FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 31. maj 2026 ura: 01:08

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Ne vidim rešitve  (Prebrano 2712 krat)
MATEJ09
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 48

« dne:: torek, 23. februar 2010 ura: 17:50 »

Sploh ne vem več kaj naj. Zaradi svoje anksioznosti sem že čisto ohromel. Antidepresive sem imel jih nehal jemat zaradi stranskih učinkov zdaj pa spet začenjam. Vendar nič se ni spremenilo kljub visokim dozam tablet, ki sem jih prej jemal. Obupujem  že,  vsega se bojim. Na psihoterapiji še niti nisem bil. Psihiater je rekel da bi trajalo 10 let da se z psihoterapijo spremenim. Vse me prizadane vse se spremeni v strah. Nič se ne premaknem povsod vidim grozo. Kadar vzamem Helex še nekako gre za kratek čas ampak potem vse udari spet nazaj- pomirjevala niso ok. vendar sem vsaj za nekaj ur noramlen. Res strah mi uničuje življenje. Pa preprosto obupujem. Vsako jutro napad panike cel dan mi razbija srce. Ne morem verjet da me strah toliko prevlada. Ne vem več spravlja me v obup. Psihiatra imam čez en mesec ampak ne vem po izkušnjah sodeč si ne obetam veliko. Sploh ne vem kako naprej. Kako bit normalen. Še odgovore se bojim odpret.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: torek, 23. februar 2010 ura: 18:33 »

Prav psihoterapija ti lahko pomaga.Pa ne v 10 letih ampak veliko prej.
Počasi kozi srečanja in pogovore z terapevtom spoznaš svoje strahove, zakaj so,
odkod so, kako ravnat z njimi...okrepi se samozavest, samosprejemanje...

Poskusiš lahko z delavnico ki vsebuje sproščanje in osnove kognitivno vedenjske terapije:
http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=650&Itemid=1

Kupi si TRIS panična motnja (film, cd sproščanje in film o panični motnji)
http://www.ro-ma.si/product_info.php/products_id/988
tukaj na forumu se prodaja tudi kakšen second hand
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
lovreklovrek
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 93

« Odgovori #2 dne:: torek, 23. februar 2010 ura: 22:49 »

katere antidepresive pa jemlješ?
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #3 dne:: sreda, 24. februar 2010 ura: 07:46 »

Psihiater je rekel da bi trajalo 10 let da se z psihoterapijo spremenim.

ja, res je, 10 let in še več - če bi samo čakal na čudež... ker namesto tebe se nič ne naredi, nič ni samo od sebe... Če pa se odločiš ZA spremembo, ZA to, da nekaj narediš zase, potem pa je točno tako, kot pravi Aslan

Prav psihoterapija ti lahko pomaga.Pa ne v 10 letih ampak veliko prej.
Počasi kozi srečanja in pogovore z terapevtom spoznaš svoje strahove, zakaj so,
odkod so, kako ravnat z njimi...okrepi se samozavest, samosprejemanje...
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
MATEJ09
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: sreda, 24. februar 2010 ura: 08:33 »

Hvala za odgovore. Jemljem Mirzatem 45 mg zvečer po njem še kar ok zaspim, čeprav je potem zjutraj vseeno teško nato še Alvento 300 mg, imam pa kar velik stranskih učinkov čeprav jih imam že več kot leto dni. Najprej sem jemal Cipralex 20 pa ni več prijel. Vseeno bom poskusil najti enega psihoterapevta v mb. Vem da ste že pisali kje so in kakšni samo malo slabo se znajdem, ker je veliko člankov na to temo. Tako da če ima kdo link z številkami psihoterapevtov v mb bi bil hvaležen. Danes je že malo bolje, pač malenkost je potrebna, da me spravi iz tira.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #5 dne:: sreda, 24. februar 2010 ura: 08:36 »

si to že kaj pogledal? http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=37

Jemljem Mirzatem 45 mg zvečer po njem še kar ok zaspim, čeprav je potem zjutraj vseeno teško nato še Alvento 300 mg, imam pa kar velik stranskih učinkov čeprav jih imam že več kot leto dni.

hmmm, malce čudno se mi tole sliši... kaj pa zdravnik pravi na to?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
MATEJ09
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: sreda, 24. februar 2010 ura: 08:40 »

Ja zdaj imam sicer čez en mesec psihiatra. Rekel je, da pač to je zaenkart vse kar lahko ponudi glede zdravljenja, največ kar se da, je pa to kar močna kombinacija zdravil, da jih bo potrebno jemati verjetno vedno in da je treba pač nekatere stranske učinke vzeti v zakup ker drugače ne gre in da je pomembno da funkcioniram vsaj v toliko da grem v službo in tam zdržim. Pogledal sem si seznam psihoterapevtov bom malo poklical, ko se spravim skupaj. Počasi se spravlam skupaj. Je pa res da  rabim čas da se malo premaknem malo kaj spremenim. Pa še to napako sem naredil, da sem z zdravili prekinil, zato se je po dveh mesecih predsej poslabšalo stanje.Zato sem jih znova začel. Pa vse na svojo roko. Upam, da se kolikor toliko uredim , da bom sposoben kak korak dalje naredit. Začet psihoterapijo.
« Zadnje urejanje: sreda, 24. februar 2010 ura: 08:48 od MATEJ09 » Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #7 dne:: sreda, 24. februar 2010 ura: 08:45 »

Ja zdaj imam sicer čez en mesec. Ja je rekel, da pač to je zaenkart vse kar lahko ponudi glede zdravljenja, največ kar se da. Da je treba pač nekatere stranske učinke vzeti v zakup ker drugače ne gre in da je pomembno da funkcioniram vsaj v toliko da grem v službo in tam zdržim.
ž

to že, ampak nista na izbiro le mirzatem in alventa ...
Prijavljen

MATEJ09
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: sreda, 24. februar 2010 ura: 08:49 »

Ja sem gledal glede te kombinacije nekaj bral, menda če se daje skupaj se stranski učinki okrepijo. Zgleda da se ta kombinacija tudi uporablja. Če ne gre drugače. Jaz sem imel samo Mirzatem30 mg pa je bilo spet premalo zato je dodal Alvento. Moram zaupat da je to ok.
Da bi menjal to se še nismo pogovarjali. Zaenkrat je smatral, da je to učinkovito, bomo videli zdaj.
V prvi vrsti nebi smel prenehat na hitro to je bila moja napaka, ker so se znaki vsaj podvojili, ko pa sem spet začel pa spet problemi z uvajanjem. Drugo pa sem bil premalo aktiven v reševanju problemov, nisem se lotil psihoterapije, ker sem že eno imel pa ni šlo nikamor. Tako, da sem si situacijo zapletel.
Seveda zdaj upam, da se bom kaj premaknil, ker tako pač ne gre naprej. Je pa teško.
« Zadnje urejanje: sreda, 24. februar 2010 ura: 09:05 od MATEJ09 » Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

vsi smo orli

« Odgovori #9 dne:: sreda, 24. februar 2010 ura: 09:11 »

V prvi vrsti nebi smel prenehat na hitro to je bila moja napaka, ker so se znaki vsaj podvojili, ko pa sem spet začel pa spet problemi z uvajanjem. Drugo pa sem bil premalo aktiven v reševanju problemov, nisem se lotil psihoterapije, ker sem že eno imel pa ni šlo nikamor. Tako, da sem si situacijo zapletel. 

jap, to je pa tudi res. Torej držim pesti, da se klobčič začne čimprej odpletat  oki rozicodam

p.s.
pa skupine za samopomoč so tudi, čeprav je, se mi zdi, v Mariboru še ni http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=433&Itemid=66
Prijavljen

Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar