FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 02. oktober 2026 ura: 13:24

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: vprašanje  (Prebrano 2666 krat)
buljo13
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 164

« dne:: sobota, 28. maj 2011 ura: 13:37 »

mi kdo razloži kako lahko od psihe bolijo prse?

mene skoz tišča v prsih za znoret...
nimam druge simptome razen tega, in to je vzrok?Huh?

po netu brskam, in nič pametnega ne opazim...

kaj razen srce še drugi vzroki za to belečine v prsih?
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.103

« Odgovori #1 dne:: sobota, 28. maj 2011 ura: 15:42 »

to je lahko tesnoba. občutek bolečine, bodisi v prsih ali v predelu želodca. zdravi to. če ne gre drugače, lahko greš na pregled k doktorju, pa poveš in dobiš po možnosti za to ad-je, ampak skušaj sam.

skušaj tako, da si prigovarjaš lepe stavke. da se bodriš, tolažiš, da si daš vso podporo in razumevanje, da si vlivaš upanje, da bo vse še dobro in da bo minilo. bodi prijazen s seboj. če ti ta način ni blizu, ti lahko zdealam naslednji recept, ki je pomagal meni.

kake 14 dni sem umirala od tesnobe in občutka, da me tišči v prsih. šla sem v sobo in zaklenila vrata, nato sem slekla vsa oblačila iz sebe, da me ja ne bi kaj vezalo in tiščalo še dodatno in se ulegla. ful sem trpela, občutek v prsih pa ni ponehal. zazeblo me je, zato sem se pokrila z deko in spet je bilo neznosno.

potem sem se oblekla nazaj in videla, da bom morala naresti dosti več. morala sem začeti delati na avtosugestiji, ampak sem to naredila tako, da sem začela pisati zgodbe in spise o neki deklici, ki sem jo poimenovala Kiara. pisala sem o njeni ranljivosti, pisala sem o tem, kako se počuti in kako ji je. dejansko sem svoje občutke projecirala nanjo. nato pa sem pisala, kot da sem jaz oseba, ki zanjo skrbim, ki vidim vse njene čudovite lastnosti in ki jo bom v dotični situaciji zaščitila in ji pomagala, da se bo počutila bolje. neverjetno, ampak po desetih dneh je občutek tesnobe izzvenel in minil.

ko je pozneje moj oče, ko je bilo že vse mimo, bral zgodbe, ki sem jih pisala o tej deklici, je jokal zraven. ga je pa zanimalo in ni hotel nehati brati, čeprav ni vedel, da sem pisala o svojih občutkih. on me malo kdaj razume, če me zvije. včasih bi rad, da sem dobro tudi takrat, ko ne morem biti in je celo malo nestrpen. ker je tudi sam ranljiv in ker mu ni vseeno. te zgodbe so izpadle kot neko kvazi leposlovje, v bistvu je šlo pa za moje terapevtiziranje same sebe. ker s tem, ko sem spravila sebe v dve osebe - osebo, ki trpi in osebo, ki tej prvi pomaga, sem izpolnila pogoj, ki ustreza dejstvu, da smo ljudje socialna bitja in da potrebujemo drugega človeka. da v resnici nismo samozadostni. saj pravim, da nisem šla skozi najhujše ob kakem potencialnem partnerju, čeprav sem imela veliko opore v drugih ljudeh. včasih sem bila prekleto sama. pa pravim, ne čisto sama. jaz in un tam gori, ki edini ve, kaj se je takrat zares dogajalo in mi je poslal vse potrebne angele na dveh nogah, da sem zvozila, čeprav včasih z muko.

Vse dobro in mirno ti želim. Zberi moči in si pomagaj. Bodi prijazen in prizanesljiv, potrpežljiv, ljubeč in dober v odnosu do sebe. bodi svoj najboljši prijatelj.

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #2 dne:: sobota, 28. maj 2011 ura: 15:54 »

To je tesnoba!

Ravno včeraj, glede na to, da sem že nekaj cajta čist ok glede psihe, me je zvečer tiščalo v prsih in vedla sm, kaj je to. Malo sem se spraševala, kaj je spet, čemu, ipd., preveč pa se nisem ubadala, ker sem vedela, da bo izginila. Prot večeru me je čedalje bolj tiščalo, in nabijalo v srcu..... ampak sm zaspala.

Sred noči mi je pa tko hitr nabijal srce, da sm misnla, da me bo kap!! Še nkol tko. Ampak, kot sem že rekla, glede na to, da vem, kaj je tesnoba, niti pa nisem vedela vzroka, zakaj je bla po dolgem cajtu spet tle, sem nekaj cajta bla togotna, pol pa sem zaspala.

Danes je OK!

kiselnasmeh pač...... pride, gre in to je važno!

Sam da me nau enkrat kap, jst bom pa misnla, da je tesnoba  sesmejem in bo kmal RIP varjanta!!!  Tongue
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
buljo13
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: sobota, 28. maj 2011 ura: 19:03 »

hvala obema za odgovor...

jaz vem kdaj imam tesnobo, tokrat danes nisem čutil da bi ga imel, kar naenkrat mi stisne prsa...
ponavadi nimam vsak dan, tu in tam izgine po parih ur, tokrat imam že od zjutraj...in še traja Cry

kako naj vem da ni to povezano s srcem? to me živcira....
Prijavljen
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 957

« Odgovori #4 dne:: sobota, 28. maj 2011 ura: 19:51 »

kako naj vem da ni to povezano s srcem? to me živcira....

Preveri pri zdravniku. Magari pri dežurnem.
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.608

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #5 dne:: sobota, 28. maj 2011 ura: 20:02 »

rozicodam

Se strinjam z Jagodko...boš vsaj pomirjen, saj veš noč je temna, pa strah še večji... pomisli!
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
buljo13
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: sobota, 28. maj 2011 ura: 21:36 »

saj sem bil na vseh pregledih za srce, vse b.p.

koliko časa traja bolečina na prsih če gre za infarkt sesmejem
Prijavljen
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 957

« Odgovori #7 dne:: sobota, 28. maj 2011 ura: 21:49 »

Stopi pred ogledalo in naredi naslednje:

Včasih je težko prepoznati simptome kapi. Žal lahko pomanjkanje znanja povzroči pravo katastrofo. Oseba, ki je utrpela kap, lahko utrpi hude možganske poškodbe, če očividci ne opazijo znake kapi.

Zdravniki pravijo, da lahko očividci prepoznajo kap, tako da odgovorijo na tri preprosta vprašanja:
1. Prosite osebo naj se nasmehne.
2. Prosite osebo naj pove preprost stavek, npr. danes je lep, sončen dan.
3. Prosite osebo naj dvigne obe roki.
Če ima oseba pri katerokoli od teh nalog težave, takoj pokličite reševalce in jim opišite simptome.
4. Prosite osebo naj pokaže jezik.
Če je jezik zvit, skrivljen, če gre na eno ali drugo stran, je to zanesljiv znak kapi.

vir: http://www.dangober.info/component/idoblog/viewpost/110

Sam za sabo boš težko ponavljal stavke. Nasmehni se pa le. Pri infarktu gre tudi za težko dihanje, potenje, mrzlo čelo, bledico, bolečine v levi roki in vratu....

Če bi bil infarkt, bi najbrž bilo vse huje.
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: sobota, 28. maj 2011 ura: 22:14 »

saj sem bil na vseh pregledih za srce, vse b.p.

koliko časa traja bolečina na prsih če gre za infarkt sesmejem

Lej to sigurno ni tako dolgo....to je tako huda bolečina, da od nje omedliš...ti pa si še tukaj... ne

Glej...lahko je tudi, da si napravil kakšen tak gib in te od tega boli, boli lahko tudi od hrbtenice,
nič bat...sigurno ni infarkt.... oki

Predlagam ti, da vzameš kakšen analgetik...bolečina bo popustila... oki
Prijavljen

buljo13
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: nedelja, 29. maj 2011 ura: 09:55 »

jagodka, zanimivo kar si napisala, sem šel pred ogledalom in naredil tega kar si napisala sesmejem

toja, proti večeru je bolečina popustila, sedaj čutim pa vseeno, v manjši bolečini, ne ločim bolečine v prsih in hrbtenici, nekje med...
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: nedelja, 29. maj 2011 ura: 10:08 »

Buljo želim ti, da popolnoma mine.... rozicodam
Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 30. maj 2011 ura: 06:45 »

Buljo, psiha dela čudeže  Smiley kiselnasmeh
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
buljo13
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 30. maj 2011 ura: 19:32 »

arwen  sesmejem je arwen iz filma gospodar prstanov?
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar