FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 17:34

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Samozavest še nižja kot pa pred leti  (Prebrano 5717 krat)
Johnson
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 35

« Odgovori #20 dne:: ponedeljek, 22. avgust 2011 ura: 14:28 »

vzgoja...ožja in širša družina... okolje, sosedje, ... sošolci, učitelji... vaško, mestno okolje,.... vse to vpliva na nas
To pa vsekakor. Psihoterapevtka mi je napisala, da trpim za socialno anksioznostjo, da imam težave pri navezovanju stikov, ter da to ne bo minilo samo od sebe, zato razmišljam o udeležbi v skupini ljudi, ki imajo socialno fobijo. Čeprav mi je šele sedaj postalo jasno, da zaradi tega trpim takorekoč od ranega otroštva, je ona prva oseba ki je prepoznala znake, mi znala postavit diagnozo.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #21 dne:: ponedeljek, 22. avgust 2011 ura: 14:34 »

evo, sedaj smo pa že bliže razlogu  Smiley

superca za skupino! si mogoče kaj od tega že prebral? http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=754

+ vseeno priporočam čimveč druženja
Da bi se pa udeleževal nečesa le zato, da bi spoznaval ljudi, ne pa dejansko užival v aktivnosti, se mi zdi mimo.

ja, že res... pa mogoče le najdeš kaj, kjer združiš spoznavanje + lastno uživanje v aktivnosti?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Johnson
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #22 dne:: ponedeljek, 22. avgust 2011 ura: 23:33 »

Bom si izposodil katerega od teh priročnikov  oki Kar se pa druženja tiče, je bolj tako-tako, vse je na kolegialnem nivoju, kljub trudu se niso spletli pristnejši odnosi. Kar se teh mojih hobijev tiče, v svojem kraju imam znanca, ki se prav tako ukvarja s tem, vendar je res zelo redko doma, vidiva se nekje 1x letno.

Sem pa bral tudi po drugih straneh pa ugotavljam, da so prisotni močni predsodki do ljudi, ki imajo težave s socializacijo.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #23 dne:: torek, 23. avgust 2011 ura: 06:10 »

da so prisotni močni predsodki do ljudi, ki imajo težave s socializacijo.

032 kako to misliš? da nosimo stigmo, al kaj?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Johnson
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #24 dne:: torek, 23. avgust 2011 ura: 11:03 »

Tako nekako. Češ, če nekdo nima prijateljev, če je osamljen, če ima težave pri navezovanju stikov z nasprotnim spolom, se ga etiketira. Sem o svoji težavi pisal na eni drugi strani, pa so me popljuvali.
Prijavljen
teja992
gost
« Odgovori #25 dne:: petek, 09. september 2011 ura: 09:01 »

Ne smeš kriviti socialne fobije da nimaš prijateljev. Kriviš lahko samo sebe, ker si ne poiščeš pomoči. Če je res tako hudo, da nikakor ne moreš navezati stikov, čeprav se trudiš in hodiš na različne dejavnosti, potem mogoče poskusi s tabletami. Tako boš vsaj prebil led, dobil znance in potem naprej delal na sebi na psihoterapiji.
Prijavljen
Johnson
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #26 dne:: četrtek, 22. december 2011 ura: 01:21 »

Ne smeš kriviti socialne fobije da nimaš prijateljev. Kriviš lahko samo sebe, ker si ne poiščeš pomoči. Če je res tako hudo, da nikakor ne moreš navezati stikov, čeprav se trudiš in hodiš na različne dejavnosti, potem mogoče poskusi s tabletami. Tako boš vsaj prebil led, dobil znance in potem naprej delal na sebi na psihoterapiji.
Če se ne motim, ti nisi bila dosti na boljšem.
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar