|
mieaid
|
 |
« Odgovori #420 dne:: torek, 17. januar 2012 ura: 19:47 » |
|
I REALY SO MUCH HATE MIEAID .... spet mi grejo te besede tko zlo po glavi, da bom explodirala .... Mieaid ne ve kaj bi rada ... Mieaid zasovrazena ... Mieaid neumna ... Mieaid grda ... sam to gre se po glavi 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
We are the heroes of our time but we're dancing with the demons in our minds.
|
|
|
|
mieaid
|
 |
« Odgovori #421 dne:: torek, 17. januar 2012 ura: 21:11 » |
|
Zadnje case ima Mieaid ogromne vozle v razmisljanju in ne ve vec kaj in kako. Tok stvari je v mislih, tok dobrih idej, zamisli ... Jst bi bla rada ok, vredu oseba ... pa vem da nism ... bolj ko se trudim slabse je ... nimam obcutka kaj je prav in kaj ni oz se tega zavem sele ko je ze prepozno ... kako naj ugotovim da nisem mentalno prizadeta oseba ko nic ne razumem, ko so vsi sumljivo prijazni, ko ti govorijo super je super je, ko je v resnici za en k ... Sm se pa spomnila dveh (treh?) stvari, ki bi lahko koristno vplivale na mojo samopodobo sam jst se tko bojim kaj bo, ko bo, ce bo in ze dlje casa odlasam ... vedno se najdejo izgovori in se sprasujem kolk globok bom mogla past da se bom zavedla da je bolje preprosto poskusit in se sele potem ubadati s tem kaj bo ce bo, ko bo oz. ce bo ... zacetni korak je najtezji in jst ga vedno predolgo delam potem pa zmanjka casa ... danes bi rada umrla, ju3 letela okoli sveta ... super, samo napacno zaporedje 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
moljka
|
 |
« Odgovori #422 dne:: torek, 17. januar 2012 ura: 21:31 » |
|
Mieaid  Najprej čestitke za tvoj pogum, da si iskreno napisala na forum, kaj te teži  Po moje si ti že ok oseba  , samo imaš zelo visoka pričakovanja do sebe, zato se ti zdi, da nisi dovolj dobra  In zato se ti drugi zdijo sumljivo prijazni, ko ti pravijo, da si super ali pa da kaj super narediš - ker sama najbrž sebe vidiš povsem drugače. Ne rabiš biti v vsaki situaciji tip top, taki so samo roboti, dovoli si biti človek z napakami, slabimi dnevi, malodušna... Ravno tako kot si dovoli tvegati  Mogoče se zdaj res sebi zdiš čudna, tesnoba tudi naredi svoje, vsaj jaz zase vem, da sem čisto zmedena, misli mi švigajo sem ter tja  , vendar zaradi tega še nisi mentalno prizadeta oseba.. Ko smo na dnu je to težko videti, poskušaj čim večkrat opaziti svoje kvalitete na en dober dan. Ne rabiš se tudi obtoževti, če čutiš strah pred spremembo, saj vendarle ne veš, kaj to prinaša - nekaj dobrega ali slabega.. Vendar strah je votel, okoli ga pa nič ni in pogosto samo z akcijo odkrijemo, v katerem grmu tiči zajec. In ja, prvi koraki so najtežji, potem se nam vse poklopi in postane rutina  Se pa vsaka pot začne s prvim korakom, prvo spremembo, zato kar pogumno - in pa seveda v svojem tempu. Drugače pa, si res želiš umreti? Ali si želiš le drugačnega, boljšega življenja? Pa smo spet pri prvih korakih  Piši še kaj!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
I am in the right place, at the right time, doing the right thing.
|
|
|
|
mieaid
|
 |
« Odgovori #423 dne:: torek, 17. januar 2012 ura: 21:43 » |
|
zelim si umreti, da bi se lahko ponovno rodila in bila boljsi clovek brez Mieaid
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Berto
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 120
I am just an ordinary disorder.
|
 |
« Odgovori #424 dne:: torek, 17. januar 2012 ura: 22:04 » |
|
Ves, vsak ima svoje težave. Morda se res rodimo brez njih, a na svet pridemo, da premagujemo tezave, ki nam jih življenje prinasa, ob tem pa se o življenju se kaj naucimo. Ves, Iztok Mlakar pravi: Eni imajo revmo, drugi ostro babo. Vsak svoj kriz nosi, ne pomaga nec...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 7.885
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #425 dne:: sreda, 18. januar 2012 ura: 10:12 » |
|
zelim si umreti, da bi se lahko ponovno rodila in bila boljsi clovek brez Mieaid
To se lahko zgodi na simbolično ravni. Kot preporod ... kot notranja rast ... pustiti staro za seboj in se razcveteti. Počasi boš razklenila okove, ki te držijo ... in si boš upala "polno živeti" sebe ... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
mieaid
|
 |
« Odgovori #426 dne:: sreda, 18. januar 2012 ura: 23:11 » |
|
Misliš da si bom kdaj upala?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #427 dne:: četrtek, 19. januar 2012 ura: 10:47 » |
|
Verjamem v to, da boš začela zaupati sebi, svojim sposobnostim. Moč in pogum sta že v tebi, le prebuditi jih je potrebno ... Če neke svoje sposobnosti še ne poznaš ali je še ne znaš uporabljati, še ne pomeni da je v tebi ni. Je - samo še ni aktivirana. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Suzy
|
 |
« Odgovori #428 dne:: četrtek, 19. januar 2012 ura: 11:07 » |
|
Verjamem v to, da boš začela zaupati sebi, svojim sposobnostim. Moč in pogum sta že v tebi, le prebuditi jih je potrebno ... Če neke svoje sposobnosti še ne poznaš ali je še ne znaš uporabljati, še ne pomeni da je v tebi ni. Je - samo še ni aktivirana.  Lepo napisano Aslan  Miead tudi jaz mislim,da je v tebi ogromno neaktiviranih pozitivnih lastnosti,....objem in drži se 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
No matter how dark the darkness, there’s always Light...
|
|
|
|
mieaid
|
 |
« Odgovori #429 dne:: petek, 20. januar 2012 ura: 20:30 » |
|
Hvala, hvala  se bom trudla upoštevat vse nasvete, sam mejte potrpljenje, kr jst sm katastrofa Ja, drgač pa vem vsi mamo svoje težave in moja težava sm pač jst  oz  od zdej naprej bom govorila sam še o izivih - nimam težav in problemov, sam izive  Janja (hvala ti) mi je dala odlično idejo od zdej naprej bo moj iziv: spremenit mieaid iz luzerja v zmagovalca! (in na žalost se me svet ne bo znebil, dokler ne bo tko  ) in moj plan zdejle je: 1.) ODLOČIT se kaj hočm  2.) IZPELJAT do konca odločeno  3.) ZAUPAT da lahko speljem do konca svoje odločitve 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #430 dne:: petek, 20. januar 2012 ura: 21:03 » |
|
Jaz pa obljubim, da bom support na tej poti  In če nekaj ne uspe v prvo, uspe v drugo ali tretje ali četrtič ... Iskat nove načine za dosego cilja če eden ne pokaže rezultatov. Vztrajat - zaupat - verjet v svoj cilj!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Janja
|
 |
« Odgovori #431 dne:: petek, 20. januar 2012 ura: 22:14 » |
|
Mieaid!  Ja, drgač pa vem vsi mamo svoje težave in moja težava sm pač jst  oz  od zdej naprej bom govorila sam še o izivih - nimam težav in problemov, sam izive  Janja (hvala ti) mi je dala odlično idejo od zdej naprej bo moj iziv: spremenit mieaid iz luzerja v zmagovalca! (in na žalost se me svet ne bo znebil, dokler ne bo tko  ) Me veseli, da si dobila inspiracijo.  Jaz sem bila dejansko luzer oz. sem se počutila kot luzer zadnjih 23 let, ampak vmes je bilo pa obdobje, ko nisem bila. Takrat sem bila taka kot sedaj, le samozevesti nisem imela nič. In tudi takrat, ko sem se počutila kot luzer, sem imela nekaj kvalitet, ki sem se jih zavedala. In na tem sem gradila. Tako, da moj nasvet je, da začneš graditi na tistih tvojih lastnostih, ki so pozitivne, ker ne verjamem, da nimaš prav nobenih. Ko boš to področje osvojila in se boš na teh področjih začela počutiti samozavestno in močno, potem začni delati na tistih področjih, za katere meniš, da so bolj šibka. Delaj predvsem postopoma in ne postavljaj si previsokih ciljev. Bolje je delati bolj počasi in z rezultati, pa čeprav zelo majhnimi. Če si postaviš previsoke cilje, jih lahko ne dosežeš in padci te bolj potrejo kot malo nižji uspehi. Vsaj pri meni je tako. Se strinjam z vsem kar je napisala Aslan.  Tudi jaz bom tvoja podpora. Za začetek pa bom izpostavila nekaj stvari, ki so pri tebi zelo pozitivne: ~ obvladaš tuje jezike ~ to zna nekaterim predstavljati probleme, tebi ne ~ znaš se lepo izražati in lepo pisati ~ si razgledana in razmišljujoča punca. Temu seznamu lahko še ti kaj dodaš. Lepo bodi in piši!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
mieaid
|
 |
« Odgovori #432 dne:: petek, 20. januar 2012 ura: 22:29 » |
|
Za začetek pa bom izpostavila nekaj stvari, ki so pri tebi zelo pozitivne:
~ obvladaš tuje jezike ~ to zna nekaterim predstavljati probleme, tebi ne ~ znaš se lepo izražati in lepo pisati ~ si razgledana in razmišljujoča punca.
Temu seznamu lahko še ti kaj dodaš.
Lahko kaj odstranim  Ne sej ne, se bom trudla gledat tud na mieaid pozitivno, kr je že skrajni čas da se nekej premakne Hvala Janja 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
mieaid
|
 |
« Odgovori #433 dne:: sobota, 21. januar 2012 ura: 09:21 » |
|
Tko že par dni mi gre po mislih nek dogodek, k ga Mieaid ne bi mogla bolj polomit (nč novga  ) hkrati pa mi je dalo mislit kok nesmiselno je mieaid; Če se te nek tip spomni bi lohka pomenl da pozdravljena oseba ni tko nepomembna, grda ali slaba ... in to ni edini primer, sm že večkrat dubla tak feedback od zunanjih oseb -> zakaj ma Mieaid potem tko slabo mnenje o sebi, če jo pa drugi v obratnem smislu vidijo?? To je absurdno, tuki ni logike  Ponavadi je bolj res tisto, v čemer se jih več strinja in Mieaid bi bla tuki osamljen primer ... pa načeloma se imam za zagovornika realnosti 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Janja
|
 |
« Odgovori #434 dne:: sobota, 21. januar 2012 ura: 13:47 » |
|
Mieaid!  Za začetek pa bom izpostavila nekaj stvari, ki so pri tebi zelo pozitivne:
~ obvladaš tuje jezike ~ to zna nekaterim predstavljati probleme, tebi ne ~ znaš se lepo izražati in lepo pisati ~ si razgledana in razmišljujoča punca.
Lahko kaj odstranim  Ne, ne smeš, ker boš vsak dan še kaj dodala.  In danes poskušaj dodati še eno pozitivno lastnost, ki jo ti imaš. Ni važno s katerega področja. Ampak res to naredi. Še najboljše, da kar tukaj gor napišeš. Ne sej ne, se bom trudla gledat tud na mieaid pozitivno, kr je že skrajni čas da se nekej premakne To je tisto, kar je pomembno. Tako je dobro in potrebno razmišljati.  Potrebno je nujno razmejiti, kaj so tvoje misli in kaj so misli ljudi, ki jih srečuješ in stopaš z njimi v kontakt. Glede na opisano, bi si upala trditi, da generalno ljudje nimajo slabega mnenja o tebi, slabo mnenje o sebi imaš verjetno samo ti . Verjetno se še kdo najde, ampak popolnoma nerealno je, da bi bili vsem všeč, ker ne moremo biti. Tudi tebi niso vsi všeč... To pomeni, da je potrebo delati na tvojih prepričanjih, ker drugi očitno ne mislijo slabo o tebi. Kakšna pa so tvoja prepričanja? Večinoma so precej slaba o tebi? Zakaj? Realna prepričanja bi bila, da se zavedaš svojih pozitivnih in negativnih lastnosti. Nerealna prepričanja pa lahko gredo v obe smeri: * da misliš o sebi, da si superiorna na vseh področjih in nimaš čisto nič napak ~ ampak ti tega nimaš  * da misliš o sebi pretežno in samo slabo. Mislim, da bi se bilo treba osredotočiti na tole zadnjo točko. Sedaj pa konkretno: zakaj imaš taka prepričanja? Kje si jih dobila? V primarni družini, v šoli, od vrstnikov, v okolici? Včasih je še tako zelo nepomemben dogodek pomemben in vpliva na naše miselne vzorce, ki se potem, ko jih ponavljamo v napačno smer, zakoreninijo v nas. Samo za ilustracijo: jaz sem imela tudi precej slabo mnenje o sebi. In to izvira iz dogodkov, ko sem bila vsa prestrašena in sem dostikrat jokala. In jasno, moja eno leto mlajša sestrica Nataša je bila pa pogumna in zgovorna. In tukaj je nastal problem, ker so določeni ljudje (ne v primarni družini) začeli nezavedno delati primerjave, kako je ona pogumna, da jaz pač ne smem jokati in podobno... Pa so bili še tudi drugi dogodki in jasno, da sem jaz dobila to prepričanje, da jaz nisem OK, ker se jokam, ker s bojim, ker strahu tako ali tako ni.  To pomeni, da so mene želeli nekateri preptičati, da se jaz bojim nečesa kar ni. In potem sem se dostikrat spraševala, kaj konkretno je z mano narobe, če se pa za  ne bi smela bati, jaz pa se bojim. Kaj je z mano narobe?  To je precej skrajšana verzija... Poskušaj pobrskati po spominu od kje izvira to tvoje prepričanje in potem poskušaj iti nazaj in se prepričaj, da ni bilo tako, da so se tisti, ki so imeli tako prepričanje o tebi, zmotili. Verjetno so to delali nezavedno, ampak ti moraš sedaj te napačne miselne vzorce nadomesti z bolj primernimi, in sicer realnimi. Zaenkrat toliko! Lep dan ti želim. Sonček je! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
mieaid
|
 |
« Odgovori #435 dne:: ponedeljek, 23. januar 2012 ura: 14:43 » |
|
Za začetek pa bom izpostavila nekaj stvari, ki so pri tebi zelo pozitivne:
Lahko kaj odstranim  Ne, ne smeš, ker boš vsak dan še kaj dodala.  In danes poskušaj dodati še eno pozitivno lastnost, ki jo ti imaš. Ni važno s katerega področja. Ampak res to naredi. Še najboljše, da kar tukaj gor napišeš.  smatram se za dost gibčno osebo kar bi načeloma lahko bla pozitivna lastnost sam ne vem kaj naj bi mi to pomagalo/koristilo  ... ampak popolnoma nerealno je, da bi bili vsem všeč, ker ne moremo biti. Tudi tebi niso vsi všeč...
 To pomeni, da je potrebo delati na tvojih prepričanjih, ker drugi očitno ne mislijo slabo o tebi.
ja ... samo jst se bojim da preveč niham iz ene skrajnosti v drugo ... če bi bla jst preveč samozavestna in pametna in tko bi zih spremenil svoje mnenje na slabš ... neko vmesno pot mi je pa težko ujet ... ali so pa pač to spet samo moja (napačna) prepričanja  Večinoma so precej slaba o tebi? Zakaj?
podedovano ... V bistvu nekak mi je zdej jasno, da mormo spoznat sebe, svoje vzorce in jih potem vsazga posebej odstranit iz misli (pač tiste ki niso ok) ... sam jst stvari, vzorce, ki jih ne maram pospravim v škatlje, kar pa ne pomeni da niso več tam, so samo zaprte. In če bi jst hotla odstranit to, bi mogla vsako škatlo posebi odpret in se soočit s tistim, kar je notri. Soočit se pa pomeni sprejet tisto ... tuki je tist žulj, ki žuli Mieaid - sprejeti nekej kar ni ok ... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #436 dne:: ponedeljek, 23. januar 2012 ura: 19:19 » |
|
In če bi jst hotla odstranit to, bi mogla vsako škatlo posebi odpret in se soočit s tistim, kar je notri. Soočit se pa pomeni sprejet tisto ... tuki je tist žulj, ki žuli Mieaid - sprejeti nekej kar ni ok ...  Soočiti se je včasih tudi priznati si resnico ... (kar ni vedno lahko). Sprejeti, da kot otrok morda nisi dobila dovolj podpore ... da je bilo preveč kritike. In da nisi mogla zgraditi zaupanja vase ... ker ni bilo pogojev za to. Potem ko škatle odpreš ... in sprejmeš dejstva, na katera nisi imela vpliva, se lahko SAMA odločiš, da boš odslej s seboj ravnala drugače ... Da boš do sebe prijazna, sočutna ... da boš prisluhnila svojim željam, potrebam, sanjam ... In da se boš pohvalila za vsak še tako majhen uspeh ... Mieaid zmoreš! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
mieaid
|
 |
« Odgovori #437 dne:: sreda, 25. januar 2012 ura: 20:25 » |
|
Dans sm relativno ok pa mi je še vedno tko  težko najt kako mojo dobro/pozitivno lastnost ... ne wem ... jih enostavno ne vidim
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Suzy
|
 |
« Odgovori #438 dne:: četrtek, 26. januar 2012 ura: 18:02 » |
|
Miead jaz pa kar telepatsko čutim,da jih imaš veliko a jih ne želiš ne videti ne občutiti...why? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
No matter how dark the darkness, there’s always Light...
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #439 dne:: četrtek, 26. januar 2012 ura: 19:06 » |
|
Dans sm relativno ok pa mi je še vedno tko  težko najt kako mojo dobro/pozitivno lastnost ... ne wem ... jih enostavno ne vidim Če jih še ne vidiš - še ne pomeni,da jih ni. Tebi se še malo skrivajo ... ker niso bile vajene da si jih opazila ... Jaz poznam kar nekaj tvojih dobrih lastnosti. In na tvoji poti je že veliko uspehov, dobro speljanih ciljev, dosežkov ... 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|