FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 11. februar 2026 ura: 19:29

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Fant trpi za tesnobo  (Prebrano 1653 krat)
Saran
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« dne:: torek, 03. avgust 2010 ura: 12:11 »

Pozdravljeni!

Prosim za pomoč.

Moj partner ima napade tesnobe- v bistvu se večji del dneva počuti tesnobno. Začelo se je po mojem porodu, ker je bil zadnje mesece nervozen kako bo vse potekalo. Zadnjič pa je v službi začutil tesnobo (drugače zelo rad hodi v službo), in ga nekako ne spusti. Moja mami mu je dala Xanax 0,25 mg in je boljše ko vzame, samo to ni dolgoročna rešitev. Ugotovila sva, da ima generalizirano anksiozno motnjo.

Bo minilo samo od sebe ali poiščeva strokovno pomoč?

Lp,

Sara
Prijavljen
Spiderwoman
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 122

« Odgovori #1 dne:: torek, 03. avgust 2010 ura: 12:45 »

Mogoče bi bilo za začetek najbolje, da bi fant sam kaj napisal o svojem problemu.
Iz njegovega zornega kota je verjetno drugače, kot iz tvojega.

Prijavljen
Saran
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #2 dne:: torek, 03. avgust 2010 ura: 12:47 »

Hvala za odgovor, vendar mi lahko verjamete, da so to dejansko njegove besede. O tem se zelo veliko pogovarjava, se pa otepa zdravnikov, saj upa, da bo minilo samo od sebe.

Lp
Prijavljen
Ventilator
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 856

« Odgovori #3 dne:: torek, 03. avgust 2010 ura: 16:44 »

Zelo malo je verjetno, da bo minilo samo od sebe oz. lahko pride do občasnih izboljšanj, ampak dolgoročno se ne bom kar samo od sebe izboljšalo. Priporočam, da začne s psihoterapijo in da si kaj prebere o tem, da se nauči kake tehnike sproščanja (lahko mu jo pokaže tudi psihiater/psihoterapevt/psiholog), spremeni življenjski slog, če je to potrebno (več športa, bolj zdrava prehrana, dobri socialni stiki). Ko vse te možnosti izčrpa in če mu še vedno ne bo bolje, bi bilo dobro, da se obrne še na psihiatra (ampak po moje je bolj, če prej poskusi brez zdravil).

Xanaxa naj ne jemlje brez pogovora z zdravnikom (najbolje psihiatrom).
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar