FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 23. april 2026 ura: 05:46

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ANKSIOZNOST IN DEPRESIJA  (Prebrano 4327 krat)
TARMA
Druge motnje
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 15

« dne:: sreda, 02. julij 2008 ura: 17:26 »

Pozdravljeni vsi skupaj!

Jaz sem nova na forumu in res sem vesela,da sem po naključju našla to spletno stran.
Malo sem si ogledala o čemu vse pišete in kmalu ugotovila,da spadam tudi jaz zraven.
Moja psihiatrinja je pri meni ugotovila anksiozno-depresivno stanje in mi predpisala Paroxat.Res me zanima kako bo deloval.
Ima kdo izkušnje z omenjenim zdravilom?
In kakšna je razlika med anksioznim in depresivnim stanjem?No,pri meni zgleda da se obe stanji mešata.

Res ste super, da tako odkrito in izčrpno pišete o težavah... oki
Prijavljen

ČE HOČEŠ VIDETI MAVRICO,SE MORAŠ SPRIJAZNITI Z DEŽJEM
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.086

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #1 dne:: sreda, 02. julij 2008 ura: 18:06 »

Podzravljena !

Tule imas strokovno razlago http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=23&Itemid=38
Ponavadi pa vecmesecno ali letno anksiozno stanje je dobra "popotnica" za depresijo.
Drugace pa si lahko predstavjas anksiznost kot vritnec....ki te potegne .... in "izvrze" kot
vzroka za anskioznost mine. Depresija pa traja tudi ko vzrok mine.....zato jo je potrebno zdraviti
z kemijo da se zadeva stabilizira...potem pa z psihoterapijo razresiti nas odziv anskizoznost.
Pogumno....ko si priznas da rabis pomoc je 50% zadev ze resenih. 
« Zadnje urejanje: sreda, 02. julij 2008 ura: 18:14 od Lost » Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.667

« Odgovori #2 dne:: sreda, 02. julij 2008 ura: 18:46 »

Tarma, dobrodošla!

En link ti je že naš Lost dal ... tam je lepo razloženo. Priporočam ti, da še kaj na star forum pogledaš - http://www.nebojse.si/ForumArhiv/index.php ... na starem in tem novem forumu pokukaj kaj pod sklop tem Zdravila, sigurno najdeš kaj o Paroxatu.

Srečno!
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.674

« Odgovori #3 dne:: sreda, 02. julij 2008 ura: 18:53 »

Drugace pa si lahko predstavjas anksiznost kot vritnec....ki te potegne .... in "izvrze" kot
vzroka za anskioznost mine. Depresija pa traja tudi ko vzrok mine.....
Tudi anksioznost lahko traja tudi potem, ko izgine sprožilec. Anksioznost z dobrim vzrokom v bistvu ni motnja ampak normalen odziv na stres. Bolezensko stanje pa je, ko smo anksiozni tudi brez neposrednih in/ali vidnih vzrokov za to (strah "kar iz nič" ali strah "pred vsem"). Z vrtincem bi jo primerjala v tem smislu, da te neprestano vrti in vrti, pa nad gladino, pa pod gladino, pa se ne ustavi. Medtem, ko je depresija ena sama spirala navzdol. Če že operiramo z vodnimi izrazi Wink Tongue.
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
sanja
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 58

« Odgovori #4 dne:: sreda, 02. julij 2008 ura: 19:16 »

ŽIVIJO

S PAROKSATOM imam dobre izkušnje. Prvič sem ga jemala pred dvema letoma in sicer šest mesecev. Nato sem ga nehala jemati in pri prenehanju nisem imela nobenih težav. Moram ti napisati, da sem bila takrat v obupnem stanju in sem bila več kot tri mesece v bolniškem staležu.  Pred dobrim tednom pa so se mi ponovno začeli pojavljati tesnobni občutki. Sprva sem oklevala s ponovnim začetkom jemanja AD, vendar sem se vseeno odločila, da prej , ko se mi bo stanje ponovno grozno poslabšalo, raje preprečim, kot pa da čisto pregorim. Začela sem pred tremi dnevi in malo že pomaga (čeprav potrebuje AD, da prične delovati okoli tri tedne-prvič mi je začel učinkovati šele po dveh mesecih)-- že imam večje presledke dobrega počutja. Če sem odkrita, sem malo razočarana nad sabo, a je bolje dobro živeti z AD kot pa se mučiti in si greniti življenje .

Pa lep pozdrav. Sanja       
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #5 dne:: sreda, 02. julij 2008 ura: 19:37 »

Če sem odkrita, sem malo razočarana nad sabo, a je bolje dobro živeti z AD kot pa se mučiti in si greniti življenje .

Pa lep pozdrav. Sanja       

Zakaj razočarana Sanja. Stresne življenjske situacije ne izbirajo trenutke kdaj se bodo pojavile in tudi mi nismo vedno enako močni. Na to glej, kot na še eno zadevo ki jo boš premagala. Enkrat si že dobila bitko, naslednjič boš pa tudi boj. Konec koncev...pa kaj če jih papaš še malo. Nekaj je treba jesti...JOKE. Tongue
Prijavljen

alexx Afro 
TARMA
Druge motnje
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 15

« Odgovori #6 dne:: sreda, 02. julij 2008 ura: 20:46 »

ZLATI STE,hvala za odgovore in linke!!!
Mislim,da mi je AD začel že delovati s stranskimi učinki-čutim čudno utrujenost,me sili na bruhanje,sem brez apetita in imam suha usta.
No, vse to bom prenesla samo, da mi pomaga k boljšemu počutju. wav

L.p. Tarma
« Zadnje urejanje: sreda, 02. julij 2008 ura: 21:07 od Tarma » Prijavljen

ČE HOČEŠ VIDETI MAVRICO,SE MORAŠ SPRIJAZNITI Z DEŽJEM
sanja
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 58

« Odgovori #7 dne:: sreda, 02. julij 2008 ura: 22:23 »

ALEXX

No, saj nisem razočarana, samo, ko te preseneti in tega pač ne pričakuješ, ti pač ni vseeno. Trenutno sem OK, saj sem prekolesarila 10km. Malo me je zlomilo ( matura v družini pa malo preobremenjenosti ter vnetje dlesni ) in že so težave tu, ko par noči ne moreš spati, drugi dan pa v službo. Trenutno se odpravljam spat in upam, da bom nocoj dobro spala . Topel pozdrav. SANJA   
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #8 dne:: četrtek, 03. julij 2008 ura: 07:50 »

Pozdravljena, Tarma  Smiley tudi jaz imam paroxat že dobre pol leta, se mi zdi, da zelo pomaga...pa seveda ukvarjanje s sabo, spreminjanje vzorcev, pogleda na svet... pa športanje ipd ipd
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar