jana
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 81
|
 |
« Odgovori #60 dne:: sreda, 07. december 2011 ura: 10:09 » |
|
Novega še nič,čeprav vsak dan eni lažni popadki in najraje bi kar pod pretvezo šla v bolnišnico in da bi že rodila.Baje je deklica še precej visoko in še ne bo takoj.Je pa do 15. vmes še ena polna luna tako da nikoli ne veš.Počutje pa tako,tako.Za vikend sem imela tako tesnobo in strah pred porodom in vsem kar paše zraven,da sem bila čist fertik,Trdno odločena da v ponedeljek grem nazaj po tablete,pa naj bo kar bo.Potem pa se je stanje v ponedeljek malo umirilo in sedaj imam spet tiste optimistične dni,ko vem,da bo vse ok. in da pač bo fino ko bo to skozi in podobno.Bodite brez skrbi da boste izvedele,če bo kaj novega.Gledam vsak dan na forum,če je kakšna nova spodbuda.Pa komaj čakam,da bi že kakšna snežinka padla,k to mi je tudi tako fino. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Ajla
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 182
|
 |
« Odgovori #61 dne:: sreda, 07. december 2011 ura: 16:13 » |
|
Forza, jana....najprej en sončen pozdravček še od ene nosečnice  čestitke za 20. teden Forza ;-) Jaz skorajda ne štejem več, ker se mi je začelo tako vleči vse skupaj, da je joj. Včasih rečem, da bi bilo 6 mesecev popolnoma dovolj in ko še enkrat premislim...si bom pustila še malo uživati, preden se mi svet postavi na glavo. Hehe. Drugače sem v 30. tednu  jana...si poskušala s tehnikami za pospešitev popadkov/poroda? - grozdje, ki prečisti telo - ananas - seks - daljša hitra hoja - kopel v malo bolj topli vodi Poskusiti ni greh, škoditi pa ne more  Bodite lepo*
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
jana
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #62 dne:: četrtek, 08. december 2011 ura: 10:40 » |
|
Ajla lepo pozdravljena.Od teh tehnik nisem nič poskusila,ker recimo grozdje mi bo samo drisko naredilo,to pa je ena od mojih fobij,da se vedno ko kam grem bojim,da me bo kje navilo in bom vsa pokakana prišla v bolnico.Do seksa mi pa trenutno ni kaj dosti.Pijem le malinov čaj,ki naj bi bil tudi ena od tehnik ,ampak se mi zdi da ne deluje.Mogoče bo zdaj polna luna naredila svoje.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
|
Forza
gost
|
 |
« Odgovori #64 dne:: sobota, 10. december 2011 ura: 17:54 » |
|
Gledam vsak dan na forum,če je kakšna nova spodbuda.
A ni prav zanimivo, kako ti odleže, ko ti kdo kaj spodbudnega napiše? Ko pa sam sebi te iste besede govoriš, pa nič ne pomaga.  Jana - jaz stavim na polno luno. In tople kopeli. Pa bo tvoja deklica tako firbčna, kaj je zdaj to, da bo prišla pogledat.  Saj ne, da bi sama imela izkušnje, kaj najbolj pomaga pospešiti porod, pa vseeno.  Mislim nate in upam, da bo kmalu tu "dan D", da bo konec tvojih strahov.  Ajla, hvala za čestitke. Še bolj tebi - ti si že veteranka, hehe. Mah, sej, čestitke si kar zaslužim pomojem, ker do zdaj ni bilo nič kaj prav lepo biti noseča.  Sicer je po "ginekološkem" poteku vse OK (HVALA BOGU!), ostalo pa ne kaj preveč. Še slabosti kar vztrajajo... Pa spet sem tako tesnobna, da samo študiram, kdaj grem nazaj na zdravila. Tako rada bi zdržala brez, pa ne vem, če bo šlo... Zadnje par dni sem imela celo še prisilne misli! Nikdar prej... In nikdar več nočem imeti tega, ker je res grozno.  Sploh mi ni jasno, kako se lahko to vse vrača nazaj, ko pa zdravil ne jemljem šele 3 mesece, prej sem pa na vzdrževalni dozi Cipralexa prav super in lepo živela. Je kakšna od vas jemala zdravila med nosečnostjo ali pa se za katero ve? Pa kako ste se borile brez zdravil, če se je bilo treba? Saj se trudim, ampak kakšna nova ideja je vedno dobrodošla. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
martinca
gost
|
 |
« Odgovori #65 dne:: sobota, 10. december 2011 ura: 18:16 » |
|
Jana, kaj pa kaksen linex forte vzames? Probaj.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
jana
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #66 dne:: ponedeljek, 12. december 2011 ura: 11:23 » |
|
Ojla Martinca.Veš.sej ponavadi začne na wc tiščat ko je treba od doma.Takrat pa je že mal pozno.Drugače sem pa to večkrat prej vzela in je fina stvar.Se bo pa po porodu tudi pri hrani potrebno mal začet pazit.Ko je pa vse tako dobro,sploh tisto prepovedano.  Pa ko je trebušček skoz lačen.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Forza
gost
|
 |
« Odgovori #67 dne:: ponedeljek, 12. december 2011 ura: 13:07 » |
|
Hej, Jana! Ti kar lepo futraj svoj trebušček. Glede na to, da bo Zakladek zdaj že vsak čas zunaj, si kar privošči!  Jaz pa študiram, da bi danes šla kar do psih. po zdravila. Je bila tako grozna noč... Jana, kako si pa ti med nosečnostjo prebrodila te tesnobe? Saj si bila brez zdravil, a ne? Ajla, pa ti tudi, a ne?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
jana
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #68 dne:: ponedeljek, 12. december 2011 ura: 14:04 » |
|
Moram rečt,da ko sem ostala na bolniški in nekje do zdaj,zadnjega meseca ni bilo niti ne vem kakšnih težav.Zdaj zadnji mesec ,sploh te zadnje dni me pa ful panika,pa strah me je bolnice,pa kako bom brez moža in take stvari.Sem zelo navezana na moža in sploh na otroka,tako da zdaj na koncu mi gre malo na slabše,ker čist preveč razmišljam o nepomembnih stvareh.So pa nihanja.Tudi jaz sem imela dneve,ko sem že hotla po zdravila,potem pa je spet kakšen dober dan prišel vmes in spet nisem šla in tako gre počasi naprej.Pa paše mi če kaj rihtam ali šivam,da pospravljam in s tem preusmerjam misli.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
martinca
gost
|
 |
« Odgovori #69 dne:: ponedeljek, 12. december 2011 ura: 16:14 » |
|
Jana, imej trik! Prepricaj v odhod 1 uro prej kot v resnici. Ce moras it od doma ob 14. uri, si narihtaj, da moras it ob 13.30 in se uredi, cim stopis skozi vrata, se bos lahko vrnila noter na wc, se porihtala in spet med vrati, verjetno isto, obrnila nazaj, se uredila in spet odsla, tako da bos ob 14. uri prazna in pomirjena, da je to za tabo in si uredila in bos v javnosti mirna 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
jana
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #70 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 10:45 » |
|
Bliža se četrtek ,ko imam pregled v bolnici in čisto možno je,da bom ostala gor,ker je pač takrat tudi predviden datum poroda.Ne vem kam izginja moj optimizem in pozitivne misle.Strah se veča in s tem tudi panika prihaja na plan.Pa vse tisto kar paše zraven.Bojim se,da me bo v bolnici panika in me bodo kar na psihiatrijo poslali.Oči so zopet polne solz in nikjer ni tistih lepih občutkov,ki naj bi jih mati čutila ob rojstvu otroka.Tudi vse lepe misli in spodbude,ki jih pišete nič več kaj ne pomagajo.Sama nase sem jezna,ker si dopuščam tako počutje in ker enostavno ne morem več misliti na nič drugega,kot na porod.Groza. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Forza
gost
|
 |
« Odgovori #71 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 11:16 » |
|
Jana, dajva malo podebatirat okoli tvojih strahov. (Ko bi bila le zase tako pametna, hehe.) D-day se bliža - zakon! Na ta dan se nehajo tesnobe in panike. Super, a? Da ne govoriva o Zakladku, ki pride.  Če te bo v porodnišnici (ne "bolnici", ker to v pravem pomenu besede, ni) panika, te ne morejo odpeljat na psihiatrijo, ker tam nimajo ustreznega kadra za vodenje poroda. Boš kar v porodnišnici ostala. Velika verjetnost pa je, da, ko boš tam, sploh ne boš panična, ampak "vdana v usodo". Saj sama veš, da je pričakovanje velikokrat hujše od same "akcije" in dejanja oz. dogodka. Ne bodi jezna nase, ker je pomojem vsako bodočo mamico (pa če to prizna ali ne) pomalem strah poroda. In prepričana sem, da osebje to ve in zna potolažiti v takih situacijah. Glede odsotnosti moža (tega je tudi mene groza, pa sem šele na polovici  ) - sem slišala, da ti tako paše mir po vsem ukvarjanju z otrokom in obiski, da isto sekundo, ko se zaprejo vrata sobe, mamice zaspijo. Sicer bo pa tistih par ur brez njega hitro minilo (ostalo boš itak verjetno počivala) in, glej ga - novopečeni očka je spet tu! Pa paše mi če kaj rihtam ali šivam,da pospravljam in s tem preusmerjam misli.
Just do it!  Držim pest zate in komaj čakam, da zvemo, kako lepo si rodila čudovitega otročka.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Toja
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 6.607
Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.
|
 |
« Odgovori #72 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 12:18 » |
|
Jana, pred tabo je velik dogodek, ki ti bo spremenil in predvsem polepšal tvoje življenje. Dobila boš nekaj, kar bo popolnoma tvoje, malo detece  Ta tvoj strah je popolnoma realen in verjemi mi, da ne boš doživela paničnega napada...  V tebi se poraja ogromno misli, ki ta trenutek pogojujejo tvoje počutje. Vse bo vredu, tam se boš osredotočila na vodenje poroda in ko bo vsega konec, boš najsrečnejše bitje na tem svetu...  Poskusi se zamotit z urejanjem stvari za dojenčka, še bolje pa da greš malo ven in se nadihaš svežega zraka. Želim ti vse lepo 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
|
mamica1
|
 |
« Odgovori #73 dne:: sreda, 14. december 2011 ura: 13:49 » |
|
Draga Jana, porod ni nek bav bav-to že itak veš. Ob porodu bo tvoj mož verjetno ob tebi, nato še potem vsaj 3 ure v porodni, ko boš že rodila. Da ti bo dolgčas, nikakor - čas kar mineva, ko se ne moreš nagledati čudeža, ki ti je rasel pod srcem devet mesecev, potem pa navajanje na dojenje in previjanje in počivanje in spet ugotavljanje komu je podoben, pa obiski, pa telegrami, ki te bodo presenetili. Tri dni v porodnišnici bo hitro minilo, pa verjetno boš imela tudi v sobi družbo - in takrat si boš želela, da bi bila sama, če boš imela kakšno smrčečo mamico in jokajočega dojenčka. Mene je ravno tako bilo strah, ampak ko so se začeli popadki, te ves strah mine in si samo želiš da bo čimprej konec. Štručka čaka, da te spozna kakor ti njo, zato se ne muči s slabimi mislimi ampak misli, če imaš vse pripravljeno zanj, pogovarjaj se s trebuhom, počivaj, urejaj gnezdece. Vse bo še ok, želim ti hiter in prijeten porod pa javi, kako je bilo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
martinca
gost
|
 |
« Odgovori #74 dne:: sreda, 14. december 2011 ura: 15:08 » |
|
Jana,  strah je neupravicen : nihce te nima kar tako pravice odpeljat na psihiatrijo! Samo v primeru psihoze ali ogrozanja zdravja sebe in otroka! Jaz nisem rodila, bila sem samo prisotna pri porodih. Vse ostalo verjetno presega moje znanje, zato brisem.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: sreda, 14. december 2011 ura: 18:30 od martinca »
|
Prijavljen
|
|
|
|
jana
Aktiven član/ica

Odsotni
|
 |
« Odgovori #75 dne:: sreda, 14. december 2011 ura: 18:54 » |
|
No takole.Če se vam jutri ne javim,potem sem očitno v porodnišnici ostala,če ne,se pa itak slišimo.čau punce
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Forza
gost
|
 |
« Odgovori #76 dne:: sreda, 14. december 2011 ura: 21:56 » |
|
Jana,  . 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Toja
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 6.607
Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.
|
 |
« Odgovori #77 dne:: sreda, 14. december 2011 ura: 23:19 » |
|
Jana... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
|
|
|
|
|
|
Forza
gost
|
 |
« Odgovori #79 dne:: četrtek, 15. december 2011 ura: 11:36 » |
|
Jana, jaz sem ti prav "fouš".  Še ena neprespana noč s šviganjem misli in paniko je za mano. Nimam več drugih idej za pomoč razen zdravil, ki pa jih vseeno ne bi preveč rada. Pa še psihiatrinja ni ravno navdušena nad to idejo (kot, da jaz sem, hehe). Je bilo vmes med prenehanjem jemanja in zdaj že čisto OK in sem mislila, da me čaka lepa nosečnost...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|