FORUM Nebojse.si
Novice:
 
*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 23. april 2024 ura: 17:41


Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.


Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Psihoza in depresija  (Prebrano 12227 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Sandra22
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 116



« dne:: petek, 09. julij 2010 ura: 19:14 »

Pozdravček.Odločila sem se nekomu zaupati moj problem, ker sama ne vidim več izhoda iz tega. Že tri mesece jemljem antipsihotik torendo Q, ker se mi je pojavila psihoza in še zdaj občasno slišim glasove ter živim v nekakšni zmedi, skratka ne morem trezno razmišljati in ne morem se zbrati pa me zanima, če je kdo imel podoben problem in po kolikem času je boljše? Zaradi psihoze sem dobila še depresijo, ker se ne morem normalno vključiti v vsakdanje življenje, nimam ne volje ne energije za nič. Nočem se družiti in ves čas imam napade tesnobe. Za depresijo sem dobila wellbutrin, ki ga jemljem 3 tedne. Vse kar delam je na silo sam da se zamotim in ne mislim na bolezen. Mi lahko kdo svetuje kako bi si lahko sama pomagala? Psihijatrinja je rekla, da če ne bo boljše bo zamenjala terapijo zdaj pa bo en mesec na dopustu tako, da sem sama s svojimi problemi..
Prosim za kakšen nasvet
Lp
Prijavljen

Usoda ni stvar naključja, je stvar izbire.
martinca
gost
« Odgovori #1 dne:: petek, 09. julij 2010 ura: 21:11 »

zbrisala post.

Pojdi k psihiatrinji nazaj, pa ji povej,

ali pa v dežurno psihiatrično ambulanto po druga zdravila
« Zadnje urejanje: petek, 09. julij 2010 ura: 22:19 od martinca » Prijavljen
Sandra22
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 116



« Odgovori #2 dne:: petek, 09. julij 2010 ura: 22:55 »

martinca zakaj pa si zbrisala, lahko bi ji povedala za ta zdravila, ki si mi svetovala. Res je te torendo mi sam upočasnijo misli za wellbutrin pa bom morala še počakat.. vsaj 4 tedne, da začnejo delovat. Mi je pa bolj važno tole psihozico poštimat, ker potem tud depresije ne bi mela.. torendo pa mi je zvišala dozo zdaj mogoče bo boljše...
Hvala za odg.
Lp
Prijavljen

Usoda ni stvar naključja, je stvar izbire.
martinca
gost
« Odgovori #3 dne:: sobota, 10. julij 2010 ura: 00:06 »

Sandra22,  oki prepričana sem, da psihiatrinja ve, katera zdravila primejo, ampak tole je pač zdaj  moderno predpisati, kar imaš. Saj bo menjala, če ne pomaga. Le povedati ji moraš , kako si.

Zbrisala pa sem zato, ker sem bila tukaj takoj opozorjena s strani moderatorja zaradi tega pisanja o zdravilih, ( po kateri antipsihotik pojdi - to se ne sme pisat) .

In ker sem ga zarad njegovega opozorila tukaj še javno nazaj grozno užalila, bi bil skoraj zame skoraj BAN za 7 dni. No zdaj sva se pa v klepetalnici vendarle dogovorila, da v zvezi s tem ne dobim ban.

V glavnem, na tem forumu se tukaj ne sme svetovat, katera zdravila primejo, če nisi psihiater in stalno pozabljam na to pravilo.

Jaz samo laično pišem iz svojih izkušenj kot tudi izkušenj drugih uporabnikov, če vidim, da so iste. To pa se tukaj ne sme. Ker je treba paziti tudi na dobro psihiatrov (če prav razumem), da ne bi slučajno imeli  težav z bolnimi ljudmi, ki jih potem zaradi takih  laičnih mnenj ne bi ubogali in ker se lahko kakšni  zaradi kakih  napotkov o dobrih ali manj učinkovitih zdravilih, še dodatno kaj za brezveze  prestrašijo.

Imam pa naslednjič BAN za 7 dni, če bom še  dalje kdaj svetovala oz. usmerjala, kaj se naj predpiše, kadar kaj ne pomaga.  Se sme samo  povedati le lastno izkušnjo.  No, težka bo, ne vem če bom uspela. Sem hotela seveda samo pomagati.

Glede Torenda sem ti povedala. Itak, da dozo zvišajo, klasika. Če pa ne bo ok, pa bodo pač probali eno pa drugo zdravilo... Kar bo prijelo, to pa boš imela.  pomezik  Ampak naj kar zdravnik odloči in pove. Ne da ti jaz pravim.

Mi pa zveniš zelo pozitivno in verjamem, da boš vse rešila.  rozicodam
Aha šele začela si z Wellbutrinom.
Morda pa boš ti končno ena redkih, ki jim prime dobro, ti privoščim iz srca. Rada bi to slišala, da ti je prijel in ti izboljšal razpoloženje.
Prijavljen
koklja
Expert
*****
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.852



« Odgovori #4 dne:: sobota, 10. julij 2010 ura: 06:54 »


Bravo Martinca, dobro ti gre!!!

Saj vem, da je včasih težko, ko bi človek rad kaj napisal, pa so v ozadju pravila. Samo moraš razumeti, smo laiki in to ni naše dpodročje....hm....v resnici ga najbolj poznamo mi  Smiley
Hvala za tvoje razumevanje.
Koky
Prijavljen
Suzy
Heroj
******
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.154



« Odgovori #5 dne:: sobota, 10. julij 2010 ura: 07:03 »

Sandra22!! rozicodam

  Dobro bi ti mogoče delo,če se bi vklučila v kakšno skupino samopomoči,kjer so z podobnomi
  težavami.Tudi drušvo Dam,jo ima.Mal pobrskaj po forumu in poglej če je v tvojem kraju.
  Lep dan!!
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Jagodka
Veteran
****
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 957



« Odgovori #6 dne:: sobota, 10. julij 2010 ura: 07:04 »

Sandra22,

samo ena izkušnja (moje prijateljice), ki je jemala Welbutrin zaradi depresije. Njej je pomagal. Zdravilo je prijelo po nekaj tednih jemanja. Je pa bilo to edino zdravilo, za zdravljenje depresije, torej brez psihoze.
Stranski učinki so bili priostni 3,4 tedne po začetku jemanja, potem je šli na bolje.
 
Je tekla razprava tudi na forumu, no, mogoče si že sama našla, pa vseeno:

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,180.0.html

 rozicodam
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
trina
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 982



« Odgovori #7 dne:: sobota, 10. julij 2010 ura: 10:23 »

Draga Sandra,

tri mesece je kratka doba in to, da še zmeraj občasno slišiš glasove, ni ni nič nenavadnega. Okrevanje po psihozi ne gre na horuk in zahteva svoj čas. Si preživela psihozo v domači oskrbi ali v bolnici?

Depresija je tipičen stranski učinek antipsihotikov, tako kot pomanjkanje energije, brezvoljnost, umik iz družbe, nezmožnost koncentracije itd. Tudi to bo minilo. Je pa skrajno nenavadno, da si za depresijo dobila wellbutrin: njegov učinek je namreč točno nasproten učinkom antipsihotikov. Vsi antipsihotiki zavirajo dopamin, ki velja za krivca za psihotične simptome - wellbutrin pa ga, za razliko od ostalih antidepresivov, promovira. Zato je pri ljudeh s psihotično izkušnjo kontraindiciran.
(Še zdaleč pa nisi edina pri nas, ki je ob psihozi dobila wellbutrin - nekaterih naših psihiatrov kontraindikacije očitno ne zanimajo.)

Praiš, da vse počneš na silo, da se zamotiš in ne misliš na bolezen - to je zelo dobra taktika, vztrajaj. Glasove čim bolj ignoriraj, ne zmeni se zanje in ostani čim bolj aktivna, tako bo prej bolje. Počni čim več stvari in poskusi se družiti vsaj s kakimi dobrimi prijatelji ali sorodniki, s katerimi se lepo razumeš itd. Pojdi iz hiše na klepet ali karkoli - četudi samo za krajši čas, važno je, da greš, in bodi čim bolj telesno aktivna. Če glasovom ne boš posvečala pozornosti in se z njimi ne boš ukvarjala, bodo slabeli in na koncu utihnili.

Drži se in poročaj.  oki

Prijavljen

Če hočeš zmagat, ne smeš zgubit. (Otto Grunf)
green boy
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 191



« Odgovori #8 dne:: sobota, 10. julij 2010 ura: 12:11 »

oj sandra jaz sem še eden k ima psihozo in pa depresijo najbolje je da ustrajaš pri ignoreranju teh glasov ker tako bodo počas odšli v pozabo jamlem pa abilify+asentra+leponex
tudi jas še občasno slišim glasove sam em ne motnjo več osredotočim se na kej bol prijetnega...
želim ti veliko uspeha pri premagovanju teh nevšečnosti

lepo bodi
Domen
Prijavljen

Moj um je vedno zdrav,v moji glavi vse je prav in temne sence zameglenja požrejo zmaji
razsvetlenja.
Sandra22
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 116



« Odgovori #9 dne:: sobota, 10. julij 2010 ura: 12:15 »

Hvala vsem za odgovore rozicodam

Ja wellbutrin mi je predpisala, ker sem tožila da mi manjka energije in volje. Je povedala, da bom na začetku tko razdražena pa živčna kar je res potem pa umirjena. Baje vpliva tudi na boljšo koncentracijo in to men rab, ker me tej antipsihotiki sam medejo ali pa je psihoza še vedno tako močna, ne vem. Je pa res, da zdravila delujeta drugače vsaj tako jaz čutim, wellbutrin mi daje energijo torendo pa mi jo jemlje.
Ampak če pogledam kako je bilo tri mesece nazaj in kako je zdaj se čuti razlika, zgleda da se res tko počasi zdravi. Trina doma sem bila ves čas pa 1x na teden imam kontrole sam zdej je ni 1 mesec.. sem pa tudi jemala zelo majhno dozo torenda ne vem zakaj mi je ni že prej zvišala, ker se vsak dan bolje počutm in komaj čakam na dan, ko bom lahko rekla danes sem pa super. Je treba počakat pa bit strpen, toliko časa sem imela psihozo in niti nisem vedela da sem bolna sem mislila, da se bo samo od sebe uredilo.. res sem dosti časa trpela preden sem šla k psihijatru. Suzy saj bi šla v kakšno skupino sam jaz tole skrivam, nobenemu nisem povedala, ker ljudje znajo obsojat pa iz muhe naredijo slona tako da sem sama s tem.. mi pa ful pomeni tuki se zaupat full ste v redu, bom poročala kako in kaj.
Domen želim ti veliko sreče in da se čim prej pozdraviš..
Hvala in lp
Prijavljen

Usoda ni stvar naključja, je stvar izbire.
green boy
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 191



« Odgovori #10 dne:: sobota, 10. julij 2010 ura: 12:56 »

oj sandra tukile je še link k smo o mojih problemih debateral...

http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,5870.0.html

čau
Prijavljen

Moj um je vedno zdrav,v moji glavi vse je prav in temne sence zameglenja požrejo zmaji
razsvetlenja.
Sandra22
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 116



« Odgovori #11 dne:: nedelja, 26. december 2010 ura: 02:41 »

Pozdravček rozicodam

Po dolgem času sem se spet odločila nekaj napisati.. torej, gre mi na bolje. Torendo so mi zamenjali in dobila sem Abilify za depresijo pa cipralex. Glasovi so izginili imam pa še vedno motnje mišljenja ali blage blodnje ne vem kak bi to opisala, zamenjala sem tudi psihijatrinjo in ta je dosti dosti boljša. Pregled imam čez dva dni pa me zanima, če mi lahko kdo svetuje katera zdravila bi odpravila te blodnje, kot bi mi iz podzavesti misli prihajale na plan in me prizadele, večinoma so to črne misli. Kot bi lahko ljudem brala misli, vem pa da te misli niso resnične, tega se zavedam. Težko mi je to opisati, ker ne vem točn kaj je...
mogoče pa kdo razume kaj bi rada povedala, prosim za kakšen nasvet..

Lep pozdrav.S
Prijavljen

Usoda ni stvar naključja, je stvar izbire.
green boy
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 191



« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 27. december 2010 ura: 12:00 »

hmm po mojem prihajajo nerazrešeni problemi k si jih imela na dan vrjetno nisem sicer strokovnjak sam mogoče pa so pozablene zadeve poišči kakšnega psihoterapevta...
oni to bolj vedo kaj naj bi bilo kar prihaja na dan
pri meni je prišla vsa moja zgodovina na dan tako da sem se mogu lotit dela in predelovat vse podzavestne strahove in pa bedarije ki jih nisem pošlihtal pravi čas...

no želim ti vse naj naj in da se čim prej pozdraviš
čau
Prijavljen

Moj um je vedno zdrav,v moji glavi vse je prav in temne sence zameglenja požrejo zmaji
razsvetlenja.
Sandra22
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 116



« Odgovori #13 dne:: sreda, 29. december 2010 ura: 20:06 »

Hvala za odg. green boy Smiley

danes sem bila na pregledu in je povedala, da so to vsiljive misli- vsiljivke. O tem sem že dosti prebrala tko da vem kaj to je, na srečo niso blodnje ,kot sem mislla. Saj zdaj se že dva dni počutim zlo fajn upam, da bo trajalo tole. Povišala mi je odmerek abilify tko da zdej jemljem 15 mg cipralex pa 25 mg abilify pomisli
Čutm, da mi gre na bolje..nazadnje, ko sem tuki pisala sem šla v bolnico prostovoljno in je bil obup tam. Jaz s tistimi glasovi oni pa me terali nej rišem, pišem pesmi kot prej, šivam men pa tisti glasovi švigajo po glavi mislm groza. Od takrat se dost boljše počutim...

želim ti vse dobro green boy, čau
Prijavljen

Usoda ni stvar naključja, je stvar izbire.
green boy
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 191



« Odgovori #14 dne:: četrtek, 30. december 2010 ura: 10:37 »

no saj veš počasi se daleč pride tudi ti boš zmogla...
jaz sem kar začel ignorerat glasove in jih je dost manj probaj še iz kakšno psihoterapijo pravjo da se dost pošlihta pri psihoterapevtu
hvala za lepe želje in pa tudi tebi vse dobro Wink
Prijavljen

Moj um je vedno zdrav,v moji glavi vse je prav in temne sence zameglenja požrejo zmaji
razsvetlenja.
nibidar
gost
« Odgovori #15 dne:: sreda, 06. julij 2011 ura: 20:06 »

Ojla. Ti povem da si svoje občutke opisala, kot da bi bili moji. Je pa še nekaj pri meni, in sicer to, da ko se neka stvar zgodi, se spomnim, kako je bilo govora o tej stvari točno tako kot se je stavr zgodila. Zanima me, če je tako tudi pri tebi?
Prijavljen
mukica
gost
« Odgovori #16 dne:: sreda, 06. julij 2011 ura: 21:46 »

oj,moj prijatelj je jema risperdal+ad+pomirjevalp,dve leti je tožil psihiatrinji,da je brez volje,da ga boli glava,da se ne more skoncentrirat na igranje kitare,pa ga sploh ni poslušala...potem se je razkuril in psihiatra zamenjal,ta mu je rekel,da ne potrebuje ne pomirjeval ne ad,napisal mu je Abilify in to je tudi edino kar jemlje(imel je pa zelo hudo psihozo 2x bil hospitaliziran za 3 mesece),če čuti,da je nemiren mu abilifi za pol tbl zviša potem pa zopet nazaj na eno tbl-brez ad in brez pomirjeval-zdaj je ok in tudi kitaro ful dobro igra
lp muki rozicodam
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.102



« Odgovori #17 dne:: četrtek, 07. julij 2011 ura: 21:07 »

zdaj ne vem, komu se tu odpisuje, ker je tema stara - zastarana, najbrž uporabnica, ki jo je odprla niti več ne pregleduje foruma, zato tistim, ki imate podobne probleme in bi radi o njih govorili ter kaj izvedeli, predlagam, da odprete svojo temo. Se kdo tu na novo sooča s psihozo in je šele v prvih nekaj mesecih po tem, ko je z antipsihotično terapijo zazdravil psihozo in ga zdaj torej tare depresija, ki pa je logična posledica zazdravljene psihoze? In brez skrbi, tudi to se bo uredilo... Je pa res tako kot je bilo rečeno, to je tek na dolge proge.

Tudi jaz sem prebolela psihozo pri 21-ih letih in se pozneje soočala z nihanji od minusa do normale, kar je v bistvu depresija. In je bilo ful težko. Tesnobna sem bila pa kake 14 dni ali še malo dlje res na hard, potem pa je to izzvenelo.

Predlagala bi, da se kolikor je le mogoče, v kolikor se še ne počutite bolje, vračate v ambulanto, kar pomeni, da pokličete svojega psihiatra v delovnem času ter mu poveste, da niste o.k. in ga prosite, če se lahko oglasite. jaz sem se vračala in zamenjala kaka tri zdravila. najprej Risperdal, ki se je zdel sprva v redu, a ko so prišla huda nihanja razpoloženja od minusa do normale in nazaj v minus (in nikdar v plus), Risperdal ni bil dovolj učinkovit. Potem sem dobila Abulify, ki ga sama nisem dobro prenašala in nisem spala in sem bila po 14 dneh čisto dezorientirana v času tudi zaradi premalo spanca. Vrnila sem se v ambulanto in dobila slavno Zyprexo, ki sem jo sprva odklanjala, ker sem verjela, da bom pri njej preveč zaspana (poznala sem jo že od prej). In res sem spala po 12 ur ko ubita. Moje telo se je od poprejšnjega norenja končno spočilo, prebudil pa me je samo želodec. Mnogi smo po zyprexi zaspani in lačni. Malo sem se poredila in bila sem kljub nizkim dozam rahlo sadirana. Zyprexa je odigrala izredno pomembno vlogo: umirila je moje telo in dobila sem nazaj oblast nad telesom, ker sem bila poprej hiperaktivna. Nisem pa mogla normalno funkcionirati, brati, živeti, ne da bi mi bilo vse težko in ne da bi se počutila zaspano in utrujeno. Zato se po mesecu dni jemanja Zyprexo zamenjala s Solianom in pri tem sem ostala, ker se ob jemanju le tega krasno počutim. Od tu naprej smo zgolj uravnavali dozo zdravila (enlrat nižali, drugič večali, pa je bila doza precej nizka). Počasi sem nadaljevala s študijem in drugimi obveznostmi, ampak začeti je bilo treba ne le z nule, ampak minusa. počasi in potrpežljivo. Za 2. letnik faksa sem zaradi psihoze poravbila kar tri leta, vmes pa sem bila pol leta zaposlena. Tretji in četerti letnik ter absolvent in oddaja diplome potem so šlo gladko. Skratka potrpežljivost do sebe, vztrajnost in pogum delajo čudeže. Ne naložiti si premalo in ne preveč je umetnost obvladovanja življenja s psihozo, ki se jo posameznik sam uči, zraven pa ena velika mera podpore svojcev in prijateljev ter ostalih sotrpinov na forumu pride še kako prav. Pa še kaj. To je čas iskanja in raziskovanja s čim vse si še lahko pomagamo. Sploh ko ne gre delati za faks ali šolo, lahko kar nekaj energije vložimo, da počasi sprejemamo nazaj svoje obveznosti in da raziščemo, kako si lahko pomagamo.

Knjigo Skrivnost možganskega čipa, vodnik za samopomoč namenjen osebam s psihozo toplo priporočam v branje, ker je res dobra.

Ko sama nisem mogla po psihozi brati, tako da bi vedela, kaj sem prebrala in ko mi koncentracija ni delala in nisem mogla takoj delati za faks in se pripravljati na izpite sem se potožila moji osebni zdravnici, pa mi je rekla: Maja, a človek, ki doživi srčno kap že naslednji dan spleza na Triglav. Tako nekako je s to zadevo. Lahko rečem, da uravnavanje kemije, da pridemo do remisije, ko ni nekih znakov motenj in se gibljemo bodisi med depresijo, tesnobo, psihotičnimi simptomi ali manijo traja kake pol leta. Bistveno je, da za začetek zazdravimo psihozo ter da se blodnje in halucinacije (razni pričuti - vodni, slišni, telesni občutki, itd.) za začetek umaknejo. To lahko dosežemo s primerno terapijo z zdravili precej hitro, ostalo pa uravnavamo naknadno, ko se problem pojavi. Samo ne obupajte, ker vas čaka še vse dobro. Veliko se boste iz takšne preizkušnje naučili in ven prišli močnejši. Dokler se kaj takega ne zgodi, morda sploh ne veš, kaj vse telo zmore in kako zelo lahko človek okreva.

Toliko zaenkrat. Ostanite pogumni.

Ko pa pridete na zeleno vejo, je vaša naloga da vzdržujete remisijo (stanje brez znakov bolezni ali motnje). Kako pa boste to storili pa odvisi od vsakega posameznika. In glede uporabe zdravil se držite navodil doktrine, kar pa ne pomeni, da morate biti pretirano sadirani in jemati neskončno velike doze. O dozi in izbiri zdravila se pogovarjajte s svojim psihiatrom, ki mu vi zaupate. bidote odgovorni in se držite dogovora. če se ne počutite dobro se dogovarjajte dalje. bolj kot boste vi odgovorni do sebe, za bolj kompetentne vas bo imela vaša okolica in bolje boste dejansko živeli.

Tako jaz vidim.

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
Sandra22
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 116



« Odgovori #18 dne:: sreda, 13. julij 2011 ura: 01:00 »

nibidar men se to ne dogaja. Jaz imam samo probleme s tem, da včasih kot da izgubim zdrav razum in začnem mislit, da ljudem berem misli zardevam to me spremlja od samega začetka in še po letu pa pol se tega nisem znebila. Mi pa ful niha počutje par dni se počutim ok par dni pa obup in te misli so zelo pogoste. Psih. več ne ve kaj naj nardi, zamenjala mi je celotno terapijo zdaj jemljem invega, effectiner in wellbutrin. To se res prepočasi zdravi...
Prijavljen

Usoda ni stvar naključja, je stvar izbire.
Sandra22
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 116



« Odgovori #19 dne:: ponedeljek, 29. avgust 2011 ura: 07:21 »

Zdravo vsem!

Imam eno vprašanje in bi prosila, če mi lahko kdo pomaga. Nazadnje sem pri psih. dobila leponex katerega sem jemala dva dni, in glede na to, da nisem mogla vstati iz postelje in sem spala po cel dan, sem ga nehala jemati. Pa še jedla sem kot pujs in ne smem se zrediti niti grama več. Zdaj pa: invega sem si znižala dozo na 6 mg, prej sem jemala 12 mg ali mislite, da se mi lahko stanje spet poslabša po enem letu rednega jemanja antipsihotikov? Namreč počutim se zelo dobro, skoraj zdrava sem moti me samo to, da preveč jem, če jemljem tako visoko dozo invege. Moja psih. se ne ozira na to jaz pa nočem biti debela. Naj še povem, da sem psihozo dobila od kajenja trave in ne kar tako in sama mislim, da če ne bom več kadila trave je ne bom nikoli več imela. Jemljem še effectiner kateri mi je super pomagal, nimam več tesnobe in nasploh se počutim super. Zdaj me je samo strah, da se mi stanje ne poslabša ker sem znižala dozo ap-jev. Prosim za pomoč...

Lp
Prijavljen

Usoda ni stvar naključja, je stvar izbire.
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  
 
Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar
Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

Društvo DAM in uredništvo Portala Nebojse.si ne odgovarjamo za vsebine prispevkov na Forumu in vsebine komentarjev novic.
Vsi komentarji so lastništvo osebe, ki jih je napisala. Za njihovo vsebino so odgovorni njihovi avtorji.
Stran je bila ustvarjena v 0.118 sekundah z 21 povpraševanji.