FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 14:28

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: kdaj prime ad....:(  (Prebrano 3548 krat)
vesna25
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 88

« dne:: ponedeljek, 28. marec 2011 ura: 08:00 »

Ojla,imam vprasanje sem jemala cipralex 10mg eno tabletko na dan,sedaj pa zaradi vsiljivk sem dobila se dodatne pol tabletke cipralexa...kaj to je normalna doza za vsiljivke..kdaj pa prime ta dodatna polovicka..a takoj...ali potrebuje nekaj tednov kot je bilo na zacetku z ad...aja..imam se nekaj tezav s spominom,jih ima se kdo?kako si pomagate?Lp,Vesna:)
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 28. marec 2011 ura: 08:06 »

Vesna... rozicodam

Kako dolgo si jemala cipralex 10mg? Predvidevam, da zdaj jemlješ 15mg...AD primejo različno
in sicer tam nekje 4-6-8 tednov. Glede na to, da se ti pojavljajo stranski učinki pomeni, da ti
AD prijemlje, ne obremenjuj se...morda je dobro, da se poskusiš sprostit... oki
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.206

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 28. marec 2011 ura: 09:07 »

Oj, stranski učinki so ponavadi pri povečanju doze nekoliko manjši, vseeno pa bo treba nekaj tednov da prime.

Težave s spominom, ne govori. Od zdravnice sem celo želel, da me da na testiranje za demenco.
Prijavljen
vesna25
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 28. marec 2011 ura: 17:34 »

oj cipralex 10mg sem jemala ene pol leta,sedaj pa zaradi vsiljivk na 15 mg na dan...sej sem kar ok,jih lahko kontroliram samo mi pa gredo na zivce:)

Hvala vsem za prijazne odgovore...
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 28. marec 2011 ura: 20:56 »

vem, kako je, ko čakaš, pa čakaš, pa čaaaaaaaaaaakaaaaaaaaaaš, da bi že prjel ad, pa nič!

ampak, enkrat prime........al pa zamenjaš ad  kiselnasmeh

in spet čakaš..........

veš vesna25, moraš biti potrpežljiva in pusti ad čas, da porihta štalo v tvojih možganih in te nafila s srečo, redom, ipd. Pol bo OK!!!

LP-S rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
slovenka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 48

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 04. april 2011 ura: 17:57 »

Tudi meni je zdravnica povečala dozo Paroxada (z ene tabletke na eno in pol- 30 mg), to zdaj jemljem že dva tedna, pa ni še nič boljše(napadi panike ponoči, ko se zbudim), stranski učinki so pa tudi: nervoza, omotica, suha usta. Povejte, kdaj mislite (tisti, ki imate izkušnje) stranskih učinkov ne bo več in bo povečana doza začela delovati. Komaj čakam.
Prijavljen
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 04. april 2011 ura: 17:59 »

Povejte, kdaj mislite (tisti, ki imate izkušnje) stranskih učinkov ne bo več in bo povečana doza začela delovati. Komaj čakam.

Odvisno od vsakega posameznika... eni v 1 tednu, drugi v 1 mesecu, tretji v 2,5 mesecih, ipd., ......... al pa nkol, k ugotovijo, da ni pravi AD!

In dobiš drugega, pa spet čakaš teden, mesec, dva
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 04. april 2011 ura: 18:05 »

Povprečno 1 mesec. Vsaj iz moje izkušnje, in izkušenj nekaterih drugih tu gor. Jaz bi ga z veseljem jemala, če ne bi pri meni povzročal nabiranje kilogramov.  kiselnasmeh
Prijavljen

alexx Afro 
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 04. april 2011 ura: 18:09 »

Slovenka  rozicodam, ob uvajanju ADja je potrebno kar nekaj tednov (jaz sem jih čakala 7), pri povečanju pa bi znalo bit prej....potrpi še kakšen teden, dva, da bo mesec dni okrog...če .a ne bo izboljšanja, pa vprašaj svojo psih. za mnenje
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
vesna25
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: torek, 05. april 2011 ura: 08:00 »

Pozdravljeni,ja prav danes sem imela tako izkusnjo z napadom panike...sem sanjala take cudne sanje da eni ljudje pac imajo privide itd in se zbudim in pogledam po hisi in si mislim kaj ce bi tudi mene kaj tako mucilo in se spomnem da sem brala enkrat da ena punca se je bala enega lista papirja...v glavnem sem nekako  pogledala po sobi in pogledam ce imam kake privide ali karkoli in nevem kako sem prisla do tega ker je bilo zgodaj in ko sem gledala po sobi sem vidla anteno...in sem jo opazovala kao da me je strah tega -antene in sem dobila taksen napad panike da me je bolel trebuh pa potenje pa strah da sem blizu psihoze..skozi sem si dopovedovala da to je samo antena in da je smesno da to sploh razmisljam ker sem si predstavljala o njej(anteni)vse mogoce...ampak vem mislim se zavedam da to ni res itd..da je blesavo in smesno....joj kaj je imel kdo podobne izkusnje?
pa tako dobro mi je slo zadnji teden-pozabila da sem sploh kdaj imela tezave,sem delala avtogeni trening,uzivala..ni sledu...ponoci pa tako....:(upam da me ahko pomirite...lepo vas pozdravljam....lp vesna
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #10 dne:: torek, 05. april 2011 ura: 08:06 »

še tako zdrav, optimističen, dobrovoljen in oh in sploh človek ima tudi svoje slabe dni... so pač v naših življenjih + pa -, vzponi in padci....

Pozdravljeni,ja prav danes sem imela tako izkusnjo z napadom panike...sem sanjala take cudne sanje da eni ljudje pac imajo privide itd in se zbudim in pogledam po hisi in si mislim kaj ce bi tudi mene kaj tako mucilo in se spomnem da sem brala enkrat da ena punca se je bala enega lista papirja...v glavnem sem nekako  pogledala po sobi in pogledam ce imam kake privide ali karkoli in nevem kako sem prisla do tega ker je bilo zgodaj in ko sem gledala po sobi sem vidla anteno...in sem jo opazovala kao da me je strah tega -antene in sem dobila taksen napad panike da me je bolel trebuh pa potenje pa strah da sem blizu psihoze..

tisti trenutek, ko se ti začno take misli pojavljati, se zavestno osredotoči na kaj lepega... na lep dogodek, lep spomin... na najljubši letni čas... na najljubše drevo... skratka, na kaj sončnega  sonce sonce sonce (vaja dela mojstra  pomezik)
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
vesna25
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: torek, 05. april 2011 ura: 16:49 »

Pozdravljeni,ja ze sem mislila da sem se resila vsega,super sem bila,avtogene treninge sem delala.vse zakon....sem kar naenkrat(ker me je fant zbudil s tel.ob 4zjutraj),sem se spomnila da sem pravkar sanjala nekaj o prividih,ampak da jih ima ena druga oseba....ne jaz.Nato  ko sem se zbudila sem se vprasala kaj ce se mi mesa,kaj to sanjam,pogledam po sobi,in pomislim ali je antena lahko...nevem cudna.kao negativna..in pol ko sem to zacela tuhtati sem dobila napad panike.Vem da to ni to glede antene in da je smesna ze misel ter se zavedam nerealnosti,zdaj je npr ze dosti lazje,ampak zjutraj pa sem dobila tak napad...posledicno ker sem se bala da se mi mesa....ah..
potrebujem samo potrditev da ni psihoza....sem klicala psih.ji razlozila in je rekla,Vesna,strah je votel,preusmerjaj misli.in ne,nisi niti blizu psihoze..to mi skozi govori...imam obcutek da prevec berem poste o shizo...itd...in pol iscem pri sebi oz si ustvarjam..sam se zavedam neumnosti tega strahu.Le napada me....ce mi lahko poveste 2 tolazilne besede...bom hvalezna...lepo vas pozdravljam...
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #12 dne:: torek, 05. april 2011 ura: 17:29 »

Vesna, če ti je psih. povedala, da nisi niti blizu psihoze, ji mirne duše verjemi.  oki
 Doživljaš samo napad panike, ko imaš občutek, da se ti bo zmešalo...poznam te občutke. Jaz sem tudi dobivala take občutke ob kakšnem predmetu, dogodku...kar naenkrat mravljinčenje, oblivanje vročine, šumenje v glavi in misel: "to je to...zmešalo se mi bo...konec je". Ampak nikdar se mi ni in tudi tebi SE NE BO. nehvala
Tudi jaz sem mislila, da imam psihozo, vendar to je daleč od tega. Poizkušaj s preusmeritvijo misli...ko boš začutila, da te "grabi", preusmeri misli na kaj drugega...npr. prični peti kakšno pesem, ki ti je všeč....razmišljaj o tem, kaj bo za kosilo, kako sekljaš korenček....kako je bilo ime tvojim sošolcem v osnovni šoli...Pa tudi kakšno sproščanje bi ti koristilo...
Predvsem pa NE BERI postov o psihozah in simptomih, ker se potem še bolj obremenjuješ in iščeš znake tudi pri sebi...
Verjemi vase  rozicodam
« Zadnje urejanje: torek, 05. april 2011 ura: 18:46 od Slavka » Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.527

« Odgovori #13 dne:: sreda, 06. april 2011 ura: 11:13 »

Glej, 100% nimaš psihoze, ampak imaš pa anksiozno mišljenje... Pa še to, res ne beri o shizofreniji, saj s tem saqmo daješ možganom nove poti, da te zajeb... Probaj se upreti tej želji po raziskovanju tega, ker to je kompulzija in mislim samo daje moč...
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar