FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 10:33

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3 4   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: OKM in bisexualnost  (Prebrano 17458 krat)
avgust2005
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 54

« dne:: četrtek, 01. julij 2010 ura: 18:50 »

Hay, naj še to povprašam, če ima kdo kakšno razlago ali izkušnjo.

Krepko se bližam 40. letom. Prvič sem se z OKM srečal (tako, da sem se zavedal, da je nekaj narobe) pred 5. leti, torej pri starosti cca. 35 let. Hodim k psihiatru (zelo redko imam kontrole ... in tako mi tudi paše ... mi je prava grozna muka iti k njemu!!!) in jem min. dozo AD. Skratka nekako shajam z vsiljivimi mislimi.

Kar me pa zanima pa je naslednje: Do 35. leta starosti nisem nikoli pomislil o istem spolu v smislu sexa!!! Nekaj časa po nastanku OKM se je nekako iz ozadja prikradla želja po spolnih odnosih z moškim (pač občasno, da šel v te vode). To sem parkrat tudi reliziral in moram reči, da sem zmeraj ugotovil, da nisem za te zadeve! Vedno pa me po nekem določenem času tovrstne zadeve še privlačijo. Seveda ženske so na prvem mestu, občasno pa bi prav prišel tudi kakšen moški....tako nekako me zadeva privlači.
Ne morem pa razumeti, da do 35. leta nikoli (res nikoli) nisem imel takšnih sex. milsi ali poželenj. Resnično me zanima kaj se mi je zgodilo oz. ali je kakšna povezava z OKM (vsiljivimi groznimi mislimi poškodovanja ...) in z sex. željo z istim spolom? Da še povem, visljive misli navadno niso povezane z sexom (so o poškodovanju koga bližnjega, samopoškovanjem, da se mi bo zmešalo ... ), z homoseksualnim odnosom pa nikoli.
Vaša stališča prosim? Kar malo me je sram takole pisati, vendar pač tako je. Psihiatru za te moje težnje nisem nikoli povedal, ker do pred kratkim nisem v tem videl kakšne povezave.

Čaw
« Zadnje urejanje: četrtek, 01. julij 2010 ura: 18:55 od avgust2005 » Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 01. julij 2010 ura: 19:01 »

Najlažje boš razvozlal povezavo in tudi rešil OKM težavo če boš začel redno hodit na psihoterapijo.
Tam boš odkril KAJ v tebi je stiska, počasi del nezavednega ozavestil ...

ne vem ... samo namigi ... lahko da skozi sexualne nove izkušnje nekaj kompenziraš,
lahko odkrivaš novo plat sebe ... lahko hočeš skriti biseksualno nagnenje in ti
to povzroča tesnobe in posledično OKM ... možnosti je cel spekter ...
Kaj je resnica pri tebi, boš odkrival sam, s pomočjo terapevta in dela na sebi.

Psihiater ni enako kot psihoterapevt.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Ventilator
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 856

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 01. julij 2010 ura: 23:57 »

Če ti je muka iti k psihiatru ga zamenjaj ali pa si najdi psihoterapevta.

Pa svetujem ti, da se ne obremenjuješ s kakršnikolimi vsiljivimi ali homoseksualnimi mislimi, ker očitno te motijo. Ko jih boš sprejel, te ne bodo več. Glede vsiljivih misli ti lahko psihoterapevt zelo pomaga.
Prijavljen
Gigli
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 375

« Odgovori #3 dne:: petek, 02. julij 2010 ura: 13:04 »

Pozdravljen,

OKM je zelo kompleksna zadeva. Ima veliko obrazov. Pure O, POCD, HOCD, ROCD - vse to so vrste OKM-ja.
To o čemer pišeš se mi zdi, da gre za HOCD (Homosexual obssesive compulsive disorder)-tudi jaz sem imela enako težave-sicer obsesij nisem uresničila, vendar sem imela vsiljive misli kar nekaj časa. In zelo sem se obremenjevala zaradi tega-takrat sem imela se fanta..
Veliko si lahko o tem prebereš na internetu-na ameriških ali britanskih forumih-pri nas ni se tako zelo razširjeno.

Vem pa kako je to in kako lahko vpliva na vsakdanje življenje.

lp, gigli
Prijavljen
tajsa
gost
« Odgovori #4 dne:: četrtek, 08. julij 2010 ura: 09:14 »

hej hej...

bisex in OKM, da bi bla povezana ? Sem bisex. in vsiljive misli imam že kar dolgo..le da se tema misli menja ...nikoli niso ble neke hude misli dokle nism zanosila...prav tako nasilne misli, da bom kaj groznega storila sebi ali še nerojenemu otroku..glede na to da me že od nekdaj privlačita oba spola bi zelo težko rekla da ima to kako povezavo z mislimi. Misli so kreacija našega uma ki nas zastruplja, če ga ne vzamemo v roke ... kar se pa poželenja in spolnosti tiče bi pa rekla da je to bolj poglavje zase. To boš nabolje vedel sam kake misli imaš v povezavi s tem..ampak mislm da so to le bolj želje, če si to že dejansko sprobal in nima nobene veze z OKM. Fora je da smo ljudje le tako zaprti in da mislimo da je kaj narobe z nami, ker imamo take želje. Sprejmi ta del sebe, kar se pa vsiljivk tiče jih pa ignorirej (mogli bi biti gospadarji našega uma in misli ne pa sužnji tega ) !!

Prijavljen
Gigli
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 08. julij 2010 ura: 16:25 »

Nove oblike OKM-ja (Rocd, Hocd, Socd) imajo tendenco, da "zavajajo", kar se tiče naših tako imenovanih želja glede sexualnosti.
Jaz sem se enako spraševala ali sem mogoče lezbijka, kljub temu da sem imela resnega fanta. Imela sem konstantne vsiljivke glede tega in zadeva me je precej morila - dokler se nisem naučila te misli preusmerjati in sčasoma so izzvenele. Sem prepričana v to, da sem heterosexualka in me te misli več ne motijo, vendar takrat so me.
Enako je z ostalimi vejami še neraziskane OKM, kot je naprimer ROCD (Relationship OCD), katero sem tudi izkusila- ravno zaradi tega sem tudi po 7-ih letih prekinila zvezo. Konstantni dvomi o moji ljubezni do njega, čutenja.. Res je, da je meja zelo tanka - vsak funkcionalen par ima lahko podobne dvome, vendar pri OKM-ju gre za itenziteto misli, pogostost in ogromno tesnobe povezane s tem. Jaz nisem razumela mojih dvomov do njega, ker sva imela drugače zelo lepo zvezo. Te misli se pojavljajo vsakih nekaj sekund, cel dan, moreče.
Nikoli tega prej nisem povazovala z OKM-jem, ker sem enostavno mislila, da je očitno to znak, da nisva za skupaj..češ, to so le čustva in čustva ne lažejo. Na žalost jih okm popači, zelo popači. To je moja izkušnja in še izkušnja mnogih. Kot sem pa rekla, meja je tanka.
V primerih ROCD-ja se dvomi pojavljajo pri vsaki novi zvezi - ni povezano z osebo s katero si - v bistvu je še tako, da bolj funkcionalno razmerje je, bolj intenzivne so misli, bolj vsiljive.

Moje mnenje.

vse dobro  rozicodam

gigli
Prijavljen
tulipanka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 41

« Odgovori #6 dne:: sobota, 20. november 2010 ura: 15:48 »

tulipanka

jaz pa mislim, da si ti iščeš pravo žensko
tako privlačno in kako se že " z jajci"
da bi tebe privlačil isti spol
na to pa ne
vsaj po mojem ne
eno privlačno in odločno

lep pozdrav

tulipanka
Prijavljen
viper
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 24

« Odgovori #7 dne:: sobota, 20. november 2010 ura: 16:31 »

tulipanka

jaz pa mislim, da si ti iščeš pravo žensko
tako privlačno in kako se že " z jajci"
da bi tebe privlačil isti spol
na to pa ne
vsaj po mojem ne
eno privlačno in odločno

lep pozdrav

tulipanka

Se bi strinjal.
Prijavljen
odbita
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 186

« Odgovori #8 dne:: petek, 26. november 2010 ura: 19:16 »

Se kar strinjam s tem pogledom na spolnost:

http://www.teof.uni-lj.si/uploads/File/BV/BV-08-1-06-Gostecnik-Spolnost.pdf
Prijavljen
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.674

« Odgovori #9 dne:: sobota, 27. november 2010 ura: 13:44 »

Citiraj iz: Gigli
To o čemer pišeš se mi zdi, da gre za HOCD (Homosexual obssesive compulsive disorder)-tudi jaz sem imela enako težave-sicer obsesij nisem uresničila, vendar sem imela vsiljive misli kar nekaj časa.
Po mojem mnenju pa ne, saj:

Da še povem, visljive misli navadno niso povezane z sexom (so o poškodovanju koga bližnjega, samopoškovanjem, da se mi bo zmešalo ... ), z homoseksualnim odnosom pa nikoli.

Avgust govori o želji ("nekako ga še privlačijo te zadeve") in zmedenosti glede homoseksualnosti, ne o vsiljivih mislih v zvezi s tem. Kakor ga jaz razumem, ga mori samo to, da prej ni nikoli imel takšnih želja, potem pa ja. Sama misel na homoseksualni odnos ga ne spravlja v tesnobo in obup (kot bi bilo pri OKM-ju), oz. samo toliko, kolikor je glede tega zmeden.

Jaz bi rekla, da gre tu predvsem za iskanje svoje spolne identitete in zmedenostjo v zvezi s tem. Človeška spolnost je fluidna in se lahko skozi življenje spreminja. Lahko smo eno plat sebe dolgo potlačevali, potem pa pride na dan. Ne lepit etiket nase, v smislu "sem hetero/bi/homo". Nobenih pravil ni, koliko naj bi te isti (ali nasprotni) spol še privlačil, da se lahko označiš za eno od teh nalepk. Če ti ustrezajo ženske, občasno pa kak moški, zakaj pa ne. Želja po istem spolu ni nič bolezenskega. Želja eksperimentirati tudi ne.

Če ti je muka hodit k svojemu psihiatru, ga zamenjaj!

Edit: uf, komaj zdaj vidim, kako stara tema je tole...
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
Gigli
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: sobota, 27. november 2010 ura: 21:08 »

Anchi,

Sem šla še enkrat prebrati celoten post in mislim, da mogoče res ne gre za HOCD - glede na to, da ni bilo konstantnih obsesij, panike ter anksioznosti povezane s tem. Sploh pa ni obsesij.
Tvoja razlaga je bolj smiselna.

lp,
gigli
Prijavljen
avgust2005
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 54

« Odgovori #11 dne:: torek, 21. december 2010 ura: 12:44 »

Citiraj iz: Gigli
To o čemer pišeš se mi zdi, da gre za HOCD (Homosexual obssesive compulsive disorder)-tudi jaz sem imela enako težave-sicer obsesij nisem uresničila, vendar sem imela vsiljive misli kar nekaj časa.
Po mojem mnenju pa ne, saj:

Da še povem, visljive misli navadno niso povezane z sexom (so o poškodovanju koga bližnjega, samopoškovanjem, da se mi bo zmešalo ... ), z homoseksualnim odnosom pa nikoli.

Avgust govori o želji ("nekako ga še privlačijo te zadeve") in zmedenosti glede homoseksualnosti, ne o vsiljivih mislih v zvezi s tem. Kakor ga jaz razumem, ga mori samo to, da prej ni nikoli imel takšnih želja, potem pa ja. Sama misel na homoseksualni odnos ga ne spravlja v tesnobo in obup (kot bi bilo pri OKM-ju), oz. samo toliko, kolikor je glede tega zmeden.

Jaz bi rekla, da gre tu predvsem za iskanje svoje spolne identitete in zmedenostjo v zvezi s tem. Človeška spolnost je fluidna in se lahko skozi življenje spreminja. Lahko smo eno plat sebe dolgo potlačevali, potem pa pride na dan. Ne lepit etiket nase, v smislu "sem hetero/bi/homo". Nobenih pravil ni, koliko naj bi te isti (ali nasprotni) spol še privlačil, da se lahko označiš za eno od teh nalepk. Če ti ustrezajo ženske, občasno pa kak moški, zakaj pa ne. Želja po istem spolu ni nič bolezenskega. Želja eksperimentirati tudi ne.

Če ti je muka hodit k svojemu psihiatru, ga zamenjaj!

Edit: uf, komaj zdaj vidim, kako stara tema je tole...

Da, tako je. To mi ne povzroča tesnobe...pač vzporedno z OKM se mi je pojavilo, da mi je všeč tudi isti spol.

Prijavljen
urssska
gost
« Odgovori #12 dne:: torek, 21. december 2010 ura: 13:05 »

Problem pri seksualnosti je, da je najbolj tabuizirana in ukalupljena tema, kar jih je. Moja osebna teorija je (in tud rezultati študij Alfreda Kinseya na začetku dvajsetega st. so nakazal na to), da smo po defoltu vsi biseksualni, ker pa kulturne konvencije zaenkrat še dovoljujejo/preferirajo zvečine heteroseksualnost, pride pri večini to relativno pozno na plan, kot je Anchi rekla. Mislim, da je odlično, da te zadeva ne spravlja v obup, ker to pomeni, da si strpen in svobodomiseln. oki
Prijavljen
ljubica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 829

« Odgovori #13 dne:: torek, 21. december 2010 ura: 15:11 »

Da, v spolnosti nismo kaj dosti napredovali.
Kajti spolnost je tudi duhovno potovanje.
Že dejstvo, da tako malo ljudi ve, da obstaja ženska ejakulacija pove dosti o tem.
Prijavljen
Capricorn72
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 21

« Odgovori #14 dne:: četrtek, 06. januar 2011 ura: 12:23 »

Se kar strinjam z Anchi, ursssko in ljubico: človeška spolnost je izjemno kompleksno področje, kjer ni črno-bele dihotomije, ampak cela mavrica opcij. To je s svojimi pionirskimi raziskavami ugotovil že Kinsley pred več kot pol stoletja.
Je pa to področje zaradi dolgih stoletij opresivne židovsko-krščanske religije in morale zelo tabuizirano in šele v zadnjih desetletjih ljudje bolj sproščeno raziskujejo svojo seksualnost. Kot mi je nedavno tega pripovedovala ena prijateljica, ki je psihoterapevtka, se v zadnjih letih številni ljudje v svojih 40-ih, 50-ih letih ali celo starejši, ki so bili do nedavnega - vsaj javno - ortostrejt, izrekajo za biseksualce, ali celo lezbijke in geje. Zanimivo, ne?
Srečno, zdravo in uspešno leto 2011 vsem!
Prijavljen
ljubica
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: četrtek, 06. januar 2011 ura: 19:29 »

Ja, veliko ljudi je, ki se izrekajo za orto strejte, pa to niso.
To je žalostno, kako lahko dogme vplivajo na razvoj posameznikov.
In kako pravzaprav zasužnjimo sami sebe.
Prijavljen
Capricorn72
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 21

« Odgovori #16 dne:: petek, 07. januar 2011 ura: 15:45 »

Mi je prišla ena ideja na pamet: morda bi bilo smiselno na tem forumu začeti poglobljeno in iskreno razpravo o temah, kot so spolna identiteta, spolna usmerjenost, biseksualnost ipd., kajti vse bolj sem prepričan, da se prav na tem področju nahajajo dejanski vzroki za številne depresije, anksiozna stanja in celo psihoze.
Kaj menite?
Prijavljen
ljubica
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: petek, 07. januar 2011 ura: 19:48 »

Depresijo in ankso občutimo tisti ljudje, katerih zaznavanje tega sveta je
drugačno od zaznavanja ostalih ljudi.
Če priznamo in sprostimo zavore, se lahko potek zdravljenja sicer izboljša, ni pa to
pogoj, da bo izginila v nič.
Lahko pa o tem govorimo, seveda!
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #18 dne:: sobota, 08. januar 2011 ura: 16:34 »

Stiske nastajajo zaradi zamegljene podobe o samem sebi,    oseba se ne najde in ne izživi niti kot čustveno / spolno bitje , saj potem pa anksioznost in depresija niso čudni, se strinjam s tabo, Capricorn

Vsak mora zase vedeti, ali ga privlači telo nasprotnega spola ali ne !
Ali ga morda privlači nasprotini spol le čustveno.
Ali ga oba? Kako, spolno, čustveno, oboje, kateri. 

Težava je v številnih različnih poimenovanjih in modi današnjega časa s tem pretiranim reklamiranjem seksualnosti. Vse to reklamiranje seksualnosti kot poglavitne, pa izhaja iz blazno razpasle nečimrnosti današnjega zahodnjaka. Tako da človek ne ve več, kaj bi si še izmislil in pozabi kam spada. In ne ve, kaj vse bi še preskusil  closedeyes

Zakaj stiska. Ja zato, ker ne moreš doseči polne zveze z eno samo osebo , v primeru razcepljenosti med oba - pri tem pa ne govorim o privlačnosti do obeh spolov, beri dalje.

Bom kar sama tukaj začela o tem.
Mene privlači fizično telo moškega, toda čustveno/duševno me moški ne privlači in NE ZANIMA.

Spolno do ženske ne čutim nič . Lezbištva, fizične privlačnosti do istega spola ne razumem, nikakor ne!

Moških pa se bojim, res, vse me mine, če dobim priložnost za seks.
Zato ker nikakor ne čutim odločilnega  "duševnega mosta" varnosti/nežnosti , med njim in mano.
NIč ne čutim do moških v srcu . Tuji so mi, vedno.

Zato :

-ne morem biti niti z žensko, ker me njen spolni organ niti malo ne zanima,
- niti z moškim, katerega spolni organ pa me je vedno zanimal, ampak mi je osebnostno in čustveno kot  tujec 
   Shocked

Tako.
Osamljena vse življenje.  wav

Upam da se bo še kdo izpovedal , da se ne izpostavljam edina.

In sem zelooo proti nazivanju nekoga trajno samskega z gejem ali lezbijko.

Stvari niso enoznačne  pomezik

Raje bi živela z žensko prijateljico kot z moškim.  Občudujem ženski pogled na stvari, ženske oči, žensko čustovanje, žensko družbo, povezanost s prijateljcami, ampak če je zanimiva, če me navdušuje. To ne pomeni da jo ljubim, samo lažje živim /nisem osamljena !

In tukaj  ŠE VEDNO GOVORIM SAMO O PRIJATELJEVANJU, O NASPROTJU OSAMLJENOSTI, če je ta prijateljica hkrati tudi dobrega srca, skrbna, igriva, otročja, res, življenje mi je takrat kot igra in vse je lažje, ker je ZABAVNO !  wav  In NIČ NOČEM SPOLNO OD NJE  Angry

Z moškim tega DUŠEVNEGA UJEMANJA ni, enostavno nič ne čutim, ne more me spravit v smeh, ne zaupam jim in me zelo moti to, da slabše izkazujejo čustva, težko jim bereš občutke iz oči in skorajda se jim moraš bati , ker jih ne skapiraš, vsaj jaz ne    Huh?

toda zanima me njihov PENIS IN PENIS Z JAJCI VRED,
MOŠKI IN NIHČE DRUG, nisem pohotna, ne čutim želje. Samo, za razliko od vagine, je pa LEP .

toda z moškim ne bi nikoli mogla živeti,

Sama ne morem bit, raje bi bila v mešani skupini obeh spolov, računam na življenje v samskem domu  in da bi imela veliko sosed in nekaj malega sosedov.  Samevati nočem.
« Zadnje urejanje: nedelja, 09. januar 2011 ura: 01:27 od martinca » Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #19 dne:: sobota, 08. januar 2011 ura: 16:37 »

ŽAL do čustev ki bo vodili v skupno življenje, pri meni ne pride nikoli  kiselnasmeh  Naj se družim z moškimi kolikor hočem, ne pride. Lahko pride do privlačnosti, ampak mine v samo 2 dneh in se nič ne da dalje graditi.
Jaz sem se opisala.

Po dolgem razmišljanju razumem, da je vzrok težav v tovrstni razcepljenosti.

NIsem bisex, ker me ženske spolno ne privlačijo.

ČLOVEK JE TO, KAR GA TELESNO PRIVLAČI  Cool

Na srečo mene moški,
uradno sem heteroseksualna .
Žal, pa ne morem ustvariti nobene čustvene povezanosti, enostavno se ne zaljubim.

Zato sem trajno samska celo pri skoraj 35 letih in zaenkrat nimam nobene rešitve , kako rešiti svojo osamljenost !

Vem da nisem edina ...

Nkar se ne pustitre vkalupljati NIKAMOR,

rečte bobu bob in si priznajte, kako je z vami,

življenje vam bo lažje ! Tudi sama sem se nehala sekirat zaradi samskosti, ker sem si podrobno razdelala svoje stanje

Ne čutim se bolne.

To je STANJE, TO NI bolezen  pomezik  Si kar si. Sem pač raje v družbi znank, ne pa znancev, tudi na portalih za stike.

Upam da bi kdaj spremenila odnos do moških in lahko v njih vidla kaj več kot znanca in da bi lahko tudi jaz spolno uživala nekoč.

Do žensk namreč ne morem spremeniti odnosa, da bi me naenkrat začele spolno fizično rajcati  in bi imela razmerje vsaj z njo, če že ne znam z njim  sesmejem

Ne pustite se vkalupljati, vprašajte se, KDO VAS PRIVLAČI SPOLNO (SEM SPADATE  oki ) IN KDO ČUSTVENO ?  pomisli   

Nisem bisex zdaj zato,ker odloča to , kar je fizično, ampak ne morem nikjer...
« Zadnje urejanje: nedelja, 09. januar 2011 ura: 01:30 od martinca » Prijavljen
Strani: [1] 2 3 4   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar