Živjo,
ja jaz imam pogoste želodčne težave. Ko me doleti stres, anksa, se vedno najprej pokaže na želodcu, potem pa še ostalo

.
* jutranja slabost
* nimam apetitia
* karkoli pojem, mi ''težko pade''
* driske
Posledično zaradi vsega skupaj pa splošno slabo počutje, ''čudna glava'' itd.
Najhuje je vedno zjutraj, proti večeru pa je rado že čisto ''OK'' in pol jem kar mi paše, kar pa spet ni OK za razdražen želodec.
Zadnjo tako želodčno zadevo sem imela poleti junija, tajalo mesec in pol, bilo res grozno, kile so samo šle dol, jaz se počutila obupno, prestrašeno, šibko.. Šla na samoplčaniški pregled gastroskopija, kjer je bilo vse BP. Tudi mene je bilo gastroskopije zeloo strah, ampak še bolj kakor samega pregleda, me je bilo strah, kakšni bodo rezultati. Mislila sem namreč, da imam kakšno rano ali pa raka. Prvi korak, vsaj pri meni je bil, da sem zdravniku in sestri povedala, da me je strah. Tako sem se potem počutila ful boljše. Da nisem tega skrivala.

Sam pregled ni tako zelo hud, je pa neprijetno. Tisti, ki reče, da ni ničesar čutil - ali laže ali pa je bil v anesteziji

..dobiš lokalni anestetik, da ne občutiš tako zelo

mine hitro, moraš poslušat navodila, je pa vmes tako, da se telo trudi, da tole cev spravi ven, jaz sem imela kar nekaj teh refleksov, kakor, da bi bruhala, ker mojemu telesu očitno to resni bilo všeč. Važno je, da dihaš skozi nos, počasi in samo razmišljaš kako dihaš, si to govoriš v mislih.
Ampak res, ključ do vsega je POSLUŠANJE ZDRAVNIKA, oz med. sestre. Traja par min, pri meni mislim, da je bilo vsega skupaj 3-4min .. je pa res, da mi ni jemal nič vzorcev. Na koncu je smešno, ker ne čutiš grla in ne moreš normalno požirat, zaradi lokalnega anestetika. Bila sem v Barsosu

Dobila samo Nolpazo, ki mi je itak že od skozi znana... in sem to jedla cca 4 mesece. Nolpaza zelo pozno prime, mislim, da sem jaz konkretne spremembe opazila šele po cca 1 mesecu.
Zdravnk je tudi rekel, da je to vse zaradi stresa, no v mojem primeru ankse. Sem mu pa vse povedala, glede mojih težav

Takrat sem si vodila dnevnik prehranjevanja, spremljala, kaj mi zadevo poslabša. Kaj se ugotovila? Ko sem bp, lahko jem res vse, nič ne poškodi konkretno, razen mleka ne smem na tešče...
Ko pa sem pod stresom mi pa itak 3/4 hrane poškodi, tako, da sem v tistem obdobju jedla večinoma juhe, prekuhano hrano ... sem bila pa po vsem tem precej ''švoh'', kakor, da nebo dobila vseh potrebnih snovi v telo.
Potem, ko boš razrešila, kaj te daje, kaj je tisto, kar ti povzroča stres, se lahko lotiš še teh želodčnih težav. Je pa želodec menda prvi organ, ki se izraža z bolečino/slabostjo, težavami ... oz vse GIT - gastrointestinalni trakt.
Težko je, dolgotrajno, da se tega rešiš oz jaz sem mnenja, da če si tak po naravi, se tega pač nikoli zares ne rešiš. mogoče se omili, zmanjša obseg težav... kaj pa vem