FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 22:06

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 6 7 8 [9] 10 11   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: MOž MI NOČE VEČ POMAGATI  (Prebrano 44966 krat)
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.815

« Odgovori #160 dne:: petek, 25. november 2011 ura: 09:34 »

Analiza, evo naša Biki ti je lepo povedala in jaz bi ji na tvojem mestu verjela  oki Res je "fejst baba"  sesmejem

ja, pa tortice so tud fejst  Tongue
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #161 dne:: petek, 25. november 2011 ura: 09:36 »

Analiza, evo naša Biki ti je lepo povedala in jaz bi ji na tvojem mestu verjela  oki Res je "fejst baba"  sesmejem

ja, pa tortice so tud fejst  Tongue

...se strinjam...mogoče pa zaradi njih tud jaz tko dobro zgledam  pomisli
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
ljuba
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 98

« Odgovori #162 dne:: petek, 25. november 2011 ura: 10:34 »

Prvo kot prvo, prepričaj samo sebe, da NIMAŠ NOBENE BOLEZNI, zaradi katere propadaš...

Slavka, kako pa to naredis? Ce meni to uspe, sem na 75% ozdravitve.. Se ze skoraj 4m ukvarjam s tem, kako sebe prepricat, ce me pa skoz neki telesni simtomi zezajo..
. It is was that simple  jok al pa je, pa sam jaz ne vem za pot..

Analiza - objemcek!!

Ljuba  rozicodam postopoma...tako, da preusmerjaš misli...če te npr. prične nekaj špikati ali mravljinčiti, se lahko:

a) zasekiraš, kaj je narobe s tabo iz tega sem doktorirala
b) se samodiagnosticiraš (po navadi napačno) itak! (se vsakic)
c)  lahko iščeš dodatne simptome in si pozoren na vsako bolečino moj vsakdanjik  Huh?

ali pa:

a) se sprijazniš, da nas vedno kaj špika in boli ter, da je to normalno
b) pričneš početi stvari, ki te veselijo in ti zaposlijo misli
c) si pripraviš toplo, sproščujočo kopel
d) se družiš s pozitivnimi ljudmi
e) se veliko gibaš in s tem dokažeš sami sebi, da ni fizično nič
    narobe s tabo....

itd.....  Poskusam, sam me vsakic potegne nazaj v vrtinec bed misli  Shocked

Bolečine, ki nam jih povroča psiha znajo bit zelo zelo nadležne...a, ko se prepričamo oz. zavemo, da NISMO bolni, da NIMAMO raka, tudi bolečina počasi izgine.

V pomoč priporočam:

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=818

Imam doma sposojeno iz kniznice, bo na repertoarju ta vikend skupaj z Moc je v tebi  clap

Pri meni so simptomi npr cez cel dan (vrtoglavica, notranji tremor..) umiri se npr ce se zamotim, ce lezim (torej se umirim) in se mi mesa od teh konstantnih fizicnih opomnilnikov, ker sploh ne zmorem zivet normalno, skoz v zakrcenosti ..
Hvala za zgodnje nasvete!

Analiza, jaz tudi mislim,da se bo tvoj vized spremenil nazaj v rozco, ko se bos psihicno ojacala.

Kako si danes?  rozicodam
Prijavljen
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 95

« Odgovori #163 dne:: petek, 25. november 2011 ura: 11:28 »

Ah, kaj naj rečem, počutje  kot včeraj, nič kaj.... Včeraj sem se spravila že ob 8 spat, spim bolj tak tak, tudi danes zjutraj,ko je tamali nazaj zaspal, sem šla kar ležat. Izgleda,da zdaj so pa AD začeli delovati v smeri zaspanosti oz.utrujenosti.
Drugače pa, tole ščemenje v nogi, se pojavi in ne neha. Zdaj ga je malo manj v roki, ga imam pa kar skoz v nogi. Čakam na tole preiskavo EMG, kaj bo in vidim, da me tudi čakanje na preiskave ubija, ker me je seveda spet strah, pa čakam, če bo AD začel kak prijemati v pozitivno.
Glede videza, pa opažam,da če se pogledam v ogledalo,bi še nekako šlo, ampak meni ne da  mira in se fajn od blizu slikam in tam se vidim,da sem res grozzna. Potem primerjam s slikami izpred meseca in sem preprosto šokirana, kakšna sem. Moram nehati s takimi stvarmi. Opažam, da sem shujšala kar naenkrat. Vedno sem bila suha, potem sem se v tej nosečnosti poredila, in kile nikakor niso hotele dol, zdaj pa naenkrat paf,kot da bi me ožel. Zdaj se še nekako bolj skrivam doma, ampak čez 2 meseca bo treba nazaj v službo. In moj novi problem je, kaj če ne bom zmogla, če bom bolna, če bo firma propadla, imam kredit, imam 2 mala otroka, skratka zdaj je začelo pa še tole.... Naj povem, da je že bilo boljše v moji glavi in da sem z AD začela, ker mi je začela težava z levo roko in nogo. Upam,da je vse to zaradi stranskih učinkov AD in da se film 1x obrne na lepše.
Prijavljen
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #164 dne:: petek, 25. november 2011 ura: 11:30 »

In obljubim, da se bom držala vaših nasvetov, ki mi tako pridno svetujete in pomagate. Verjamem, da bo posijalo sonce, ampak res sem labilna.
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #165 dne:: petek, 25. november 2011 ura: 19:20 »

To je zame pridno uboganje nasvetov, evo , Analiza, ali poslusas tudi mojega.  Grin   Danes naj ti bo. Za jutri pa budilko za vedno nastavi na zgodaj, vstani, se najej, toplo se obleci (z obvezno kapo na glavi in salom !)  in prehodi 5 km (mislim 2,5 km v eno smer in isto nazaj!).  Nisem vsega brala, kaj delas, kako si, kje si. Ampak to delaj vsako jutro in vsak vecer! Lahko zjutraj samo 2 hitra km. Ampak naj bo zvecer 5 km! Res nikoli brez kape, da si ne pridelas kaksne revme zaradi mraza! In dobro jest, preden gres od doma, da ti zaradi mravljincev ne postane slabo. Ne pa prevec pit, da ne bos hodila za neko grmovje!

Drugac pa verjamem v fizioterapevtske raztezne vaje.

Vecina ljudi ima zaradi nenehnega sedenja deformirane in zakrcene vezi in misice, ki ne dovoljujejo polnega raztega rok, nog, hrbtenice in pomembno skodljvo pripomorejo k hitresjemu staranju telesa !

Treba je ojacati dolocene misice, izvajati pravilne hibe,  ki telo znova napravijo zdravo , mehko in vsega sposobno. Si povrniti nekdanjo gibcnost, ljubezen do svojega telesa in notranjo mirnost !

Ko bom jaz to znala, kako, vam pridem povedat  rozicodam

Mogoce bi se potem glava tudi do neke mere skulirala !

Ce ne, pa dodatno pomaga sštrikanje, kvackanje, sivanje ipd mirne dejavnosti, po katerih se pocutis boljse, ko vidis svoje izdelek in ga ali uporabis ali podaris. Jaz bi, pa nimam zivcev tja v tisto volno buljit!  sesmejem

Zdaj imam vaje za koleno, v r* naj grejo, ker bolijo.

Cez 2 tedna grem na fizioterapijo zaradi kriza in bom ze poznala vse ukane  oki

Danes sem povedala, kaj vse me boli in skrbi in tudi, kaj vse druge na videz znane ljudi boli in kako so te bolecine staknili in sem se danes zmenila, da mi bo ta uboga fizioterapevtka  pokazala cisto vse, kar me zanima in kar ona zna in sem celo uro sem klepetala kot navita in jih klicala in izprasevala, tako da sta se fizioterapevtki potem skrili za zaveso in sta ful nekaj sepetali, ampak nisem slisala kaj pomisli  Zdaj se moram drug teden delat ful nedostopno  Embarrassed  Da si zacneta misliti nazaj, da sem normalna.

Saj imamo vse te vaje na netu, ampak v resnici jih je tezko delat, ker je vsak gib sestavljen iz vec drobnih gibov in vrstni red je pomemben, da ne skodis.

Prepricana sme no, da ce obvladujes svoje telo, ce znas z njim, da so tudi cakre odprte ali ce hocete, misice, vezi, sklepi, boljse prekrvavljeni in da je srce bolj umirjeno in ne tolce za vsako figo in da je zdrav duh v zdravem telesu itd

seveda prirojenega ne mores spremenit, ampak nekaj pa se da  Cool
Prijavljen
jerry2
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 166

« Odgovori #166 dne:: nedelja, 27. november 2011 ura: 21:31 »

Nobenih nevroloških preiskav nisem opravila, razen navadnega pregleda pri nevrologu.

Ta navaden pregled je precej pomemben, veš!
Prijavljen
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #167 dne:: ponedeljek, 28. november 2011 ura: 07:22 »

Jerry2, pozdravljen! Tvojo zgodbo sem brala. Imamo kar podobne težave. Verjamem, da je pregled pomemben, da lahko marsikaj izključi, vendar jaz imam od pregleda nove in nove težave. Zato sploh nevem več. Če si bral mojo zgodbo, sem že tretji teden na AD. In prejšnji teden, odkar sem začela s celo tableto 20 mg Paroxat je bil obupen. Danes ne kaže nič bolje. V ogledalu se ne prepoznam več, boli me leva roka, pa leva noga, pa vanje dobivam občutke nemoči. Upam,da mi AD začne prijemati, da lahko sploh začnem živeti. Namreč vse skupaj je slabše,kot pred mesecem dni. Tolažim se, ko berem, da AD najprej vse skupaj poslabša, potem gre pa na boljše. Upam!!!! Doma imam 2 majhna otroka, moža,ki je dosti zdoma,jaz pa komaj funkcioniram. Rada bi zaživela nazaj tisto staro življenje.
Prijavljen
ljuba
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #168 dne:: ponedeljek, 28. november 2011 ura: 09:47 »

Doma imam 2 majhna otroka, moža,ki je dosti zdoma,jaz pa komaj funkcioniram. Rada bi zaživela nazaj tisto staro življenje.

ahhh kok se lahko podpisem pod tole.

pa si razmisljala,da bi sla vseeno na pogovor z osebni zdravnici?
 rozicodam rozicodam rozicodam
Prijavljen
julija30
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 253

« Odgovori #169 dne:: ponedeljek, 28. november 2011 ura: 09:54 »

Doma imam 2 majhna otroka, moža,ki je dosti zdoma,jaz pa komaj funkcioniram. Rada bi zaživela nazaj tisto staro življenje.

ahhh kok se lahko podpisem pod tole.

Jaz se tudi pod to podpišem.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #170 dne:: ponedeljek, 28. november 2011 ura: 09:59 »

Punce, s tem se bo treba kar sprijaznit, da imamo od moža bolj malo. Težka je vloga mame, gospodinje, uslužbenke, žene........
Sami od sebe ne bodo nič naredili, mu je treba kar povedat. Če pa v službi dela po cele dneve, je pa to zato, da je nam in celi družini finančno ok...To je cena, ki jo plačamo kiselnasmeh
Same se moramo organizirati in si vzeti čas zase, nihče drug ne bo. Pustite kdaj posodo umazano, pa perilo neoprano, neposesano...., jaz sem se tega naučila. Ni mi všeč, če gledam razmetano, ampak rada se pa imam toliko, da si tudi oddahnem kiselnasmeh
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #171 dne:: ponedeljek, 28. november 2011 ura: 10:00 »

Punce, s tem se bo treba kar sprijaznit, da imamo od moža bolj malo. Težka je vloga mame, gospodinje, uslužbenke, žene........
Sami od sebe ne bodo nič naredili, mu je treba kar povedat. Če pa v službi dela po cele dneve, je pa to zato, da je nam in celi družini finančno ok...To je cena, ki jo plačamo kiselnasmeh
Same se moramo organizirati in si vzeti čas zase, nihče drug ne bo. Pustite kdaj posodo umazano, pa perilo neoprano, neposesano...., jaz sem se tega naučila. Ni mi všeč, če gledam razmetano, ampak rada se pa imam toliko, da si tudi oddahnem kiselnasmeh

oki to je vsa umetnost...
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #172 dne:: ponedeljek, 28. november 2011 ura: 13:53 »

LJuba, na začetku sem bila pri njej. Ona me je prva skapirala, da sem nekako utrujena. Takrat se še sama nisem prav zavedala. Zatem pa so se začele vrstiti težave,ki jim ni konca. Dala mi je Paroxat, pa ker mi je kao zapotegnilo prste in sem zgubila občutek v njih, pa še psanični napad sem doživela,jih je tudi ukinila. Nevropsihiatrinja mi je predpisala Zoloft 50 mg, ampak vseeno raje jemljem Paroxat 20 mg, ta je verjetno dosti lažji, pa že ta me orng matra.

Tiste,ki imate izkušnje z AD, in ki niste začele takoj s celo tableto, prosim za en nasvet: tri tedne že jem 20 mg Paroxat, od tega 6 dni celo tableto, kdaj bi počasi vendarle moralo začeti prijemati oz. kako dolgo še čakati, da se kaj izboljša?! Fizične bolečine ostajajo nespremenjene oz.se mi zdi,da je še slabše, tudi nesrečno in prestrašeno  se počutim, vklopljene imam vse senzorje za bolečine.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #173 dne:: ponedeljek, 28. november 2011 ura: 14:31 »

AD začnejo delovati nekje med 4im in 8im tednom, tako, da še potrpi in misli nase, delaj spremembe v življenju, čimveč sproščanja, pa bo rezultat  oki
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 974

« Odgovori #174 dne:: ponedeljek, 28. november 2011 ura: 14:56 »

tudi jaz sem na novo na parogenu, najprej 3 tedne na 20 mg, danes pa je 13. dan kar jemljem 30 mg..pa še ni rezultata v pravem pomenu..
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
jerry2
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 166

« Odgovori #175 dne:: četrtek, 01. december 2011 ura: 10:19 »

Jerry2, pozdravljen! Tvojo zgodbo sem brala. Imamo kar podobne težave. Verjamem, da je pregled pomemben, da lahko marsikaj izključi, vendar jaz imam od pregleda nove in nove težave. Zato sploh nevem več. Če si bral mojo zgodbo, sem že tretji teden na AD. In prejšnji teden, odkar sem začela s celo tableto 20 mg Paroxat je bil obupen. Danes ne kaže nič bolje. V ogledalu se ne prepoznam več, boli me leva roka, pa leva noga, pa vanje dobivam občutke nemoči. Upam,da mi AD začne prijemati, da lahko sploh začnem živeti. Namreč vse skupaj je slabše,kot pred mesecem dni. Tolažim se, ko berem, da AD najprej vse skupaj poslabša, potem gre pa na boljše. Upam!!!! Doma imam 2 majhna otroka, moža,ki je dosti zdoma,jaz pa komaj funkcioniram. Rada bi zaživela nazaj tisto staro življenje.

No, vse kar si napisala, bi tudi jaz rad nazaj... Jaz imam od pregleda tudi precej več težav, takrat še nisem imel krčev v stopalih, niso me sploh noge bolele, ni me zbadalo po celem telesu itd... Pregled mi je bil pa psihično tako naporen, da sem po mojem tam na stolu živčni zlom doživel, pa ne vem, ker pač živčni zlom ni klinična reč, nima definicje. Medicinsko ta izraz ne obstaja. Ampak takrat se mi je res "kegljalo" in potem je šlo samo še na slabše. Tako da... te zelo razumem, čeprav imam doma samo enega majhnega (no, 7 let) otroka in ženo, ki ima vsak drug teden nasprotni turnus kot jaz in otrok. In tudi večino dni ne vem kako bom zmogel. V sredo imam pa dr. Rebolja, mi bo on svetoval, kako naprej.
Prijavljen
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #176 dne:: četrtek, 01. december 2011 ura: 10:41 »

Jerry2, mene je zbadalo po celem telesu, sploh v dlani in stopala. Zdaj se je to umirilo, me pa pred spanjem, ko se umirim, poleg občasnega trzanja, tako boli leva noga, ali pa desna noga, potem spet leva roka. In to noro boli. Trga me v kosteh. Včeraj nisem mogla zaradi bolečin zaspati. Že itak nič prav ne spim zaradi AD, zdaj pa še take bolečine. In obvezno se mi pred spanjem malo vrti in pa dobim občutek,da ne bom mogla premakniti rok ali nog... Katastrofa. Sploh nevem več, ali so to še kar stranski učinki AD ali je od psihe ali pa...
Prijavljen
mamica1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 232

« Odgovori #177 dne:: četrtek, 01. december 2011 ura: 12:20 »

Analiza, vse to poznam in sem isto doživljala kot ti. Kar ena topa bolečina v roki in noge težke kot svinec. Jaz sem začela en teden z 1/4, potem polovico, pa 3/4 in celo tableto. In takrat se mi je poslabšalo za kak teden, ko nisem upala nič drugega kot ležati na kavču, čeprav imam tudi jaz malega otročka, pa cele popoldneve sem sama. Če imaš možnost, vsaj polovico dneva naj ti kdo čuva otroka, da se ti malo spočiješ, meni je to pomagalo, ali pa da je vsaj s tabo in pedena otroku.
Vrtoglavica, utrujenost in bolečine so ponehale po kakih 2 mesecih, se pa še občasno pojavijo, pa špikanje v levi prsi, pa tudi rahel napad vsak mesec 1x-verjetno zaradi tekočih situacij, da ne govorim o napihnjenosti in zvijanju v trebuhu, predvsem pred menstruacijo. Mi pa sedaj po enem letu jemanju, še vedno napad zagreni vsaj cel teden, če ne več, ko mi vedno znova in znova požene strah, kdaj se bo spet ponovilo. Ah mi paničarji. Saj bo. Analiza, moraš iti kdaj sama na kavico s prijateljico, čeprav težko zapustimo svoje bebice, mora tudi partner malo izpreči v službi, da ti pomaga, ker s tem ne delaš nič na sebi, moraš iti med ljudi, da se zamotiš še z drugimi stvatmi in pozabiš na bolečino. Vem da je težko, apak počasi pa gre, ker s tem ko boš ti vesela, bo tudi otroček imel več od tebe. Drži se! Pa še enega  Smiley za vaju z bebico.
Prijavljen
ljuba
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #178 dne:: ponedeljek, 05. december 2011 ura: 15:41 »

Analiza, kako si? Kaksno izboljsanje?  rozicodam
Prijavljen
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #179 dne:: ponedeljek, 05. december 2011 ura: 16:48 »

Sem se hotela vam vsem javiti, ki me berete,razumete in svetujete, da je moje počutje vendarle za spoznanje boljše. Najbolj vesela sem, da se je bistveno zmanjšal tisti čudni občutek v levo roko in nogo, tisto ščemenje, nemoč. Saj sploh nevem, ali je AD prijel, ali je slučajno minilo, skratka, upam, da ga ne prikličem prehitro nazaj. Sicer me leva roka ali noga vsake toliko še vedno boli, ampak  v moji glavi si nekako dopovedujem, da menda ni nič nevarnega. Nisem še bila na EMG, imam ga ta četrtek, pa res upam,da je z mojimi rokami vse ok. Malo bolj optimistična sem, malo boljše se vidim v ogledalu, čeprav je dejstvo, da sem precej shujšala in da še vedno spim bolj tak tak. Imam še vedno črne misli, kaj pa če...,ampak manj..
Prijavljen
Strani: 1 ... 6 7 8 [9] 10 11   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar