FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 03. junij 2026 ura: 13:53

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Nasilen sin - neobvladovanje jeze  (Prebrano 15960 krat)
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.103

« Odgovori #20 dne:: sobota, 07. maj 2011 ura: 12:03 »

Mislim, da v društvu za nenasilno komunikacijo tudi žrtve dobijo podporo za to, da se naučijo sebe zaščititi. Namenjeno je tako pomoči žrtvam, kot nasilnežem, da kaj spremenijo.

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #21 dne:: sobota, 07. maj 2011 ura: 14:09 »

DRAGA PEJA!  rozicodam

Prebrala sem oba tvoja zapisa in kaj naj rečem: najhujša stvar je, če nam umre otrok, izjemno huda in boleča stvar pa je, če otrok vzdigne roko nad svojimi starši! Obe stvari sta izjemno boleči, in v obeh zadevah bi starš najraje umrl.

Vendar draga Peja, TI IMAŠ SINA ŽIVEGA, IN MOŽNOST, DA POSTANE SIN V PRAVEM POMENU BESEDE.

Ker si že poskusila z lepo taktiko (se poskušala z njim pogovoriti, prav tako z njegovo punco, oba živita pri tebi??!!??, sama si dala bolečo izkušnjo ločitve skozi, sedaj pa tole!! Vendar, poglej, koliko si že doživela in preživela!!! Bravo!!! Višje ko greš gor po stopnicah zmage, težje je! Višje ko greš po himalajski gori, težje postaja. Je težko! Ni pa nemogoče!). ZDAJ JE TREBA UDARITI Z DRUGO TAKTIKO IN REČI (SAMA SEBI IN POTEM SINU): DOST JE!

KER SI VREDNA ŽENSKA, LJUBEČA IN DOKAJ POTRPEŽLJIVA, JE DANES ČAS ZATE, ZA TVOJE ŽIVLJENJE, ZA TVOJ MIR in ne da razmišljaš o večnem odhodu! NE! Zakaj?! Ker je sin prebutast, da bi videl kaj ima, in kaj lahko izgubi?!

Verjamem, da je sin tudi obupan, jezen, žalosten,..., saj tako izraža svojo stisko. Vendar, če ni pripravljen delati na sebi, oz. če ne vidi, da je njegovo ravnanje napačno in človeka početje nevredno spoštovanja (ker pretepa ne samo ljudi, ampak svoje bližnje, in še to šibkejši spol), MORA DOŽIVETI "KLOFUTO" NAZAJ - VENDAR S TEM NE MISLIM NA FIZIČNI OBRAČUN, SPLOH NE, AMPAK, DA SE ODSELI VEN IZ TVOJEGA STANOVANJA (ITAK DEKLE TUDI!!, ona ta prva!) IN NAJ SE ZUNAJ ZNAJDE KOKR VE IN ZNA.

Kajti s tem dejanjem boš storila sledeče:

1. sebi zagotovila mir !!!!!!!!

2. sinu odprla oči, da ne boš več njegovega početja prenašala in s tem posledično
    si prislužila spoštovanje (in samospoštovanje, kajti to narediti ni kar tako, je
    pa nujno) !!!!!!!!!

3. ali pa mu daj ultimat:
                                  *prenehanje s tem početjem+prijava na Društvo za
                                    nenasilno komunkacijo ali 

*pa odselitev  !!! (vendar se morate potem tega striktno
                                      držati; ne da začnete ocenjevat koliko močna klofuta
                                      si zasluži ta ultimat. Nema!!! Nobeno fizično nasilje,
                                      niti roka nad vas, pa čeprav vas ne udari, niti grobe
                                      besede do vas. Ste mama in do vas se bo obnašal
                                      spoštljivo!!!!!!!! Ena grda beseda do vas........... adijos
                                      amigos)

* če punca trpi njegovo trpljenje, je to njen problem in naj ga trpi zunaj vašega
   doma!!! Konec koncu tudi ona gre lahko v DNK (dr.za nenas.kom.)! *

PROBLEM je, kako sina vreči ven iz stanovanja, čeprav ste vi lastnica, ker ga ne morete odjaviti kar tako - baje se mora sam. In to je ta fukiš zakon, ki se gre preveč pravičnega, pozablja pa se, da je v takih primerih lahko zaščiten nasilnež namesto lastnik stanovanja.

REŠITEV pa je, da naslednjič, ko bo razgrajal, pokličete policijo in ga prijavite! V tem primeru ga bodo odpeljali in noč bo preživel v zaporu, ostalo pa, da ga tožite. Seveda mu to prej povejte, kaj ga bo čakalo ob naslednjem izpadu, in če se bo držal, ok (lahko potem nadaljuje z zdravljenjem kot je društvo ipd.), če pa ne, pa vedite, da bo to počel, dokler ne boste rekli STOP: z zgoraj omenjenimi načini ali pa se boste fentali.

Vendar vedite, sin bo še vedno nasilen, in lahko še koga ubije ... šele takrat se bo zanj pravi pekel začel; zato glejte tudi s tega zornega kota, da mu pomagate, na lep ali grob način, da se strezne; poglavitno pa prvo glejte NASE IN NA SVOJ MIR!

Prijazen in topel pozdravček od Sofie  rozicodam rozicodam rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.103

« Odgovori #22 dne:: nedelja, 08. maj 2011 ura: 17:39 »

Jaz tudi mislim, da je potreben ultimat. besedni. mislim, da izselitev sploh ne bo potrebna. če pa je fant polnoleten, se ne šola, potem sploh nisi dolžna ga imeti doma in ga preživljati. Naj se fant tega zaveda.

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
Peja35
gost
« Odgovori #23 dne:: nedelja, 08. maj 2011 ura: 22:26 »

Hvala vsem. Zadeva se je malo premaknila na bolje. Njegova punca je spoznala, da tako ne gre več in se je v petek odselila. Zelo jo imam rada, vendar odkrito povedano je kar nekako idilično doma. Mir, sin je bolj miren, lepo se pogovarjava in se trudi in uči, ker ima v sredo izpit iz matematike. Seveda sem govorila z njegovo punco v petek ko ja pakirala svoje stvari, da si zaluži drugačno življenje in ne nekoga ki jo bo maltretiral pa čeprav je to moj sin in naj ga ima še tako rada to ni noben odnos. Menima, pa da moj sin sploh ni zrel za neko stalno vezo saj meni, da se tudi on rehabilitira po odhodu mojega bivšega partnerja. Sedaj ne bom več dovolila, da pride nazaj, če bosta še skupaj. Naj bosta vendar ne tu v mojem domu, ker ne bom poslušala njunih prepirov.
Vsem hvala za podporo in nasvete. Nekako, če nisi čustveno vpleten je lažje razumsko razmišljati.

Pozdravček od Peje  clap
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #24 dne:: nedelja, 08. maj 2011 ura: 23:23 »

Peja... rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #25 dne:: ponedeljek, 09. maj 2011 ura: 11:18 »

Peja, ena težava manj  clap

Ostaja pa še vedno druga in GLAVNA - tvoj sin, kar ne verjamem, da se bo zdaj potuhnil. Če se je, potem  clap , vendar, nasilneži se ne spreobrnejo za vedno kar tako in tik pred izpitom.

Kaj bo po izpitu?

Kaj bo, če izpita ne bo naredil?

Nočem zmanjševati upanja, ampak kot si rekla Peja, lažje vidim zgodbo ker sem out! In ne "in"!

No, če bo nehal s fizičnim in verbalnim nasiljem, potem super, če pa ne, pa kar piši oz. se uresničuj plan Dobiti-si-mir-in-(samo)spoštovanje!!

Pozdravček Sofie rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Peja35
gost
« Odgovori #26 dne:: ponedeljek, 09. maj 2011 ura: 14:05 »

Sofia!

Seveda bom delala na tem, da si pridobim mir. Samam menim, da je tako veliko bolje ko sva sama. Mislim, da moj sin ni zrel, da bi se spopadal z resno vezo in vse kar je s tem povezano. Ne bom več dovolila, da motijo moj duševni mir, ki sem ga še kako potrebna.
Upam, da bo sin uspešno v sredo opravil izpit in da zaključi šolanje, ker bo potem dobil zaposlitev in bo tako tudi zanj lažje.

Še enkrat hvala in seveda še poročam kako se odvijajo zadeve.

Pozdravček od Peje.  Grin
Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #27 dne:: ponedeljek, 09. maj 2011 ura: 17:09 »

Peja rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #28 dne:: ponedeljek, 09. maj 2011 ura: 18:08 »

Ne bom več dovolila, da motijo moj duševni mir, ki sem ga še kako potrebna.  

In si ga upravičena in zaslužiš si ga!!!!!!!!!!

Ta svoj stavek si zapomni, Peja!!!!  oki oki oki
Prijavljen

Nabc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 574

« Odgovori #29 dne:: ponedeljek, 09. maj 2011 ura: 18:26 »

Njegova punca je spoznala, da tako ne gre več in se je v petek odselila. Zelo jo imam rada, vendar odkrito povedano je kar nekako idilično doma.
Je možno, da je vzrok za sinovo vedenje tičal v tej nesojeni zvezi s punco?
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #30 dne:: ponedeljek, 09. maj 2011 ura: 18:43 »

Njegova punca je spoznala, da tako ne gre več in se je v petek odselila. Zelo jo imam rada, vendar odkrito povedano je kar nekako idilično doma.
Je možno, da je vzrok za sinovo vedenje tičal v tej nesojeni zvezi s punco?

Kokr vem, je Peja rekla, da je že ob ločitvi sin hotel nadomestit partnerja in da se je nasilje že izvajalo pred spoznanjem punce...

Vatever, ZA NASILJE NI OPRAVIČILA! Nasilja se ne izvaja ne nad drugimi, ne nad samim sabo!!! Pa vzroki in težko življenje gor ali dol!!!
Prijavljen

Nabc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 574

« Odgovori #31 dne:: torek, 10. maj 2011 ura: 13:15 »

Potem pa možno, da ima on kakšne psihosomatske težave.
Prijavljen
Peja35
gost
« Odgovori #32 dne:: sreda, 11. maj 2011 ura: 14:20 »

Res je da sem sinovo nasilje spoznala dobro, ko sem se razšla s partnerjem. Tako, da zagotovo potrebujem pomoč strokovnjaka, vendar če to zavrača ga ne morem prisiliti. Zelo pogosto je tudi hitro živčen ipd. No ampak tako kot sem že zapisala je sedaj mnogo bolje, ker se je punca odselila pa ne zato da bi bila ona vzrok ampak on nimam koga maltretirati in sekirati. Mene bi se tudi po moje lotil amapak toliko se pa že zaveda da to ne bi bilo najbolje.

Lep pozdrav vsem in hvala za vaše komentarje. oki
Prijavljen
urssska
gost
« Odgovori #33 dne:: petek, 03. junij 2011 ura: 12:23 »

Ma kake psihosomatske težave, osebnostne težave, nekje vmes se je naučil, da se s fizičnim nasiljem in manipuliranjem da lepo enostavno skozi življenje, zraven pa še sprostit vse frustracije. In tega se je učil vsakič, k je punca pršla nazaj in vsakič, ko se je Peja iz strahu umaknila. Punca je verjetno še mlada, ko si v srednji šoli še tako misliš, da se "zlomljene" tipe da z ljubeznijo lepo poservisirat.

Žal mi je zate Peja, imam izkušnje s takšnim družinskim članom. Vem, kaj življenje ob takšnem stresorju pomeni. Pa tud vem, da ni enostavno takih stvari reševat, distanca gor ali dol. Drži se!
Prijavljen
Peja35
gost
« Odgovori #34 dne:: torek, 07. junij 2011 ura: 09:35 »

Hvala Urssska, javljam se po dolgem času in zadeve se kar urejajo ni idealno je pa skoraj OK. Sin se je lotil šole in razmišlja o študiju. Imamva še kakšen besedni kreg, ker nisva na istem bregu ampak se trudim, da mu razložim, da ni ravno vse tako kot on misli. Se še kaj javim.

Vsem skupaj en lep pozdrav in objem clap

Peja
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #35 dne:: torek, 07. junij 2011 ura: 10:15 »

tudi tebi en velik objem  rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Peja35
gost
« Odgovori #36 dne:: sreda, 06. julij 2011 ura: 23:30 »

Pozdravljeni!

No po dolgem času naj napišem in povem še nekaj lepeg. Sin je danse dobil rezultate matrure in je uspšeno zaključil šolanje. Odločil se je in hodi na terapije za nenasilno komunikacijo jesni pa začne za delvnicami in s šolanjem naprej. Zadeve se postavljajo na bolje in seveda se počutim mnogo bolje in skoraj brez stresa. Še enkrat hvala vsem za podporo in nasvete.

Vsem skupaj en lep pozdrav in velik objem clap
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #37 dne:: sreda, 06. julij 2011 ura: 23:33 »

clap

Super Peja....želim ti, da tako ostane...  rozicodam

Tudi tebi lep pozdrav in objem!
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #38 dne:: četrtek, 07. julij 2011 ura: 06:35 »

Me veseli zate, Peja  rozicodam naj se zadeve še naprej razvijajo v pozitivno smer  oki
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 826

« Odgovori #39 dne:: četrtek, 07. julij 2011 ura: 09:48 »

clap
Prijavljen
Strani: 1 [2] 3   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar