adelhajda
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 22
|
 |
« Odgovori #40 dne:: sreda, 26. oktober 2011 ura: 18:23 » |
|
Po vaši zaslugi vse bolj razumem svojo situacijo. Res mi veliko pomagate,saj veste, da gre za zadevo, ki je ne morem zaupati prav nikomur. Toliko ponosa mi je še ostalo, zato želim, da me okolica ohrani v svojih mislih kot pokončno in zanesljivo žensko. Moja zgodba govori o vsem drugem.. Ribica, odstrla si mi še eno obzorje, ki sem ga namerno spregledovala. Res je, pri meni gre za odvisnost od odnosa, zato sem verjela v boljši jutri in v še tako kritični situaciji nastopala z naivnim zaupanjem. Tudi vsa moja pomoč je bila pogojena s tem. Res pa nisem vedela, da ima lahko človek tako pokvarjen karakter in mi vrača dobronamernost s podlostmi najnižjega ranga. Še danes mi odmeva v ušesih, da že vse dneve dela.., običajno je zaključil z delom najkasneje do 16. ure, kasneje pa je vse večkrat prihajal domov tudi po 19. uri. V svojih sporočilih je navajal možne termine srečevanj v dopoldanskem ali popoldanskem času. Sedaj se sprašujem, koliko je sploh res delal, saj deluje v samostojni dejavnosti. Denarja tako in tako ni imel nikoli. Potem je tu še mobitel, kjer je imel zakupljenih 2000 minut. Vsak mesec je imel premalo in je doplačeval. Razlagal mi je vse mogoče, predvsem dogovarjanje za delo.., česar nisem zasledovala, kadar sva bila skupaj. Imel je malo tovrstnih klicev. Prej na vse to nisem pomislila, sedaj pa vse pogosteje. Prebrala sem članek Petra Topiča, ki me je prepričal, da obstaja tovrstna zasvojenost. Ne vem kakšen motiv mora imeti nekdo, da vzame zdravljenje resno in abstinira. Bojim se, da se bo ob prvi skušnjavi ali prepiru vse skupaj ponovilo. Potem bo še huje. Ko vam vse to pripovedujem, mi je veliko lažje, saj vidim, da nisem jaz posebna in staromodna, ampak da sodim med povprečne in podobno misleče ljudi. Zjutraj mi je najhuje, še vedno se zbujam s solzami v očeh, pomaga samo pomirjevalo. Pravijo, da je čas najboljši zdravnik.. Lepo bodite. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Baysha
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 126
|
 |
« Odgovori #41 dne:: sreda, 26. oktober 2011 ura: 18:28 » |
|
Pozdravljena adelhajda !
Že nekaj časa te berem in zato sm se odločila, da še jaz pristavim nekaj besed. Moje mnenje je, da ti globoko v sebi točno veš kaj ti je storiti ... verjetno tako kot jaz potrebuješ potrditev oz. second opinion, da si naredila vse kar si lahko, da si nimaš kaj očitati. Ja, točno vem kako se počutiš .... IZIGRANO, PRIZADETO, RANJENO ... zgodilo se ti je nekaj, kar hudo boli ... prevara. Tudi mene je en tip pred leti velikokrat prevaral ... saj ubistvu je vseeno a gre za odvisnost ali ne .... v vsakem primeru je to prevara, ki vsaj po mojem misljenju pusti vezi trajne posledice. Jaz osebno tega ne bi bila sposobna premostiti, ker mi to pove veliko o človeku, njegovi morali in vrednotah. Čas je draga moja, da poskrbiš zase ... in se vprašaš a si res pripravljena s takim bremenom živeti celo življenje, si res pripravljena vsak dan v sebi biti agonijo z zaupanjem, se spraševati in trepetati kje in s kom je??? Je on resnično tako dober, da je tega vreden? Kaj je sploh na njem tako dobrega, kaj tako dobrega je počel v tem času, da si lahko prepričana, da je pravi? Moških je polno ... nikoli ne veš kje te čaka nekdo res uredu, če si ne boš pustila tega doživeti in če boš vztrajala ob nekom ob katerem boš zaradi nastale situacije samo še nenehno napeta, nesproščena ... NESREČNA. Glej ... glede na to kar pišeš bi rekla, da on tebe sploh nikoli ni imel res rad (oprosti direktnosti), sicer ti tega ne bi počel ... ker to kaže na totalno nespoštovanje do partnerja. Ja vem ... v tebi se poraja na tisoče ZAKAJ VPRAŠANJ? Nanje ti ne znam odgovoriti. Sem pa na lastni koži pogrunatala, da mogoče je čisto ok, da včasih nanje ni odgovora, ker bi bili lahko preboleči za trenutno ranjeno dušo. Definitivo se odgovor skriva tudi v pomanjkanju ljubezni in spoštovanja v prvi vrsti do samega sebe, šele nato do partnerja. Človek, ki počne tako nevarne reči, kjer se lahko okuži ali tvega izgubo partnerja, celo otrok (če so že prisotni), ima po mojem mnenju hude tezave s samim seboj ... zmedo v glavi in popačene podobe o tem kaka je človekova vrednost. Samo to draga adelhajda ni tvoj problem, je njegov. Zadosti je star, da nekaj naredi iz svojega življenja sam, brez da mu ti strežeš od spredaj in zadaj. Ti pa poskrbi zase, preboli in pojdi dalje z dvignjeno glava, ker si KRASNA ŽENSKA in boš lahko 1x nekomu, ki te bo znal cenit dala zelo veliko ... in seveda on tebi. Če bi jaz takrat vztrajala, ne bi nikoli spoznala partnerja, ki ga mam sedaj in me globoko spoštuje. Včasih se splača preprosto iti dalje, brez filozofiranja in iskanja vprašanj na katere ni odgovora ... trmasto vzrajanje in ščitenje nekoga, ki si tega ne zasluži, nam povzroči le še večje trpljenje. Včasih je potrebno preprosto popustiti vajeti, spustiti človeka mimo in iti dalje.
MOJE MNENJE JE, DA POSKBI ZASE IN KO BOŠ, BODI Z NEKOM KI TE BO CENIL, SPOŠTOVAL IN TE IMEL RAD!!!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
urssska
gost
|
 |
« Odgovori #42 dne:: sreda, 26. oktober 2011 ura: 18:28 » |
|
Ja, Adelhajda, čas pomaga, ampak samo takrat, ko enkrat zavzameš malo distance do zadeve in pogledaš na nekaj z drugačnimi očmi. To po moje lahko dosežeš samo tako, da se za nekaj časa nujno umakneš iz odnosa in njegove bližine. Pa v miru premisliš, kaj je najbolje, najprej zate. A bo res konec sveta, če bosta narazen. Če mu je sploh še kaj do tebe, ti bo dal toliko časa, kolikor ga rabiš in te pustil popolnoma pri miru, in važno, da pri tem tudi vztrajaš.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sreda, 26. oktober 2011 ura: 18:32 od urssska »
|
Prijavljen
|
|
|
|
adelhajda
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #43 dne:: sreda, 26. oktober 2011 ura: 18:51 » |
|
Hvala Bayski in Urssski za prispevek. Vsaki dam svoj prav. Tudi sama se sprašujem, koliko časa še rabim in ali je prav, da se v tem obdobju pogovarjam z njim. Pred nekaj dnevi sem se želela pogovoriti, pa je bilo tako boleče, da se je na koncu sprevrglo v hud prepir. Samo da ga vidim, se mi začnejo pojavljati pred očmi podobe oseb, ki sem jih videla v njegovi e pošti. Pa izrečene opolzkosti, sprevržene ponudbe na obeh straneh, terminsko določeni dogovori srečanj, dogovori, kako bodo peljali odnos v troje.., pa slike intimnih delov, videoposnetki.., pa kaj bi naštevala. Zame je postal tuj človek. Sicer pripoveduje, da je pri vseh ženskah ljubil edino mene. Da si ne predstavlja, da bi ostal brez mene in bi vse naredil za to, da ostaneva skupaj. Sprašuje kaj naj naredi, ker bo naredil čisto vse, kar bom zahtevala.., da je povsem prkinil stike, brisal vsa sporočila.. Dejstva pa ostajajo, izdal je najin odnos, dve leti je lagal, zato bo težko povrnil moje zaupanje. Zaupanje pa je osnova vsakega odnosa. Zavedam se, da si zaslužim več in boljše, samo težko je iti v spremembo, če je bilo srce toliko časa oddano drugemu.., najprej bo treba najti mir v srcu. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Baysha
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #44 dne:: sreda, 26. oktober 2011 ura: 18:54 » |
|
Sicer pripoveduje, da je pri vseh ženskah ljubil edino mene. Da si ne predstavlja, da bi ostal brez mene in bi vse naredil za to, da ostaneva skupaj. Sprašuje kaj naj naredi, ker bo naredil čisto vse, kar bom zahtevala.., da je povsem prkinil stike, brisal vsa sporočila.. Pa mu verjames adelhajda? Misliš, da je res možno, da se človek spremeni z danes na jutri? Vem kake podobe se ti rišejo ... tudi meni so se ... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Slavka
|
 |
« Odgovori #45 dne:: sreda, 26. oktober 2011 ura: 19:04 » |
|
Dejstva pa ostajajo, izdal je najin odnos, dve leti je lagal, zato bo težko povrnil moje zaupanje. Zaupanje pa je osnova vsakega odnosa. Zavedam se, da si zaslužim več in boljše, samo težko je iti v spremembo, če je bilo srce toliko časa oddano drugemu.., najprej bo treba najti mir v srcu To je bistvo, adelhajda  ... ne pozabi tega.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Per aspera ad astra"
|
|
|
adelhajda
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #46 dne:: sreda, 26. oktober 2011 ura: 19:24 » |
|
Ni enostavno, čez noč me je zadelo, nisem bila pripravljena na prevaro, sploh pa ne na tak način. Še nisem sposobna razumeti vsega.., vem le, da se mi je zgodila osebna katastrofa. V kaj naj sploh še verjamem? Aha, pa še tole.., že pred enim mesecem sem imela hudo vnetje rodil.., takrat sem prvič pomislila na to, da nekaj ni v redu. Tovrstne težave mi niso lastne. Pa sva nadaljevala odnos in od takrat mi tudi Canesten ne pomaga.., imam pekoče bolečine v trebuhu, krče, pa tudi vnetje na zunanjem mestu. Bog vedi, kaj mi je nanesel. Sem se že prijavila k ginekologinji.., hvala bogu, da imam veze in bom že jutri na vrsti. Jutri bom morala povedati za svojo stisko, kar malo me je sram. Če bo treba, bom šla pa še na testiranje. Si lahko mislite, kako se počutim. Kot nekdo z najnižjo ceno, ki sodi na razprodajo. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
Odsotni
Prispevki: 422
Hrabra miška
|
 |
« Odgovori #47 dne:: sreda, 26. oktober 2011 ura: 19:28 » |
|
Seksualna odvisnost je v najboljšem primeru izredno kontroverzna, medtem ko se stroka v celoti strinja glede obstoja odvisnosti od iger na srečo, pa za odvisnost od seksa ne moreš dobit objektivne definicije, zadeva ma več lukenj kot cedilo. Kar vprašaj malo naše terapevte (uveljavljene, ne neke kvaziseksologe, ki za mastne denarje babjekom pomagajo nategvat svoje žene za nedoločen čas), boš videla, koliko jih boš našla, ki brez zadržkov sprejemajo ta ohlapen in medel koncept.
Kvaziseksologi ne sodijo med moje reference.... to povezavo si ti potegnila  . Recimo da govorim o stvareh, ki jih poznam. Ne o medlih konceptih. Prav zato bi svoj nasvet morala upoštevati ti sama...se pozanimat, poučit. Tvoja napaka je, da enačiš nategovanje žen babjekov z odvisnostjo od spolnosti. Edino, kar je med tema konceptoma skupnega, je da oba vsebujeta spolnost (pa še o tem bi se dalo debatirati).
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Let's run away and live in the woods.
|
|
|
|
Slavka
|
 |
« Odgovori #48 dne:: sreda, 26. oktober 2011 ura: 19:34 » |
|
Si lahko mislite, kako se počutim. Kot nekdo z najnižjo ceno, ki sodi na razprodajo. Adelhajda  približno vem kako se počutiš  sem imela tudi jaz izkušnjo z moškim, ki je poleg mene imel še kup drugih ljubic... Sedaj se ti je svet postavil na glavo in ni enostavno v vsem tem najti razumno rešitev. Tvoja čustva so ranjena... slika prihodnosti, ki si jo pričakovala, se je sesula....Vendar bo minilo. Pozabila ne boš nikdar, boš pa iz tega potegnila izkušnjo... Skrbi me, da zlepa ne boš več zaupala moškim, vendar vedi, da niso vsi taki... Ti pa priporočam v branje knjigo Najina ljubezen, je dober pripomoček za razumevanje odnosov in situacij, ki nastanejo znotraj le-teh....lažje razumemo lastne potrebe, pričakovanja in želje.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
"Per aspera ad astra"
|
|
|
dr.hauska
Izkušen član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 497
/
|
 |
« Odgovori #49 dne:: sreda, 26. oktober 2011 ura: 19:37 » |
|
Pa vse bolezni...  ne vem no, men to zveni ful nevarno.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
sopotnica
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #50 dne:: sreda, 26. oktober 2011 ura: 20:23 » |
|
Verjetno si se ob vseh odzivih, ki si jih dobila od mojih predhodnic in prehodnikov, sama pri sebi že odločila ... Glede na vse povedano je verjetno logično, da je tvoj partner igral umazano igro - verjetno ne bi bilo tako fajn iskat partnerke za seks po internetu, če ne bi bil "preskrbljen" in v varni zvezi s tabo, ki si mu kot neke vrste nadomestna mama poskrbela za vse osnovne potrebe. Seveda je zainteresiran za ohranitev odnosa, v katerem mu ni treba prevzeti odgovornosti za svoje početje - še več - celo za zdravljenje njegove odvisnosti boš poskrbela ti - in če zdravljenje ne bo uspelo - verjetno spet ne bo kriv on. Če bi res želel ohraniti odnos s tabo, bi verjetno moral rešiti še vse kaj drugega kot te seksualne avanturice - verjetno zaradi družinskih razmer ni sposoben vzpostaviti bližine, zaradi česar mu take vrste virtualni stiki prinašajo izpolnitev. In kaj naj ti - poštena, racionalna , odgovorna , topla ženska s takim partnerjem? Čakaš, da se bo spremenil, pozdravil? Če pobuda za spremembo ne bo prišla z njegove strani - potem do preobrazbe ne bo prišlo - in če naj bo zdravljenje uspešno, si mora terapijo plačati sam...Morda bi bilo po tej logiki najbolj pametno, da bi si rane zdravila vsak pri svojem terapevtu in v za nedoločen čas prekinila stike. Če bi po določenem času ugotovila, da med vama še zmeraj kaj tli in da je bilo zdravljenje uspešno, ne bi bilo nič zamujenega. Je pa tista Topičeva knjiga vsekakor prava zadeva ...a ne zate, pač pa zanj. Srečno 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
mina
|
 |
« Odgovori #51 dne:: sreda, 26. oktober 2011 ura: 22:47 » |
|
Aha, pa še tole.., že pred enim mesecem sem imela hudo vnetje rodil.., takrat sem prvič pomislila na to, da nekaj ni v redu. Tovrstne težave mi niso lastne. Pa sva nadaljevala odnos in od takrat mi tudi Canesten ne pomaga.., imam pekoče bolečine v trebuhu, krče, pa tudi vnetje na zunanjem mestu. Bog vedi, kaj mi je nanesel. Sem se že prijavila k ginekologinji.., hvala bogu, da imam veze in bom že jutri na vrsti. Jutri bom morala povedati za svojo stisko, kar malo me je sram. Če bo treba, bom šla pa še na testiranje. Si lahko mislite, kako se počutim. Kot nekdo z najnižjo ceno, ki sodi na razprodajo. Želim ti, da ni nič hujšega. Javi, da bomo tudi mi mirni. Prasec! Oprostite in ne me banat.  Ma en tak človeček si boljšega imena ne zasluži. Fuj!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are depressed, you are living in the past.
|
|
|
Baysha
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #52 dne:: sreda, 26. oktober 2011 ura: 22:54 » |
|
Prasec! Oprostite in ne me banat. sesmejem Brez zamere adelhajda sam pod tole se pa tud jst podpišem,  ne sam da ogroža sebe, ampak tud nič krivo partnerko (=tebe), k ga je rešila iz dreka tegob in ga spravila na plano.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
adelhajda
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #53 dne:: sreda, 26. oktober 2011 ura: 23:03 » |
|
Dragi moji prijatelji.., hvala vam za razumevanje in podporo.., to mi veliko pomeni. Vsekakor bom jutri zvedela kako daleč je zadeva, bom morala razložiti zakaj je tako.., pa saj sem že ponižana, bolj se niti ne morem več ponižati. Vam sporočim kako je z menoj. Lepo bodite. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Arwen
|
 |
« Odgovori #54 dne:: četrtek, 27. oktober 2011 ura: 07:20 » |
|
Aha, pa še tole.., že pred enim mesecem sem imela hudo vnetje rodil.., takrat sem prvič pomislila na to, da nekaj ni v redu. Tovrstne težave mi niso lastne. Pa sva nadaljevala odnos in od takrat mi tudi Canesten ne pomaga.., imam pekoče bolečine v trebuhu, krče, pa tudi vnetje na zunanjem mestu. Bog vedi, kaj mi je nanesel. Sem se že prijavila k ginekologinji.., hvala bogu, da imam veze in bom že jutri na vrsti. Jutri bom morala povedati za svojo stisko, kar malo me je sram. Če bo treba, bom šla pa še na testiranje. Si lahko mislite, kako se počutim. Kot nekdo z najnižjo ceno, ki sodi na razprodajo. Želim ti, da ni nič hujšega. Javi, da bomo tudi mi mirni. enako; upam, da je le kako vnetje 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
|
|
|
|
Ribica
|
 |
« Odgovori #55 dne:: četrtek, 27. oktober 2011 ura: 12:05 » |
|
Tudi jaz. Vsekakor se testiraj na virus HPV, ker je ZELO VELIKA verjetnost, da ga imaš. Povzroča lahko raka na vratu maternice. Ribica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
voila
Druge motnje
Aktiven član/ica
Odsotni
Prispevki: 152
|
 |
« Odgovori #56 dne:: četrtek, 27. oktober 2011 ura: 13:36 » |
|
A pri ginekologu je treba povedat celo štorijo?!
Sopotnica ima prav! Tudi meni se zdi, da te je imel za mamo in gospodinjo. Itaq, da bi te rad obdržal! Mah, drži se, prosim! Ti bi dušo spustila zanj, on pa...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Ribica
|
 |
« Odgovori #57 dne:: četrtek, 27. oktober 2011 ura: 13:38 » |
|
Mislim, da mora povedati, da obstaja veliko tveganje za okužbo, ker je partner tako promiskuitetno živel. Tu ni kaj odlašati, gre za zdravje. Ribica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
moonica
Druge motnje
Expert
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.667
|
 |
« Odgovori #58 dne:: četrtek, 27. oktober 2011 ura: 13:55 » |
|
upamo s tabo na najboljše!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
|
|
|
|
mina
|
 |
« Odgovori #59 dne:: četrtek, 27. oktober 2011 ura: 21:30 » |
|
pa saj sem že ponižana, bolj se niti ne morem več ponižati. Ne nisi. S tem, da si povedala kako stvari stojijo in da si ukrepala, si javno pokazala, da ti je veliko do sebe in da si se distancirala od bednega prasca. Korajžno. Naj mu Bog poplača za vse kar ti je storil. In mu tudi bo. Prva kazen mu je že to, da si ga pogruntala in dala na čevelj, da je izgubil osebo kot si ti. Ostalo bo pa dobil z obrestmi. Jooooj, ne prenašam takih....ah...človečkov. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
If you are depressed, you are living in the past.
|
|
|
|