FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 01. maj 2026 ura: 09:38

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Obsesivna želja po kontroli  (Prebrano 1367 krat)
Sunshine
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: ponedeljek, 07. marec 2011 ura: 19:04 »

Lep pozdrav vsem skupaj. Poskušala bom biti kratka.

Danes sem zopet dobila enega izmed svojih čudaških napadov...sprva rahel nelagoden občutek v trebuhu, ki ga začnejo spremljati krči, mravljinci in siljenje k bruhanju.  Shocked Vzrok? Dokaj banalen, pred mano je sedel moški, ki ga že nekaj časa opazujem in mi je všeč. Problem? Sprva 10 minut mentalnega zatišja, dober poker face in potem ti občutki... sledi beg. V 15 minutah sem prišla sebi in se nadihala zraka. To se mi je do zdaj zgodilo z vsakim moškim, ki mi je bil všeč. Saj sem govorila že s to osebo, samo problem je nastopil da se je pojavil nepričakovano in situacije nisem mogla obvladati. Enkrat, ko sem bila v gužvi v avtomobilu in sem mislila da bom ponorela...še danes se sprašujem, kako sem sploh prišla takrat domov od zmedenosti. Pred izpiti, ko imam občutek ko da me bo ravno kdo odstrelil s tega planeta. Enkrat, ko sem malo kadila travo in je bilo najhujši->bil je res pravi panični napad (od takrat se je ne pritaknem)...nekaj časa na predavanjih, ko je preveč ljudi v predavalnici (in v njej ni oken!), sprva sem morala sedeti najbližje vratom...sedaj sem nekje že v sredini med 200 ljudmi. Enkrat v centru na prireditvi, kjer sm kar skup padla...naslednjič ko sem šla mimo trga, je bil očitno trigger na ta dogodek in nelagodje ob vrtoglavici. Očitno je, da se zadeva pojavlja vsakič v situaciji totalne zmedenosti in ko jaz konkretno nemorem nadzirat dogajanja. Razne gužve, simpatični moški, izpiti, bolnišnični pregledi. Odločila sem se, da se vržem v hladno vodo. Upam, da če skup padem me bo vsaj ujel zardevam Še vedno vozim, hodim na izpite in preživim. Mislim, da večkrat se izzovem sama bo strah počasi odšel. Nimam problema z navezovanjem stikov z neznanci, čeprav se nikoli ne razvijejo v nekaj več. Strah me je zaupati, bližine, veze...izpostavljen si in ne veš kaj te čaka. Kakšen pameten nasvet zame? Hvala in lp.
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 07. marec 2011 ura: 19:08 od Sunshine » Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #1 dne:: sreda, 09. marec 2011 ura: 08:36 »

O OKM-ju je že kar nekaj napisanega; mogoče najdeš tu kaj zase http://www.nebojse.si/Forum/index.php/board,18.0.html

http://www.nebojse.si/ForumArhiv/index.php/board,11.0.html
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar