FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 12:51

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Moji simptomi...cista...anksioznost  (Prebrano 4479 krat)
janjag
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 53

« dne:: četrtek, 27. oktober 2011 ura: 22:15 »

Pozdravljeni vsi skupaj  pomezik,
Upam, da mi boste z svojimi nasveti lahko pomagali. Moja zgodba je stara, izpeta a zame zelo boleča. Imam težave...že več kot 10 let se mantram...celo goro fizičnih simptomov, katere sem začela potencirati zaradi strahu, da je nekaj hudo narobe...vse preiskave b.p. razen najdena cista na češariki, ki sicer lahko dela težave, toda khm...človek si ne gre ravno glave odpirat, da ugotovi ali bodo težave izginile, še posebej, če ti to odsvetujejo...Moje težave: mravlinčenje po desni strani telesa od nog do gleve, močni glavoboli, ki trajajo in trajajo, hude slabosti brez vzroka, strahovi - npr. strah me je bit sama doma...strah me je vožnje z avtom, ker sem dobila neke sorte napade med vožnjo (se mi je začelo bliskat pred očmi, potila sem se, nisem mogla fokusirat, občutek, da bom skupaj padla, čudno zaznavanje okolice...)...sedaj, prebrala sem, da so moji simptomi lahko zaradi anksioznosti, po drugi strani pa poznam tudi nekaj oseb, ki imajo cisto na češariki in imajo precej podobne simptome...
Zanima me vaše mnenje...kako ločiti anksioznost od ostalega? Kam se naj obrnem -  stem mislim, kako v poplavi psihiatrov in terapevtov najti dobrega in pravega? Ima kdo enake simptome? Predvsem me zanima za mravlinčenje po eni strani telesa, slabosti (koliko časa vam trajajo, kdaj se pojavijo, kdaj izginejo, kako pogoste so) in glavobol (trajanje, kaj pomaga, kje boli, kako izgleda)...naj omenim še to, da moj pulz ni skoraj nikoli povečan, navadno je celo nizki, pod 60...ali 55...redko okoli 80...ker sem velikokrat zasledila, da je pri tej motnji srce zelo dejavno...
Za vsako mnenje in nasvet bom zelo hvaležna...bodite dobro rozicodam
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.159

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 27. oktober 2011 ura: 22:47 »

Janjag  rozicodam pozdravljena na forumu. Če gledam z očmi paničarke in anksioznice, bi lahko rekla, da te mučijo panični napadi, za katere so značilni taki fizični simptomi, kot jih ti opisuješ.
Vendar, če so podobni simptomi prisotni tudi ob cisti na češariki, pa je lahko stvar vprašljiva.  unsure

Jaz zase vem, da se mi niti sanjalo ni, kaj se dogaja z mano, ko so se mi pojavili panični napadi. Imela sem samo občutek, da bom padla skupaj, da se mi bo zmešalo, oblivali so me vroči valovi, omotična in vrtoglava sem postala....ni, da ni....
Zaradi tega sem se tudi jaz bala voziti avto, hoditi sama okrog ali pa ostati sama doma, ker sem bila nesigurna vase in svoje sposobnosti  kiselnasmeh

Jaz sem svoje težave pričela reševati s pomočjo psihiatra in antidepresivov...kasneje pa tudi s psihoterapijo.

Ali ti hodiš zaradi svoje ciste na kakšne kontrole? Ti morda tam lahko povedo, ali so ti znaki, ki jih omenjaš, povezani s tem?

Nekaj o anksioznosti je razloženo tukaj, morda ti bo kaj v pomoč pri razumevanju le-te.

http://www.ezdravje.com/si/zivcevje/anksioznost/

« Zadnje urejanje: četrtek, 27. oktober 2011 ura: 22:52 od Slavka » Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #2 dne:: petek, 28. oktober 2011 ura: 06:56 »

kaj pa zdravniki pravijo, Janjag
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
janjag
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: petek, 28. oktober 2011 ura: 09:24 »

Pozdravljeni,
Ja, zdravniki pravijo, da je lahko tudi od ciste...npr. slabost naj bi lahko povzročal nekakšen epileptični fenomen, ki povzroča samo slabost v želodcu...glavoboli so tako in tako lahko od ciste...pa še od česa drugega...konec koncev so tudi motnje razpoloženja lahko od ciste...v možganih nikoli ne veš...zato me zanima predvsem, kako izgledajo glavoboli in slabosti pri anksiozni motnji...ker moja osebna zdravnica meni, da sem anksiozna, nevrokirurgi pa pravijo, da je mogoče kaj drugega...mah, zmešan vse skupaj...
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #4 dne:: petek, 28. oktober 2011 ura: 12:35 »

Janjag! rozicodam

Jaz se bom osredotočila samo na vprašanje o slabosti pri anksioznosti. Jaz bom opisala, kako je bilo pri meni, potem pa sama presodi ali gre pri tebi za podoben pojav ali je slabost posledica česa drugega in ne anksioznosti. Pri meni se je pojavljalo tako, da mi je postalo slabo in me je sililo na bruhanje. Če je bil prisoten zelo močan strah, potem je tudi do bruhanja prišlo. Ko sem bila še majhna deklica, sem kar veliko prebruhala, ko sem začela hoditi v šolo.

Ker pa imam jaz emetofobijo (strah pred bruhanjem), sem se jaz uspešno (bolj ali manj) borila proti temu, da ne bi bruhala. Včasih mi je uspelo, včasih tudi ne.

Slabost je bila prisotna lahko tudi dalj časa. Odvisno od stopnje anksioznosti. Ta slabost se je začela zmanjševati, ko sem začela s tehnikami sproščanja in ko sem začela premagovati strahove. Pri meni sta bili ključnega pomena psihoterapija in medikamentozno zdravljenje. In sedaj je že skoraj tako kot bi moralo biti. Brez nadležne simptomatike.

Mi je bilo pa včasih kar naprej slabo. Zbudila sem se že z občutkom, da bom bruhala. Skratka, zelo, zelo neprijetno...

In jaz osebno nisem znala razločiti, kdaj naj bi ta slabost bila to anksioznost in kdaj naj bi bilo to posledica kakšne viroze.

Je pa dobro, da se o vsem tem posvetuješ s strokovnjakom.
Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #5 dne:: petek, 28. oktober 2011 ura: 14:40 »

Pozdravljena,

poglej kaj vse mene pesti:
http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,9362.0.html

Pa sem zdaj 90%, da je to čista anksa v povezavi z BFS, ki pa tudi izhaja iz ankse  Shocked.

Skratka, psiha dela šale na telesu  Cry
Prijavljen
janjag
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: petek, 28. oktober 2011 ura: 20:47 »

Pozdravljeni,
Hvala vsem, ki ste mi do sedaj kaj napisali, upam, da dobim še kakšno informacijo glede slabosti, glavobolov, mravlinčenja po eni strani telesa...res hvala, ker obupno potrebujem inf...sicer mi sledi operacija glave, kar pa ne bi, če ni nujno...
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar