FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 03:36

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 26 27 28 [29] 30 31   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: huda tesnoba  (Prebrano 85155 krat)
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 394

« Odgovori #560 dne:: petek, 21. februar 2025 ura: 19:04 »

Men tud kr ne prime in ne prime. Kaksne pa mas simptome? Dm 2 dan na 50 mg paroxata. Nazadnje mi je oaroxat prijel v skabih 2 mesecih, tokrat oa ne gre in ne gre in ne morem niti enga celga dneva spelat da bi bil kr ok. Prav obup res.
Prijavljen
Neža12
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 20

« Odgovori #561 dne:: petek, 21. februar 2025 ura: 19:40 »

Ma tesnoba, filing odtujenosti od sveta, res res filing k ni za žvet. Nimam volje za nic.

A teb je vedno prjelo cez noc ali je tudi kdaj neopazno se izboljsevalo?

Kaj si pa mel prvic in drugic in kdaj ti je prijelo?
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #562 dne:: sobota, 22. februar 2025 ura: 10:11 »

Ma meni ni nikoli prijelo cez noc, samo zadnjic mi je oaroxat v 2 mesecih prijel, tokrat pa.... noro kok sm tesnoben. Ne morem tko zivet.
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #563 dne:: sobota, 22. februar 2025 ura: 11:03 »

Jaz nazalost obupujem. Men ni nc bols, ampak res nc. A ni paxil najjmocnejsi ad, najbolj potenten. Kaj lahko soloh se naredim, sploh te misli, nikol nism sproscen, tesnoben non stop, a je sploh tko vredno zivet, ce ti nc in noben ne more pomagat, jaz mislim da ne, samo otroci me drzijo se da trpim in vztrajam....
Prijavljen
Neža12
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #564 dne:: sobota, 22. februar 2025 ura: 11:59 »

Tigris, prosim ne obupuj. Ce ti ta ne prime, mas se vedno druge opcije. Ta trenutek jaz poznam vsaj 3 ljudi k se s tem borimo. Nisi sam v temu. Ni samo paroxat, mas se velik drugih ad-jev ki vplivajo na tesnobo.

A Lorsilan ti nc ne pomaga?

Jz ce tok casa ni izboljsave, bi zamenjala. Ker nov ad lahko tud hitro zagrabi npr v 14ih dneh. Tako da je upanje. Imamo danes tok zdravil, da te bomo ze skp spravl. Samo to je bedno k traja.
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #565 dne:: sobota, 22. februar 2025 ura: 12:07 »

Ma lorsilan mal pomaga, sm jst morm 2 vzet da sploh kj cutim. Pa se to za silo. Zjutri mam najvecjo tesnobo, noro kaksno in pol k morm v sluzbo je to taka borba, jokam od obupa. Ja to probavanje novih ad me nanbolj skrbi, pa stranski spet, jst pa moram zivet, mam sluzbo, 2 otroka, ne morm se v jamo skrit Cry.
A tebi asentra sploh kj pomaga? Jst mam obcutek da men paroxat cist nc, preden sm zacel jemat nism bil niti priblizno v takem stanju.
Prijavljen
Neža12
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #566 dne:: sobota, 22. februar 2025 ura: 12:41 »

Lej Chat gpt odgovor. Huh??

Paroxat (paroksetin) je eden izmed najučinkovitejših SSRI antidepresivov za zdravljenje anksioznih motenj, vendar ni nujno najbolj potenten za vse posameznike. Njegova prednost je močan učinek na generalizirano anksiozno motnjo (GAD), panično motnjo, socialno anksioznost in OCD, saj ima poleg serotoninskega tudi nekoliko antiholinergično delovanje, kar lahko pomaga pri telesni napetosti.

Kako se primerja z drugimi SSRI glede na anksioznost?
   •   Paroksetin (Paroxat) → Močan učinek na anksioznost, vendar več tveganja za odtegnitvene simptome in povečanje telesne mase.
   •   Sertralin (Asentra, Zoloft) → Podobno učinkovit kot Paroxat, vendar z manj stranskimi učinki, pogosto prva izbira.
   •   Escitalopram (Cipralex) → Zelo dober za anksioznost, manj stranskih učinkov kot Paroxat, pogosto bolje prenosljiv.
   •   Fluoksetin (Prozac) → Manj sedativen, lahko bolj poživljajoč, pri nekaterih ljudeh poveča anksioznost na začetku.

Kaj pa SNRI?
   •   Venlafaksin (Efexor) → Dobra izbira pri GAD in panični motnji, deluje tudi na noradrenalin.
   •   Duloksetin (Cymbalta) → Uporaben pri anksioznosti s telesnimi simptomi (npr. mišična napetost, bolečine).

Če Paroxat ne deluje optimalno ali ima preveč stranskih učinkov, je lahko sertralin, escitalopram ali venlafaksin dobra alternativa.
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #567 dne:: nedelja, 23. februar 2025 ura: 20:06 »

A je mozno da sm se jst ze navleku na lorsilan?
Nikol prej nism pojedu vec k 20 benzotov v lajfu. Zdej os ze 2 mesca.
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #568 dne:: nedelja, 23. februar 2025 ura: 21:12 »

Se 2 tedns pocakam na paroxatu, ce ne bo bols...
Prijavljen
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 824

« Odgovori #569 dne:: ponedeljek, 24. februar 2025 ura: 14:48 »

Tigris,
jutra so vedno najhujša, zvečer pa se malo umiri, a ne?
Bo boljše, samo malo še zdrži.
Ribica
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #570 dne:: ponedeljek, 24. februar 2025 ura: 15:23 »

Jutra so grooozna, zvecer je res mal bols.
Zkj mormo tok trpet...
Prijavljen
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #571 dne:: torek, 25. februar 2025 ura: 13:52 »

Tigris,
izhajaj iz tega, da je zvečer že malo boljš.
Počasi bo ta občutek prihajal bolj zgodaj popoldne in tako naprej....
Je pa res, da se to sprašujemo vsi, ko smo v takšni godlji, kot zdaj ti. Pa kdaj bo konec....Huh?
BO konec!

Ribica
Prijavljen
Neža12
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #572 dne:: sreda, 26. februar 2025 ura: 15:20 »

Ribica, a ti tud trpis zdle, da mine? Kaj jemlješ in kok casa?
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #573 dne:: sreda, 26. februar 2025 ura: 19:01 »

A je ze kdo jemal 60mg paroxata?
Prijavljen
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #574 dne:: četrtek, 27. februar 2025 ura: 11:58 »

Ne, jaz sem trenutno v dokaj stabilnem stanju. Imela sem hudo krizo lani jeseni. Lani spomladi sem postopno prenehala z jemanjem Asentre, pa me je nepričakovana situacija konec poletja dobesedno zabila v tla in sem se pobirala kar nekaj mesecev. Bilo je zelo hudo, kar tako poznate vsi, ki se s tem srečujete. Seveda sem spet na AD-jih, trajalo je 3-4 mesece, da sem se pobrala. Vmes sem shujšala 9 kg, imela ful težave z želodcem, spanjem, koncentracijo.... Asentro sem postopoma uvajala od konca avgusta naprej po 1/4 vse do 100 mg, zdaj sem spet na 50 mg in s tem nekako vozim. Ta višanja in nižanja mi nekih posebnih težav na srečo ne povzročajo.
Za urejanje spanja že nekaj let jemljem Tritico zvečer. Tega lani nisem prekinila, jemala sem 1/3 tabletke. Ko je nastopila kriza, sem pričela jemati 2/3, pa ni bilo dovolj, tako da sem prvič prešla kar na celo, da sem lahko spala. Zdaj sem spet na 2/3, računam, da bi spomladi šla nazaj na 1/3. Če Tritica ne vzamem, se ob 2 ponoči zbudim in ne morem več zaspati nazaj. Meni sta spanje in apetit  ključna pokazatelja ali sem ali nisem o.k. Zato se mi zdi v času hude krize prav urejanje spanja ena prvih prioritet.
Ribica
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #575 dne:: sreda, 05. marec 2025 ura: 15:00 »

Da se javim, sem na 60mg paroxata in po novem še pozno popoldne vzamem 100mg Seroquela SR.
Čakam na fckn poboljšanje, na zmanjšanje tesnobe, mir in da zaživim.....
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #576 dne:: sreda, 05. marec 2025 ura: 15:03 »

Aja hodim tudi na psihoterapijo.
Prijavljen
sanja
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 58

« Odgovori #577 dne:: petek, 07. marec 2025 ura: 14:11 »

Saj bo šlo, le čas je potreben. wav
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #578 dne:: petek, 07. marec 2025 ura: 14:33 »

Koliko še časa   Cry, bo kdaj bolje, kmalu bo že 3 mesece, veste kaj je 3 mesece v takem stanju...
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #579 dne:: petek, 07. marec 2025 ura: 17:06 »

Škoda ta forum je res postal zelo neaktiven, včasih so člani izemnjavali izkušnje, se bodrili, dajali nasvete, mi je res veliko pomenilo. Zdaj pa vidim, da je popolnoma neaktivno, nihče noče nič deliti, pa prav sedaj ko vas najbolj potrebujem/o. Mi je skor žal da delim svojo zgodbo in trpljenje tukja, saj je veliko gostov, ki samo berejo, ne delijo pa nič.
Prijavljen
Strani: 1 ... 26 27 28 [29] 30 31   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar