FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 13. maj 2026 ura: 20:52

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Antidepresivi in alkohol?  (Prebrano 6650 krat)
Rokec
gost
« dne:: sreda, 04. maj 2011 ura: 22:50 »

Lep pozdrav!

Že tri tedne jemljem ad-je wellbutrin xr 150 mg pa sem se počutil dokaj dobro.Imel se polno energije,pozitivne misli,voljo do življenja optimist in vse same dobre stvari.Vendar po drugi strani se mi je zdelo da imam visok srčni utrip in prisotna je tudi nespečnost (na noč pribljižno 4ure) prej pa brez problema 8 in več ur.
Me pa zanima ali je alkohol močno škodljiv pri jemanju tega zdravila,kajti zadnjič med prazniki ko sem biu zunaj s kolegi si nisem mogel kaj da ne bi kaj spiu,zdaj mi je pa ful na bed bilo 2 dni,zdaj je pa spet malo boljše.Nekaj bi še izpostavil občasno imam kak naval jeze,da bi najraje nekaj razbiu in velikokrat se s punco kregam jo včasih kaj užalim kar prej nisem delal.Imel sem tudi Cipralex tablete vendar mi je psihiatrinja predpisala te ker sem imel težave z erekcijo,pa mislim da je veliko takim katerim Cipralex škoduje

Prosim naj mi tudi kdo pove če je pil med jemanjem tega zdravila in kakšni so bili njegovi občutki a se mu je vrtelo v glavi tako kot meni ali je biu občutljiv na sonce drug dan ali je postal spet depresivn in se počutil odvečnega na tem svetu.
Prosim da kdo odpiše ki je imal ali še ima to zdravilo.

Zahvaljujem se za odgovor.
                                                                                                                                  Rok
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.206

« Odgovori #1 dne:: sreda, 04. maj 2011 ura: 23:00 »

Nekaj bi še izpostavil občasno imam kak naval jeze,da bi najraje nekaj razbiu in velikokrat se s punco kregam jo včasih kaj užalim kar prej nisem delal.

sesmejem sesmejem sesmejem

Povsem enako je bilo pri meni. Tale wellbutrin res kr na agresijo pa neko živčnost butne.
Prijavljen
carmel
DAM sodelavec
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 307

« Odgovori #2 dne:: sreda, 04. maj 2011 ura: 23:06 »

Pozdravljen in dobrodošel!  rozicodam
Sama sem na začetku jemanja imela že po enem pivu mačka in glavobool, kaj več je bilo pa itak  slabost Tudi malo bolj depro mogoče naslednji dan. Potem se je pa sčasoma izboljšalo. Sicer ne pijem ravno pogosto, samo takrat ko pa, pa ne opažam več teh težav. Če je škodljivo? Pojma nimam.. Naj se ne bi pilo zraven (tudi v navodilih piše nekaj takega, ne?), samo kakšna je pa praksa...?  kiselnasmeh

Kakšne imaš pa sicer težave & diagnozo? Na vsakega ta zdravila namreč malo drugače vplivajo..
Si si dejansko štel utrip? Ti dela težave ali se ti samo zdi da je povišan? Si ful utrujen ker manj spiš? Naj bi Wellbutrin res dajal več energije.. Kaj pa pravi psihiatrinja na to?

Agresivna? Kaj pa vem, vprašaj moje domače  sesmejem ...

lp
carmel
Prijavljen
Rokec
gost
« Odgovori #3 dne:: sreda, 04. maj 2011 ura: 23:27 »

Imam socialno motnjo al kak se že reče,pa depresijo.Zdi se mi da mi včasih srce hitreje bije,pri alkoholu pa potem še tolko bolj.Drugače pa nimam manj energije čeprav malo spim,ker se mi zdi da mi da ogromno energije kar je seveda fajn,sam tista agresija me moti kr neke sn živčn pa hit me kaj razjezi.

Ja jaz sn tud takoj čutu če sn mal spiu zaj se je pa mal umirlo nasrečo sam če je pa preveč mi je pa pol ful bedn.Mam težko glavo pa voljo zgubim pa take fore.

Hvala da si delila svoje mnenje in občutke!
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 05. maj 2011 ura: 06:44 »

alkohol pa zdravila načeloma niso za skup.

Že tri tedne jemljem ad-je wellbutrin xr 150 mg pa sem se počutil dokaj dobro....

....Imel sem tudi Cipralex tablete vendar mi je psihiatrinja predpisala te ker s

ti psihiatrinja le zdravila predpisuje al imata tudi konkretne terapije?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
out
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 5

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 05. maj 2011 ura: 08:44 »

Jaz tudi imam Wellbutrin 150mg in se zdaj izogibam alkoholu. Mi ne paše več in sploh ne rabim več. Za agresijo pa bi mogoče ukvarjanje s kakim športom dobro vplivalo. Jaz sem enkrat prej jemal samo prozac in mi je tudi dal dosti energije, na začetku tudi agresije - potem sem začel s fitnesom in mi je bilo zelo všeč. Mogoče je agresivnost samo na začetku jemanja zdravila in se potem počasi umirja. Kaj pa če bi punci razložil, da jemlješ zdravilo, ki ima take stranske učinke in da se bo sčasom izboljšalo.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar