FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 20:33

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: shujšala - vsem, ki se trudite, v pomoč  (Prebrano 16617 krat)
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #20 dne:: ponedeljek, 18. april 2011 ura: 09:41 »

.. je pč tak, da ne mara zaobljena dekleta in ga ne privlačijo. Pa tud od vedno komentira glej kakšna je ta, kako ma rit veliko, tko komentira mimoidoče jaz pa nimam te navade. On si misli, da je grški bog lepote pomisli tud mi pove"boljšega si ne boš našla boljšega enostavno ni"pa take...

strah pa si res prepričana, da je ta veza prava zate?  ne

Sandra, koliko ti je poznana odvisnost od odnosa?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Sandra22
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 116

« Odgovori #21 dne:: ponedeljek, 18. april 2011 ura: 12:54 »

Arwen nisem prepričana, da je veza prava zame sam kaj naj v takem stanju kot sem? Po pravici povedano si želim boljšega moškega od njega, z namenom sem si iskala starejšega, kar starejšega, da bi bil bolj zrel pa to on očitno ni. Jaz vem, da on ni zame ampak sem tko navezana ne bi rekla, da odvisna imam kolegice, ki so odvisne od svojih partnerjev in nekako vem kako to zgleda...pri meni mislim, da ni tega sem sam navezana pa navajena nanj.
 Ne upam si storiti kakega koraka v to smer, da bi ga pustila ker bi me lahko sesulo in evo spet depra... psih. pravi naj počakam, da bo bolje z mano in se potem odločim kako in kaj in jaz mislim enako..preveč sem še šibka, da bi sprejela eno tako odločitev. Ne razmišljam racionalno ampak na podlagi čustev in to je to..

Sofi njegove izjave so čist resne, on ima ful samozavesti in je res lep tip(zame) sam kaj, ki karakter nagaja. Jaz tudi verjamem, da si lahko najdem boljšega neko svojo sorodno dušico pravim jaz, kar on zagotovo ni.
Ma če je ostal ob meni, ko sem zbolela mislim da bi me tudi sprejel , če bi se mi kaj hujšega zgodilo..saj ga razumem celo leto prenaša moje izpade, pa nihanje razpoloženja, psihoza, depra ves čas je bil tu, spet ni tko slab. Čeprav od njega nisem imela skoraj nič, ker se me je izogibal nekako, je rekel da ne nalezem še njega z mojo slabo voljo.

Skratka ne vem drage moje, bom počakala prvo, da se mal pozdravim in boljše počutim pol bom pa dalje premišljevala kako in kaj.

Prijavljen

Usoda ni stvar naključja, je stvar izbire.
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #22 dne:: ponedeljek, 18. april 2011 ura: 13:31 »

Skratka ne vem drage moje, bom počakala prvo, da se mal pozdravim in boljše počutim pol bom pa dalje premišljevala kako in kaj.

oki
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 422

Hrabra miška

« Odgovori #23 dne:: ponedeljek, 18. april 2011 ura: 15:20 »

Jaz tudi verjamem, da si lahko najdem boljšega neko svojo sorodno dušico pravim jaz, kar on zagotovo ni.
Ma če je ostal ob meni, ko sem zbolela mislim da bi me tudi sprejel , če bi se mi kaj hujšega zgodilo..saj ga razumem celo leto prenaša moje izpade, pa nihanje razpoloženja, psihoza, depra ves čas je bil tu, spet ni tko slab. Čeprav od njega nisem imela skoraj nič, ker se me je izogibal nekako, je rekel da ne nalezem še njega z mojo slabo voljo.

Govoriš eno, delaš drugo. Le vzemi si čas, ampak odločiti se boš pa vendarle morala!
Bi se vprašala, kaj je to, če ne odvisnost od odnosa, da si že večkrat prekinila vezo in se vedno vrnila nazaj, ker brez njega "ne zmoreš"  Shocked
Js držim pesti zate, da najdeš moč v sebi in greš naprej po poti, ki si jo boš sama začrtala!  rozicodam
Prijavljen

Let's run away and live in the woods.
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #24 dne:: ponedeljek, 18. april 2011 ura: 16:06 »

Sandra, tudi jaz sem mnenja, da se ga bojiš zapustit, kot sem že prej napisala...vse skupaj je kamuflaža za strah pred samoto, strah pred nesprejemanjem...On ta tvoj strah zagotovo čuti, ve, da lahko dejansko manipulira s tabo v vajinem odnosu, ti postavlja pogoje, koliko kg moraš imeti, pa tudi dobre volje bi morala biti kar naprej....In potem praviš, da je celo leto prenašal tvoje izpade, a hkrati poveš, da se te je izogibal, da se ne "naleze" tvoje slabe volje....moje mnenje je, da si se TI NALEZLA OD NJEGA...  kiselnasmeh
Res, vredno razmisleka.
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Sandra22
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #25 dne:: ponedeljek, 18. april 2011 ura: 20:01 »

Libby hvala rozicodam

saj zdaj si nekako kreiram svoje lastno življenje in hočem postati trdna in samostojna oseba, to mi je cilj. Ker do zdaj sem vedno bila njegova ali od koga drugega punčka, ki potrebuje zaščito in varnost , nočem več tega. Saj mi je pasalo ampak se spreminjam sam upam, da se potem ne bodo copate lepile name, da ne grem iz ene skrajnosti v drugo.
In bolj bi jaz rekla, da je on odvisen od mene, ker sem ga vedno spravljala v dobro voljo in mu delala življenje pestro, ko pa sem sama rabila, da je on tak tega nisem dobila...in ko sem zbolela in bila žalostna sem še njega tunkala dol saj razumem to, in tui razumem, da pač ni tak, ki bi znal človeka spraviti v nekakšno pozitivno stanje in ni dovolj močen, da bi lahko nekomu pomagal v stiski, ker ga povleče za seboj..,

No, da se pohvalim shujšala sem 1 kg Smiley zdaj imam 62 in to v dveh dneh, zgleda da hitr hujšam..še dve kilci pa bo.
Pojem tri mičkene obroke na dan in pijem limonado..

Slavka on si sam želi, da bi bila taka kot ko sva začela hodit, pa sem mu danes rekla ja najdi si eno suhico pa mene pust pr miru in me je objel in povedal, da on hoče samo mene..ne vem kaj naj si mislim več...

Prijavljen

rosica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« Odgovori #26 dne:: četrtek, 30. junij 2011 ura: 01:26 »

Sam Sofi on ne razume, za njega sem debela in pika on ima res rad anoreksično in ful daje na zunanji videz, sam da je njegova bejba lepa pa shirana, drugo ga ne briga. Včasih hrepenim, da bi nekdo opazil mojo notranjo lepoto vse preveč je tipov, ki gledajo sam na zunanjost. In ne vem, če me ima zares rad sploh ne vem, če on ve kaj to pomeni, jaz pa ga ljubim z vsem srcem in trpim zraven njega. Brez njega pa ne zmorem, sem že poskusila vmes z drugimi pa vedno naletim na take, ki nimajo pojma kaj je ljubezen.
Tole morm komentirat, ker ko sem brala tole je isto k bi mene citirala in točno vem kako se počutiš. Moj partner, da isto ful na zunanji videz, tudi on je perfekten in tudi jaz sem bila 2 leti nazaj za njegove pojme. Sedaj imam nekaj kilogramov več in imampo njegovem že preveliko rit, vse skupaj bi bilo potrebno učvrstit in shujšat. Že prej sem se borila z bulimijo, sedaj sem hvalabogu z AD to premagala, sedaj pa se bliža poletje in obupana hočem zgubit te smotane kilograme. Danes sem oblekla kopalke in me je skor kap in vem da bo še hujše ko bova šla skupaj na morje in bo tam vsaj ena z lepo suho, natrenirano postavo. Vse to me spravlja v obup in vem da bi mi vsi rekli, kaj hudiča še počnem s takšnim tipom, ampak dejstvo je da me ima kljub vsemu rad, samo želi si da bi bla takšna, kot sem bila. Navsedanje tudi jaz ne bi bila zadovoljna, da bi se moj moški nemarno zredil. Potem je pa še tu navezanost nanjga in vse skupaj zaradi česar raje izgubim te kilograme kot da bi izgubila njega. In vem..sliši se patetično!
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #27 dne:: četrtek, 30. junij 2011 ura: 08:00 »

. Potem je pa še tu navezanost nanjga in vse skupaj zaradi česar raje izgubim te kilograme kot da bi izgubila njega. In vem..sliši se patetično!

nak, ni patetično, je pa odvisnost od odnosa + strah pred osamljenostjo... in daleč od tega , da bi bila to prava ljubezen  kiselnasmeh
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
rosica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« Odgovori #28 dne:: četrtek, 30. junij 2011 ura: 11:10 »

kino, problem je, da takšna idealna podoba mene sem jaz včasih bila. Takšno me je spoznal, v takšno se je zaljubil. Potem pa so se začeli moji problemi, pridobila sem kilograme, neznosno obnašanje in bulimijo. Bulimijo sem premagala, oz. jo obladujem, obnašanje poskušam spremenit, kilogrami se me pa držijo ko hudič. Poleg tega imam tudi sama neko predstavo idealne ženske (kar se zunanjosti tiče) in si tudi sama želim da bi bila taka, zaradi česar sem tudi zapadla v bulimijo. Ne me narobe razumet, sedaj ne stradam, ker tudi nikoli nisem. Se zdravo prehranjujem in se skušam več gibati. Ampak proces je seveda dolgotrajen in ne pride to čez noč.
Lp rozicodam
Prijavljen
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 818

« Odgovori #29 dne:: četrtek, 30. junij 2011 ura: 11:31 »

Rosica,

nihče ne more ostati večno tak kot takrat, ko "sva se spoznala".
In prava ljubezen temelji še na čem drugem, pa saj to verjetno tudi sama veš.

Kaj pa ko bodo prišle gubice, pa krčne žile, pa povešeni joški.....
Vse to je del življenja in staranja.
In tudi moškim se z leti kaj povesi....

Zelo kruto se mi zdi, da se tako obremenjuješ s svojim videzom zaradi nekaj kg več, zlasti ker tako imaš težave na podorčju prehranjevanja. In spet: če bi te imel zares rad, bi se tega moral zavedati, ne pa da pritiska nate, potem pa pritiskaš nase še ti sama. Idelani pogoji, da se ti bulimija vrne ali pa spremeni v anoreksijo.

Kaj je v življenju res pomembno? Kilogrami gotovo ne.

Ribica
Prijavljen
Sandra22
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #30 dne:: sreda, 13. julij 2011 ura: 00:53 »

Oj rosica!

Pa če te tok motijo tej tvoji kg, se potrudi pa shujšaj. Pri meni je point v tem, da sem si jaz všeč zdaj, njemu pa nisem in meni je pomembno, da sem si jaz všeč. Vsak dan imava borbe glede teh kg, ok res bi mogla v trebušček shujšat, ker me je zadnjič ena med. sestra vprašala če sem noseča zardevam
sam jaz sem ful zadovoljna zdaj, ker sem prej bila presuha in me je vsak spraševal, če živim od zraka pa take zdaj imam lepo mir.
Če pa bi bila nezadovoljna sama s seboj bi se pa potrudila in shujšala. Ne se sekirat ampak ukreni nekaj, jaz sem začela tečt, da si mal učvrstim postavco pa še na fitnes bom šla. Ampak zase ne zaradi tipa. On pač upa, da ko bom nehala jemati tablete, da bom spet shujšala in tudi bom, kar pa meni sploh ni všeč. Me je pa sprejel tako kot sem in me ima full rad, po moje se sam navaditi mora na new me. Pa tudi me ni strah, da bi me zamenjal za kakšno suhico al pa da bi bila ljubosumna na kakšno drugo, ki je bolj suha tega ni pri meni. sem ful samozavestna in če bi to naredil, bi sam dokazal, da je nezrel in da ne zna imeti rad in jaz vem, da on ni tak. Ko sem se sekirala za te kg mi je tudi on težil, zdaj pa ko sem zadovoljna postala se je tud on umiril. Moški majo radi samozavestne punce in ti glej, da boš zadovoljna sama s seboj kot prvo pol pa pride vse ostalo. Želim ti velik sreče in jaz ti verjamem, da te ima rad sam si pač želi, da bi bila taka kot takrat, ko te je spoznal isto je pri mojmu. Jaz pa sem ga pustila naj se sprijazne s tem al naj konča zvezo in se je sprijaznil, ker me ima rad. Ne rečem, če bi se nemarno zredila pol bi ga razumela sam tko, da se sekiram za 62kg to pa res ne, ker mam čist normalno postavo. Sem se razpisala ne morm spat, čavčy
Prijavljen

lorika 888
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 13

« Odgovori #31 dne:: petek, 23. december 2011 ura: 15:59 »

Sama sem nekaj časa jemala Cipralex, ki mi je odlično pomagal glede razpoloženja, saj sem bila kot prerojena, imela sem precej več energije in volje, tesnobe je bilo precej manj ... Žal pa sčasoma tudi več kg ob popolnoma enaki prehrani in gibanju, kot prej. Redila sem se sicer počasi, po 1 kg - 2 kg na mesec in po pridobljenih 8 kg mi je počasi postalo dovolj. Prenehala sem z jemanjem, izgubila kg in danes  z enako prehrano kot takrat, ko sem jemala Cipralex in se redila, vzdržujem težo z manjšimi, povsem normalnimi nihanji. No, mene je več kg resnično motilo, pa naj se sliši še tako plehko.

Zdravnik mi je tako kot večina zagotavljal, da me ne redi Cipralex, temveč preveč vnosa kalorij. Ne vem, kaj je sploh res? Prebavo sem imela zelo dobro, kot običajno.

Res bi rada en antidepresiv, ki bi mi pomagal tako kot Cipralex, a brez rejenja. Imela sem tudi Aurorix, ki me ni redil - a mi na žalost pri razpoloženju tudi ni nič pomagal.
Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #32 dne:: petek, 23. december 2011 ura: 17:35 »

Citiraj
On si misli, da je grški bog lepote tud mi pove"boljšega si ne boš našla boljšega enostavno ni"pa take...
Point je v tem, da si on misli. Hahahaha...teprosim. Verjetno je čisto povprečen moški.
Te te ne sprejema takšno kot si, naj si najde boljšo. Dvomim, da jo bo.
Tudi sama sem imela podobne težave. In komentarje, da boljšega ni, da kdo me bo sploh pogledal ipd. Potem sem mu pa nasadila roge in ga pustila. Boljši je prišel. Pa ni važno na zunaj! Kako je rekel Mali Princ? Bistvo je očem nevidno...
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar