FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 18:30

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: PROSIM POMAGAJTE MI!!  (Prebrano 2842 krat)
elmazl
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: sobota, 28. avgust 2010 ura: 08:11 »

pOZDRAVLJENI.naj vam razlozim kaj se mi zadnje case dogaja skorajda 24 ur na dan in tako vec res ne morem ziveti...Vecino dneva se pocutim nekako odsotno,kot da to nisem jaz,dobesedno zadeto....po glavi mi hodijo ene in iste crne misli pojavljajo se mi tudi navsezgodaj zju3 ko se zbudim.po glavi mi te misli hodijo veckrat na dan....obcutim tudi grozen strah in tesnobo.obcutek imam da se mi meeesa....Lepo prosim ce kdorkoli od vas priblizno ve kaj bi se to lahko z mano dogajalo mi naj prosim pove...
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.159

« Odgovori #1 dne:: sobota, 28. avgust 2010 ura: 10:30 »

Pozdravljen elmazl, glede na opisano bi rekla, da se spopadaš s hudo tesnobo. Podobno sem se počutila tudi jaz...kot da gledam skozi eno meglico, kot, da nisem jaz jaz.Temu se reče depersonalizacija, ki jo ponavadi spremlja tudi derealizacija

http://bs.wikipedia.org/wiki/Depersonalizacija

Svetujem ti, da poiščeš pomoč pri zdravniku, kajti očitno imaš napade panike in tesnobe.Morda bi napisal kdaj se ti je to začelo, si doživel kakšen preteres v življenju? Vsekakor pa ne odlašaj z obiskom pri zdravniku, da pričneš z zdravljenjem in potem bo tudi počutje boljše.

Drži se!  rozicodam
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #2 dne:: sobota, 28. avgust 2010 ura: 19:22 »

Se podpišem pod Slavči,

tudi jaz ti svetujem čimprejšnji obisk pri zdravniku rozicodam
Prijavljen
Peja35
gost
« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 30. avgust 2010 ura: 14:58 »

Pozdravljena!

Poišči pomoč pri zdravniku in seveda pri svojih prijateljih. Sama imam težko izkušnjo po 20 letni ločitvi in sem bila čisto obupana, vse je bilo črno okoli mene, nobene energije, samomorilne misli.....zelo veliko so mi pomagali prijatelji, forum in seveda pomoč splošnega zdravnika in psihiatra.

Ne obupaj ampak prosi za pomoč zagotovo jo boš dobila.

Držim pesti zate. Pošiljam ti velik objem rozicodam
Prijavljen
INESITKA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 109

« Odgovori #4 dne:: torek, 07. september 2010 ura: 19:05 »

Pozdravljeni!

Nisem hotela nove teme odpirat,ker je tu nekaj malega govora o depersonalizaciji.
Pač tisti ki imate izkušnje s tem, mi lahko prosim svetujete kaj storiti ko je pojavi depersonalizacija,
kako ohraniti trezno glavo, kako se pomiriti.Kako sam sebe prepričati, da ne more nič bit.
Sama imam včasih te občutke in je težko ohraniti trezno glavo,sploh pa me moti zaj ko sem v veselem pričakovanju in me je strah da  ne bi to kaj vplivalo na plodek.
aja,drugače pa sem tri leta hodila na psihoterapijo in sem pred kratkim zaključila.(na željo terapevtke,češ da sm ok in nima več kje z mano)
Antidepresive pa sem tudi nehala jemati takoj ko sem izvedela za nosečnost.

Prijavljen

(¨`•.•´¨) Always
`•.¸(¨`•.•´¨) Keep
(¨`•.•´¨)¸.•´ Smiling!
`•.¸.•´
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #5 dne:: torek, 07. september 2010 ura: 19:17 »

Inesitka, pa te je kaj naučila na psihoterapiji? Se držiš tega, pišeš, delaš vaje...?

Jaz sama sem imela oz. jih imam še včasih, enake probleme. Po navadi je to najbolj prisotno zgodaj zjutraj. Grem pod tuš, mislim, da se mi bo zmešalo, pa se mi ne. In si pojem pesmi: vem da danes bo srečen dan.....

Zamotim se čimveč, da ne razmišljam preveč. In ko grem na avtobus sem že bolje, v službi pa itak nimam časa, ampak delo.

Probaj misli čimveč preusmeriti na nekaj drugega, drugače pa ponavljaj vaje, ki si jih delala s psihoterapevtko. rozicodam
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar