FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 22:07

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10 11   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: MOž MI NOČE VEČ POMAGATI  (Prebrano 44969 krat)
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.815

« Odgovori #140 dne:: torek, 22. november 2011 ura: 20:41 »

Ma kaj je mene že vse bolelo. sesmejem

čist zares, vse boli in ne več točno kaj je narobe. Enkrat imaš eno bolezen, drugič imaš znake za drugo, vse je pa v naših možgančkih zrastlo kiselnasmeh
Prijavljen
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 95

« Odgovori #141 dne:: sreda, 23. november 2011 ura: 13:53 »

Pa saj nevem več.... in ko še ni hujšega, se začnem opazovati v ogledalu. Joj, kaka sem v obraz, pogreznjene oči, prevelika koža na obrazu, pa kdaj se mi je to naredilo? Pa saj sem grozna, nagubana, grda... Torej je psiha pustila takšne sledi na obrazu ali kaj? Ali pa je to kakšna bolezen, ko začneš, upadati v obraz. Se bom sploh še popravila? Stara sem "komaj" 32, nagubana in postarana.
Prijavljen
bikica66
DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.109

« Odgovori #142 dne:: sreda, 23. november 2011 ura: 14:00 »

Analiza sama sebe preveč opazuješ in seveda vidiš vse slabo .
Pri tvojih letih se je meni začelo dogajati in sem bila kot bi me zajelo neurje vsega sveta .
Danes sem ko roža  sesmejem pa imam gube,pa podočnjake,pa itak preveč kil - a sem si všeč.

lp
Prijavljen
ljuba
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 98

« Odgovori #143 dne:: sreda, 23. november 2011 ura: 16:54 »

Pa saj nevem več.... in ko še ni hujšega, se začnem opazovati v ogledalu. Joj, kaka sem v obraz, pogreznjene oči, prevelika koža na obrazu, pa kdaj se mi je to naredilo? Pa saj sem grozna, nagubana, grda... Torej je psiha pustila takšne sledi na obrazu ali kaj? Ali pa je to kakšna bolezen, ko začneš, upadati v obraz. Se bom sploh še popravila? Stara sem "komaj" 32, nagubana in postarana.
rozicodam rozicodam
Jaz se tako za psiho pocutim.. Na ven veliko ljudi pravi, da kok super zgledam, jaz pa se pocutim slabo, prestraseno, utrujeno, scagano, sita vseh negativnih obcutkov in vse fizicne simptomatike  Shocked Cry
Za piko na i me je danes nevrologinja poslala se na en dodaten test .. sicer standard v diagnosticiranju, ampak sem upala,da ne bo treba. ker ko sem sla k eni samoplacnisko je bila veliko bolj suverena v to, da ni potrebno .. mah..
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.667

« Odgovori #144 dne:: sreda, 23. november 2011 ura: 20:29 »

Mebni pa se zdi, da mi paroxat končno prijema..v kombinaciji z Mirzatenom. Končno čutim neko sproščenost po več ur skupaj in tudi spim lahko.

sem šele dones zasledila ... fuuuul sem vesela zate, marina!!!!! onaposlusa
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #145 dne:: četrtek, 24. november 2011 ura: 13:16 »

Bikica66, a se ti je potem,ko so začeli prijemati AD, izboljšal zunanji izgled. Jaz sem grozna!!! Tri tedne že jem Paroxat, sicer celo tableto šele tretji dan, počutje pa še slabše. Non stop se zjam v ogledalo, kot da se ne poznam več. Sam nos me je, vdrte oči, koža prevelika. Sploh nevem, kdaj sem tak uplahnila. Čist sem fertik. Prihaja mi vsake toliko čuden občutek v nogo in ne neha, gledam si roke, kot da niso moje. Zdijo sem mi drugačne. Kako dolgo še???

Ljuba, žal je moj videz čisto resničen. Očitno je nekaj z mano orng narobe.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #146 dne:: četrtek, 24. november 2011 ura: 14:04 »

Bikica66, a se ti je potem,ko so začeli prijemati AD, izboljšal zunanji izgled.

Zunanji izgled se izboljša v naši glavi, analiza. Sedaj se gledaš čisto z drugačnimi očmi. Res pa je, kadar smo bolni , da ne izgledamo ravno sijajno kiselnasmeh
Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #147 dne:: četrtek, 24. november 2011 ura: 14:10 »

Analiza nč se preveč ne obremenjuj s svojo zunanjostjo in se sprejmi tako kot si,....vse ti simptomi in neprijetni občutki so morda stranski učinki ADejev in odraz našega počutja,ki je sedaj ranljivejšo,bolj
občutljivo,....tud jaz imam podočnjake kot smrt,pa še en kup definicij fizičnega počutja bi lahk naštela,...a veš kaj,da mi je čist vseen,...po svoje sem rožca in pika....
Drži se  rozicodam rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #148 dne:: četrtek, 24. november 2011 ura: 14:40 »

Suzy, hvala za nasvet. Ti si torej že zacvetela, jaz se počutim drekasto. In potem se pogledam  v ogledalo in vidim, da sem katastrofalna in potem se še slabše počutim. Takoj sem spet pri bolezni, da me nekaj nažira, da propadam. Kaj pa če res?! Nobenih nevroloških preiskav nisem opravila, razen navadnega pregleda pri nevrologu.
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #149 dne:: četrtek, 24. november 2011 ura: 14:47 »

Analiza, napisala si,  da se počutiš slabo, zato se potem tudi vidiš tako.
Moj izgled je zelo odvisen od mojega počutja...če se počutim dobro, kar žarim, če pa me muči notranja stiska, pa se mi tudi to odraža na obrazu.

Prvo kot prvo, prepričaj samo sebe, da NIMAŠ NOBENE BOLEZNI, zaradi katere propadaš...
Nato pa si privošči eno sproščujočo masko za obraz (v DMju jih imajo zelo poceni), rahlo se naliči, poskrbi, da boš spila dovolj tekočina, kajti upadla koža in podočnjaki so včasih tudi znak dehidracije in pa poskrbi za dovolj počitka oz. spanja.

In nič več "kajpačejev", ok?  pomezik
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
ljuba
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 98

« Odgovori #150 dne:: četrtek, 24. november 2011 ura: 16:16 »

Prvo kot prvo, prepričaj samo sebe, da NIMAŠ NOBENE BOLEZNI, zaradi katere propadaš...

Slavka, kako pa to naredis? Ce meni to uspe, sem na 75% ozdravitve.. Se ze skoraj 4m ukvarjam s tem, kako sebe prepricat, ce me pa skoz neki telesni simtomi zezajo..
. It is was that simple  jok al pa je, pa sam jaz ne vem za pot..

Analiza - objemcek!!
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #151 dne:: četrtek, 24. november 2011 ura: 16:22 »

Analiza! rozicodam

Jaz sem ena izmed tistih, ki se ji je nakoncu že zelo poznalo na videzu. Bila sem tako zelo utrujena in zgledala sem vsaj deset let starejša. Pa sem drugače zmeraj zgledala precej mlajša...

Ko sem to ugotvila, sem se zgrozila. Sploh se nisem hotela več slikati.

Potem sem se počasi začela bolje počutiti, simptomatika je popuščala, delala sem ogromno s pomočjo psihoterapije in prespala sem skoraj celo poletje, ker sem spanje kronično potrebovala. Ne zaradi pomanjkanja spanca, ampak zaradi kronične utrujenosti, ki je bila posledica več dejavnikov.

Sedaj sem spet super, moj obraz je spet svež in resnično s počutim spet fajn.

Upam, da sem te s tem kaj potolažila.
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #152 dne:: četrtek, 24. november 2011 ura: 18:50 »

Slavka, kako pa to naredis? Ce meni to uspe, sem na 75% ozdravitve.. Se ze skoraj 4m ukvarjam s tem, kako sebe prepricat, ce me pa skoz neki telesni simtomi zezajo..
. It is was that simple  jok al pa je, pa sam jaz ne vem za pot..

Analiza - objemcek!!

Ljuba  rozicodam postopoma...tako, da preusmerjaš misli...če te npr. prične nekaj špikati ali mravljinčiti, se lahko:

a) zasekiraš, kaj je narobe s tabo
b) se samodiagnosticiraš (po navadi napačno)
c)  lahko iščeš dodatne simptome in si pozoren na vsako bolečino

ali pa:

a) se sprijazniš, da nas vedno kaj špika in boli ter, da je to normalno
b) pričneš početi stvari, ki te veselijo in ti zaposlijo misli
c) si pripraviš toplo, sproščujočo kopel
d) se družiš s pozitivnimi ljudmi
e) se veliko gibaš in s tem dokažeš sami sebi, da ni fizično nič
    narobe s tabo....

itd.....

Bolečine, ki nam jih povroča psiha znajo bit zelo zelo nadležne...a, ko se prepričamo oz. zavemo, da NISMO bolni, da NIMAMO raka, tudi bolečina počasi izgine.

V pomoč priporočam:

http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=818

Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.606

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #153 dne:: četrtek, 24. november 2011 ura: 22:00 »

Analiza, ne poznam te, pa vendar lahko rečem, da si prav prijetno dekle, si pač preveč prestrašena,
res je, da takrat , ko se počutimo "zaskrbljene" tako tudi izgledamo, vendar to je samo v naših glavah... kiselnasmeh
Poznam tvoje občutke...tudi sama sem taka...ej, da me danes vidiš, ko prebolevam virozo...lase v luft,
rdeč in olupljen nos...udrte oči...samo vem, da bo to prešlo.

Svetujem ti, da se sploh ne pogledaš v ogledalo...se urediš in malo namažeš, pa bo tudi počutje
veliko boljše... rozicodam

Lp T
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 422

Hrabra miška

« Odgovori #154 dne:: četrtek, 24. november 2011 ura: 22:07 »

Tojči, fajn slikco si dala  sesmejem sesmejem sesmejem
Prijavljen

Let's run away and live in the woods.
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #155 dne:: četrtek, 24. november 2011 ura: 22:25 »

Suzy, hvala za nasvet. Ti si torej že zacvetela, jaz se počutim drekasto. In potem se pogledam  v ogledalo in vidim, da sem katastrofalna in potem se še slabše počutim. Takoj sem spet pri bolezni, da me nekaj nažira, da propadam. Kaj pa če res?! Nobenih nevroloških preiskav nisem opravila, razen navadnega pregleda pri nevrologu.
Oh Analiza nič prav ne cvetim,....sprejmem pač,da če sem nekje tam bolj pri tleh s počutjem tud navzven
ne izledam dobro,....a tko pač je in zato se v ogledalo ne gledam prav poosto....še vedno pa sem
mnenja,da sem cvetka za to,ker imam kljub vsem težavam s psiho,fizičnim počutjem,.....še vedno
veliko srce polno topline za druge....in ko bo moja duša,psiha,...ozdravljena,verjamem da bom zacvetela
tudi navzven.....upanje umre zadnje Kiss Kiss Kiss
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
bikica66
DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.109

« Odgovori #156 dne:: petek, 25. november 2011 ura: 01:18 »

Analiza prav zato ti povem,da narobe delaš - ker delaš iste napake kot sem jih jaz,samo meni takrat nihče ni znal pomagati in ni bilo tega foruma  oki
Ja sem takrat shujšala veliko,imela podočnjake do ust,uvelo kožo - a to je vse prihajalo iz moje psihe .
Zdaj pa natančno preberi in upoštevaj nasvete nas starih mačkov :
 ADji ti še niso prijeli, ogledala se izogibaj,ne beri člankov o bolezni,beri nekaj zabavnega,pojdi na zrak,zapoj si kakšno pesmico,prižgi si radio,poslušaj glasbo ki te osrečuje,pogovarjaj se z možem povej mu da bo kmalu bolje in naj ima potrpljenje s teboj,z otroci počni kaj zabavnega - še bi se kaj našlo .
Na forumu je kar nekaj ljudi,ki me osebno pozna in naj oni povedo če slučajno slabo izgledam  pomezik če kdo to potrdi ima on problem,kajti jaz izgledam dobro kot roža.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #157 dne:: petek, 25. november 2011 ura: 01:21 »

Na forumu je kar nekaj ljudi,ki me osebno pozna in naj oni povedo če slučajno slabo izgledam  pomezik če kdo to potrdi ima on problem,kajti jaz izgledam dobro kot roža.

res je, rožca k jo pridno zalivajo in ji dodajajo Substral  pomezik pomezik, sem ti kr fouš k maš tko lepo kožo, moram prit na tortico, mogoče bo kej pomagala zvizgam zvizgam
Prijavljen
Janja
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #158 dne:: petek, 25. november 2011 ura: 01:45 »

Trzinka, a ti tud še ne moreš spati? pomezik

res je, rožca k jo pridno zalivajo in ji dodajajo Substral  pomezik pomezik, sem ti kr fouš k maš tko lepo kožo, moram prit na tortico, mogoče bo kej pomagala zvizgam zvizgam
Analiza, jaz tudi potrjujem, da Biki super zgleda. Kiss

Trzinka, samo, da ne boš hodila tako na tortice kot jaz.

Biki, že dvakrat sem te iskala in vedno zgrešila. Ampak tortice sem pa vzela za domov. Če bo šlo tako naprej, potem bom jaz še kakšno kilco dobila, ampak ne od AD-jev, ampak od tortic.

Analiza, res se potem tudi videz izboljša, ko se ti psiha poštima. Verjemi mi. Ko me je en prijatelj videl po par letih, me je takrat, ko sem zgledala starejša, zamenjal za mamo. Ja, sedaj ni več tako. Ti čisto resno govorim.
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #159 dne:: petek, 25. november 2011 ura: 09:17 »

Analiza, evo naša Biki ti je lepo povedala in jaz bi ji na tvojem mestu verjela  oki Res je "fejst baba"  sesmejem
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Strani: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10 11   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar