FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 11. september 2026 ura: 06:12

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: še en =)  (Prebrano 2310 krat)
BlažZ
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 7

« dne:: torek, 03. april 2012 ura: 19:28 »

Pozdravljeni vsi skupaj! Smiley

Evo, da se še js predstavim. Tuki sm novinec, tko da se že na začetku opravičujem če sem se kaj zmotil  Embarrassed sem malo (po domače rečeno) zgubljen še Smiley
Torej. Moje ime je Blaž prihajam iz okolice NG. Star sem 20 let. Končal sem šolanje za poklic mehatronik operater in strojni tehnik in sedaj ubistvu nadgrajujem vse skupaj na 6. stopnjo izobrazbe-Inženir mehatronike. no ja...upam da mi bo uspelo hehe Smiley Moji hobiji so igranje kitare-bass, renoviranje avtomobilov in...no ja, še kaj malega bi se najdlo Smiley
No na tale forum, po pravici rečeno, si nisem nikoli želel prijavit....ne zato, ker bi mi blo vse skupaj kr neki. Ampak zato ker nisem vedel zanjga Grin sploh nisem vedel..da obstaja spletna stran-forum kjer lahko prosiš za pomoč ali pa bilokaj podobnega. To mi je zelo ušeč!!!...in sem si rekel da se tudi sam registriram in delim kakšne izkušnje...mogoče celo lahko pomagam. Smiley
No da vam predstavim še moje probleme oz. problem, ki je bil vedno (za prihodnost še ne vem) moja šibka točka.
V mojem življenju sem imel/imam kr nekaj težav z ljubeznijo. Vedno ko sem hotel imeti zvezo s kakšno punco....vedno se je vse hitro končalo Sad in vedno je bila boljša polovica tista ki mi je dala konec. Sam sm po naravi pa taka oseba, ki noče menjati deklet kot po industrjiskem traku. Rad bi ostal z eno.
Je pa res da nemoreš takoj s prvo punco, ki jo spoznaš u žiuljenju imet zvezo za večno. Moj problem...(pomoje večni problem) je tudi ta, da se preveč hitro zaljubim v osebo in jo preveč hitro vzamem k srcu. Sem tudi preveč dober do ljudi, še posebi do osebe ki jo ljubim. Vem da je to kot nekakšna napaka, ampak...žal si nemorem pomagat. Zaradi tega, sem pol na koncu totalno zbit in mislim na neumnosti. Zaradi tega sem začel tudi kaditi. Tudi stvari ki so ilegalne...
No lansko leto 2011 je bilo po dolgem času zame eno najlepših po dolgem času. Bil sem samski, nisem niti razmišljal o zvezi oz. sem si rekel "no, če bo kakšna resna bo, čene pa tudi prav Smiley". Raje sem se družil s prijatelji. Nisem imel prav nobenih težav. Vse do novembra 2011 ko sem preko FB-ja spoznal eno punco ki je sicer malo daleč od mene (LJ). Začela sva se kr lepo pogovarjat in pisalt cele romane o takšnih in drugačnih stvareh. Sčasoma sva ugotovila da mava kr ful skupnih stvari, kar me je še dodatno privlačilo k njej in tudi ona je čutila enako. Nekako sem čutil tudi to, da bi lahko to bilo to. Začetek decembra sva se dobila. in res... ljubezen na prvi pogled! še več! za svoja leta(takrat 17let) je bila zelo resna in zlo fajn punca. Nisem videl še tko resne punce takih let v žiuljenju. na njej sem dobil vse to kar sm si želel. No pa se je najina zveza začela =) bilo je vse lepo in prav. Vedel sem da ima starše, ki so zelo strogi in občutljivi na vse. Še sama mi je govorila da so njeni starši mal..."mimo". Ampak se nisem ustrašil. Itak bi vse naredu, samo da bi jo mel. Bilo je zlo lepo. kr skakal sem od veselja. Videvala sva se 1-2x tedensko. več žal ni šlo ker sva oba mela šolo. ampak ni bilo problema, ker sva bila eden v druzga tko zaljubljena da joj. Minil je en mesec in začela se je prva težava. Namreč večkrat sva si pisala preko Skype-a. Prišlo je pa do tega da njena mama prebrala našo zgodovino pogovorov in "našla" kr nekaj opolzkih stvari. Od takrat naprej je ji je prepovedala vse stike zmano. Vzeli so ji prenosnik, dva telefona...vse. Na opravičilo sem lahko le pozabil. Očitno je njena mama tak tip človeka, da kar ona reče to je prav in konec Sad -tudi sama punca mi je to potrdila. Ampak kljub temu sva se naprej slišala in videvala na skrivaj, kajti nisva mogla eden brez druzga. Njen sošolec (HVALA TI ZA VSE IZIDOR!!) ji je vedno posodil mobi samo da sva bila na zvezi. Na takratni praski sem lagal da sem zbolel, a sem takrat šel k njej v LJ. Skratka, lagala sva na vse načine, samo da se bova videvala. Obljubila sva si to, da bilokakšen problem bo, bova to dala skozi, bova porihtala kar se bo le dalo, počakala da se ohladi-tudi kar se njenih staršev tiče, in nadaljevala naprej. Tko sem bil vesel da sm le našel v življenju tisto kar sem iskal. Ampak žal je tale največji problem vedno bolj rinil v najino zvezo Sad doma so njo matrali z pogovori o meni, zvedeli so tudi to da se še zmeri slišiva in vse ostalo. Skratka..psihirali so jo s pogovori. Na koncu ni mogla več nč. Pršla je do dna. Ko je dopolnila 18 let so ji rekli "glej...zdj če hočeš živet pri nas, boš upoštevala naša navodila. čene lahko spakiraš pa greš v NG in si dobi delo in si sama plačuj šolnino in vse ostalo" <tuki se je vse skupi končalo. rekla je da ne more več doma lagat in se izgovarjat. Je že res da so ČUDNI-jo imajo na vrvici, kot da ima 12let, ampak niso tako neumni da ne vedo kaj ona počenja za njihovim hrbtom. Svet se mi je ustavil. končala sva Sad čeprav sva si obljubila ful stvari in naredila skupne cilje....je bilo vsega konec. Vedela je da me ne sme razočarat ker je poznala mojo preteklost-neumnosti ki se jih počel zaradi ljubezni, ampak....ni šlo več naprej. Poskušal sem jo prepričat naj mi da možnost da se v živo na 4 oči pogovorim z njeno mamo in da se opravičim glede tistega "opolzkega" pogovora, ki ga sploh ni bilo...ampak mi ni pustila. govorila je, da vse kar bi naredil, bi potem letelo na njo in bi se stanje le poslabšalo.
Nato sem dobil še en udarec v glavo. Njen bivši.... Nisem vedel da je imela pred mano fanta ki sta bila skupi leto pa pol. Končala sta pa zaradi enakega razloga kot jaz in ona. Zaradi staršev. Ubistvu sta bila na pavzi že leto dni. Zaradi tega se je pol še njej bivši urinil zravn. Bilo bi vse lepo in prav ampak ko mi je povedala da ji še vedno pomeni <<<hvala res. Ne vem...kaj anj rečem. Tuki se je moje žiuljenje končalo. Ubistvu je bila to moja druga resna zveza ki je trajala neekaj več kot 3 mesece. Vem, da je to zelo malo in se nebi smel sekirat. Ampak....kot sem že prej napisal, sem preveč dober skoraj do vsakega in si preveč jemljem k srcu to ljubezen Sad Na koncu sem ji še povedal da še vedno čutim do nje to kar sem do sedaj in moja želja v prihodnosti je tale da bi se najnina zveza ponovila in trajala x časa Sad ....Hočem jo nazaj v moje življenje. Kr boli me, ko berem najine pogovore ko gledam njena darila, vsaki dan me njena slika spomni na 1000 lepih trenutkov znjo...vse Cry nemorem se potolažit. Moje najbolše pirijatelice so sedaj uspavalne tablete. Za mano sta 2 tedna brez nje. Sicer sva vsak dan do zdj slišala. Od petka dalje pa me ne pokliče več... Cry jaz njo pa ne morem ker ne vem na katero št. jo poklicat. Sicer bi lahko klical na njeno osebno Številko ampak...
1. se bo oglasila njena mama in bo s5 tečnarila itd. kar nočem da se potem s5 spravi na njo ker jo še vedno ljubim in mi preveč pomeni.
2. kaj mi bo, če nimam nč več znjo.
Sem pa razmišljal da bi ji sms napisal. Ampak se bojim kaj bo Sad
no upam da drži obljubo, da se bova slišala in videvala, kajti jaz jo zelo pogrešam!! 4 dni brez njenega glasu traja kot 1 leto  Cry
upam da se bova s5 slišala.
Od zdj naprej pa...se bom vedno bal se spustiti kakšno zvezo. Imam že preveč slabih izkušenj, tudi od prej. Po drugi strani si pa zelo želim.
Ko bi le lahko pršlo do tega da bi njo dobil nazaj  Cry komaj čakam ta dan.
*Urška* pogrešam te!! Cry
Prijavljen
ForestGirl
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 230

« Odgovori #1 dne:: torek, 03. april 2012 ura: 23:01 »

Pozdravljen Blažz rozicodam

Tudi sama sem imela pri tvojih letih podobne probleme z moškimi. Pretirano sem se navezala in ob izgubi trpela hude muke še mesece in mesece. Potem so mi ugotovili odvisnost od odnosov in depresijo, ki me je doletela posledično zaradi vsega hudega. Predlagam ti, da se osredotočiš nase, da se rešiš tega pekla. Trenutno rabiš distanco od celotne ženke populaije v smislu "biti v vezi s katero", kajti rabiš čas zase, da rešiš probleme ... vzorce, ki jih s seboj nosiš iz ene zveze v drugo. Očitno te tile vzorci vedno znova združijo z osebo, ki te na koncu zapusti. Čas je, da ugotoviš zakaj izbiraš take, pri tem pa ti lahko pomaga kak dober psihoterapevt. Preberi si tudi kako knjigo na temo odvisnost od odnosov. Sanja Rozman ima 2 taki knjigi. Ena se imenuje Peklenska gugalnica, za drugo pa se ne spomnim. Trenutno je zate težko, vendar bo sčasoma bolje. Poskusi se, če le zmoreš oz. zbereš toliko moči, da se od nje (bivše punce) distanciraš ... jo ne vidiš, ne slišiš, ji ne pišeš, ne bereš kaj ti ona napiše ipd. Verjemi ni te vredna. Verjetno imaš ob vsem tem tudi nizko samozavest, sicer si take punce ne bi želel nazaj!? Poskusi se zamotiti s čim drugim. Z veliko truda ti bo uspelo prebroditi to odvisnost oz. spremeniti vzorce ter okrepiti samozavest, zato le pogumno rozicodam

LP
Prijavljen
BlažZ
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: sreda, 04. april 2012 ura: 21:25 »

Hvala ti za odgovor ForestGirl Smiley
Najprej se oravičujem ker počasi odpisujem Smiley

Predlagam ti, da se osredotočiš nase, da se rešiš tega pekla.

Vem da se morem nase osredotočit in iti naprej, tako kot si napisala. To sem tudi že naredil lansko leto in morem reči da mi je zelo lepo uspevalo..vse do decembra meseca ko sem njo spoznal in mislil da je to tisto kar sem si želel celo žiuljenje in se pustil toku. Očitno sem se motil in naredil s5 napako. No ja...sedaj sm s5 tam in bom probal se potruditi in se ne pustit. Moram reči da so tile dnevi po koncu razmerja zame vedno bili zelo boleči...in jih nočem več doživet.
In ja... glede tega da bi bolš zame, da je nebi več slišal, videl itd. tudi razmišljam. Čeprav mi je obljubila ravno nasprotno, da ne bova prekinila stikov. Na trenutke mi tako manjka da bi use naredu, samo da bi jo slišal. kaj šele videl Cry ampak..mam nekako občutek da do tega nebo prišlo več. kar odrez...
Kar se tiče psihoterapevtov pa...morem reči da si glih ne morem privoščiti....bom pa knjigo, ki si jo omenila z veseljem šel iskat in si jo prebral!!!!!

Hvala ti še 1x !  rozicodam Smiley

Verjetno imaš ob vsem tem tudi nizko samozavest, sicer si take punce ne bi želel nazaj!?
Zadela si...
Prijavljen
BlažZ
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 05. april 2012 ura: 07:57 »

Pa tudi to. Nikoli nebom razumel ljudi, ki se dajo v novo zvezo in medtem jim bivša/bivši še vedno ful pomeni. Sej ok...seveda da ti oseba, ki si meu 1x neki znjo pomeni. Ali pač. Ampak ne moreš nove zveze tudi zaradi tega obesiti na klin Sad, ker ti bivši/bivša po nekaj času nazaj piše in ti govori raznorazne stvari. Jaz osebno tega nebi mogel storiti, da bi sedanjo ljubezen pustil zaradi bivše....wtf?? tisto je zame preteklost in konec. Je pa res, da sam ne vem kaj sta se ona dva zmenila preden sta šla-mogla iti narazen. Sad
Ne vem, res nebom nikoli razumel tega. Naj mi prosim kdo to razloži...ker zgleda da je to dan danes zelo popularno in jaz sem 100 let za človeštvom...
Prijavljen
matheu__
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 375

The universe is indifferent - Don Draper

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 05. april 2012 ura: 11:23 »

Ma ti - za tri mesece jst nebi enga stavka napisal  Smiley
Forgive & forget.
Prijavljen

" Just because I don't care doesn't mean I don't understand. "
- Homer Simpson
ForestGirl
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 230

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 05. april 2012 ura: 11:47 »

Ja matheu_ lepo bi blo ko bi bili vsi laho taki, pa žal ne gre ... eni ste manj občuljivi na love zadeve, eni smo bolj. Je pa zih lažje če si manj.

Citiraj
In ja... glede tega da bi bolš zame, da je nebi več slišal, videl itd. tudi razmišljam. Čeprav mi je obljubila ravno nasprotno, da ne bova prekinila stikov. Na trenutke mi tako manjka da bi use naredu, samo da bi jo slišal. kaj šele videl Cry ampak..mam nekako občutek da do tega nebo prišlo več. kar odrez...

Vem kako je .... glas človeka, ki ga ljubiš je kot mamilo s katerim se za tisti trenutek zadaneš in se vsaj za sekundo počutiš bolje ... a ko ta trenutek mine, je vse le še huje kot pred tem Sad To je velika skušnjava, ki jo je potrebno nekako razumsko prebrodit. Zavedanje, da omama dolgorčno ne reši problemov. Če je želja še tako huda, se je bolje upreti. Če zbereš toliko moči, se ji le upri ... na ta način boš hitreje pozabil. Bolj ko boš stvar vlačil za seboj in jo oživljaj, dalj časa bodo trajale tvoje muke. Drezati v odprto in živo rano ni dobro. Dobro jo je čim prej zaceliti in to na čim bolj zdrav način ... to je brez skodovanja sebi in poseganju po omami. Pri meni je že bilo tako, da sem se rada zadevala. Na srečo sem to spremenila ... in če sem jaz, pomeni da se da in da lahko tudi ti.

Citiraj
Nikoli nebom razumel ljudi, ki se dajo v novo zvezo in medtem jim bivša/bivši še vedno ful pomeni.

Jaz bi se tle bolj vprašala ali je bila vajina zveza sploh pristna? Ali te ni slučasjno zgolj izrabila, da je nekako kompenzirala izgubo bivšega fanta. Nikjer nimaš zagotovila, da so stvari, ki ti jih je razlagala o starših resnične. Mogoče je to počela zato, ker te ni želela v svojem svetu, ker je čakala, da si bivši premisli in se vrne.  Vem, da moje besede bolijo ... ampak dejansko ti je lahko o vsem lagala ... SI KDAJ POMISLIL NA TOLE. Tudi meni se je že zgodila podobna zgodba z nekim fantom.

Pa še prijateljski nasvet. Glej, vem, da imaš 1000 vprašanj, na katere nimaš odgovora in roko na srce, verjetno ga tudi nikoli ne bo. Zato je bolje, da se s temi "zakaj" vprašanji čim manj obremenjuješ in raje delaš na sebi. Ne trpinči se. Ni vredno. Do tega boš prej ali slej prišel tudi sam.

LP, če kaj rabiš lahko pišeš tudi na zs rozicodam

Prijavljen
BlažZ
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 05. april 2012 ura: 15:21 »

matheu_  se popolnoma strinjam stabo. Ampak jaz sem na žalost tista oseba, ki jo to njegova šibka točka.
Bi bilo pa ful fajn oz. se ful želim da bi bil tak >Forgive & forget.<

ForestGirl maš zs Smiley

HVALA!
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar