FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 22:05

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: shujšala - vsem, ki se trudite, v pomoč  (Prebrano 16628 krat)
Koki
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 304

« dne:: četrtek, 07. april 2011 ura: 11:57 »

Lepo pozdravljeni vsi, ki so vas tablete zredile oz. ste se ob tabletah zredili. Jaz sem se v 2h letih toliko zredila, da sploh ne upam povedati koliko. Pa sem se odločila shujšati - ob tabletah. Do zdaj je ratalo 18 kg, z ločevalno sem shujšala v 1 mesecu 7 kg, prej pa z navadno dieto in gibanjem 11 kg v 1 letu. Tako da ne obupajte in verjemite, da je možno shujšati, le voljo je treba imeti.
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 07. april 2011 ura: 12:12 »

Bravo Koki. Jaz tudi moram shujšati zraven tablet. Ampak sem se odločila, da grem na ostro. Obstaja dieta ki jo dajejo srčnim bolnikom pred operacijo. Je zelo restriktivna, ampak zame bi bila. Povprečno se shujša kakih 10 kg v mesecu. Se pravi, da bi v dveh mesecih bila OK. Te dni bom začela. jok
Prijavljen

alexx Afro 
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 07. april 2011 ura: 17:21 »

Bravo Koki. Jaz tudi moram shujšati zraven tablet. Ampak sem se odločila, da grem na ostro. Obstaja dieta ki jo dajejo srčnim bolnikom pred operacijo. Je zelo restriktivna, ampak zame bi bila. Povprečno se shujša kakih 10 kg v mesecu. Se pravi, da bi v dveh mesecih bila OK. Te dni bom začela. jok

Kakašna pa je ta dieta Alexx?Tud jaz bi morala shujšati najmanj 10kg,da pridem nekje na 55kg.

Koki bravo zate!!!! clap clap
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 07. april 2011 ura: 18:05 »

Dieta za srčne bolnike temelji na 1 tedenskem jemanju zelenjavne juhe, kjer je poudarek na ogromno zelene!

Jaz sem že probala in je kar ql ...... samo, potem se mi je zelena že zagabila  Embarrassed
(že tko je nisem marala)

Men je uspelo shujšati z depro v 2 mesecih za 5kg. Pred tem pa 10 kg z veliko telovadbe (vsak dan vzpon na hribček - ne velik, sam tok, da sm prešvicala), pa ful zelenjave, pa res zlo mal OH (tortice,...) - oz. porcije so ble itak polovične.

Na, link o srčni dieti:

http://www.mojrecept.net/hitradieta/dieta.asp? (jst nisem dala tistih umetnih kock)

Lp - S rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 07. april 2011 ura: 18:34 »

Na to sem mislila:  http://www.smsdieta.si/dieta/dieta-kemicnega-razkroja-31/
Prijavljen

alexx Afro 
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 07. april 2011 ura: 18:36 »

uf......pr tej me pa pobere  sesmejem

to so pa četrtinske porcije...  kiselnasmeh
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 07. april 2011 ura: 19:02 »

Men se pa sploh ne zdi tko hudo in začela bom v ponedeljek,...trdno odločena!!!!
Zjutraj sem le navajena kave z mlekom,a bi bilo kaj hudo narobe...
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: četrtek, 07. april 2011 ura: 20:07 »

ja, ker piše, da je strogo prepovedano vmesni prigrizki -------> kaj po svojega, kar ni zapisanega pod dieto  Embarrassed
Prijavljen

Sandra22
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 116

« Odgovori #8 dne:: sobota, 16. april 2011 ura: 22:52 »

Jaz sem tud začela z dieto, danes oki
pojedla sem en košček kruha s tuno(pol tune) in pijem že celi dan sam limonado. Trenutno imam 63kg na 167cm, shujšati moram na 55kg.
V dveh mesecih recimo...
bye rozicodam
Prijavljen

Usoda ni stvar naključja, je stvar izbire.
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #9 dne:: nedelja, 17. april 2011 ura: 09:15 »

Ženščine, vse se da če se hoče. Ne sračkajte ga z drastičnimi dietami, ker se vam bo vse potem dvojno povrnilo. Sama sem tak primer in odlična šola.
Evo, ADje jemljem že tretje leto, pa sem od septembra z zdravim prehranjevanjem in telovadbo shujšala že 25 kg, pa najmanj še enkrat toliko moram, ker imam ekstremno povečano težo (na srečo zdaj ni več tako ekstremna Embarrassed).
Tiste, ki imate samo par kilc dol za dat, lahko kakšno tako usekate, tiste pa, ki se že vse življenje matramo in smo na žalost namesto vedno bolj vitke vedno bolj okrogle pa pomaga samo sprememba načina živeljenja in red v prehrani in to za vse življenje kiselnasmeh

Vztrajnost, motivacija, trma in dobra volja sta najbolj pomembni. Pa srečno vsem rozicodam, jaz nadaljujem s svojo dieto, ki bo trajala še najmanj štiri leta, pa ne toliko z zbijanjem kilaže , ampak zdravljenjem debelosti zardevam
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.606

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #10 dne:: nedelja, 17. april 2011 ura: 09:18 »

Sandra  rozicodam

Trzinka... clap, tebi pa cel šopek... rozicodam rozicodam rozicodam rozicodam rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: nedelja, 17. april 2011 ura: 09:27 »

pojedla sem en košček kruha s tuno(pol tune) in pijem že celi dan sam limonado. Trenutno imam 63kg na 167cm, shujšati moram na 55kg.
V dveh mesecih recimo...

Sandra hoj!

1. jaz sem majhna 163 cm in danes, s 55 kg sem že preveč suha, tak da se moram zrediti vsaj na 58 kg!  Kako si ti predstavljaš sebe s 167cm in 55 kg?!

2. samo 1x mi je ratalo shujšati v 1 mesecu za 10 kg, pri 22 letih (skoraj vsak dan telovadba 2h, badbinton s fantom, večerje nič, Mcdonalds nič in več zelenjave kot OH - če je blo kej tega.......telovadba!!!).

Ko sem 2 leti nazaj hotela shujšati za 10 kg (zredila sem se - pač, oboževalka hrane), ni šlo več tko izi, pr 30-ih. 4 mesce sm rabla, s tem, da sm več telovadila, in bolj pazila na hrano, pa še ene tablete jemala, ki te sterajo na wc, čim ješ mastno hrano. Ful sm se namatrala.

No, zdj sm shujšala zarad depre in anske in vsega tega sranja + ad....... sem se sestavila, tak da grem nazaj na 58kg, kot mi najbolj odgovarja (da nisem suha, nit presuha, in da se še lohk kej prime, ker obešalnik za obleke res nečem bit sesmejem )

Lp-S
Prijavljen

Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #12 dne:: nedelja, 17. april 2011 ura: 10:06 »

V dveh mesecih recimo...
bye rozicodam

Sandra, ne se hecat  Huh? Tole je čisto ok teža, jaz imam 165 cm in 63 kg, pa mislim, da nisem "debela"...to je zdrava teža in ni potrebe po hujšanju in odrekanju hrane.  ne Če boš na dan pojedla samo en košček kruha in pila tekočino, boš sicer shujšala, vendar se bo telo zapomnilo, da mu odteguješ hrano in jo bo, ko boš začela "normalno" jest, začelo kopičiti v zaloge.
Jesti je potrebno redne obroke, pa morda črtati iz jedilnika sladkarije, se gibati in to je formula za vzdrževanje normalne telesne teže. V kolikor je pa prekomerna, se je dobro poslužiti ustrezne diete.

Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Sandra22
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: nedelja, 17. april 2011 ura: 12:32 »

Ojla punce rozicodam

Tako:meni se moja teža zdi fajn, ker kot je rekla Sofi tudi jaz nečem biti obešalnik za obleke..na začetku zdravljenja sem imela 50 kg ???Torej presuha sem bila..sam kaj, ki mi fant stalno teži, da sem debela za njegove pojme :A)on pa ima rad obešalnike in tudi moja famozna tašča mi stalno teži, da sem ratala "bunka"in da je to grdo...jaz smotana pa njih poslušam, njo, ki ji štrlijo kosti na vse strani in to sem ji tudi povedala, in zdaj se ne pogovarja več z mano kar meni nekako ugaja.Ker je coprnica in žleht...tako, da so me oni napumpali, da sem debela.Ko malo premislim zakaj hudiča sploh njih poslušat bi rekla recimo, da shujšam na 60 kg to mislim, da bi bilo ok.
Kar pa se tiče mojega nenormalnega apetita, je minil tnx god. Pa vsi mi govorijo, da sem zdej prava baba sesmejem in tud men je bolj všeč, če je "kej za prjet" Smiley fant pa naj se pač sprijazni s tem.
Bom poskusila z manjšimi obroki čez dan pa štela kok kcal dobim, prej sem štela kcal za se rediti zdj pa za hujšat.
Sofie ene 4 krofov pojej na dan pa se boš ziher zredila hehe..sam to ni zdravo vem.

Pozdravček vsem rozicodam
Prijavljen

Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: nedelja, 17. april 2011 ura: 13:03 »

Sandra, prov razžalostil me je tale tvoj post!!!

Tako:meni se moja teža zdi fajn,
  oki oki oki oki

In prav je tako!!! Edino pravilno!!!!!

Kdorkoli govori drugače od tvojega mišljenja, in ti je clo bližnji, pa tvoje dejanje ni škodljivo tebi, je zelo grdo in žalostno, da te prepričuje drugače! Ne se dat, draga Sandrica!!! Če si si všeč, si zakon - res!!!

..sam kaj, ki mi fant stalno teži, da sem debela za njegove pojme :A)on pa ima rad obešalnike in tudi moja famozna tašča mi stalno teži, da sem ratala "bunka"in da je to grdo...jaz smotana pa njih poslušam, njo, ki ji štrlijo kosti na vse strani in to sem ji tudi povedala, in zdaj se ne pogovarja več z mano kar meni nekako ugaja.Ker je coprnica in žleht...tako, da so me oni napumpali, da sem debela.Ko malo premislim zakaj hudiča sploh njih poslušat bi rekla recimo, da shujšam na 60 kg to mislim, da bi bilo ok.

No, o tem sem govorila malo prej. Ma fant tebe zares rad, Sandra? Ok, če bi bila anoreksična in bi hotel, da ješ.......to je drugo. Ampak, da bi rad on iz tebe naredil anoreksično, je pa grozljivo! In tle mu moraš jasno povedati kot tudi tašči in reči  nehvala STOP!

Naj se ne vtikajo vate! To je tvoja zasebnost in je lih tko, kot če bi ti starši rekli, da bi raje imeli fantka kot punčko! Veš kakšen razdor zasebnosti in lastne duše je to!?

Veš, meni je tudi babica govorila, da sm ji bolj všeč bunkasta, ampak to je blo tko mišljeno za hec, ker so v rodbini taki, in še iz države, kjer radi jejo, se veselijo in ne dajo nič na hujšanje  pomezik Grki so npr. debeli, radi jejo, se smejijo in so tako zadovoljni ljudje........ poglej Američane, vsak drugi je anoreksičen, vsak prvi pa kot kit, kar spet ni zdravo. Oboji pa nejevoljni, nesrečni in depresivni. Halooooo!

Jst pravim, bodi takšen kot si si všeč, ne glede vpliva družbe. Če si rad bolj močan, ok, če ne, tud ok, samo, da tebi odgovarja. In dokler je zdravje OK (glede premalo ali preveč kil). Ko pa si enkrat bolan, in moraš jesti omejeno.... pa je zlo hudo!!!

Raje vidim debelo in zadovoljno žensko, kot suhico in namrščeno kot Victoria Beckham!!!

Sandra, uživaj v hrani, predvsem pa v življenju!

To tudi zame velja  laughing

Lp_Sofie  rozicodam
Prijavljen

Sandra22
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: nedelja, 17. april 2011 ura: 15:32 »

Sofi rozicodam

Jaz bi se res mogla naučiti, kako se nekomu zapre usta, ki se vtika v tvoje osebne zadeve..ampak sem prijazna in tega enostavno ne zmorem, ker nočem nobenega užaliti. Ni mi vseeno za taščo, ker vem, da sem jo užalila ampak je drezala v osje gnezdo. Očitno moram postati bolj zajebana po domače povedano in predvsem samozavestna...
sam trenutno sem še tak bošček da me vsak pihec zamaje kaj čem...učim se znova postavljati zase. Ne razumem pa ljudi, ki se tok vtikujejo vate kaj pa koga briga kok mam jaz kg, jaz tega nikoli nobenemu ne omenjam in ga kritiziram res nikoli in niti me ne zanima kakšen je kdo dokler je dober človek, srce je važno.

Sam Sofi on ne razume, za njega sem debela in pika on ima res rad anoreksično in ful daje na zunanji videz, sam da je njegova bejba lepa pa shirana, drugo ga ne briga. Včasih hrepenim, da bi nekdo opazil mojo notranjo lepoto vse preveč je tipov, ki gledajo sam na zunanjost. In ne vem, če me ima zares rad sploh ne vem, če on ve kaj to pomeni, jaz pa ga ljubim z vsem srcem in trpim zraven njega. Brez njega pa ne zmorem, sem že poskusila vmes z drugimi pa vedno naletim na take, ki nimajo pojma kaj je ljubezen.

Ok drugič, ko mi kdo kaj omeni bom rekla ne vtikaj se vame pa zase skrbi, tko bom rekla. Pa naj se užali kokr če...

In iz dneva v dan bolj uživam v življenju, tale forum in vaši lepi komentarji pa tud velik pomagajo..ostalim.

Pozdravček Sofi rozicodam

Prijavljen

trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #16 dne:: nedelja, 17. april 2011 ura: 20:16 »

Ne razumem pa ljudi, ki se tok vtikujejo vate kaj pa koga briga kok mam jaz kg, jaz tega nikoli nobenemu ne omenjam in ga kritiziram res nikoli in niti me ne zanima kakšen je kdo dokler je dober človek, srce je važno.

točno tako  oki, mene moja tašča sprejema z mojimi kilogrami, tudi mož me, čeprav mi je lani težil, ampak ne zaradi videza, skrbelo ga je moje zdravje, skrbelo ga je, ker se nisem mogla več nikamor premaknit iti po stopnicah Embarrassed, ja res je bilo hudo.

Sam on ne razume, za njega sem debela in pika on ima res rad anoreksično in ful daje na zunanji videz, sam da je njegova bejba lepa pa shirana, drugo ga ne briga. Včasih hrepenim, da bi nekdo opazil mojo notranjo lepoto vse preveč je tipov, ki gledajo sam na zunanjost. In ne vem, če me ima zares rad sploh ne vem, če on ve kaj to pomeni, jaz pa ga ljubim z vsem srcem in trpim zraven njega.

ja, žal bi se tudi jaz pri temu vprašala, če me ima res rad. Malce razmisli, ali je res bolje imeti takega, ki te ne spoštuje, take kot si in trpiš? Si prepričana, da ne zmoreš brez njega ali si samo navezana, se splača vse to trpeti in požreti? Prepričana sem , da zmoreš tudi sama rozicodam
Prijavljen
Sandra22
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: nedelja, 17. april 2011 ura: 23:05 »

Trzinka, ne vem res, jaz mislim, da me ima rad na nek svoj način.. je pč tak, da ne mara zaobljena dekleta in ga ne privlačijo. Pa tud od vedno komentira glej kakšna je ta, kako ma rit veliko, tko komentira mimoidoče jaz pa nimam te navade. On si misli, da je grški bog lepote pomisli tud mi pove"boljšega si ne boš našla boljšega enostavno ni"pa take...
saj si je malček premislil pa pravi, da naj vsaj malček shujšam ni treba na 55 lahko tud na 60kg in naj vzdržujem to težo..tko da je en napredek.
Sem pa navezana ful, danes sem sanjala da ga več ni v mojem življenju in sem se zbudila vsa v solzah pa ga močno objela in se stisnila k njemu,ne vem kaj bi brez njega, že vsakič sem se vrnila nazaj...
tko da ja, zdaj mi dovoli da imam 60 kg to je važno oki

Pozdrav rozicodam
Prijavljen

Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #18 dne:: ponedeljek, 18. april 2011 ura: 09:02 »

Sandra  rozicodam, mislim, da ima tvoj fant resne težave sam s sabo. Človeka imaš rad, če je suh, debel, bolan, zdrav.... Kaj bi se npr. zgodilo, če bi ti pristala na invalidskem vozičku, ker bi doživela npr. nesrečo? Mar bi takrat utemeljil, da ga invalidna dekleta ne privlačijo? Izgleda, da ima tvoj fant zelo slabo samozavest, ker rabi ob sebi "top model", da se z njim ponaša.
Vsekakor to ni zdrava veza...ne moreš se mu podrejati in prositi dovoljenje, da imaš 60 kg. Haloooo! Kaj pa, če bosta seveda ostala skupaj, bosta pričakovala naraščaj...takrat se ženske ponavadi zredimo...
Jaz sem v vezi že 15 let, v tem času sem imela od 54 kg pa tja do 80 kg (nosečnost), v času dojenja sem veselo jedla in imela 73 kg....ob smrti mami sem v 14 dneh shujšala na 56 kg....sedaj imam 63 kg. In moj partner me je imel rad skozi vsa obdobja enako, kajti RAD IMA MENE in ne MOJ IZGLED. To je tisto, kar šteje.
Ne vem, če bo ta vajina veza zdržala, če se tvoj fant tako obnaša. Verjamem, da ga imaš ti zelo rada, lahko pa je tudi to samo kamuflaža za tvoj strah pred samoto....razmisli o svojih čustvih.
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 18. april 2011 ura: 09:56 od Slavka » Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: ponedeljek, 18. april 2011 ura: 09:14 »

.. je pč tak, da ne mara zaobljena dekleta in ga ne privlačijo. Pa tud od vedno komentira glej kakšna je ta, kako ma rit veliko, tko komentira mimoidoče jaz pa nimam te navade. On si misli, da je grški bog lepote pomisli tud mi pove"boljšega si ne boš našla boljšega enostavno ni"pa take...

Sam, da se nau sam kdaj znašel, ko bo postal debel... pa ni važn zakaj. Lahko zaradi kakih tablet, ki jih bi mogu jemat, ipd. Načeloma se mi zdi zlo grdo komentirat napake, kajti, čist vsi jih imamo - vizualne. In,... so what??!! Važno je, da v duši niso napake - tiste, zares grozne.

Pa tud to Sandra, glede njegovih izjav (recimo, da so resne in ne hecne, če pa so hecne, pa je v vsaki šali delček resnice).... boljšega lahko najdeš, btw!!! Pa ne vizualno ampak karakterno, ki ne bo omejeval svoje partnerice, jo meril in spreminjal, po svojih merilih. Kajti, partnerja se sprejme z vso "prtljago" vred... In, hja, kaj če bi bi pristala na inv.vozičku?? Si se kdaj vprašala, bi tak vizualno nastrojen partner zmogel česa takega, namreč, ostati ob prizadeti partnerici, ji nuditi fizično pomoč, jo sprejeti drugačno kot prej, ipd.?

In prav imaš Sandra,.... res te ima po njegovo rad!  Shocked

saj si je malček premislil pa pravi, da naj vsaj malček shujšam ni treba na 55 lahko tud na 60kg in naj vzdržujem to težo..tko da je en napredek.
Sem pa navezana ful, danes sem sanjala da ga več ni v mojem življenju in sem se zbudila vsa v solzah pa ga močno objela in se stisnila k njemu,ne vem kaj bi brez njega, že vsakič sem se vrnila nazaj...
tko da ja, zdaj mi dovoli da imam 60 kg to je važno

Kakšen napredek lepo te prosim?! Sprejeti te "mora" če imaš 80kg ali 70,60,50. Verjetno ti njega ne bi pustila zaradi teže a ne?
In ja Sandra, eno je ljubiti drugo pa biti navezan ---> bati se samote! Sta dve zelo različni zadevi.

Dovoli ti??  Tongue Sta enakovredna v vezi al ne?  pomisli

Lp-Sofie  rozicodam rozicodam rozicodam
Prijavljen

Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar