FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 25. maj 2026 ura: 15:34

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Na pomoč  (Prebrano 2372 krat)
evak4373
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 85

« dne:: sreda, 19. oktober 2011 ura: 12:05 »

Čez 10 dni morem v tuj kraj,kjer še nisem bila.Me pa že sedaj grabi strah kaj če me med potjo zahakla panika,od vsega tega razmišljanja in straha se mi že sedaj vrti Angry.Lepo sem premagala samoto oz.to da sem sama doma-sedaj lepo zdržim in ni več straha,ampak ta strah it v neznani kraj se me pa močno drži,najraje bi se skrila v mišjo luknjo.Seveda me zraven najbolj skrbi,da doživim napad,pritisk se poveča in potem komplikacije,ker sem noseča.Najraje nebi šla,vendar moram.
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.159

« Odgovori #1 dne:: sreda, 19. oktober 2011 ura: 12:17 »

Evak4373  rozicodam prav vem kako se počutiš, saj tudi mene pred odhodom v "neznano" zvija 100/h.

Pri meni je ponavadi tako, da se prej sekiram in nerviram že 2 tedna, ko pa dejansko pride do tistega dogodka ali potovanja, sem kul. Se pravi, da se sekiram "na zalogo" ter razmišljam..."kaj bo...kako bo...kaj če..."

Veš, da so vse skupaj le misli in misli lahko ukrotiš...dopovej si, da se ti ne bo nič zgodilo, da tudi, če te panika slučajno "zahakla" jo znaš "predihati" in se umirit...tako, kot si premagal strah pred tem, da si ostala sama doma, boš sedaj premagala tudi strah pred potovanjem v neznano.

Ker pa vem, da rabimo nek "plan B", da dobimo občutek obladovanja situacije, ti priporočam, da si ga pripraviš. Npr., če te bo zagrabila panika boš________________ (tukaj navedi vse tiste "pripomočke", ki ti pomagajo pri premagovanju tesnobe).

Morda se na samem potovanju zamotiš z branjem dobre knjige, poslušanjem glasbe, klepetanjem s sopotnikom...(zaposliti moraš svoje misli, da ne boš razmišljala o tem "kaj pa če..."). Če greš v kraj, ki ga ne poznaš, pa še malo pobrskaj na netu o njegovih značilnostih...spoznaj ga "na daljavo" in dobila boš občutek, da ni več tako neznan in strašen, kot se ti zdi sedaj.

Sicer pa že veš, da se ti ne bo NIČ zgodilo...in da boš zmogla tudi to potovanje spraviti "pod streho"...potem boš še bolj ponosna nase  oki

Nekaj o teh težavah, pa je bilo govora tudi tukaj...če ti bo kaj v pomoč:

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,8477.0.html

Drži se...pa pošlji kakšno kartico  pomezik

Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #2 dne:: sreda, 19. oktober 2011 ura: 12:17 »

Eva...ne razmišljaj o tem..kaj bo,če bo...pojdi pogumno, kajti običajno se vse konča super... oki
PREVERJENO....  Smiley
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Ajla
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 182

« Odgovori #3 dne:: sreda, 19. oktober 2011 ura: 12:24 »

Eva...Only thing we have to fear is fear itself. (FDR)  rozicodam

Razumem te, ker tudi mene začne stiskati v takih momentih. Greš sama ali še s kom? Meni pomaga, da si govorim...Vse je ok, ni razloga za nemirnost, vse je namišljeno v moji glavi. Minilo bo. Ti je že Slavka napisala....predihati in se pomiriti  rozicodam
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #4 dne:: sreda, 19. oktober 2011 ura: 16:46 »

Čez 10 dni morem v tuj kraj,kjer še nisem bila.

o, superca  clap clap clap spoznaš nov kraj, nove ljudi... vidiš nove običaje... poskusiš drugačno hrano... uživaš v pokrajini... prijetno potovanje ti želim in kup pozitivnih izkušenj  oki
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
evak4373
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: sreda, 19. oktober 2011 ura: 20:47 »

Hvala za podporo rozicodam.Ne grem sama,grem s partnerjem in sicer niti ne tako daleč,približno 1h vožnje.No danes sem četrt poti do tja opravila,vožnja po avtocesti Shocked in še to sedaj zvečer,priznam da me je malo stiskalo,vendar sem se nekako skulirala.Upam da bo šlo,če ne pa se še vedno tolažim če me zagrabi tako močno(strah me je da mi nebi narasel pritisk in bi bilo kaj narobe z mojo bebico)še vedno obstaja nujna pomoč.Ah,ko se rešim enega straha pride drugi.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 20. oktober 2011 ura: 07:24 »

Upam da bo šlo,če 

ja seveda bo šlo, kako pa drugače ?!
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
evak4373
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 24. oktober 2011 ura: 20:36 »

Bom se potrudla.Vglavnem noben še ni umrl zaradi tega in tudi jaz nebom Smiley
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 24. oktober 2011 ura: 21:04 »

Evak4373... clap
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #9 dne:: torek, 25. oktober 2011 ura: 07:50 »

Bom se potrudla.

oki

noben še ni umrl zaradi tega in tudi jaz nebom 

točno tako; če je le možno, se prepusti in - se imej nadvse lepo  Smiley rozicodam
Prijavljen

evak4373
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 07. november 2011 ura: 15:17 »

Tako drage moje,preživela sem.Sicer sem bila med potjo nervozna,ampak sem prestala oki.Upam da bo vedno tako oz.da bo še boljše
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 07. november 2011 ura: 15:18 »

no, se mi je zdelo, da bo tako  Smiley
sem prestala oki.Upam da bo vedno tako oz.da bo še boljše

to pa itaq  oki
Prijavljen

bikica66
DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.109

« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 07. november 2011 ura: 18:37 »

Eva verjeti moraš vase in življenje je takoj lažje.
Tudi jaz sem se bala vsega in vseh,vendar vsak dan nekaj novega izvem in se naučim.
So padci in vzponi,vendar po padcu je velika zmaga,ker se znam pobrati  oki

lp
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar