FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 13:33

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3 4 5 ... 14   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: POJAV AGRESIJE IN ŽIVČNA NAPETOST-NUJNO!  (Prebrano 43332 krat)
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.713

« Odgovori #20 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 14:18 »

Pa dobr, no...

Če človek zaprosi za pomoč in se zaveda resnosti problema in išče rešitve, potem naj se mu to tudi omogoči...

Ogromno je takih, ki se ne zavedajo problema in živijo s svojo agresivnostjo dalje. Če hočemo kaj spremeniti, je potrebno takim ljudem, ki se zavedajo resnosti problema omogočiti najboljšo strokovno pomoč.

In ni vsak v stiski, ki jamra in joka, lahko je v stiski tudi to dekle, ki je agresivno. In najbrž ji ni bilo lahko se tako izpostaviti.

Da ne bo pomote, ne zagovarjam nasilja. Na srečo tudi ne vem, kako vse to izgleda. Ampak človeku je potrebno pomagati.

In če se ta zadeva ne zaključi, bo ta deklica imela svoje otroke, ki bodo verjetno tudi žrtev njenega nasilja kot je bila on žrtev nasilja svojega očeta. In s tem se ne reši nič.

Moje mnenje.
Prijavljen
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 97

« Odgovori #21 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 14:19 »

Ja js čist zastopim da za morilce ni opravičila mislim halooo... sam tu res ni govora o tem da bi js mela namen koga ubit, sam pravim, da pride vame filing agresije in jeze sama na sebe... Neopravičeno sem jo spustila na mojega fanta, ampak nisem edina, ki se ji je to kdaj zgodilo. Mislim...že tako je hudo, že tako sem na tleh, potem pa še kritike in žalitve z vaše strani, ki naj bi bila v pomoč??

super, da nimate problemov, super da ste ,,popolni''. Vsi pa žal nismo in nosimo posledice in se vsak dan borimo, da smo vsaj kolker toliko srečni... Ni pa se potrebno delati norcev iz te bolezni, ker ni enostavno!
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #22 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 14:39 »

Ni pa se potrebno delati norcev iz te bolezni, ker ni enostavno!

Vse pa tudi ni bolezen...actually...ne poznam nobenega depresivca ali strahca, ki bi tepel partnerja. In to do krvi. Itaq tudi sama praviš, da si težek karakter. Ta pa sigurno ni posledica bolezni. kiselnasmeh
Prijavljen

alexx Afro 
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #23 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 14:40 »

Tjashi188  oki

Besede drugih TEBE ne določijo - pokažejo pa kaj kdo nosi v sebi, kako kdo razmišja, kako sodi ...
Tukaj si, ker si prepoznala težavo pri sami sebi in upam, da ti bomo lahko pomagali na tej poti ..

Vzemi kar ti forum ponudi dobrega ....
in preskoči tisto, česar je že v vsakdanjem življenju preveč.
 rozicodam

PS:
Če si kdo želi polemizirat, moralizirat in debatirat zaradi debatiranja naj si odpre svojo temo!
Tukaj je prostor za Tjasho188 in njeno zgodbo.

Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #24 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 14:47 »

Hvala ti Aslan! Mi veliko pomeni... ja sj sem težek karakter alexx, ampak to še ne pomeni da se morem znašat na partnerja... to je posledica čisto nekaj drugega, zakaj pa prej nisem nikoli koga udarila ali pa se znašala nad njim... nekaj mora biti na tem, ker sem pod pritiskom in živčno napetostjo ( to naj bi bila anksioznost.). pa tudi ne opravičujem se in izpostavljam bolezni, morala bi čim več delati na tem, da se je odrešim. Ampak včasih pač človek ni za vse sam kriv... In tudi to je res, da sem včasih preveč gledala na to, kaj je kdo rekel in so mi mnenja drugih pomenila več kot moje lastno mnenje. že to da vedeti, da imam zelo šibko samozavest in karakter...
Prijavljen
Liber
gost
« Odgovori #25 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 14:48 »

Ja js tud mislim, da ne bo neke koristi od tega, da nekomu, ki ve da je nepopln rečeš .. ej ti si pa nepopoln Smiley

matheu fantastično opazuješ  oki

Zdj pa ji še povej kako naj se tega obnašanja znebi.

Mogoče lahko za začetek poskusiš tako, da se, ko postaneš nasilna, na to spomniš, in pač "stisneš zobe" ter se na silo zamotiš z nečim drugim. Sčasoma tudi jeza mine, če se ji nalašč ne pustiš, da te prevzame. Jaz sem bil včasih grozno jezen, če mi kaj ni šlo pri delu. Prav mašine bi sesul, včasih je padla kakšna brca, ki pa je bolj škodla moji nogi, kot mašinam, ki kao niso delale tko "kot bi mogle". Seveda je vse prišlo do izraza ko me je minevalo potrpljenje. Torej sem bil prepričan, da bi moglo že vse delat kot sem si zamislil. Odstopanje me je nerviralo, itak.

Ampak se da tud to izničit. Js sem si dopovedoval, da je itak nepomembno, da se nima smisla sekirat, ker se bo tko na koncu vse uredilo. Če pa se ne bo, pa tudi nič hudega. Ljudi sicer nisem napadal, ampak jeza, ki je bila v meni je bla pa vseeno precejšnja. Pomagalo mi je, da ko sem prišel v to stanje, da sem si vzel nekaj sekund, pa vdihnil in razmislil kakšen kreten sem, da me kaj tako malega vrže iz tira. No in sčasoma (z zavedanjem in ponavljanjem) me ni več metalo in tudi jeza je šla..

Prijavljen
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #26 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 14:55 »

Hvala Liber, si me kr pomiril s tem, da si mi povedal da je možnost zame in da se lahko te jeze znebim. Zdaj moram najti samo tehniko, kako odreagirati v tistem trenutku, ali se umakniti ven, ali dihalne vaje ali kaj podobnega... Pa upam, da se bo potem to čim manj ponavljalo, da bom jaz premagal jezo, ne ona mene  Sad
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #27 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 15:18 »

Tjashy188! rozicodam

Nisem imela namena pisati moje izkušnje, ampak jo vseeno bom, čeprav ni veliko skupnega, ampak vseeno najdem nekaj stičnih točk, in sicer spremenjeno vedenje ene osebe in njeno zavedanje, da to ni OK. 

Kdo je ta oseba niti ni tako zelo pomembno. Je bila pa včasih povezana z mano in tudi sedaj je še na nek način, ampak v podrobnosti pa le ne bi šla.

Ta oseba je bila izredno čuteča, empatična... Skratka sami superlativi. In po približno desetih letih se je spremenila. Postala je zadirčna in tečna. Skratka pravo nasprotje...

Potem nekaj časa nisem imela kontakta s to osebo. Sedaj pa sem nekaj časa imela kontakt s to osebo. In ta njena razpoloženja so zelo nihala. In sicer od prijaznosti do drugega pola. Ta oseba se je tega začela zavedati, in ker mi ni hotela nič slabega, se je umaknila od mene in naredila še eno precej nerazumno dejanje, ampak o tem ne bi.

Ta oseba je imela v preteklosti zelo lepo zvezo, ki pa se je zaradi hude bolezni na eni strani prekinila. In ta oseba je po vsej verjetnosti že takrat zapadla v depresijo zaradi okoliščin povezanih z boleznijo.

In potem je ta oseba imela zelo burno zvezo s polno kreganja in tudi varanja (z nasprotne strani)...

Skratka, jaz ti verjamem, da tega ne delaš namerno. Ampak to še ne pomeni, da nasprotne strani ne boli. In ti se tega zavedaš. Zato pa nam tukaj pišeš.

Ampak na žalost se mi zdi, da tega ne boš znala sama premagati. Poišči si strokovno pomoč. Res ti to priporočam, ker če se srečuješ s tako silovitimi čustvi, s katerimi se ti soočaš in nimaš nadzora nad njimi, bo resnično potrebna strokovna pomoč. In mogoče še kakšna skupina, kjer se boš naučila zdravega izražanja jeze in pravilne nenasilne komunikacije.

Včasih v nas določeni dogodki pustijo posledice, in če prevzamemo odgovornost in pričnemo ukrepati v smeri pravega odzivanja in iskanja pomoči, je vse pohvale vredno!

Srečno!
Prijavljen
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #28 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 15:33 »

Janja hvala za tvojo izkušnjo! Mi pomaga pri razumevanju same sebe. Ja vem da si sama ne morem kaj dost pomagat, saj sem začela s psihologinjo in čez 1 teden imama drugo srečanje... Vse ji bom povedala kaj je bilo in zaupala, saj ona ni tam zato da bi me obsojala. Se pa še kako zavedam da moram čim prej kaj ukreniti, preden da izgubim tako super fanta ki ga imam  Cry
Prijavljen
matheu__
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 375

The universe is indifferent - Don Draper

« Odgovori #29 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 16:23 »

Me zanima, kako bi se odzvali, če bi moški napisal, da je pretepu žensko do krvi - skratka če bi se vloge obrnile. Če bi ga pošiljali na terapijo Grin

(če sem indirekten je narobe, če sem direkten pa tud izgleda Grin )
Prijavljen

" Just because I don't care doesn't mean I don't understand. "
- Homer Simpson
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #30 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 16:34 »

Pa dobro no, sj nisem misla zdaj ravno krvi  v potokih, malo sem pretiravala. Mislila sem s tem povedat, da ni blo ravno čisto nedolžno, tako hudo kot se zdi pa spet ne. Kakorkoli, nimamo ne ženske, ne moški pravice izvajat nasilja nad partnerji, ker v zvezi tega nebi smelo biti. imam hud vzorec iz otroštva, ki se ga pač moram znati s strokovno pomočjo znebiti in se moram naučiti kontrolirati.

Prav je da si direkten, ampak ne poznaš razlike med direktnostjo in med žaljenjem. To je velika razlika...
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #31 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 16:38 »

Matheu_! Smiley

Me zanima, kako bi se odzvali, če bi moški napisal, da je pretepu žensko do krvi - skratka če bi se vloge obrnile. Če bi ga pošiljali na terapijo Grin
Če bi si želel sprememb, in če bi se zavedal resnosti problematike, potem bi ga. Jaz lahko zase govorim, kako bi drugi reagirali pa ne vem. Vsak namreč reagira na podlagi lastnih izkušenj. Če jih pa nima, pa na podlagi lastnih prepričanj.

Vem pa, da tisti, ki imajo težave z agresijo in se tega niti ne zavedajo, ne prebirajo forumov, ampak kje vihtijo svoje pesti...

Žal. Cry

In kdo pa pravi, da tisti, ki napiše srce parajočo zgodbo, pa doma ni nasilen ali nasilna? Mi tega ne moremo vedeti. Res ne.

Lahko, da sem jaz tukaj vsa prestrašena in vsa sladka, doma pa teroriziram partnerja.

Matheu_, pa ti predlagaj, kaj bi ti takemu dekletu svetoval. Saj veš, da ne moremo vseh ljudi strpati v karanteno, ki so tako ali drugače nevarni. Lahko pa se pomaga vsaj tistim, ki se zavedajo problema. Verjetno imajo voljo in željo po spremembi.

Lep dan še naprej!
Prijavljen
matheu__
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #32 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 16:49 »

Jst sem vse povedal.

over & out
Prijavljen

- Homer Simpson
Liber
gost
« Odgovori #33 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 17:03 »

Jst sem vse povedal.

over & out

In to je kaj?  Da naj se gre ubit, ker je tolk slab človek?
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.527

« Odgovori #34 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 17:11 »

matheu__ dobr da si ti tako popoln in ljubeč... A zdej misliš, da si car, da človeku, ki je že tako v stiski take vn mečeš? Kva a te je punca tepla, da si tako razburjen? ne
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.527

« Odgovori #35 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 17:14 »

Pa zdi se mi, da vsi vemo kako je, če tip namlati žensko al pa če ženska mal maha po tipu. Razlika je velika... Tud mene je moja večkrat klofnila al pa kej (zdej je bivša), pa nism klical policije in odvetnikov...
Prijavljen
BB
gost
« Odgovori #36 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 17:18 »

Pa sej ni zdej konc sveta, če je mal svojga tipa prefukala. Res pa je, da je treba nekaj ukrepat, ker v partnerstvu ni mesta za nasilje. Pol pa ko pridejo enkrat še otroci in se fotr pa mat potolčeta vsaketolk cajta pa taka družina ni glih varen pristan za otroke in pol verjetno še otroci fašejo kakšne psihične motnje.
Če misliš da se ti da pomagat in imaš voljo potem bo potrebno obiskat kakšnega psihiatra/psihoterapevta.
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #37 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 17:18 »

Matheu_! Smiley

Ti si vse povedal. Imaš pravico do tega. Ampak ti si povedal, kaj bi naredil, če bi bil na mestu njenega fanta. In ti bi se tako odločil, kakšen drugi bi se pa drugače. Ampak to je stvar posameznika.

In če jo bo njen fant zapustil, je to njegova osebna odločitev, ona pa mora za to sprejeti posledice in se zavedati, zakaj je do tega prišlo.

Če je punca pripravljena sodelovati in trdo delati, obstaja upanje. Ne glede na to, ali fant ostaja z njo ali jo zapušča. In s tem bo v bistvu pomagala sebi in naslednjim partnerjem. Če pa ne bo nič naredila v tej smeri, pa bo delala isto naprej. V nedogled.

Ampak s tem se ne reši zadeva...

In jaz sem vesela za vsakega, ki si prizna, da ima velike težave in začne iskati pomoč. Tisti, ki težave zanika, si ne bo poiskal pomoči. Verjemi mi. In trpelo bo ogromno ljudi.

Jaz pa točno vem, kaj bi naredila, če bi bila na mestu njenega fanta, ampak niti ni pomembno.

Ali pa mislim, da vem...

Če pa bi bila v njegovi situaciji, je pa vprašanje, če bi naredila tako kot si sedaj mislim.

Onix, mislim, da ni razlike. Razlika je samo v tem, kdo si želi pomoči in kdo ne. In kdo je pripravljen nekaj spremeniti.

Vsaj jaz vidim tako.
Prijavljen
BB
gost
« Odgovori #38 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 17:19 »

Tud mene je moja večkrat klofnila al pa kej (zdej je bivša), pa nism klical policije in odvetnikov...
Papučar...
Prijavljen
matheu__
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #39 dne:: ponedeljek, 17. oktober 2011 ura: 17:30 »

Mah kur*c jst tega ne bi toleriral. Itak da unemu ni nič, sam iritira me, ker folk prostovoljno pobira žajfke.  Un jo pa še podpira in nudi oporo. Ta k tepe, pa krivi ves svet in da ona si zdej ne more pomagat. Pii*zda, kaj naj rečem; moč je v tebi in gremo dalje?  Grin

Citiraj
In to je kaj?  Da naj se gre ubit, ker je tolk slab človek?

i just dispensed my judgement  Grin Za kaj globljega me pa premal briga.

Citiraj
A zdej misliš, da si car, da človeku, ki je že tako v stiski take vn mečeš?

bite me.
Prijavljen

- Homer Simpson
Strani: 1 [2] 3 4 5 ... 14   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar