FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 18. april 2026 ura: 20:42

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 26   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Mieaid  (Prebrano 77040 krat)
mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 434

« Odgovori #120 dne:: torek, 12. julij 2011 ura: 22:08 »

Mieaid ne more več. Ta prekleta razdvojenost Mieaid muči, razžira, razjeda...Mieaid se zares muči ko je tako vmes, točno in ravno nasredi, nikjer zaželjena, nikjer zasovražena, in misli so vmes:2x ja, 2x ne in 100x ne vem....negotovost jok
Prijavljen

We are the heroes of our time but we're dancing with the demons in our minds.
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #121 dne:: sreda, 13. julij 2011 ura: 06:21 »

a da bi pa Mieaid poiskala pomoč, pa ni opcija?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #122 dne:: sreda, 13. julij 2011 ura: 10:54 »

Arwen rozicodam
Mieaid ne rabi pomoči, Mieaid rabi izginiti in jst kot jst poiskat pomoč...ampak te vprašam: kdo bi sploh hotel meni pomagat? Še za vas tukile ne vem kako me sploh še prenašate....in če misliš strokovno pomoč-oni svoj čas raje posvetijo tistim res hudim primerom(že zato ker so preprosto bolj zanimivi kiselnasmeh) in jst nism zmeri tak down in točno vem, da ravno, ko bi pršla tja, bi imela dober dan-bi sam tak pozdravla, rekla, da je z mano vse vredu, nobenih težav in adijo. In verjami mi, da sm to že probala
Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #123 dne:: sreda, 13. julij 2011 ura: 11:08 »

kdo bi sploh hotel meni pomagat?

stavim, da marsikdo

Še za vas tukile ne vem kako me sploh še prenašate...

jaz osebno brez problema  Smiley rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #124 dne:: sreda, 13. julij 2011 ura: 16:58 »

stavim, da marsikdo

misliš? No mogoče za denar, pa še to če bi znala reči za pomoč tako pa....me zmanjka, izpuhtim in Mieaid ostane sama, Mieaid pa ne rabi pomoči

jaz osebno brez problema  Smiley rozicodam

Zakaj?
Prijavljen

Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #125 dne:: sreda, 13. julij 2011 ura: 17:09 »

Mieaid, enostavno se boš morala odločiti, ali poiskati pomoč ali trpeti;

glede ok videza oz. down dnevov oz. good dnevov, ko bi ravno prišla k psihiatru.... rečeš, sem za en k....., počutim se za en k....., dostkrat pomislim, da bi najraje izginila iz sveta in to je to!

če pa slučajno zgledaš OK, pa reci, da je to obrambni mehanizem pred iskanjem pomoči - čim si sama, pa je zgodba drugačna oz. počutje!

Tak je blo pr men... samo s to razliko, da nisem imela good daysov, ob obisku pr psihiatru (še manj, ko sem bila dejansko tam)---- pa me je prvi psihiater, ko sem bila pod nujnio pr njemu, k je bil dežuren, pol si lohk  mmislliš kaj je nujno.... reku, da ne rabim ad  Shocked Huh? Pa še to: navkljub dobri debati, celo nasmejal me je, čeprav sem bila predtem na robu solz.... ampak to smo mi čudaki, ki se ne znamo odkritvati pred ljudmi in ne znamo poiskati pomoči - dokler ni skoraj tooooooo lateeeeeeee!!! mene je prisilila stiska in zadnji dve štengi pred peklom!

kaj mam pa danes? ad + stabilizatorji me še čakajo. tak da ne men o lepi faci in psihiatrih....vse poznam!!!!

ti se samo odloči storiti kaj dobrega zase - pa boš stopila korak naprej. trenutno samo stojiš na mestu....

lp sofie rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #126 dne:: četrtek, 14. julij 2011 ura: 06:34 »

Zakaj?

Smiley ta miljontič  - ker je eno prikupno bitje in mi je prirasla k srcu. Zato. 
Prijavljen

mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #127 dne:: četrtek, 14. julij 2011 ura: 10:41 »

Sofie, Arwen rozicodam
Veš kaj, ne nism na mestu, ampak grem čedalje nižje in nižje. Sploh ne vem kaj še delam tuki, karkoli nardim je narobe, karkoli rečem, je narobe, karkoli čutim je narobe...doma mi rečejo, da sm najslabša od vseh in kdo me opazi samo in le če se prepiram. Sam za to sm še dobra. Škoda dnarja zame, škoda karkoli zame....stalno primerjajo mene in druge-kok so drugi boljši, kok se drugim nč od tega ne dogaja.....ja sej vem zgodbo že na pamet. Najprej so to počel z mojim bratom, zdej sm pa očitno še jst na vrsti...ne skrbte bom tak kmalu pristala v Polju, al pa sploh na drugi strani
Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #128 dne:: četrtek, 14. julij 2011 ura: 11:12 »

, karkoli nardim je narobe, karkoli rečem, je narobe, karkoli čutim je narobe... Škoda dnarja zame, škoda karkoli zame...

NI RES !

...doma mi rečejo, da sm najslabša od vseh 

nimajo prav...
Prijavljen

mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #129 dne:: četrtek, 14. julij 2011 ura: 13:46 »

Arwen tko oni mislijo....včasih (tak ko dans) to rečejo naravnost, še največkrat pa po ovinkih-kao poglej kaj je pa ta in ta sosed/sorodnik/Papež... naredu/dosegu in to v kakšnih okoliščinah...nikol se pa ne ozirajo name-sam tisto kar bi mogla nardit pa nism al pa kakorkoli...in če kej rečem, dobim vedno isti odgovor: Ti si taka ko tvoj oči oki....ja ne vem kaj prčakujejo da bom kej drugač, če sva pa v sorodu, pa skupi žvimo pa vse Shocked

Ok ja sej sm se že pomirila, sm šla vn z eno frendico. Mal sm se zbistrila, sam še vseeno, ji nism mogla pojasnt, povedat kaj me muči....
Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #130 dne:: četrtek, 14. julij 2011 ura: 13:52 »

Vem... in vprašanje, če bo kdaj drugače... na tebi je, da veš, da to oni (žal) mislijo... in da to, kar mislijo, še zdaleč ni resnica. Ker resnica je drugačna.

Dejstvo je, da zate ni škoda časa, ni škoda denarja. Si sposobna, si vredna, si OK. Znaš marsikaj, veš marsikaj, si razgledana in inteligentna.

rozicodam
Prijavljen

mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #131 dne:: četrtek, 14. julij 2011 ura: 14:01 »

Ne vem, mene so zmeri učil, da je resnica relativna, da je toliko kolikor je ljudi na svetu toliko je resnic. In kaj je moja resnica nism čist zihr...če sploh je kaka
Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #132 dne:: petek, 15. julij 2011 ura: 09:02 »

vsak ima svojo resnico, Mieaid  rozicodam sledi svojemu srcu in šestemu čutu ... 
Prijavljen

mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #133 dne:: sreda, 20. julij 2011 ura: 22:42 »

Do zdej je bla Mieaid prepričana, sigurna, že na pol poti, zdej pa.... kiselnasmeh Shocked Huh? DVOMI strah...gre za nek natečaj za najboljši prevod (ko da resno mislim, da lohka naredim najboljši prevod kiselnasmeh, ko sploh še nikol nism nč zares prevajala niti nč) neke zgodbe, rok za oddajo je sredi avgusta in zgleda tak zanimivo, za probat, da vidim kak to sploh zgleda, se vmes še kaj naučim in tak, že tud prebrala zgodbo(niti ni tak dolgo), sm si v mislih že nekak približno prevedla, ko grem brat pogoje, info...
1. v komisiji je ena prof z fax, k mi ni glih najbolj pri srcu in se ne bi rada tak izpostavljala pri njej, ne bi bla rada zaznamovana pri njej z kakimi neumnostmi(že tak pomoje nima preveč dobrga mnenja o meni)
2.ful zahtevajo neke dokumentacije(ko me prov nč ne veseli ubadat se z raznimi papirji, dokumenti pa kopije... Shocked) in med drugim tud CV Huh? jst pa nimam nč za napisat v CV-nobenih izkušenj, nobenih služb, kar bi blo sploh mal blizu prevajanju, nič od nič (mislm, sej drgač nikjer nism zasledila, da so izkušnje pogoj, pa vseeno)...zame je moj CV prazn list papirja....

Ampak poanta je v tem, da se Mieaid to neprestano dogaja: rada bi neki nardila, na začetku se ful navduši nad nečem (pa je lohka čist neki banalnega) pol pa nič, nič od nič, na koncu je vse skupi ena ničla...in tud zdej je neki v načrtu(no ja ne neki ampak kr velik, ampak tuki mislim na neki k si že dolg želim) za september in je ful dobra ideja in vse, sam že kr vidm, da se bo vse zalomilo, da se ne bo nč uresničlo, oz, da Mieaid ne bo imela dost poguma, da bi vse spelala do konca, tko ko si zamislim....in ja to je pa posledica tega, da hkrati nosim na ramenih tko preteklost kot prihodnost, glava je pa enkrat žaluje za preteklost, drugič upa v prihodnosti, nikol pa ni tuki in zdej jok zato hočem zadavt Mieaid, zato bi se vsem boljš godilo, ko Mieaid ne bi bilo in bi ostala v preteklosti za vedno(al pa še tega ne) zato ni vredno, da bi bla Mieaid del sedanjosti, ker dejansko ni....in to je moja resnica unsure
Prijavljen

Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #134 dne:: četrtek, 21. julij 2011 ura: 06:16 »

poskusiti ni greh! in če lahko kako pomagam.... (sicer prevajalka nisem, daleč od tega, pa vseeno)  Smiley rozicodam za CV se pa tudi kaj najde, zagotovo  pomezik
Prijavljen

Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 583

« Odgovori #135 dne:: četrtek, 21. julij 2011 ura: 09:47 »

Ojla, M., razmišljam o tvojem postu.
1. Kaj ne poteka natečaj anonimno, torej s šiframi, tako da komisija v bistvu ne ve, kdo je avtor prevoda? Razen če ne zmagaš, tako tvoje ime ne bo razkrito in tvoja profesorica ne bo vedela zate, če pa boš najboljša, pa itak ne bo težav.
Zakaj pa misliš, da bodo v tvojem prevodu samo neumnosti? Kaj pa če se bo tvoja profesorica obesila na kake tvoje izjemno dobre rešitve? Prepričana sem, da se bodo v tvojem tekstu znašle ene in druge, tako je namreč vedno pri nas prevajalcih.
2. V CV-ju pa lahko na primer navedeš to, da študiraš španščino, to je pač tudi en plus. Saj natečaj ni namenjen le študentom, ali pač?

Jaz ti predlagam, da priložnost vsekakor sprejmeš, že zato ker te vleče, ker ti je to delo prijetno, pa tudi, kot si že sama ugotovila, je to ena izkušnja več in tudi praktični preizkus usvojenega znanja.
Polega tega mi je ob branju tvojega posta prišlo na misel, da se morda tvoja Mieaid prehitro vda pred ovirami, morda se jih preveč prestraši, morda v njeni samopodobi manjka občutek, da jih zna in zmore premagati. Od tod tudi vtis, da se ji vedno vse zalomi. Ker ovire v tem svetu vedno so. Vsi jih imamo, pred vsakim dosežkom, manjše ali večje. Mimo tega ne moremo. So stvari, ki nam ne ugajajo, ki bi jih najraje izpustili, ki bi se jim najraje izognili - treba je stisnit zobe, požreti kako neokusno malenkost, potem pa nas na koncu čaka tortica.
Poskusi z Mieaid počasi, kot z majhnim otročkom. Primi jo za rokico in jo pelji čez oviro (v tem primeru rihtanje papirologije), pa če bo vmes jokala, se bala ali morda trmarila in si izmišljala nešteto izgovorov, da ne bi in zakaj ne bi, jo potolaži in ji vedno znova povej kaj lepega jo na koncu za to čaka. In ko opravita to neprijetno nalogo se lepo pohvalita in morda nagradita.  pomezik
Prijavljen
mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #136 dne:: četrtek, 21. julij 2011 ura: 12:03 »

....pri nas prevajalcih.
Če jst prov razumem, ti si prevajalka? Sm glih razmišljala, da bi rabla nek nasvet pri prevajanju...kak se prevaja mere Shocked

rozicodam
Prijavljen

Sofia-Del_Sati
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.554

lotus iz mlake zraste v prelepi cvet - bodi lotus!

« Odgovori #137 dne:: četrtek, 21. julij 2011 ura: 12:11 »

mieaid oprosti mojemu vprašanju, če si že odg., pa nisem zasledila:

jemlješ ti kaka zdravila?

lp sofie rozicodam
Prijavljen

"Lahko je zapraviti veliko časa za skrbi in obsedenost, a meditacija te spravi v blaženost, spomni te, da je pomembno tisto, kar čutiš v sebi. Če imaš to, imaš vse."
Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 583

« Odgovori #138 dne:: četrtek, 21. julij 2011 ura: 12:26 »

Če jst prov razumem, ti si prevajalka? Sm glih razmišljala, da bi rabla nek nasvet pri prevajanju...kak se prevaja mere Shocked

rozicodam

Občasno tudi kaj prevedem, ja. Ni pa to moja osnovna dejavnost, s katero se preživljam. Bi pa tudi jaz želela več priložnosti na tem področju.
Misliš na merske enote? Nisem prav dobro razumela, kje je težava. Sicer si pa pomagaš z Googlom, priročniki, specialnimi slovarji...
Prijavljen
mieaid
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #139 dne:: četrtek, 21. julij 2011 ura: 13:00 »

Sofie, sorry, sm ti glih pisala zs, tm maš tud odgovor(in pa vpr seveda in bi bla zlo vesela, če bi dubla odg, sam če te pa nadlegujem, pa sam povej)

Juliette
Ja mislim na merske enote, ok ne vem, če sm jst sama to tok zapletla, sam tak jst vidim situacijo: če je v besedilu navedena neka merska enota, to ponavadi pretvoriš v tisto enoto, kateri jezik prevajaš? no in jst sm pogledala v slovarje(na netu, knjige...) in na najbolj zanesljivi strani kokr jih je možnih sm našla, da je to merska enota, ki se različno pretvarja(ima različne vrednosti), glede na to v kateri državi se uporablja, fora je pa v tem, da iz besedila ne vem iz katere države je mišljeno(ergo, ne vem za katero različico gre), vem pa da ni nobena država, kjer bi to mero originalno uporabljali(vsaj mislim, da ne no). Šlo naj bi za enoto Feet, ki se seveda v špa tud uporablja, samo spet odvisno kje, v kateri državi, hkrati pa je prevzeto iz angl
Druga stvar je pa tud v tem, da gre za približno cifro, ne vem 1000 metrov nadmorske višine(natančna cifra ni važna), ampak če jst to pretvorim, dobim cifro v decimalkah in se mi zdi tak čudno to notr vstavljat, sam zdej ne vem pa spet ne če je vredu, če vstaviš notri neko približno cifro(npr če maš ne vem 1456,339, da vstaviš 1500)....jst tega nikol nism delala in ne vem kako se ravna v takih primerih in že zarad tega vem, da ne bo dobr prevod in je brezevze se prijavlat na neki tok resnega kot je ta natečaj, sam hkrati sm pa ful navdušena nad delom, kr bi se rada to naučila, kr me to veseli(sicer ena izmed miljon stvari, ki me veseli, ampak ena redkih stvari v kateri se dejansko vidim, da bi lahko delala v življenju, gre nekako za stvar, ki poveže tak mojo nerealnost z realnostjo)

Ja no in zdej je najbrž že vsem jasno kok jst kompliciram in ne mislte, da sm zuni tega pisanja kej drgačna. Kar je seveda tud eden izmed razlogov zakaj redko kako stvar, ki ni nujna, speljem dejansko do konca.
Prijavljen

Strani: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 26   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar