FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 23. april 2026 ura: 08:58

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: nov začetek  (Prebrano 3767 krat)
SunCream
gost
« dne:: ponedeljek, 23. junij 2008 ura: 21:00 »

Lepo pozdravljeni,

že kar nekaj časa prebiram vaše težave in težavice in v marsikateri sem se našla tudi jaz. Odločila sem se da še jaz povem mojo tegobo. hm... no težava je v tem da imam socialno fobijo, katera me muči že od malih nog. Zelo težko navezujem prijateljstva in zato jih imam tolko, da jih lahko preštejem na prste ene roke pa še s temi se bolj poredko slišimo/vidimo. Tudi z drugimi ljudmi predvsem starejšimi od mene ne znam čisto nič povedat, ker enostavno zmrznem in potem na hitro nekaj bleknem in je konec pogovora, pa še to drugi mene kaj sprašujejo kaj šele da bi jaz njih. No moj problem pa se nadaljuje, ker se bom kmalu preselila k fantu v drugo mesto (130km)  in daleč od vseh poznanih in iz domačega okolja (kjer se btw ne počutim najboljše). Ker pa samo od ljubezni ne morem živeti me strašno muči, da bom tam strašno sama, saj nikogar ne poznam, stikov pa tudi nikakor ne morem in ne znam navezat, ker me je enostavno strah ljudi. Tudi drugo narečje že predstavlja težavo, ker me vsak malo hecno pogleda ko začnem z mojo "špraho". Bojim se, da bom osamljena. Saj tam že poznam nekaj njegovih kolegov, samo to so zame samo znanci s katerimi greva včasih na pijačo in se po tem dogodku počutim še bolj bedno zaradi moje tihosti in ker se itak pogovarjajo samo o avtih. Ne vem če sem si sposobna najti kakšno prijateljico s katero bi lahko sproščeno klepetala ob kavici in bi prišla domov polna energije. Želim si družbe, želim se poveseliti, se sprostiti a imam hkrati toliko preprek. Pa vsega tega ne znam  Sad

To je moj težavica, ki mogoče sploh ni proti nekaterim težavam, ki jih imate tukaj. Bom pa vesela vsakega sporočila.

Lep poletni večer še naprej!
Prijavljen
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.674

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 23. junij 2008 ura: 21:40 »

Pozdravljena SunCream in dobrodošla na forumu!
Mislim, da so kljub vsemu tvoji trenutni strahovi precej normalna stvar. Vsakogar bi bilo strah oditi v novo okolje kjer ne pozna nikogar, sploh pa tako daleč. Kam se pa seliš, če smem vprašati? Poglej, pokukaj sem:
http://www.nebojse.si/Forum/index.php/board,10.0.html, in sem: http://www.nebojse.si/Forum/index.php/board,12.0.html
Mogoče boš našla kakšno skupino za samopomoč ali klepetanje. Tam so navajeni prestrašenih in sramežljivih Wink.
Glede novih stikov pa tako: ponavadi ljudje ne gremo nekam samo zato, da bi navezali stike. To se ponavadi zgodi slučajno. Mogoče se boš ujela s kakšno sosedo ali pa morda s kakšno punco ali sestro fantovih prijateljev. Drugačni naglasi pa se ljudem zdijo bolj simpatični kot ne. Tako da na to lahko gledaš kot na prednost; samo usta odpreš, pa si že simpatična. Škoda se je bati za vnaprej (čeprav se skoraj vedno bojimo samo vnaprej..). Morda te pa vse skupaj totalno pozitivno preseneti. Držim pesti.
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 23. junij 2008 ura: 21:57 »

Dobrodošla SunCream še z moje strani. Anchi je že vse lepo napisala in prav veliko ni za dodati.  Dialekti se zdijo ljudem simpatični in se zna zgoditi, da bodo navezali stik, da vidijo od kod si. Meni se tako lepo sliši  za moje uho nenavadno govorjenje. Dialekti so bogatstvo vsakega jezika.
Drugi problem je navezovanje stikov. Poskusi ljudem dovoliti, da se ti približajo. Če bodo že na tvojem obrazu videli odbijajoč izraz, se ne bodo upali približati. Včasih je nasmeh dobrodošla rešitev. Predvsem se pa ne boj. V svojih glavah si vedno narišemo črn scenarij, ki z realnostjo nima veliko skupnih točk.
Konec koncev...kaj pa mi tukaj. Saj se je večina spoznala prav preko tega foruma in smo vsi ugotovili, da nas je strahcev zelo veliko. En drugemu držimo in preganjamo strah, pa je dosti, dosti lažje.

Mirno noč...in www.nebojse.si Smiley happy
Prijavljen

alexx Afro 
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.667

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 23. junij 2008 ura: 22:07 »

Pozdravljena!

Anchi ti je dobro napisala ... in res, lahko prideš na kakšno našo skupino za samopomoč.

Sama sem se selila (k fantu domov) pred parimi leti, tudi v drug konec naše državice, nikogar nisem poznala tam (razen njegove familije) ... a ker se tudi jaz v tistem okolju, kjer sem prej živela nisem vredu počutila nisem šla na silo proč, ampak prav z veseljem, sem se sama tako odločila ... in okolje v katerega sem šla (kjer sem še zdaj) mi je pasalo, ljudje, klima, vse. Me je bilo pa tudi strah tega, da ne bom imela niti ene same prijateljice tukaj ... počasi se s tem nisem več obremenjevala, ker sem bila zadovoljna že s tem, da imam enega dobrega prijatelja (ki je tudi moj partner). S časom pa sem preko interneta (naključno, na forumih) spoznala nekaj ljudi s tega konca ... z dvema sem še zdaj v dobrih odnosih, jih štejem med moje prijatelje ... združil nas je isti hobi in potem smo se enostavno zaštekale. Ko sem šla študirat tukaj je bilo šele hudo ... in ko sem lih pri tem - nekaterim se je zdelo res simpatično, ko sem imela drugo narečje, nekateri te pa čudno gledajo in kar mene zelo moti - ko ne vedo kaj katera beseda pomeni ne upajo vprašat in samo kimajo ... sem tudi sama bolj sramežljiva, težko navežem stike, a sem dobila tam eno dobro prijateljico. Tako, pa so že tri ... več kot dovolj! Prej (v 'starem' okolju) nisem imela niti ene take 'taprave'. Ko sem prišla pa na ta forum pa sem jih dobila še nekaj ... tu se da spoznat KRASNE ljudi ... z enimi sem povezana kot bi bili iste krvi.
Tako kot vse stvari tudi poznanstva, prijateljstvo pride ko najmanj pričakuješ ... samo prepusti se ... zaživi 'normalno' v novem okolju ... počasi bo prišlo vse.

Pa povej kam se seliš, mogoče sma celo sosedi  pomezik
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #4 dne:: torek, 24. junij 2008 ura: 08:24 »

Suncream, dobrodošla  rozicodam in vabljena na naša srečanja, na skupino za samopomoč, bowling,...
 clap
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Flip
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 136

« Odgovori #5 dne:: torek, 24. junij 2008 ura: 10:28 »

pozdravljena,

vidim več razlogov za veselje:
- greš iz okolja, ki ti ni všeč
- prihajaš v okolje, kjer boš zanimiva, ker boš "nova"
- živela boš pri človeku, ki ti je drag in ti njemu

v tvojih strahovih ti bo pa ta zagotovo stal ob strani, predvidevam, ta tvoje težave pozna.
veseli se novega, bodi optimist in nikar ne imej strahu - kot so rekli že pred menoj.

uživaj v novem načinu življenja  clap
Prijavljen
SunCream
gost
« Odgovori #6 dne:: torek, 24. junij 2008 ura: 15:45 »

Hvala vsem za dobrodošlico in prijaznost! Drugače se selim v naše glavno mesto, kjer bo sprememba okolja za 100%, saj zdaj živim na vasi, kjer ni 500m nikjer nobenega soseda. Se moram navadit, da bom na vsakem koraku koga videla in mi bo prav hecno ko bom lahko šla peš v trgovino Smiley.
Glede straha pa si tudi sama dopovedujem, da je odveč, ker na koncu se vedno izide še boljše kot pričakuješ. Samo si vse skupaj neuspešno govorim, ker mi nekdo iz noranosti govri najbolj mračne scenarije.
Še enkrat hvala vsem za spodbudne besede, ker res dobro denejo.
Zdaj pa šibava na morje za par dni wiiiiiiiiiiiiiiiii  Grin, se oglasim kaj ko prideva nazaj.

Lep pozdravček!
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.667

« Odgovori #7 dne:: sreda, 25. junij 2008 ura: 07:44 »

Samo si vse skupaj neuspešno govorim, ker mi nekdo iz noranosti govri najbolj mračne scenarije.

nekdo iz notranjosti = ti  Smiley

Uživaj na morčku!!!
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
SunCream
gost
« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 30. junij 2008 ura: 10:00 »

Evo me nazaj iz lušnega.

Samo si vse skupaj neuspešno govorim, ker mi nekdo iz noranosti govri najbolj mračne scenarije.

nekdo iz notranjosti = ti  Smiley

Uživaj na morčku!!!

moonica ja to sem jaz, ker sem kot da imam enega anglečka in hudička v sebi, ki vsak govori svoje in potem zmaga tisti, ki je močnejši.

Glede teh srečaj pa se mi zdi kar velik zalogaj, da bi kar prišla in sami novi obrazi nobenega poznala. Težko je zbrati toliko poguma in priti (spet govori hudiček Smiley ).

Lep pozdravček vsem!

Prijavljen
Mačica
gost
« Odgovori #9 dne:: torek, 01. julij 2008 ura: 13:42 »

Najprej dobrodošla na forumu suncream!!! rozicodam

No, zdej pa k prijateljstvom v Lj. Sama sem tud iz prestolnice in tlele se strahci skoz dobivamo.
Prvič je vsem full težko, mogoče ti bo lažji, če se najprej zmeniš s kakšnim posameznikom/posameznico in gresta skupaj. Jaz npr sem ti na voljo samo zasebno sporočilo mi napiši.
Jutri ( v sredo) se dobimo v btcju na sladoledu. Če želiš, pridi zraven. Nas te res ni treba bit strah, smo vsi sami strahci in vse razumemo, te nihče nč čudno ne gleda, če si skoz tih al pa tresoča al pa če kr greš al pa karkol. Tko da zberi korajžo in se javi Smiley

Lp Mačica
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar