FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 22:08

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 11   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: MOž MI NOČE VEČ POMAGATI  (Prebrano 44973 krat)
ljuba
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 98

« Odgovori #120 dne:: četrtek, 17. november 2011 ura: 10:05 »

analiza - kako si kaj?  rozicodam
Prijavljen
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 95

« Odgovori #121 dne:: petek, 18. november 2011 ura: 15:10 »

Ljuba, hvala za skrb. Sem uspešno prestala UZ. Sicer me je pred tem kar matralo in sem šla malo po trgovinah, dobesedno izzivat noje stanje, ali me bo pset presunilo tisto stanje v roko in nogo. Seveda se mi je spet zgodilo, ampak sem se nekako obvladala. Potem pa še doma, na odhodu na sprehod, zopet neznosno ščemenje in nemoč v roko in v nogo. Kriza... Pa kar nekaj ur je držalo, sploh ni spustilo. DOma sem vzela polovičko Helexa, pa je potem po kaki uri do dveh le spustilo. Saj nevem, če od pomirjevala ali slučajno...

Sicer pa je počutje zelo zoprno. Zdaj sem že nekaj dni na 1/2 Paroxata. Zjutraj še nekako gre, potem popoldan pa me začne matrat. Cela sem mehka, nemočna, pa kar nekaj me boli, prav določene točke.  Ko sem pogledam v ogledalo sem grozna sama sebi. Sami podočnjaki so me, pa kar vidim polno nekih oteklin na obrazu. Saj nevem več, če sem jih že prej imela ali ne. Kar naprej se sprašujem, sem res anksiozna alli sem nekaj bolna??? Elektriko imam v prstih na rokah, pa spet me nekaj pika v dlani, ni da ni. Pa saj bo bolje, a ne? Kupila sem si knjigo O Premagovanju ankse za telebane. Nisem glih tipični primerek, ker dosti mojih simptomov ni omenjenih v knjigi. Je pa zanimivo in poučno branje.
Prijavljen
ljuba
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 98

« Odgovori #122 dne:: petek, 18. november 2011 ura: 17:54 »

Samo da je UZ ok.
Tole knjigo sem jaz tudi vzela v knjiznici pa se o KVT za telebane .. Ampak ja, enako ne najdem mojih simtomov notri in se tezko najdem not.
Upam,da se ti tele zoprni simptomi kmalu prenehajo!!  Jaz se trenutno ubadam z angino in obpupnim pocutjem, ki me je prikovala  na kavc in cakam, da AB prime.
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #123 dne:: petek, 18. november 2011 ura: 19:42 »

Mehkost in nemoc ja, zdaj vidis, kaj sem ti hotela povedat, ko si me prej vprasala, to je to. Meni ni pasalo in sem sla na cipralex, ki mi ni mehko vplival na telo.
Prijavljen
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #124 dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 12:31 »

Martinca, to je torej to. Pa kaj tale Paroxat je tudi pri tebi izzval milijon čudnih bolečin? Mene je včeraj nenormalno trgalo v nogi, potem me je bolelo koleno in to orng....pa nevem no... Imam pa še eno točko v ledvenem delu hrbtenice,prav boli me. Saj nevem, če gre za ukleščen živec ali stranski učinek?! RTG hrbtenice pred mesecem ni nič pokazal, zdaj pa je vedno slabše. No,saj niti nevem, če RTG ukleščen živec pokaže. Tudi leva dlan je nonstop potna, tak mi je čudno.

Kako je pa kaj s kilami??? Berem,da se po tem AD ful rediš.
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #125 dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 13:06 »

Paroxat vpliva direktno na telo z misicno sprocenostjo, pa ne z namenom sprostitve kot navadno pomirjevalo, vsaj pri meni je bil obcutek sibkosti zaradi pomanjkanja natrija. Ta obcutek hude sibkosti je v meni hkrati sprozal nenehno hkratno dusevno in telesno napetost in jezo. Bilo je tako hudo, da nisem mogla ostati na tem AD, pa ceprav je uspesno odvzemal anksioznost vsaj v privh urah, dolgorocno pa je v vec dneh mei zelo skdoil in povzrocal obupne obcutke, zaradi cesar sem celo mislila na samomor od vse telesne stiske prisilne nemoči in morala pod nujno preiti na drug AD. 

Zato sem skoraj prepricana, da so tvoje dodatne bolecine povzrocene s to novo stisko zaradi telesne  sibkosti in prenapetosit obenem, ki vsem ne vpliva pozitivno in ki bi naj vecini delovala zdravilno, marsikomu pa je tocno na paroxatu prislo do  poslabsanja, zato nisi edina. VSI pravijo, da je poslabsanje zacasno : še vedno pa lahko tveganje izkljucis s prehodom na drug AD.

Npr. Mirzaten deluje isto zdravilno, sprosti vse telo, toda ne pomaga proti panicni motnji, ni indiciran za to, pac pa samo proti depresiji! ze 15 mg pa orenk sprosti telo in to bistveno mocneje kot apaurin  v najvisji enkratni dozi 10 mg!

V primeru neosnovanih telesnih bolecin praviloma predpisujejo Cymbalto, naprej 30 mg, nato 60, nato pa zdravilno dozo 90 mg. Ta je ucinkovita tudi proti anksioznosti !

Zdaj sem ti povedala vse, kar vem o tem. Lepo se zmeni z zdravnikom, ce ne bos prenasala.. Vztrajnost se vcasih izplaca : po zacetnem piosalbsanju naj bi praviloma prislo do izboljsanja! preberi navodila za paroxat.

Mislim da lahko hitro ugotovis, da so tvoje bolecine psihicnega izvora,  povezane s spremembami serotonina v mozganih. Ce ga je manj, pride do telesnih bolecin brez organskega izvora. Tudi nekateri prebavne bolezni so psihosomatske - povezane s stresom.

Še ne razlog, ce izkljucimo tvoje tablete : lahko je vzrok od vse napetosti, ki jih imas v tem, da so misice izredno zategnjene zaradi stačne zivncnosti in da se nikakor ne sprostis, da zadrzujes dihanje in na ta nacin pritiskajo na dolocene tocke in organe . S tem pa cisto organsko povzrocajo bolecine zbadanja in pekoce bolecine povsod, ker je celo telo kot en ziv organizem in se pac odziva. Ne glede na to, ali si depresivna ali nisi. 

Misicna relaksacija, npr. vsako jutro in vecer 5 km nagel sprehod. Hoja je najbolj naravna oblika gobanja in pomaga predihati pljuca, pozivi srce in mozgane in izlocanje pravih snovi!

Ce bi vzela navadno pomirjevalo v vecji dozi, bi videla, da ti ni nic  oki
Namrec ce bi ti bilo kaj resnega, bi ti ze kaj nasli !

Da pa nas zvada in boli zaradi obrabe hrustanca ali prisilne drze, pa je popolnoma normalno, ne glede na to, ali smo anksiozni, depresivni , ali nismo, mladi ali stari, odvisno kaj imamo, tudi jaz imam artrozo in nisem dobro...
« Zadnje urejanje: sobota, 19. november 2011 ura: 13:12 od martinca » Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #126 dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 17:17 »

Analiza,

jaz se po Paroxatu nisem nič zredila  oki, tako da to lih ne drži najbolj.
Baje da se zrediš po vseh AD samo zato, ker nisi več pod stresom in več ješ  sesmejem.

Jaz mam tudi orng zbadajoče bolečine v nogah občasno, samo to imam že od nekdaj in me ne sekira preveč. Farmacevt mi je rekel, da zato ker imamo ankiozneži porušeno bolečinsko ravnovesje in čutimo kar ostali ne. Za takšno stanje pa priporočajo Cybalto.

Jaz nisem bla po Paroxatu nič šibka. Ko mi je prijel (cca 2 meseca) sem se počutila pozdravljena in skoraj nisem več trzala. Po prenehanju sem pa padla v jamo  Sad in odtegnitveni sindrom je bil obupen  jok. Vztrajaj vsaj 1,5 leta... če nimaš lih utemeljenih razlogov zakaj ne.

Vse dobro ti želim  rozicodam
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #127 dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 20:14 »

Jaz sem po cipralexu shujsala  ne
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 974

« Odgovori #128 dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 21:02 »

Mebni pa se zdi, da mi paroxat končno prijema..v kombinaciji z Mirzatenom. Končno čutim neko sproščenost po več ur skupaj in tudi spim lahko. Če mi bo prijelo, bom najbolj srečna na tem svetu!

Martinca, tvoje ugotovitva so res držale...zdaj samo da bi še držalo to, da se bo izboljšalo rozicodam

Je pa bilo prve tedne in pri poviševanju parogena ( isto kot paroksat) hudo.

Opažam pa, da več spim in lačna sem bolj. Se bom disciplinirala pri hrani, pa bo
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.206

« Odgovori #129 dne:: sobota, 19. november 2011 ura: 22:42 »

Mebni pa se zdi, da mi paroxat končno prijema..v kombinaciji z Mirzatenom. Končno čutim neko sproščenost po več ur skupaj in tudi spim lahko. Če mi bo prijelo, bom najbolj srečna na tem svetu!

Martinca, tvoje ugotovitva so res držale...zdaj samo da bi še držalo to, da se bo izboljšalo rozicodam

Je pa bilo prve tedne in pri poviševanju parogena ( isto kot paroksat) hudo.

Opažam pa, da več spim in lačna sem bolj. Se bom disciplinirala pri hrani, pa bo

now we gonna party llike it's 1999!
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #130 dne:: nedelja, 20. november 2011 ura: 00:40 »

Marina, ne ves, kak sem vesela  rozicodam

vsaka ti cast, da lezes na boljse, to so zdaj prvi koraki  clap

vem za to, kako si trpela, ker po pisanju sodec  nimas ventila za sprotno izpovedovanje, hudo pa je za vse bit sam in se matrat kot zival, ne da bi znal spravti z sebe....

samo naprej po poti do trajnega izboljsanja do ozdravitve  !
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #131 dne:: nedelja, 20. november 2011 ura: 01:05 »

Jaz nisem bla po Paroxatu nič šibka

Vidis, kako smo razlicni   Smiley  Iz cakalnice pri zdravniku sem tudi eno srecala, ki je na paroxatu popolnoma brez vsakih tezav od prvega dne in me je gledala cudno, le kaj je meni.

Ampak razlog slabsega prenasanja ni v psihi, pac pa v sestavi telesa, obstjajao indiividialne razlike, kako nekomu delajo ledvice, kaksno ima sestavo krvi, katere snovi je manj, kako mu dela metabolizem, tako da tu  gre za cisto organsko zadevo, zakaj komu cipralex naredi prebavne motnje in glavobol, vecini ljudem pa nic, zakaj se kdo na AD zredi, drugi pa shujsa.

Prijavljen
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #132 dne:: ponedeljek, 21. november 2011 ura: 11:30 »

Me veseli, marina, da je tako.

Jaz počasi dvigujem dozo, danes sem začela z 15 mg Paroxata. Drugače bi še kar šlo, pa me tole v levi roki in nogi tako muči. To ščemenje, srbenje, drugačno čutenje. Se spet sprašujem, kaj pa, če mi kaj odmira. Saj vsake toliko tudi spusti. Danes se mi je začelo že zjutraj. Včeraj je bilo zvečer, pa sem potem vzela 1/2 Helexa, pa je čez kako uri spustilo. Nevem več, res ne.
Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #133 dne:: ponedeljek, 21. november 2011 ura: 11:48 »

Zdravniki imajo pravilo: če po pomirjevali /AD -ju preneha, potem je psih izvora.  Grin
Se nimaš kaj sekirat. Vem pa, da je to težko, drugače ne bi bilo tega foruma  sesmejem.
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #134 dne:: ponedeljek, 21. november 2011 ura: 14:39 »

Jaz počasi dvigujem dozo, danes sem začela z 15 mg Paroxata. Drugače bi še kar šlo, pa me tole v levi roki in nogi tako muči. To ščemenje, srbenje, drugačno čutenje. Se spet sprašujem, kaj pa, če mi kaj odmira. Saj vsake toliko tudi spusti. Danes se mi je začelo že zjutraj. Včeraj je bilo zvečer, pa sem potem vzela 1/2 Helexa, pa je čez kako uri spustilo. Nevem več, res ne.
tole so stranski učinki, ker povečujejo simptomatiko...Analiza, vse bo OK rozicodam
Prijavljen
analiza
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #135 dne:: torek, 22. november 2011 ura: 10:59 »

Hvala vam vsem za nasvete. Sem že tudi, kot ste mi svetovale, svoje bolečine testirala s pomirjevali- s helexom. Pa včasih mislim, da mi prime, včeraj se mi je zdelo, da že ni hotel več prijeti. Mene je še kar bolela leva roka.  Potem sem vzela že 1+1/2, no potem sem je nekak umirilo, po kakih 2 urah.

Trzinka, pravzaprav sem zaradi čudnih bolečin in občutij v levi roki in nogi začela z AD. Verjetno bi še drugače kar vztrajala brez, vendar sem dobivala občutek, da mi bo leva roka nehala delat in noga. Grozno!!! Saj niti nevem, če je vzrok v psihi, ampak kar nekak povezujem s tem,ker se mi je vse začelo najprej v glavi,razne fobije,  potem pa čudne bolečine in ostali simptomi. In zdaj sem dala še prednost AD, dokler ne pridem na vrsto na EMG. A tebe je roka tudi že prej bolela, pred jemanjem AD?
Prijavljen
cincila
gost
« Odgovori #136 dne:: torek, 22. november 2011 ura: 11:50 »

Analiza,

saj sem že napisala- jaz sem pred 5 leti imela tudi fobijo, da imam MS. takrat je bilo drugače kot danes. Danes trzam takrat pa... jaz sem imela vsako noč v postelji občutek, da mi bodo odpovedale noge  seznojim. Kr neki. pa fulllllll so me bolele, take ostre bolečine sem imela. Svar je trajala kakih 6 mesecev, bilo je grozno. Takrat sem potem jemala Cipralex in je bilo ok, do pred 1 leta, ko sem začela s trzanjem in spet s to bedno MS. Imam fobijo nanjo, to je res, ampak, mislim, da je tisti občutek, ko misliš, da ti bo nekaj odpovedalo falš. Pri meni je bilo v moji glavi. Upam, da kmalu spredvidiš, da je tudi pri tebi tako. Vem pa, da brez tablet verjetno ne bi.
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #137 dne:: torek, 22. november 2011 ura: 17:15 »

Ce bi ti pomagal apaurin,  pa je izvor fizicen, dejansko si zakrcena in pritiskas nezavedno z misicami na lastne zivce, vezi in vse. Apaurin je pomirjevalo drugacne sorte, ne vpliva toliko na psiho kot na telo, ker sprosti vse misice, naredi te mehko na drugacen nacin kot paroxat. Helex (xanax) pa bolj vpliva na pamet...
« Zadnje urejanje: torek, 22. november 2011 ura: 18:52 od martinca » Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #138 dne:: torek, 22. november 2011 ura: 18:43 »

mene je tudi roka bolela in sem bila prepričana, da je infarkt. Počakaj, da bo AD prijel rozicodam rozicodam
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 974

« Odgovori #139 dne:: torek, 22. november 2011 ura: 20:38 »

Ma kaj je mene že vse bolelo. sesmejem

.pa dušila sem se, imela mravljincem res hudo..
Poleg tega pa ko sem se pripravljala na izpit iz patologije sem imela vse bolezni, še steklino sesmejem
res je čudo v teh naših možganih! Pa čeprav vse to vem, me še vedno uuspe prestrašiti 031
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
Strani: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 11   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar