FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 18. april 2026 ura: 20:41

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 6 7 8 [9] 10 11 12 ... 26   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Mieaid  (Prebrano 77036 krat)
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #160 dne:: ponedeljek, 25. julij 2011 ura: 13:19 »

Smiley ni "loserja", v nobenem primeru, nikoli in nikdar  pomisli
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #161 dne:: ponedeljek, 25. julij 2011 ura: 13:21 »

sploh pa ne na tem forumu........ tle smo sami  winnerji!!!!

Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 434

« Odgovori #162 dne:: ponedeljek, 25. julij 2011 ura: 13:36 »

Dejstva, dejstva kažejo drugače, in Mieaid vedno znova razočara Mieaid
Prijavljen

We are the heroes of our time but we're dancing with the demons in our minds.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #163 dne:: ponedeljek, 25. julij 2011 ura: 13:36 »

dejstva? al mogoče malček popačena slika?

Nihče, srce, a ma prav zares nihče ne sprejema samo napačnih odločitev...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #164 dne:: ponedeljek, 25. julij 2011 ura: 20:19 »

Mieaid

Za nekatere ljudi je sprejemanje odločitev ena težavnejših nalog in ker je naše življenje sprejemanje raznih odločitev,bodisi so to pravilne ali napačne,..slednje sprejemamo velikokrat iz nekega stahu,ki v nas običajno povzroči stanje otrplosti,…
Sprejemanje odločitev naj bi pomenilo vzeti življenje v svoje roke in tako postati režiser lastnega življenja,živeti tko kot smo se odločali,ustvarjali,sprejemali,….a v resničnosti še zdaleč ni tako.

Vsaj zame ne.

Vsi delamo napake,vsi se velikokat odločamo napačno,….pomembno je le,da jo spoznamo,je ne ocenimo kot poraz ampak kot priložnost za vizijo-verjeti,uspeti.

Sama se velikokrat zalotim v razmišljanju napačnih odločitev in se ob tem sprašujem:
Zakaj nisem imela ambicij,želja,…glede šolanja,poklica,…zakaj ima moja bivša sošolka bajno hišo,avto,…dva pridna otroka,vzornega možička,…zakaj je oblečena v nore cunje,….zakaj ima to in ono….kje sem se napačno odločila v življenju,…saj bi lahko vse to imela tudi jaz.Morda zveni malce
Ljubosumno,nevoščljivo,…a nisem nikomur,še zdaleč ne,vendar me taka in podobna razmišljanja velikokat razjedajo navznoter in navzven,rodi se bolečina,…čeprav istočasno tudi vem,da razglabljat samo s seboj o tem nima smisla.
Me pa velikokat taka razmišljanja odmaknejo od realnega življenja,bežim pred samo seboj,se počutim izpraznjeno,čutim lastno nemoč,preobremenjenost zahtevanih nalog in kot posledica vsega se še danes kdaj pa kdaj napačno odločim.

Naš um je res brezmejni,sposobnost naših misli neskončna in naša sanjajenja o boljšem življenju slaba plat učinkovitega sproščanja,….vsaj name deluje pozitivno in protistresno zato me sanjarjenje velikokrat odpelje na svojih krilih. V njih najdem svoje zatočišče v katerem sem deležna vsega,kar v realnem laifu nisem,….občutek pripadnosti,varnosti,ljubezni,pozornosti,hrepenenju,stasti,vznemirjenju,….tukaj najdem sebe,….hkrati pa se zavedam globoke pasti,ki odvrača pozornost od resničnih problemov,…ki so na površju ali zakopani v meni, jih ne morem skriti,rešit,pozabiti,…kakorkoli  že….četudi  se poskušam gledat in ocenit težave še z drugega zornega kota,se vedno najdem na začetku in to je pri sprejemanju napačnih odločitev kot posledica vsega in pa seveda moja šibkost v vsej svoji razsežnosti.

Mieaid tebe vidim popolnoma drugače,kot sem opisala sebe,…si mlada,na začetku svoje poti,polna neke skrite energije,…izobražena,…. napačne odločitve te bodo naredile močnejšo in vsaka je preizkušnja za boljše ustvarjanje,nove poti,možnosti,odločitve,….naj te ne bo strah jih sprejemat saj ni nujno,da so vse napačne,iz vseh se nekaj naučimo ali so pozitivne ali negativne.
Želim ti pa pedvsem tistih pozitivnih oki
Joj sory,ker sem se mičken razpisala,….drži se in objem. rozicodam

Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #165 dne:: ponedeljek, 25. julij 2011 ura: 21:24 »

Suzy, jst pa ful vidm Mieaid v tvojem pisanju. Tud jst mam eno bivšo in zdajšnjo(zaenkrat še) sošolko, prijateljico(v bistvu niti ne vem, kak bi jo opredelila, enkat sva si ko sestre, drugič jo sovražim kiselnasmeh) in sva praktično skupi zrastle, v podobnih situacijah(ista šola, ista družba, okoliš...) pa ma ona vse-pa niti ne mislm tok o materialnih dobrinah, ampak vse kar se odloči, ji gre, vse odlično naredi, ocene super, štipendija, povsod popularna, vsi jo majo radi(še posebi pr nas doma), ful dobr zgleda, ma svoj stil oblačenja, ki ji dejansko paše, dost potuje naokrog, njen tip je iz Argentine(če se bo zveza obnesla bo šla še tja, spoznat njegovo familijo), doma majo froca, psa, čist svoj avto ma....ah pa še uhane lohka nosi....
….kje sem se napačno odločila v življenju,…saj bi lahko vse to imela tudi jaz.Morda zveni malce
Ljubosumno,nevoščljivo,…a nisem nikomur,še zdaleč ne,vendar me taka in podobna razmišljanja velikokat razjedajo navznoter in navzven,rodi se bolečina,…čeprav istočasno tudi vem,da razglabljat samo s seboj o tem nima smisla.
Me pa velikokat taka razmišljanja odmaknejo od realnega življenja,bežim pred samo seboj,se počutim izpraznjeno,čutim lastno nemoč,preobremenjenost zahtevanih nalog in kot posledica vsega se še danes kdaj pa kdaj napačno odločim.
Shocked
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 25. julij 2011 ura: 21:28 od mieaid » Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #166 dne:: torek, 26. julij 2011 ura: 06:05 »

Sama se velikokrat zalotim v razmišljanju napačnih odločitev in se ob tem sprašujem:
Zakaj nisem imela ambicij,želja,…glede šolanja,poklica,…zakaj ima moja bivša sošolka bajno hišo,avto,…dva pridna otroka,vzornega možička,…zakaj je oblečena v nore cunje,….zakaj ima to in ono….kje sem se napačno odločila v življenju,…saj bi lahko vse to imela tudi jaz.Morda zveni malce

Naš um je res brezmejni,sposobnost naših misli neskončna in naša sanjajenja o boljšem življenju slaba plat učinkovitega sproščanja,….vsaj name deluje pozitivno in protistresno zato me sanjarjenje velikokrat odpelje na svojih krilih. V njih najdem svoje zatočišče v katerem sem deležna vsega,kar v realnem laifu nisem,….občutek pripadnosti,varnosti,ljubezni,pozornosti,hrepenenju,stasti,vznemirjenju,….tukaj najdem sebe,….hkrati pa se zavedam globoke pasti,ki odvrača pozornost od resničnih problemov,…ki so na površju ali zakopani v meni, jih ne morem skriti,rešit,pozabiti,…kakorkoli  že….četudi  se poskušam gledat in ocenit težave še z drugega zornega kota,se vedno najdem na začetku in to je pri sprejemanju napačnih odločitev kot posledica vsega in pa seveda moja šibkost v vsej svoji razsežnosti.

tudi tu sem bila... in sem še kdaj pa kdaj... pa ugotavljam, da nima pomena.... ker

vem,da razglabljat samo s seboj o tem nima smisla.
  kiselnasmeh

Vsi delamo napake,vsi se velikokat odločamo napačno,….pomembno je le,da jo spoznamo,je ne ocenimo kot poraz ampak kot priložnost za vizijo-verjeti,uspeti.

točno tako  oki
Prijavljen

mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #167 dne:: torek, 26. julij 2011 ura: 07:20 »

Točno tko, nima pomena pa pika.  clap (Arwen  ne pozabla si dat piko, če ne lahka, kdo nadaljuje npr s kakim: ampak, čeprav, pa, toda, četudi.... kiselnasmeh  Tongue)

ps. držte pesti za september, ker mam načrte začet na novo, popravit stare napake(kolkr se pač to da), nardit konec temu pa it naprej in če bo vse po sreči...ne vem kaj bo, ampak če ne bo šlo vse tak ko je treba....tud ne vem kaj bo a neki bo v vsakem primeru in sam važn da bo Grin

Smiley
Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #168 dne:: torek, 26. julij 2011 ura: 07:28 »

Tongue

kako pak, kot da držim pesti  oki navija clap oki
Prijavljen

mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #169 dne:: četrtek, 28. julij 2011 ura: 20:54 »

Mieaid nikol ne bo pršla do septembra, ko pa že bo, bo vse narobe, bo Mieaid še tisto malo, kar bi lahko nardila, nardila narobe, tak ko vedno, ko vedno, vedno.....Kaj sploh lohka prčakujem od prihodosti Mieaid, sm si rekla, da bom poiskala pomoč, ampak ne, za Mieaid to ni dost dobr, to ni vredu, to ni vredno. Se mi zdi, da kljub vsem mojim naporom, ostaja zadaj, na enem in istem mestu in me vleče nazaj, kot sidro. Mieaid se spravla s poti, noče bit nobenmu v napoto, gre v svoj kot, pa je kljub temu ne morm zadušit. Mieaid sliši, po glavi ji gredo vsi pogovori, vsaka beseda, vsaka slika...namesto dotika, se jo dotaknejo besede in čeprav ji niso namenjene, jo bolijo...ko Mieaid ni sm sama, ko Mieaid je, sm idiot, za vse ostale sm pa tak nevidna, neslišna al pa največ kar sm lohka, sm napota, odvečn tovor, ki ga je nekdonihče pozabil in zdej zaman iščem svojo senco na svetu...kak naj Mieaid ju3 neki opravi, ko pa razmišlja samo še o tem, kako naj ne bo najmanjši mravlji v napoto, ko niti ni na jasnem, ali je prava odločitev, kako naj gre v družbo, ko pa ve, da bo samo še vse njih zagrenila s svojo nejevoljo???

Ne razmišljam o samomoru, a koliko je zares vredno, da je nekdo na svetu, ko ga nihče ne mara, ko ga nihče ne rabi, ko je vsem samo v napoto,ko samo moti druge, ko si vsi želijo, da bi bil nekdo drug na tem mestu, nekdo po njihovem okusu, nekdo, ki ve in zna, zna ravnati, nekdo, ki jst nikol nism bla niti ne bom mogla bit??? Še huje ko zajedalec(kako neki se oni počutjo, sploh majo vest??? no kakorkoli že oni se zih ne sekirajo tak ko Mieaid)

Nism hotla, res nism hotla tak se počutit, cel dan sm se trudla, da bi bla vesela, da bi ohranila pozitivo, potem pa pride en sam trenutek in...sam mal sm šla vn, sam v trgovino in že je cela nevihta v glavi...bi blo ne bi poslušala Mieaid, ko bi ostala zaprta notri, sama zase, in se učila, to je to!
Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #170 dne:: četrtek, 28. julij 2011 ura: 21:06 »

Mieaid ni v napoto, daleč od tega, da bi motila...in imam(o) jo radi... Mieaid bo dosegla svoje sanje
Prijavljen

mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #171 dne:: torek, 16. avgust 2011 ura: 22:02 »

Kako se osvoboditi negativnih vplivov?
Kako razlikovati med željo in kaprico?
Kako ujeti črto med ravnodušnostjo in preveliko zagnanostjo?
Kako/kaj narediti, da bo prav?
Kdaj nimaš prav?
Kdaj veš, da je nekaj zares hudo narobe s tabo?
Kdaj veš, da narobe razmišljaš?
Lahko razum vara?
Smo na svetu zaradi nas samih ali zavoljo drugih?
Ni vse črno-belo, a kaj je hujšega od sivine, negotovosti, nesigurnosti, strahu pred črnim in pred belim?
Je Mieaid neumna, ker se počuti neumno, ali se počuti neumno, ker je neumna?

Kot barka počasi pluje, se včasih zatakne, nasede, drugič jo vetrc požene naprej; včasih jo nevihta zmoči, drugič jo sonce posuši; le čas jo zlomi na njenem neskončnem potovanju okoli sveta, za katerega so rekli, da je okrogel, da nima ne konca, ne kraja, da se ladja vedno vrne na isto točko, da jo je sonce zaman sušil, da jo je veter zaman poganjal naprej.

Glory to all of them who are already in their tombs as they already know all the secrets of life
Prijavljen

mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #172 dne:: torek, 16. avgust 2011 ura: 22:17 »

A največja fora je v tem, da ko tak razmišljam grem poslušat 'pozitivne' pesmi (npr La vida es bella(življenje je lepo  Kiss)), ko sm pa veselih misli mi pašejo pa tiste najbolj zamorjene pesmi Kiss kiselnasmeh mah
Prijavljen

Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #173 dne:: sreda, 17. avgust 2011 ura: 06:32 »

Mieaid ni v napoto, daleč od tega, da bi motila...in imam(o) jo radi... Mieaid bo dosegla svoje sanje
oki
Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #174 dne:: sreda, 17. avgust 2011 ura: 07:11 »

Kako se osvoboditi negativnih vplivov?
Kako ujeti črto med ravnodušnostjo in preveliko zagnanostjo?

korak za korakom, postopoma....vsekakor pa vzameš vsak dan posebej

Kako razlikovati med željo in kaprico?
Kako/kaj narediti, da bo prav?
Kdaj nimaš prav?
Kdaj veš, da je nekaj zares hudo narobe s tabo?
Kdaj veš, da narobe razmišljaš?

vse, kar naredimo, naredimo prav, vse, česar se lotimo, je ok, vse, kar tisti hip razmišljamo, je pravilno...
Prijavljen

mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #175 dne:: četrtek, 18. avgust 2011 ura: 11:56 »

Človek je tko zlo omejen z eno samo glavo. Kako morta bit Mieaid in jst v eni sami glavi? Kako je lahko preteklost, sedanjost in prihodnost v eni sami glavi? kako lahko razumeš različne narode, kulturo, zgodovino, jezike z eno samo glavo? Človek ne razume drug drugega že samo zato ker razmišlja z eno samo glavo, ker ima prostora le toliko, da bi razumel samega sebe, če se ne bi medtem ukvarjal z drugimi. Tako pa razume vsakega samo malo in je nemogoče biti perfect zmeraj in povsod...a zakaj potem težnja po tem? bi mogli imet dve in več glav, da bi bili srečni? Dve in več src?? ali je to zgolj posledica sedanje globalnosti, ko je vse skupaj zmešano, pomešano, če ne celo zmiksano, ko vsak hoče vse vedeti, vse slišati, povsod biti prisoten in ni nič dovolj dobro, saj lahko vedno vidi nekje drugje boljše. Je bila nekoč ena sama glava popolnoma dovolj, saj je bil (?) manjši krog, ki ga je človek videl ali gre tu spet le za tisto večno aluzijo na dobre stare čase, ko je minulo vedno boljše od sedanjosti, ko je preteklo že rešeno, sedanjost pa negotova, ker še ne poznaš odgovorov. in če imamo samo eno glavo, zakaj ne moremo živeti v gotovi preteklosti namesto v negotovi sedanjosti?

Težko je živet z eno samo glavo, a še težje umret z več glavami, če moraš potem vsako posebej zadavit kiselnasmeh

Suzy & Arwen  rozicodam Kiss angelca poljubdobil sunny

md egocentrik
Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #176 dne:: četrtek, 18. avgust 2011 ura: 12:35 »

je nemogoče biti perfect zmeraj in povsod...

točno tako! ravno zato pa ga ni junaka, ki bi bil popoln  kiselnasmeh

če imamo samo eno glavo, zakaj ne moremo živeti v gotovi preteklosti namesto v negotovi sedanjosti?

čemu živeti v preteklosti, ki je že mimo? čemu živeti v prihodnosti, ki je še ni, povrh vsega pa je to ena velika neznanka? torej - živeti SEDAJ - je ključ do uganke  pomezik

Človek ne razume drug drugega že samo zato ker razmišlja z eno samo glavo, ker ima prostora le toliko, da bi razumel samega sebe, če se ne bi medtem ukvarjal z drugimi. Tako pa razume vsakega samo malo in je nemogoče biti perfect zmeraj in povsod...

edino pravilno je, ukvarjati se le s sabo; dejstvo je, da bi bilo marsikaj drugače, ko bi vsak samo svoj lasten prag pometal...

Kar se pa empatije tiče, pa sočutja - to je pa druga pesem; in s tem ni pravzaprav nič narobe ....

Človek je tko zlo omejen z eno samo glavo.

Smiley to je pa od posameznika do posameznika različno... oz. če gledam zelo splošno - jp, smo res kar omejeni....  zvizgam
Prijavljen

mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #177 dne:: sobota, 20. avgust 2011 ura: 11:39 »

I H    A     T    E myself.
I HATE myself.
I hate myself.
Simply and plainly I hate myself.
I hate Mieaid I hate me and I hate this writing.
Prijavljen

Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #178 dne:: sobota, 20. avgust 2011 ura: 15:24 »

Miead is a smart girl like yourself must be taken such as it is, with all the positive and negative characteristics,.... I already liked it and I read it,.... rozicodam
Prijavljen

mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #179 dne:: sobota, 20. avgust 2011 ura: 23:32 »

Susy Smiley
Sm sam mogla vn spravt k sm mela že neki dni v grlu...
Prijavljen

Strani: 1 ... 6 7 8 [9] 10 11 12 ... 26   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar