FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 08. junij 2026 ura: 07:34

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: KDAJ BO SPET TAKO KOT JE BILO ?????????  (Prebrano 18545 krat)
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.159

« Odgovori #60 dne:: ponedeljek, 15. marec 2010 ura: 10:41 »

Pozdravljena. Jaz sicer ne poznam Cipralex, mislim, pa da je to čisto normalna doza. Ne se že vnaprej bati vseh stranskih učinkov. Zdaj vsaj veš, da bodo in da bodo tudi minili. Ko sem jaz začela z ADji, nisem imela pojma, da me mučijo stranski učinki in sem bila čisto obupana.
Morda pa sploh ne boš imela nekih hudih stranskih učinkov...eni pač prenesejo zdravilo bolje, kot drugi. Vsekakor pa moraš biti vztrajna in dati zdravilu čas, da "prime". Bo pa zagotovo boljše, kar je pa glavno!
Kaj pa je rekla zdravnica, sta se kaj pogovarjali?
V glavnem, želim ti vse lepo in veliko dobrega počutja.  rozicodam

Objem  poljubnjej
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
KDŽJI123
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 196

« Odgovori #61 dne:: ponedeljek, 15. marec 2010 ura: 10:52 »

Oj, Slavka,
sva se pogovarjali in je rekla da je sicer mislila da bo po mojem zadnjem obisku sodeč šlo brez Ad in da bom to težavo rešila, če bom dovolj delala na sebi, sam žal.........Imela sem malo slabega občutka, ne vem zakaj.
Ravno sedaj sem si tudi uredila, da grem jutri ob treh popoldan na prvo uro psihoterapije, saj tako res ne morem več. Bom pa ta teden na bolniški !
Drugače pa tudi danes nisem v redu, čisto sem slabotna in brezvoljna, poleg neke panike ki me grabi že od jutra ( ne sicer prav napadi  pač pa totalna zaskbljenost ).
Hvala in lep dan Ti želim.
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 15. marec 2010 ura: 12:56 od KDŽJI123 » Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #62 dne:: ponedeljek, 15. marec 2010 ura: 14:01 »

wav

Haj KDŽJI!

Kar pogumno začni, to je trenutno začetna doza cipralexa, največja doza je
20 mg, je zelo dober AD, verjetno ti bo kasneje še povečala, vendar pa ni nujno,
pri vseh AD so stranski učinki, vendar prime nekje v 4 tednih, če želiš kaj več
vedeti o tem AD, pa si na forumu poglej je o njem zelo veliko napisanega,
nekateri ga zelo dobro prenašajo, vendar pa je eden izmed boljših AD!
Kar pogumno in nič ne beri listkov, kajti na vseh AD boš našla podoben
opis stranskih učinkov.
Čimprej boš začela, prej se ti bo stanje začelo izboljševati, vendar ne pričakuj
ozdravljenja že po kratkem času, že ko se ti stanje čisto popravi, jih je
priporočljivo jemati še nekaj mesecev!
Super, da si si našla tudi psihoterapevtsko pomoč, kajti AD in psih.je super kombinacija.
Ti je moj nasvet kaj pomagal?

Lep pozdrav in javi se kaj! rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
KDŽJI123
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #63 dne:: ponedeljek, 15. marec 2010 ura: 14:23 »

Hvala Toja,
seveda vsak nasvet mi pomaga. Res je da sem danes popolnoma na istem kot zdaj zadnja dva dneva , torej zelo slabo in spet solze tečejo in tečejo in glava ja polna pesimizma. Očitno je bil skrajni čas za ta moj korak in hvala bogu da je zdravnica imela danes zjutraj še prosti termin, da mi ni bilo potrebno čakati.
lp
Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #64 dne:: torek, 16. marec 2010 ura: 05:46 »

Kidžji123
Tudi jaz sem jemala nekaj let cipralex,najprej 10mg,potem mi je zdravnica povišala dozo na max.
20mg.Je med boljšimi AD in vsekakor ti bo pomagal,samo traja nekaj časa.Pri sebi sem opazila
spremembe šele po mesecu in pol,tako da vztrajaj.Stranski učinki pa tako imajo vsi AD,eni več
ali manj bolj izrazite,odvisno od samega posameznika.Jaz jih pri Cipralexu nisem imela,sedaj ko pa sem
pred mesecem in pol dobila Cymbalto,pa so bili kar nekaj dni hudi.Vendar se splača mal potrpet,ker po nekaj dnevih str.učinki izvenijo.Drži se in objem. rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
KDŽJI123
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #65 dne:: torek, 16. marec 2010 ura: 21:15 »

Hvala Suzy,
upam da bo res kmalu boljše. Moja želja je veliiiiiiiika in naredila bom vse, da bo vsaj približno tako kot je bilo še pred kratkim.
Prijavljen
nenci
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 181

« Odgovori #66 dne:: torek, 16. marec 2010 ura: 21:16 »

Kidžji123 pozdravljena

Sem malo prebirala spet tvoje poste in zasledila, da si dobila cipralex. Sama sem na cipralexu sedaj štiri leta, prvi teden polovičko, nato 10mg na dan cela tri leta, sedaj pa sem na vzdrževalni dozi, to je polovička oz. 5 mg. Meni se zdi cipralex zelo dober AD. Na začetku sem po potrebi jemala helex, ker AD ne prime takoj in ima nezaželene stranske učinke, ki pa po kakšnih treh tednih izzvenijo.

Je pa popolnoma res, da so AD in pa psihoterapija najboljša kombinacija. Jaz sem ravno v tem trenutku v tako hudem stanju, ker je moja hčerka v četrtem mesecu nosečnosti splavila, da bi zanosila, pa se je borila 10 let, ko pa ji je uspelo, se je pa zgodilo najhujše. In če jaz nebi bila v tem trenutku na AD-jih, bi lahko padla čisto nazaj. Tako da hvala jim, da obstajajo, hvala tudi temu forzmu, da obstaja in hvala vsem na njem, za medsebojne spodbude.

Tako da moje mnenje je, kar brez skrbi, ni se ti jih je treba bati, pomagali ti bodo, pa tudi kakšna psihoterapija bi ti prišla zelo prav. Sama sem hodila na VKT (vedenjsko kognitivna terapija) upam, da sem prav napisala, gre pa predvsem zato, da se naučiš zavedati se sebe kot pozitivne osebe, ter z mislimi delovati pozitivno. Meni je zelo pomagalo. Tudi sedaj, v zelo težkih trenutkih bom prebrodila, pa če jem AD-je do konca življenja, se ne sekiram, ker so mi v veliko pomoč. Saj ne, da bi delala reklamo, še zdaleč ne, ampak govorim popolnoma iz lastne izkušnje, kako sem se izkopala iz totalnega dna.

Tudi ti se boš, v to ne dvomin, ker se trudiš in pišeš in si želiš priti na bolje.

Karm  pogumno

velikm objem rozicodam rozicodam rozicodam

nenci
Prijavljen
KDŽJI123
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #67 dne:: sreda, 17. marec 2010 ura: 08:43 »

Hvala Nenci,
v teh trenutkih mi je vska vzpodbuda še kako dobrodošla, ko sem v veliki želji po boljšem počutju, pozitivnem razmišljanju in na sploh po boljšem življenju.
Upam dami uspe.

rozicodam
Prijavljen
bikica66
DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.109

« Odgovori #68 dne:: sreda, 17. marec 2010 ura: 19:39 »

Kdžji seveda ti bo uspelo v to moraš verjeti  oki
Vedno pa vsakemu izmed nas,ki imamo take in drugačne duševne motnje povem : čas izboljšanja je zelo dolg in ni nikakor naš prijatelj. Te naše težave ne minejo preko noči,minejo pa zagotovo.
Potrpljenje in vztrajnost sta naša zaveznika !
Drži se  Smiley

lp
Prijavljen
KDŽJI123
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #69 dne:: sreda, 17. marec 2010 ura: 20:46 »

Hvala bikica66 za vse te vzpodbudne besede. rozicodam
Prijavljen
nenci
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #70 dne:: četrtek, 18. marec 2010 ura: 19:52 »

KDŽJI123

Da se ti spet malo oglasim.
Seveda ti bo uspelo. Meni je uspelo že marsikaj. In sedaj, ko imam dosti prakse ti popolnoma iz prve roke povem, da ti bo uspelo.

Danes sem prišla do novega spoznanja. Depri se moram celo zahvalit, da me je obiskala. Ker me je ob njenem obisku zagrnila tema. Uradno pred štirimi leti. Neuradno, ko nisem vedela, kaj me toliko let muči, pa že prej. Ampak, ko sem bila na dnu, je blo pa treba splavat.

In kot vsakič, tudi tokrat poudarjam, brez tega foruma, brez teh čudovitih ljudi tu gor bi bila pot dosti dosti bolj trnova. Zato, draga KDŽJI123, ti bo uspelo. Ker imaš tudi nas. V to absolutno verjamem.

Tako kot sedaj tebe, spodbujam tudi svojo hči, da bo še sijalo sonce. Lepo, toplo, svetlo sunny sunny sunny

Te lepo lepo pozdravljam!

objem poljubnjej

nenci
Prijavljen
KDŽJI123
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #71 dne:: petek, 19. marec 2010 ura: 08:53 »

Nenci najprej hvala iz srca za vse tople besede.
Vendar moram povedati, da sem spet čisto na dnu, saj sem po včerajšnjem dnevu, ko sem bila do večera lahko rečem super , dobre volje, brez tesnobe, zvečer spet okusila močno tesnobo, ki se nadaljuje tudi danes in ne znam se umiriti. Spet me skrbi če je to normalno in spet jočem.  jok

Občutek imam, da se mi bo zdaj, zdaj zmešalo !

Ali se je tudi vam dogajalo tako ?
« Zadnje urejanje: petek, 19. marec 2010 ura: 09:01 od KDŽJI123 » Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #72 dne:: petek, 19. marec 2010 ura: 09:03 »

Do pred nedavnim smo bili srečna družinica, vse dokler se niso pojavile moje težave. Čeprav me mož tolaži in pravi da smo še vedno srečni le jaz moram čimprej odmisliti, pa bo.......In o kakšnih težavah vam govorim: že po naravi sem človek, ki si bolj k srcu jemljem stvari, tudi manj pomembne. Zgodilo se mi je, da sem po cepljenju proti gripi doživela neke vrste panični napad.

pa mogoče veš, od kje ta sprememba, te težave, ki jih opisuješ? ker, se mi zdi, je bilo cepljenje samo  pika na i....

Ravno sedaj sem si tudi uredila, da grem jutri ob treh popoldan na prvo uro psihoterapije, saj tako res

in kako je bilo?

Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4.159

« Odgovori #73 dne:: petek, 19. marec 2010 ura: 09:04 »

Živjo KDŽJI, to kar doživljaš je normalno. Tesnoba te ne bo popustila kar naenkrat, temveč počasi, postopoma. Jaz še sedaj včasih doživim slab dan, ko mi gre na jok in se mi zdi, da sem tam, kot sem začela. Vendar, ko se ozrem nazaj, opazim napredek v mojem počutju in zavedanju.
Sedaj si čisto na začetku jemanja ADjev, tudi oni imajo svoje stranske učinke. Potrebno je počakati par tednov, da se bo počutje uredilo.
Probaj se umirit tako, da ne razmišljaš o tem, da se odpraviš na en lep sprehod po sončku, opazuješ prebujajočo se naravo in poslušaš ptičke, ki že veselo žvrgolijo. Počivaj, daj telesu čas, da se privadi na ADje. Vse bo v redu, boš videla. Tudi jaz sem preživljala to, kar preživljaš ti...zraven pa še žalovala za mami...saj veš, kako je to hudo. Mislila sem, da ne bo nikdar bolje in da ne bom preživela...pa je bolje in preživela sem.
En velik velik objem ti pošiljam  poljubnjej
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
nenci
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #74 dne:: petek, 19. marec 2010 ura: 10:27 »

Da, KDŽJI..., tudi meni se je dogajalo tako. Sedaj ti tudi cipralex ni še povsem prijel, pa še potem, ko prime, se to dogaja v presledkih. Nič se ne ustraši. Tudi meni se je dogalajo, pa sedaj, ko preživljam zelo težke trenutke, se mi spet dogaja. Na momente me popade jok in mu pustim in se zjokam. Še bo trajalo. Vem.

Nisi čist čisto na dnu. Potem nebi mogla to napisat. Verjemi. Ti čim več piši, jokaj, če je treba,
pa ne pozabi poskusit s sprehodi. Res.  To je čudežno zdravilo.

En velik velik objem rozicodam
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #75 dne:: petek, 19. marec 2010 ura: 15:05 »

KDŽJI  rozicodam, pošiljam ti topel objem
Prijavljen
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #76 dne:: petek, 19. marec 2010 ura: 20:30 »

Draga KDŽJI123!
Za malo popestritev duše ti pošiljam tole misel;
-nikdar ne smemo izpred oči izgubiti tistega kar hočemo in si želimo,
 tudi ,če kdaj mislimo,da je svet močnejši od nas in skrivnost je le ena;
 ne odnehati nikdar,pogumno naprej,čeprav je včasih lahko potovanje
 dolgo tisoč kilometrov,toda vedno se začne s prvim korakom....

Pa en velik objemček  rozicodam rozicodam rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
KDŽJI123
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #77 dne:: sobota, 20. marec 2010 ura: 17:51 »

Pozdravljeni,
ja res je Arwen , cepljenje je bila samo pika na i po vseh napetostih ki so se mi dogajale zadnja leta v službi.....
Na prvi uri psihoterapije je bil kar dober občutek,čeprav tisto ZARES šele pride .Hvala Arwen.
Hvala Vam vsem, Slavka, Trzinka, Nenci, Suzy. rozicodam
Prijavljen
nenci
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #78 dne:: nedelja, 21. marec 2010 ura: 08:41 »

dobro jutro KDŽJI123 rozicodam

bravo za psihoterapijo. Tudi jaz sem jo imela v sredo prvič. Dober občutek. oki

tako da kar pogumno. 

objem poljubnjej

nenci

Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #79 dne:: nedelja, 21. marec 2010 ura: 09:40 »

wav

KDŽJI dobro jutro!

Verjemi, da bo vse dobro, lepo si začela!
Iz dneva v dan bo boljše, ko boš brala
tvoje članke, se boš lahko nasmejala
in videla kakšen uspeh si naredila!

" Daj vsakemu dnevu priložnost,
  da postane tvoj najlepši dan!"

Objemček od Toje rozicodam

Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar