FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 01:41

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Je anksiozen človek lahko zadovoljen?  (Prebrano 4068 krat)
Moop
gost
« dne:: nedelja, 01. maj 2011 ura: 11:40 »

Najbrž malo tumasto vprašanje, pardon. Ampak zdi se mi, da že od nekdaj tavam nekje v neki nezadovoljnosti, življenje mi je velikokrat brezvezno. Nekako nonstop samo blodim naokoli, ocenjujem ljudi, poskušam ugotoviti, kako funkcionirajo in potem premišljujem o tem in se počutim bedasto, ker ne dejansko 'živim'. Strah me je naredit karkoli, se opredelit glede česa, se sprostit. In potem nekje v ozadju gloda občutek - bom lahko kdaj zadovoljna? Bom dejansko lahko normalno funkcionirala in imela pozitiven pogled na svet? Si to delam sama, sem si sama kriva, da me nekaj vleče dol, ker sploh razmišljam o tem? Je bilo prav odpreti to temo? Ima vse skupaj sploh kaj veze? Ali zganjam dramo? Nevem.
Kaj je to?? Zakaj se mi zdi vse tako jebeno brezvezno?? Pa ne mi prosim s kakimi antidepresivi ali čim, ker imam take občutke že kar leta. In takle moment zdajle. Zmačkana sem in tečna in sprašujem se, če bom kdaj lahko nehala obtoževat samo sebe, ker sem tako komplicirana in začela delovat v lastno zadovoljstvo...

A sem mogoče preveč 'pokvarjena', da bi se dalo z mano kaj naredit? Mogoče je z mano pač nekaj tako narobe, da preprosto ne gre...
Prijavljen
Moop
gost
« Odgovori #1 dne:: nedelja, 01. maj 2011 ura: 11:44 »

Zakaj se moje glave ne da izklopit?? Poznam ljudi, ki imajo tako blažen mir v njej, vem da je mogoče. Pijana pa tudi ne morem biti nonstop  Sad
Prijavljen
inaajjaani
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 01. maj 2011 ura: 15:54 »

Najprej en lep pozdrav!

Ko sem bral tvojo objavo sem popolnoma našel sebe v njej. Imam podobne probleme.
No da malo razložim svojo zgodbo, star sem 28let in sem biu dokaj redni uporabnik drog(spid,kokain,extazi) tam nekje do svojega 18leta, prenehal sem brez problema ampak potem so se kmalu začeli napadi tesnobe v odprtih prostorih, fobija pred ljudmi, dnevi popolne depresije ki pa so jim sledili tudi dnevi popolne blaženosti, vse to se je mešalo tam nekje do 21leta ko mi je en moment totalno spremenil življenje, še sedaj ne vem kaj ampak v enem momentu mi je v glavi "kliknilo" in takrat sem v roku enega tedna zapadel v globoko depresijo, tako globoko da 6mesecov nisem niti stopil iz stanovanja.
Razmišljanja o samomoru, brezčutje, beda, jok se pravi totalna tema. Najbol "smešno" je da nisem hotel z nobenim komunicirati, nobenemu zaupati. Ampak sem borec, po 6 mesecih sem se nekako počasi zvlekeu iz tega(brez kakršnimi koli tablet), zgolj z analiziranjem lastnih problemov, analiziranjem samega sebe in raziskovanjem globine mojih težav. No, počasi sem se zvlekel iz tega oz. sem se naučil s tem živeti.
No da se vrnemo k tebi, imam obdobja podobna tvojim in vem kako težko je. Meni pomaga zgolj ena stvar in sicer to da sem vedno v pogonu, čimmanj sam s sabo in svojimi bednimi mislimi. zgodaj vstanem si čimbolj zapolnim dan, sprehodi, risanje ipd....
Glej če rabiš kadarkol koga zgolj za pogovor mi kumot pišeš na zs, z veseljem ti pomagam ker vem kako hudo je to. Vem po svojih izkušnjah da nobena fizična bolečina ne boli tako močno kot lahko boli psiha...
AJa, kaj si po horoskopu? jst sm vodnar tko da že po defoltu morm vse analizirat, težko je v moji glavi Smiley
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.206

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 01. maj 2011 ura: 19:11 »

Zakaj se moje glave ne da izklopit?? Poznam ljudi, ki imajo tako blažen mir v njej, vem da je mogoče. Pijana pa tudi ne morem biti nonstop  Sad

Ja... vsi iščemo ta mir v glavi...samo menim, da nekega splošnega sistema, kako priti do tega, ni. Vsak po nekoliko drugačni poti...
Prijavljen
Moop
gost
« Odgovori #4 dne:: nedelja, 01. maj 2011 ura: 19:27 »

Ja... vsi iščemo ta mir v glavi...samo menim, da nekega splošnega sistema, kako priti do tega, ni. Vsak po nekoliko drugačni poti...

Je za nekoga, ki ima toliko težav, to sploh možno? Je možno vstat s čistega podna od počutja, večletnega drekanja samemu sebi po glavi in dejansko to naredit?
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 01. maj 2011 ura: 19:50 »

Je Moop,...je pa potrebna volja in VAJA...VAJA.... oki
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.086

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 01. maj 2011 ura: 20:19 »

Je za nekoga, ki ima toliko težav, to sploh možno? Je možno vstat s čistega podna od počutja, večletnega drekanja samemu sebi po glavi in dejansko to naredit?

JE mozno preberi si forum in boš videl ogromno izkušenj ljudi kako so KORAK za KORAKOM premagovali
tezave. Nekateri sami, nekateri z strokovno počnjo, drugi z pomočjo zdravil.
Postaviti si REALNE cilje ki so sedaj doseglivi in jih postopoma povečevati in bo slo.
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 434

« Odgovori #7 dne:: sreda, 11. maj 2011 ura: 22:28 »

Poznam ljudi, ki imajo tako blažen mir v njej, vem da je mogoče.

Veš ali misliš? Pogosto se zdi, da so ljudje okoli tebe povsem zadovoljni, mirni, pa v resnici ni res. Ne da se videti v glavo drugih in zatorej tudi se ne da vedeti ali so mirni ali samo izgledajo mirni in srečni. In obratno, če bi vprašala mimoidočega, v tebi morda sploh ne bi videl nič narobe, bi mislil, da si čisto srečna s svojim življenjem....Ljudje velikokrat nosijo maske in potem se nekateri počutimo kot edini z sranjem v življenju

Ohrani pozitivo, delaj kar te veseli in tudi vse ostalo se bo počasi uredilo

Pa veliko žlico sreče ti želim
Prijavljen

We are the heroes of our time but we're dancing with the demons in our minds.
Moop
gost
« Odgovori #8 dne:: četrtek, 12. maj 2011 ura: 20:09 »

Vem. Ne trdim, da so vsi taki, a poznam ljudi, ki imajo precejšen mir v glavi. Ljudje, ki so mi zelo blizu in jih dobro poznam. Niso brez problemov, so pa prilagojeni življenju in precej zadovoljni. Vem, da je to možno. Privoščim jim in zavidam obenem, mene res prevečkrat iz ničesar udari slabo počutje, strah, občutki manjvrednosti in podobno, vse zadeve, za katere se objektivno zavedam, da so nerealne, občutki pa vseeno precej isti... Počasi se daleč pride.
Prijavljen
mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 434

« Odgovori #9 dne:: četrtek, 12. maj 2011 ura: 20:44 »

....počasi samo se je vseeno treba potruditi in premakniti, začeti nekje. Poišči tisto kar te veseli, nek cilj, ki te bo gnal naprej.
 rozicodam
Prijavljen

We are the heroes of our time but we're dancing with the demons in our minds.
_LiMoNcA_
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 266

« Odgovori #10 dne:: petek, 01. julij 2011 ura: 21:12 »

Moop imam js tut take bleme,mam dneve k mam use u temo ovito nubene lučke nikjer in nič.Js se hočm s tega spravit sama brez usega 'shita' ker sem tolko enih bolnc pa dohtarju dala skoz da je groza.Sem šla po knjigo  Karl Gartner - Na koncu predora je luč notri imaš:

- Telesno trpljenje (več sklopov)
- Duševna rast (več sklopov)

Priporočam ti jo,malo preberi js sm sebe velikokrat notri najdla imaš tut modre misli.

Drži se  rozicodam
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #11 dne:: nedelja, 03. julij 2011 ura: 20:28 »

tole temo sem že dostikrat vidla in hotela odgovoriti, pa mi je vedno ušlo;

no, danes pa odgovarjam. glede na to, da sem skoraj skoz anksiozna, kjer je folk, potem moram pa še ad vzet, da se mi ja poveča še vsa ta anksa na 150%, kmalu bo 200%..... ti odg. da ne more biti srečen anksiozen človek.

ker je skoz napet, v strahu, v borbi z mislimi o lastni negativni predstavi, itd itd.

lahko je mogoče zadovoljen, ob napredkih, ki se ga tičejo in jih občuti, če ni še v depri, tako kot jaz..... lahko je zadovoljen, če zmore biti ob enem človeku z manj straha in kasneje nič strahu. in potem nadalje ob več folka..... vendar vso to zadovoljstvo nastaja po korakih!

lp sofie  rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 04. julij 2011 ura: 07:13 »

. vendar vso to zadovoljstvo nastaja po korakih!

točno tako; nič ni čez noč, nič ne prileti iz zraka...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 04. julij 2011 ura: 11:29 »

Sofi se strinjam s teboj,..

Res,da nas življenje nenehno vodi in pelje v nove preizkušnje,prepreke in,da ni stalnic
v našem laifu.Od nas in našega vsakodnevnega delovanja je veliko odvisno,kako se bomo
počutili ali bomo zadovoljni,srečni,...
In če se večinoma časa počutiš anksiozen,depresiven in si v večnem  strahu pred tem,kaj ti bo prinesel jutrišnji dan,potem ne moreš biti zadovoljen,...
Zadovoljstvo,sreča,...so zame le čustva,s katerimi sem nagrajena kadar živim skladno s svojimi vrednotami,pričakovanji in kadar vem,da vlagam napore v svoje izboljšanje
same sebe.
Šele takrat,ko bom vse to dosegla in vem,da nekega dne bom,...takrat bom vedela,da sem na poti k zadovoljstvu same sebe.
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Mimi8
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 25

« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 11. julij 2011 ura: 21:25 »

Ej ne vem, mogoče ob "varni osebi" (starši, osebe ki jim popolnoma zaupaš... če si tega sploh zmožen) pa seveda ob jemanju AD-jev se stanje znatno izboljša. Ne vem pa kako je ko prenehaš z jemanjem..
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 11. julij 2011 ura: 22:18 »

jst pa mislim, da so "varne osebe" samo tisti, ki so to doživeli in lahko z njimi o vsem tem diskutiraš;

vsi ostali, magari starši in best frendi, ki tega niso doživeli, samo mislijo, da razumejo, v bistvu pa sploh ne! In je vsa podpora bolj na majavih nogah... kajti prej ko slej bodo pokazali, da le ne razumejo tako zelo, kot hočejo ali želijo razumeti; pa ni njihova krivda, samo.... prej ko slej slišiš tisti: kdaj boš pa brez tablet?

jaz sem imela bolj kot ne takšno situacijo, z vsemi povrsti, celo s takšnim človekom, ki je bil vsaj blizu psih.motnje (njegova mama), vendar sam ne.... pa mislim, da ko jim kaj povem, je kot bi razlagala, kako bivola nafilaš z dežnikom in prbiješ na havbo avta!

Lp Sofie  rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Maycha
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 646

« Odgovori #16 dne:: ponedeljek, 11. julij 2011 ura: 22:31 »

Sofie  oki, dobro si to napisala  oki
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar