, 02. julij 2012 ura: 23:21 »

onix vse bo se ok  rozicodam
Prijavljen

Nikoli ne nehaj verjet v sanje, mogoce se kdaj uresnicijo!!!
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.527

« Odgovori #421 dne:: torek, 03. julij 2012 ura: 12:39 »

Evo ze spet mam novo obsesijo, vse so pa na isto temo. A se bo ta bedasta bolezen sploh kdaj koncala? Najbolj na zivce mi gre to, da ko eno misel prebolim kuj vskoci nova. Eh ja bo ze nekak, res pa upam, da je vse samo okm in da bo pocasi minilo.
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #422 dne:: torek, 03. julij 2012 ura: 13:26 »

Onix! rozicodam

Je OKM in bo minilo. Sedaj bom nekaj napisala. Moje vsiljive misli so konstantno trajale zelo veliko let. Ne bom napisala koliko. Ampak to samo zato, ker nihče ni vedel, da je to OKM. Še preden sem prišla do dr. Dernovškove sem bila pri dveh psihiatrih, ki nista vedela, da gre za OKM. Potem veš, koliko o OKM sploh vedo...

Ti imaš vrhunsko strokovnjakinjo na tem področju, ki je že veliko posameznikom pomagala priti iz čistega dna...

Tudi meni. Cool

In ko so začela zdravila pri meni delovati, so se vsiljive misli začele umilkati. Je pa res, da semj az delala ogromno. Prebirala sem literaturo, hodila na intenzivno psihoterapijo...

Moje vsiljive misli so bile glede bruhanja in potem nikamor nisem več šla. Sliši se tako zelo banalno, ampak te vsiljive misli so meni *krojile* življenje dokler nisem ugotovila kaj to sploh je. Shocked

Samo za primerjavo: nisem se mogla družiti, nisem mogla jesti pred drugimi ljudmi, nisem mogla iti v lokal, nisem mogla iti na morje in smučanje...

Vse to sem pred izbruhom simptomatike delala brez težav in ravno tako sedaj to delam brez težav.

Karkoli sem pa delala v obdobju s simptomatiko je bilo eno samo *matranje*. Pa saj ti veš kako je to, če se boriš proti vsiljivkam in obsesijam.

Sedaj lahko delam vse to, kar sem zgoraj naštela. In čisto nič se ne trudim. Prej sme se trudila preden sem kam šla in potem se *matrala* še tam, če slučajno nisem pobegnila. Sedaj grem kamorkoli in s komerkoli in UŽIVAM!

In tudi jaz nisem več upala, da bom sploh kdaj še normalno živela...

Onix, malo bodo naredile tablete, malo ti in uspeh bo zagotovljen. Drži se!
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 974

« Odgovori #423 dne:: torek, 03. julij 2012 ura: 14:53 »

Onix, večkrat si preberi to, kar ti je Janja napisala. Ona že ve, po tolikih letih..in sedaj je dobro. :rozicodam:Tako boš tudi ti...kmalu boš  lahko pogčedal strani na vse te misli in se čudil sam sebi,
kako so te imele v oblasti.
Pa naj bo to ćimprej, iz srca ti želim izboljšanje
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #424 dne:: torek, 03. julij 2012 ura: 14:58 »

Hvala ful Janja in Marina! rozicodam
Prijavljen
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.674

« Odgovori #425 dne:: torek, 03. julij 2012 ura: 15:00 »

Se mi zdi, Onix, da še vedno pripisuješ preveč pomena vsebini vsiljivk. Ni važno okrog česa se vrtijo, ker so zgolj vsiljivke. To je kot zataknjena plošča v možganih, samo da se zatakne na najbolj neprijetni misli. Tudi to, da se nonstop sprašuješ, če je vsiljivka ali ne, je del obsesije in dokaz, da je vsiljivka. In kot vidiš, ga ni načina niti besede niti tolažbe, ki bi te 100% prepričala. Tako da poskusi biti zadovoljen z manjšim procentom. Recimo z 99%. Dopusti 1% dvoma in ga sprejmi, ker na 100% ne prideš nikoli, ne ti, ne kdorkoli drug na svetu. Iskanje in prejemanje zagotovil od drugih ljudi (družinskih članov, prijateljev, neznancev na netu) na dolgi rok zadeve samo poslabša in utrdi takšno vedenje.

Dokler vsiljenim mislim pripisuješ pomen, smisel, težo, do takrat te imajo v oblasti in ti povzročajo stisko. V resnici nič ne pomenijo, nič ne povedo o tebi, nič nimajo z realnostjo. Pusti jim, da so to, kar so; motnje, šum, hreščanje.
Pa da ne bo zvenelo, da mislim, da je to enostavno narediti, niti najmanj, še zverinsko težko je in napredek je verjetno zelo počasen. Upam, da ti zdravila čim prej primejo v polni meri, da lahko začneš s psihoterapijo. rozicodam
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #426 dne:: torek, 03. julij 2012 ura: 15:26 »

Se popolnoma strinjam, da tem mislim dajem prevelik pomen. Nevem, res je težko dojet da te okm samo zafrkava v glavo in da je vse skupaj samo simptom. Ti simptomi se zdijo zelo resnicni in so res tezki za prenasat. Glede psihoterapije je pa problem denar, ker je vse samoplacnisko... Pa tud obcutek mam, da nisem slabo seznanjen z mojo motnjo, samo tezko je dat to znanje v prakso.
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #427 dne:: torek, 03. julij 2012 ura: 15:33 »

Je pa sigurno tudi to problem, da sm trenutno v fazi visanja zdravil in sm se od tega ves fuc.
Prijavljen
Iq_nima_nič_s_tem
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 516

« Odgovori #428 dne:: torek, 03. julij 2012 ura: 15:39 »

Zanima me kaj je tisto najtežje v bistvu?

a) je to napor sam, ki ga vsiljive misli povzročajo (kurjenje možganov)
b) je to čustven odziv na vsiljivko (recimo strah ob neki povsem neprimerni vsiljivki)
c) je najtežje to, da se na kaj drugega ne moreš skoncentrirati, ker te motijo vsiljivke
d) drugo

Mogoče ni tako brezveze, če mi na to odgovoriš pa četudi sam zelo dobro veš kako je. Če človek napiše ima to večjo moč kot, če samo misli.
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #429 dne:: torek, 03. julij 2012 ura: 15:57 »

Najtežje je to, da me te misli čisto okupirajo in ne morem nič pametnega počet, brez da bi se mi to vsiljevalo ves čas...
Prijavljen
Iq_nima_nič_s_tem
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 516

« Odgovori #430 dne:: torek, 03. julij 2012 ura: 16:26 »

Torej je spremljujoč občutek krivda? Krivda, ker ne počneš nič pametnega?
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #431 dne:: torek, 03. julij 2012 ura: 18:02 »

Posvoje bolj depresija, ker se moram cele dneve ukvarjati samo s stvarmi, ki so ustvarjene v moji glavi in nimajo več ali manj nobene realne podlage...
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #432 dne:: torek, 03. julij 2012 ura: 19:23 »

Onix! rozicodam

Saj bo, boš videl, da bo...

Meni je bilo najhuje to, da sem čisto vso svojo energijo porabila za to, da sem recimo prišla na pošto... Ali kaj podobnega. Čisto normalni opravki so me tako zelo izčrpali, da sem lahko naslednji dan po *izpostavljanjih* samo spala.

Meni je pa dejansko bilo kar naprej slabo in tudi bruhala sem. No, saj jaz ne morem imeti čisto nič tipičnega, ker za OKM je tipično, da se ne realizira. Shocked  sesmejem

In dejansko se tudi nikoli ne!

V bistvu te OKM totalno izčrpava s svojimi vsiljivkami ali vsiljivkami in obsesijami.

Onix, jaz sem na koncu samo še spala zaradi izčrpanosti. In potem, ko se je simptomatika malo umirila, sem zopet samo spala, spala, spala...

Sedaj pa imam spet tisto svojo energijo nazaj in res lahko čisto normalno živim. To pomeni, da če jaz lahko po 24. letih životarjenja spet normalno funkcionioram, potem boš tudi ti in še marsikdo drug. To sem napisala za vzpodbudo. Pri meni je trajala motnja zelo dolgo in dosti hitro sem prišla na stanja, ki se mu reče normalno funkcioniranje. V dobrem letu dni. Sedaj se pa zadeva samo še nadgrajuje.

So ostale še kakšne OKM~jevske fore, s katerimi pa lahko živim.

Srečno!
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.206

« Odgovori #433 dne:: torek, 03. julij 2012 ura: 21:51 »

Posvoje bolj depresija, ker se moram cele dneve ukvarjati samo s stvarmi, ki so ustvarjene v moji glavi in nimajo več ali manj nobene realne podlage...

onix be patient, sj veš.. pomezik povišana doza še zmeram ni povsem zagrabila in tesnoba kot posledica višanja se prav tako še ni povsem umaknila..
Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #434 dne:: sreda, 04. julij 2012 ura: 06:21 »

Ne daj se Onix,..slej ko prej boš tudi ti normalno zafunkcioniral rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #435 dne:: sreda, 04. julij 2012 ura: 07:59 »

Najlepša hvala vsem! rozicodam
Prijavljen
x-boy1
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 28

« Odgovori #436 dne:: sreda, 04. julij 2012 ura: 08:23 »

A dobi kdo kdaj tak čudn občutek v prsih pa v grlu pri teh nasilnih vsiljivkah, koda bi ti šlo na bruhanje, sam da ne morš pa da je prijetno, mene ustraši, da mogoč užiwam v teh vsiljivkah Cry jok
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #437 dne:: sreda, 04. julij 2012 ura: 10:45 »

X~boy, živjo! rozicodam

Moje vsiljivke so bile konstantno povezane z bruhanjem, siljenjem na bruhanje, strah pred tem, da bi bruhala...

S tem, da jaz imam še emetofobijo ~ strah pred bruhanjem.

Potem si lahko predstavljaš kako je moje življenje izgledalo. Grozljivka na kubik. Tako, da pri meni je šlo za grozljive občutke, strah, nemoč in na koncu izogibanja in totalna izolacija.

Jaz drugih vsiljiv nisem imela. Zmeraj samo tele in v bistvu so mi uničile čisto vse kar je bilo mogoče. Ampak na srečo sedaj dobivam nove in nove priložnosti, ko je končno motnja pravilno prepoznana in zdravljena na pravi način.

Tako, da ne razumem čisto tega glede prijetnosti. Opiši malo več. Ali imaš vsiljivke, ki so bile podobne mojim, ali gre za to, da ob DRUGIH vsiljivkah začutiš gnus in siljenje na bruhanje?

To sta dve popolnoma različni stvari, zato jasno definiraj kaj se zgodi v tvojem telesu.

Onix, upam, da si že vsaj malo boljše.

Obema želim srečno!
Prijavljen
x-boy1
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 28

« Odgovori #438 dne:: sreda, 04. julij 2012 ura: 11:27 »

X~boy, živjo! rozicodam

Moje vsiljivke so bile konstantno povezane z bruhanjem, siljenjem na bruhanje, strah pred tem, da bi bruhala...

S tem, da jaz imam še emetofobijo ~ strah pred bruhanjem.

Potem si lahko predstavljaš kako je moje življenje izgledalo. Grozljivka na kubik. Tako, da pri meni je šlo za grozljive občutke, strah, nemoč in na koncu izogibanja in totalna izolacija.

Jaz drugih vsiljiv nisem imela. Zmeraj samo tele in v bistvu so mi uničile čisto vse kar je bilo mogoče. Ampak na srečo sedaj dobivam nove in nove priložnosti, ko je končno motnja pravilno prepoznana in zdravljena na pravi način.

Tako, da ne razumem čisto tega glede prijetnosti. Opiši malo več. Ali imaš vsiljivke, ki so bile podobne mojim, ali gre za to, da ob DRUGIH vsiljivkah začutiš gnus in siljenje na bruhanje?

To sta dve popolnoma različni stvari, zato jasno definiraj kaj se zgodi v tvojem telesu.

Onix, upam, da si že vsaj malo boljše.

Obema želim srečno!
Ob drugi vsiljivkah čutim gnus, vendar se mi zdi, da ne dobim zaradi tega ta občutek. V prsih in v grlu čutim kot da bi me žgečkalo, pa pod lasiščem dobim čuden občutek
« Zadnje urejanje: sreda, 04. julij 2012 ura: 11:37 od x-boy1 » Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #439 dne:: sreda, 04. julij 2012 ura: 15:41 »

X~boy! rozicodam

Žal ti ne znam svetovati, ker očitno imaš ti drugačne vrste vsiljivk kot jaz...

Mogoče ti bo pomagal kdo, ki je imel vsiljivke nasilne narave ali pa povezane s spolnostjo. Napisala pa bi rada samo to, da je to del motnje, in da se te vsiljivke ne udejanijo.

Sicer pa Onix ve veliko o tem.

Srečno za oba!
Prijavljen
Strani: 1 ... 19 20 21 [22] 23 24 25 ... 48   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar